go´kväll!

Tänkte slänga in ett par bilder som jag tog innan ikväll på lilla Theo i sin nya flytväst som han ska ha på sig när han och pappa är ute och leker rövare på de sju haven!
Världens mest stolta 18-månaders kille!

GRATTIS TILL MIG!

Och alla andra underbara mammor därute :)

Min dag har hitintills bestått av arbete och bussresor, plus ett stop på närbutiken härintill för att köpa ett mamma-kort till min egen mamma. Själv har jag inte fått något - men det kommer kanske?

Lilleman och M är hos hans mamma, jag hann tyvärr inte följa med på grund av att jag inte var i Seabo förrän klockan var tre, ajaa, shit happens!

Har precis lekt Angrymom inne på min Bilddagbok, jaa för jag har en bilddagbok! Som jag typ aldrig uppdaterar eller är inne på, jag mest bara äger den.

Det var en, rent ut sagt, oförskämd snorunge som hade kommenterat en bild på mig och Theo, där han är 2 dagar gammal och jag ser ut som en fet val i sjukhusdress och ... skitsamma, jag lägger upp den så kan ni se själva, är urusel på att förklara.

Jag ser helt enkelt awful ut! Men det bryr jag mig inte om, jag sitter och håller i det underbaraste som finns och det ska väl omvärlden kunna stå ut med? Eller inte.

Kritafisa idag, 12:00
är det du som är mamma till det där barnet?? hur gammal är du?

KABOM! Att hon ens vågar kalla min son för "det där barnet" .. självmordskandidat (?) Och att ifrågasätta min ålder när hon själv är född 94 (!) Jaa, resten är väl historia nu, diggar hennes namn - jäkla fisunge!

Nej, nu ska jag bli glad igen och invänta att mina två små pojkar kommer hem och sedan fira mors dag med min alldeles egna lilla familj!

Försök till foto-genisk!

Och som vanligt är jag rent hopplös när kameran visar sig, gjorde ett försök till att "styla" mitt hår ikväll, det gick inte jättebra men jag älskar det ändå! :)


Innan föning + plattning.
Det blev inga Hollywood-lockar, sött ändå kanske?

godnatt,

Nu säger denna damen godnatt, det är en tidig morgon som väntar imorgon bitti 05:00 |-) Ajaa, det är pingsafton iallafall, storhelg? Förhoppningsvis!

Det blir inget kalas imorgon, M har halsfluss, trist att sådant alltid ska sammanstråla med roligheter ;/ .. Men efter regn kommer solsken, eller något? Lagen om alltings jävlighet, kanske?

Var lagom irriterad på jobbet idag då jag tackat nej till 15 timmars jobb på lördag-kväll och under söndagen, plus att jag köpt nya kläder, enbart för det här kalaset. Många utgifter utan utdelning.

Hade tur som fick tillbaka min tur på söndag, morsans dag!

Idioter på kommunen,

Som sagt, kommunalarbetare, det finns vissa av dem som jag verkligen undrar om de fick jobbet via en lott-dragning eller helt enkelt var bäst-i-test på att vara idioter (?)

Sedan vi flyttade ifrån vårt lilla hus har jag ringt in den aktuella mätarställningen istället för att betala den uppskattade räkningen på 2500 kr som vi hade i elräkning när vi bodde där. Det har alltid gått alldeles utmärkt fram tills häromdagen ..

Jag såg på vår elräkning där kommunen beräknat att vi skulle gjort av med 911 kwh och sedan på den faktiska mätningen att det inte gått mer än 67 kwh denna månaden, tack solen! Dessutom hade vi, enligt deras beräkningar, gjort av med 20 kbm vatten FÖR MYCKET!

Räkningen låg på strax under 2000 kr och med tanke på att allt var räknat på tok för högt såg jag fram emot en 500-kronors räkning. Jo morsning, får prata med en liten näbbgädda, antagligen sommarpraktikant, som talar om för mig att jag inte kan ringa in mätarställningen längre för deras digitala avläsare har faktiskt börjat gälla nu.

"Men det bryr väl inte jag mig om? Jag tänker inte betala 2000 kr för 67 kwh, det förstår du väl?" sa jag frågande till henne.

"Neej, jag förstår vad du menar, men vi har redan skickat ut en ny elräkning till dig för juni månad där vi kommer korrigera detta." svarade Näbbgäddan.

"EH? Jag sa, jag tänker inte betala 2000 kr för 67 kwh, hörde du inte vad jag sa?" jag kände hur vreden började tränga sig igenom min strupe, jag avskyr att betala för saker jag inte använder!

"Jo, det är det jag säger, vi korrigerar det nästa månad, då har ni 500 kr till godo!"

Hm, efter 0,1 sekunds tankeverksamhet förstod jag att vår elräkning denna månaden måste ligga på 1500 kr ifall vi har 500 kr till godo nästa månad om vi betalar in 2000 kr denna.

"Jag tänker inte betala 1500 spänn för 67 kwh! Dessutom har ni räknat 20 kbm för mycket på vattnet så det kan ni också dra av?" Gav henne siffrorna från vattenmätaren.

"Men, detta är juh samma siffror som du ringde in till oss i februari!" sa Näbbgäddan dö-snorkigt som att jag ljög för henne.

"Jaa, du vet, vi bor juh inte där, minns du det?" med min hånigaste röst, nu började Näbbgäddan bli sur och jag var nästintill rosenrasande!

"Det med vattnet kan kvitta, för ni måste göra av med 60 kbm (5 kbm/mån) vatten om året, det är det lägsta vi tar betalt för!" sa Näbbgäddan.

"Amehh, herregud, betalar jag för vatten jag inte nyttjar också (?!)" där höll min hjärna på att få dåndimpen, ska jag behöva låta kranarna stå halvöppna dygnet runt för att jag ska få nyttja det jag betalar för?

Käbblet fortsatte en stund till tills Näbbgäddan blev riktigt psyk i huvudet.

"Vad är det du inte förstår?" började Näbbgäddan pipa gällt.

"Jag förstår inte varför jag inte bara kan ge dig min mätarställning och du skickar mig en ny faktura för denna månaden som jag har gjort de senaste 5 månaderna?!!!" det var som att prata med en vägg, en väldigt korkad vägg.

"Jag kan dra av de 500 kronorna ni har till godo nästa månad på denna månadens räkning om du vill?"

Där orkade inte jag mer, hade bråttom till Theos vaccination och 1000 andra saker som skulle fixas så jag sa till henne att det gick bra - samtidigt som min lilla hjärna tänkte "Vänta du bara, nu ska jag ringa M".

Sagt och gjort, Näbbgäddan blev dö-mallig för att hon "vann" konversationen och vi la på i frid och fröjd - trodde hon ja! Sedan fick hon det hett om öronen! :D Sa till M att hon hade höjt rösten och varit spydig mot mig och då fick hon sina fiskar varma! Rätt åt henne, oförskämda snorunge!

Iallafall, min poäng i allt detta var juh att elräkningen kom idag ..

På räkningen står det;
MAKULERAD

En bit ovanför på specifikationen står det;
Beloppet avräknas nästa faktura: -553 kr

Vi har betalt in så pass mycket för mycket innan att vi fick en elräkningsfri månad denna månaden PLUS att vi har 500 kr till godo nästa månad! Bättre än jag hade vågat hoppas på!

Frågan är bara: Varför bråkade näbbgäddan med mig? Jag hade juh rätt?
En ursäkt hade då inte suttit fel!

Min mage skriker!

Ååh, idag har inte varit en bra dag, i matväg iallafall.

En kopp kaffe med mjölk och en liten dröm-kaka hos frissan. När jag och Tebbe kom därifrån så vart det kafferep hemma också, en bit kladdkaka och en morotsmuffin tillsammans med ytterligare en kopp kaffe med mjölk till.

Och där har vi det, dagens födo-intag - skärpning!
Mitt blodsocker är inte mitt största fan just nu :/ ..

Vissa dagar är jag bara för upptagen för att äta och idag har mitt hår tagit all min tid,
- I just Love IT!

Ajaa, håller på att göra klyftpotatis i ugnen nu ^^, ska ha kassler och bea-sås till det, yum yum! Snaart kaggen, snaaart ska du få mat! XoXo

Lördagens Outfit

På lördag ska jag och M till Theos gudfars svärmor - hängde ni med? :) Hon ska ha ett stort födelsedagskalas där M och Theos Gudfar står för underhållningen! Om det blir fint väder är det denna Outfiten som gäller;
Vad tycks? :)

RESULTATET!

Osminkad och jävlig men ..

.. ni kan tro att jag är nöjd!!
Tack Madde :D

18 månaders vaccination!

Idag var jag, Snork om vår allas lilla superstjärna på barnavårdscentralen för Lillemans 18 månaders spruta. "Slapp" träffa Elaka Tanten idag på grund av epidemi-vågen av 18 månaders barn som skulle bli vaccinerade.

Kom in till en annan yngre "tant" som hette Haydee, grymt namn och helt underbar att ha och göra med, kanske skulle byta BVC-tant (?) Lillkillen skulle först bli besiktigad, godkänd utan anmärkningar blev domen! :)

Läkaren och Haydee uppmärksammade och kommenterade flera gånger om hur duktig Theo är på att prata och att han bygger sina egna meningar - stolt!

89 centimeter lång och 12.320 gram - 11 cm från en meter! OH MY GOD! :D

"Det är en lång kille detta" sa Haydee och det stämmer verkligen, helst när man såg Theo bland alla de andra 18 månaders barnen, jag förstår nu varför dagiset trodde han var en lite mindre två-åring på inskolningen!

Sprutan gick helt okej, änsålänge inga symptom fast det är en hel lång vecka kvar innan vi vet med säkerhet att han inte reagerat på vaccinet.

På tal om något helt annat! JAG SKA TILL FRISSAN IMORGON! Frågan är fortfarande inte besvarad - Vad ska jag göra med mitt hår? I´m confused ..

Min nya dator!

Sitter just nu vid min Fujtisu Siemens Amilo, min, ni uppfattade min va? ;p Inte unnat mig själv något så här stort på år och dag, finally you´re mine! :)
Här har ni min nya atteralj!

Victors Fond

Har precis gett ett bidrag till Victors Fond, jag tycker att alla ska göra det! Det som hände Victor och hans familj kan hända vem som helst, även om det inte är ens eget barn det drabbar kan det vara ens syskons barn eller bästa vännens barn osv, tänk på det!

Minsta bidrag är välkommet!

Barn-terror @ Äldreboendet

Jobbade som sagt hela helgen lång och vissa stunder kändes helgen längre än den egentligen var. Äldreboendet utsattes i helgen för ren Barn-Terror (!) de var överallt med sina cyklar, rullor och små tassar.

Plingade på alla dörr-klockorna, slog på fönstrena, drog i dörrarna, cyklade med sina cyklar inne på boendets område - på de äldres gångstigar, terasser och dylikt. Och vi fick då fan inte tag i dom små lymlarna!

Vet om att min kära svägerksa för någon sommar sedan lyckades få tag i en av dom - way to go! Japp, de är ett återkommande bekymmer; dessa barnen.

Man kan undra var deras föräldrar tror att barnen är när de faktiskt är ute och terroriserar äldre människor (?) Det blir så hemskt fel för vårdtagarna har kommit till oss för att få lugn och ro och när vi inte kan leverera detta, eller ens stoppa dessa små ligister, känner man sig totalt maktlös.

Iallafall, i söndags kom A-C in på min avdelning och talade om för mig att om det ringde på ytterdörren fick jag absolut inte öppna förrän jag gått ut och tittat efter vem det var som ville in. Jaha, vadan detta nu då?

Då hade A-C, snacka om att det är krut i denna damen, sprungit ikapp ungarna när de cyklade iväg och fått fatt på den enas cykel och låst in den hos oss - det ska tilläggas att A-C är lika liten som jag + att det nog skiljer 35 år mellan oss (!)

Oh my God! Inte ens jag hade klarat av det där och sedan drog helvetet lös på riktigt! Ungarna var vansinniga och ville ha ut cykeln därifrån men A-C vek sig inte en millimeter - en vuxen skulle komma med och hämta cykeln! De ringde, ringde och ringde, bankade överallt, till slut fick A-C sin vilja igenom, pojken fick komma till oss med sin MAMMA!

Det sved hårt på 10-åringen att hans mamma fick reda på vad de gör på sin fritid och jag hoppas hela gänget lärde sig en välförtjänt läxa. Skönt också att det inte behövde bli en polissak som sist då de unga faktikst blev straffade för sitt beteende.

Okunskap kan straffa en hårdare än man tror ibland.

När jag gick hem stod de alla samlade i en klump, såklart på den vägen där jag skulle gå - ironiskt. Tänkte att nu kommer det bli jidder, men faktiskt inte, barnen var väldigt oroliga för det som hade hänt. Det lät på dom som att de inte förstod vad det var de höll på med egentligen.

En liten flicka undrade vad det gjorde om de cyklade där, det störde väl ingen om de inte bankade eller ringde på dörrarna (?) tog fram min pedagogiska sida och försökte förklara för dom så de verkligen skulle förstå vad jag menade.

"Vad skulle du göra om någon du inte kände cyklade omkring i din trädgård?" frågade jag henne.

"Jag skulle ha slängt ut dom direkt!" svarade flickan dö-kaxigt.

"Men det är precis det ni gör när ni cyklar runt där - ni är faktiskt inne i deras trädgårdar. Även om de inte liknar som era trädgårdar där hemma så är allt området runt om byggnaden deras trädgård och de tycker inte alls om att ni är där."

"Ahaa" svarade gänget mig och såg ut att ha förstått varför de inte ens får lov att vara inne på området. Kan vara svårt för dom och veta när det inte finns någon speciell markering eller staket för vad som är eller inte är äldreboendets område.

Sedan fortsatte jag gå mot bussen och då sa en annan flicka till mig:

"Ska du gå nu? Det finns faktiskt fler gamlingar därinne som behöver din hjälp!"

Barn, deras logik kan verkligen dra en i smilbanden ibland ;)

Socialbidrag,

- det borde vara Skattebetalarnas uppgift att bestämma om någon ska få socialbridag eller inte!

Det finns vissa personer som jag anser vara enbart bördor för vårat samhälle. En person som endast springer på arbetsförmedlingen för att få ett bidrag utbetalt, en person som egentligen inte är ett skit intresserad av att få ett riktigt jobb utan bara vill leva på andra människor.

Och när inte det bidraget räcker för dem längre, vad gör man då? Socialen!

Det värsta är att socialen godkänner dem, helt plötsligt får de pengar och bostad utan att lyfta ett finger eller jo, de måste lyfta sina fingrar och använda de små grå cellerna som de faktiskt har när de ska ansöka om socialbidraget!

Vilket också verkar vara för jobbigt för dom;

"Att jag skulle slippa söka socialbidrag. Kanske inte är så jobbigt egentligen, men jag måste ändå fylla i papper och minnas hit och minnas dit."

Källa Laura

Jag blir så helvetes irriterad när jag läser sånt där!
Jag och M har jobbat hårt för att stå där vi är idag!

Stiger upp klockan 5 på morgonen för att hinna lämna min son på dagis innan jag ska jobba mellan 7-16 för att sedan komma hem och ta vid i vardagsbestyren och hon tycker att hon har det jobbigt på grund av att hon måste FYLLA I PAPPER och MINNAS HIT OCH DIT (?)

Jag jobbar alla möjliga obekväma, bekväma, långa, korta dagar för att kunna försörja mig själv och min son, M jobbar för detsamma - är det inte så det ska vara?

Det som gjorde mig mest irriterad var när hon skrev att hennes killes pappa inte ville betala för henne och fortsatte texten med;

"Var man än bor, så måste man betala. Vad gör jag för fel? Jag vill ju bara bosätta mig i ro och bara bo. Och kunna trivas och slippa betala en massa."

Hur egoistisk får man bli?

Kommenterade henne med: "Det är väl självklart att någon annans ekonomi INTE ska tyngas på grund av din ekonomi, eller?" Fick inget svar på den kommentaren, kommenterade igen och frågade om hon vill ha ett nummer till ett ställe där hon 100% kan få jobba och tjäna sina egna pengar.

"Nej tack, jag vill inte ha hjälp av någon som trackar ner på en." - say what?

Svarade henne igen och då svarade hon med:

"Och vissa jobb vill jag bara inte ha. Det handlar inte bara om att jobba och tjäna pengar, utan att kunna trivas och leva på det också. Men det kanske du inte förstår.
Alla prioriterar olika saker vad som gäller ett jobb.
"

Hur kan man som arbetslös bidragstagare anse att man ens har ett val när det handlar om sin inkomst? Jag hade aldrig tackat nej till ett jobb om jag varit arbetslös, endast om jobbet hade tvingat mig att flytta!

Var finns arbetsmoralen?

Sedan avslutar hon med:

"Och jag skulle uppskatta om du slutade skriva till mig nu, vill inte ha något med dig att göra."

Jag ska inte få lov att konfrontera människan, hon vill inte ta emot hjälp men hon ska ta mina skattepengar? Hon vill inte ha med mig att göra men att ansöka om mina skattepengar det kan hon!

Ska jag sätta in skatten jag får tillbaka på ditt konto direkt eller?

Jag önskar att alla som betalar skatt i detta land hade fått en chans att konfrontera alla de här bidragstagarna som vägrar ta ett jobb för att det inte passar dom (!)

Det finns inte en möjlighet att alla vi som betalar skatt, för att vi arbetar, älskar våra jobb, vi går dit för att vi måste, man måste jobba och betala sina räkningar, så är det att bli vuxen!

Skatten jag betalar för att slita på mitt arbete i upp till 16 timmar ska fan inte gå till någon lat tonåring som inte orkar lyfta på röven och dra sitt strå till stacken! En omogen jävla snorunge som inte ens kan ta hand om sig själv utan vill att allt och alla andra betalar för henne, är det rätt att hon ska få socialbidrag?

Detta landet kan kyssa mig i röven snart!
/ ArgaMorsan

Krossat mammahjärta,

Nu är jag ledsen.

Jag har pratat, även innan Theo föddes, om att jag ska spara hans första lock och kunna visa honom när han blir större. Min pappa hade en sin första lock med sig hela livet, den var ett dyrbart minne för honom.

Jag vill självklart göra detsamma för mitt/mina barn. Dock har Theo aldrig varit ett speciellt "hårigt" barn och den här "första locken" har tagit extra lång tid på sig att växa ut, men den som väntar på något gott vet ni (?)

Nu äntligen hade locken nästan vuxit klart och jag hade börjat prata med M om en framtida klippning till Theo och poängterat miljontals gånger om att den där locken ska jag ha;

Där ser ni den lilla Stig-Helmer locken.

Idag medan jag var på jobbet gjorde M en sak som gör mig både ledsen och arg - han klippte Theo, utan att säga något! "Det skulle vara en överraskning!" Jovisst, haha jättekul, eller inte!

Inte nog med det, hans söta lilla lock, den är kastad tillsammans med kaffesumpen! SLÄNGD BORTA BYE BYE! Åh jag är så arg just nu att jag inte vet vart jag ska ta vägen, FYFAN!

Dagens Outfit

Återigen kallar äldreboendet på mig, idag är det 13:30 - 21 som gäller! Ska jobba med H så kvällen kommer flyta förbi som en våg på en sommarstrand, hah! ;D

Idag är jag tråkig, som vanligt, och inte det minsta ekologisk!


Gina Tricot ft HM & Vero Moda


Roligare än så blir det inte, nu ska jag trava iväg till jobbet, slänger in en bild på våran älskade Lilleman också - lite ögongodis måste ni juh ha! :D


Min lilla Einstein (håret) ;D


MammaHjärtaTheo

ginis goes ecologic!

Mitt första ekologiska inköp från H&M gjorde jag härom veckan, har helt glömt att lägga upp det juh! Hade precis kommit ut ur duschen, därav frillan och mina shorts haha xD
Lite dyrare men annars asnajs! :) Tur att rosa kan vara ekologiskt ^^,

Ekologiska kläder,
vem trodde det 1990 (?)

Skånetrafiken prishöjer - IGEN!

Jag tänkte ägna en liten stund till detta ämnet, mest på grund av att Skånetrafiken lagt manken till och gett ut en broschyr om varför priserna ska höjas återigen.

Innan den förra prishöjningen kostade min enkelresa till jobbet 39 kr, denna summa steg till 42 kr - fine, vem bråkar för 3 kronor? Då trodde jag att prishöjningen berodde på finanskrisen och de höjda bensinpriserna men så var tydligen inte fallet.

I sin lilla broschyr skriver Skånetrafiken:
"Mellan 2007 och 2008 ökade antalet kollektivresor i Skåne med 7,5%" "Fler resenärer innebär att det behövs fler tåg och bussar"

Kostnaden på dessa nytillägg har de uppgett ska uppgå till 250 miljoner kronor om året.

"Som en naturlig följd av det ökande resandet ökar också behovet av underhåll av fordonen."

De orden klingade i mitt huvud igår kan ni tro när jag satt på bussen, den skakade värre än ett massage-vibrationsbord när den stod i stillastående läge, det var tuggummin på sätena, smuts och skit överallt!

Satt där och stirrade på misären och funderade över deras söta lilla broschyr. Fick en hemsk eftermiddagssol rakt i ansiktet, vände mig om för att dra för gardinen i fönstret .. vilken gardin?

Hah, de kan inte ens hålla bussarna med gardiner, men prisökningar ska de genomföra?

"När vi den 11 januari höjer priserna blir den genomsnittliga ökningen 9%."

Vad får jag ut av att de höjer biljettpriserna med 9% ?

Här i Sjöbo får man aldrig se röken av någon ny buss eller av en buss som blivit underhållen nyligen, varför ska jag betala för att andra ska sitta i nya bussar och tåg?

Medan jag får sitta i de gamla slitna bussarna där sätena sitter löst och ryggstöden inte har något stopp så man får halvligga ner hela resan? Där bussarna är så fulla att man ibland får stå upp fram tills Veberöd för att Skånetrafiken inte kan sätta in en buss till så folket slipper trängas?

Eller på helgen när jag får sitta och vänta i 1,5 timme på bussen hem för att det råkar vara Söndag och Skånetrafiken är för snåla för att sätta in fler avgångar? Är det då jag ska känna mig generös och njuta, när min buss väl kommer, av tanken att någon annanstans i Skåne får någon annan det bättre för att jag betalar ett högre biljettpris.

Någon annanstans slipper människor sitta i timtal och vänta på att bussen hem ska komma, tack vare mig!

Ååh ja, ni kan tro att jag njuter, njuter av ilskan att jag är den som hamnar i kläm för Skånetrafikens såkallade utveckling!

Nej Skånetrafiken, er broschyr angående prishöjningen gjorde inte mig mer harmonisk till eran lilla plusikassan-komplott, tvärtom! Ni kanske skulle ta er en titt in i verkligheten innan ni skriver ihop en happy-pill-broschyr till folket som ni tror ska lura dom till att ta prishöjningen med ro!


Hell day on Earth!

GUD VAD JAG ÄR IRRITERAD!

Denna dagen, den har varit emot mig sedan jag vaknade 09:31 imorse, bara det, att jag inte vaknar förrän halv 10 när jag har 20.000 olika saker att fixa innan jag ska åka till jobbet, GAH!

Typ all tid innan jag skulle ta bussen kändes skit, var trött och allmänt yr i huvudet. Tog iallafall på mig mina ballerinaskor och en tunnare tröja innan jag gick till bussen, vädret var nästintill perfekt ute och det skulle minsann synas på mig idag!

Kom till jobb klockan halv 3, ytterst spännande när jag inte började förrän klockan 4 (!) söndag + bussar till/från Sjöbo går inte ihop. Bussen hem var lika krånglig, slutar 21 och bussen går antingen 22:30 eller 20:30.

Fick UTLOVAT att jag kunde gå hem klockan 20, nattpersonalen skulle komma in tidigare och övrig personal var informerad. Allt såg bra ut för min tidiga hemgång fram tills 19:52 ..................

Jag behöver inte fördjupa mig mer i den soppan men det hela slutade med att jag steg ut från avdelningen 20:12, min buss går 20:25 .. Ahh lugnt tänkte jag, jag får springa dit!

Byter om till mina ballerinaskor och tar min tröja under armen och går mot utgången. Och där stod jag, helt stilla och stirrade ut.

SPÖREGN + ÅSKA (!)
- BALLERINASKOR + EN TRÖJA (?)
= KATASTROF!

Herregud, jag stod i valet och kvalet, gå ut eller inte? Kom på att en kompis jobbade på avdelningen intill och tänkte att hon kunde kanske köra ner mig till bussen, jees, vilken plan! Kommer in där, ser att de ligger ganska långt efter, ger upp idéen direkt.

Ringer älsklingen istället, min lilla räddare i nöden!

SKITDAG!

Har iallafall tittat på Dirty Dancing 2 nu - totally inlove. Tyckte inte om slutet bara, obotlig romantiker (?)

Love

OMG!

Loggade precis in på en gammal sajt jag är medlem på, Lunarstorm.se närmare bestämt. Jag skriver aldrig med någon därinne utan loggar bara in med jämna mellan rum för att se vilka idioter som besökter min sida, alltid roligt att skratta åt vissa patetiska människor ;)

Idag hade jag fått ett mejl (!) kryss i taket! Såg att det var ifrån en klubb jag varit med i sedan Theo låg i min mage, Mammaklubben. Det var inget sånt där roligt mejl som jag ville läsa flera gånger. Nej, det var ett sånt där Gör-arga-morsan-riktigt-irriterad mejl -_-

"Klubben Mammaklubben: Blockad.
Du har blivit utkastad och blockad från klubben Mammaklubben. Du kommer inte att kunna ansöka igen till denna klubben."

Ursäkta? Hur kan man bli både utkastad och blockerad när man inte ens besöker den fattiga sidan? Jag skiter totalt i vilket om jag är med i en fånig klubb eller inte men, att "kasta ut mig"?

Then Angry-Mama goes WOHO!

goodmorning!

Då var man uppe igen då.

Blev en sen kväll igår, för det första jobbade jag till 9 och när jag kom till Sjöbo mötte Tebbe upp, satt och snackade i en timme. Väl hemma satt jag och M fastklistrade vid Hells Kitchen! :D Love it! Det slutade vid 11 snåret, strax därefter vaknade Theo och skulle in till oss, vid halv 1 bar jag in en sovande lillkille igen :)

Och sedan har det åskat mycket inatt, vaknat till och från utav det - känner mig ganska mör idag.

Börjar klockan 8, ska åka med V idag igen - lyyx! :) Slutar redan klockan 13 igen, hem och hämta Lilleman, får hoppas på bra väder idag så att vi kan vara ute en stund innan vi går hem.

Det var väl det hela, nu blir det tandskrubbning och sedan iväg, ha en bra dag!

Titta, han snackar!

Idag är det ett underbart väder utanför husväggarna, Lilleman, Snork och jag är på väg utåt, hinner med en liten promenad innan jag ska ta bussen mot La Wörk! Jobbar kvällen idag på "hemmaplan", ska vara på den avdelningen som jag spenderade all min tid åt från juni 2008 tills januari 2009.

Theodor vaknade tidigt idag - 6:20, en aning tidigt för att vara Theo :) Det första han sa var "Gröt!" och rusade ut mot köket och ställde sig vid sitt lilla bord. "Mamma sitta" fortsatte han och pekade på sin ytterst minimala stol, övertygade honom om att det var bättre att han satt där medan jag gick och gjorde gröten.

Meningarna praktiskt taget flyger ut ur munnen på honom (!) Igår när han åt eftermiddagsmålet kom han springandes och sa "Mamma, vovven äta macka!!" då hade Rex ätit upp hans smörgås.

Sådana meningar konstruerar han hela tiden, imorse sa han "Mamma, gröt gott!" och så vet han vad ordet "mer" betyder, "Mer gröt" "Mer dricka" "Mer ost" - jaa han har verkligen snappat upp det ordet :)

Och "MIN" vet han vad det är, han är mycket noggrann med att berätta vad som är hans och vad som är någon annans, han vet om att man måste säga mammaS om man ska visa att någonting är mitt.

"Mosters strumpa!" kom han ut och sa häromdagen och mycket riktigt hade han varit inne och hämtat en av Snorks strumpor!

Hinner verkligen inte med i min lilla stjärnas framfart, varje morgon när jag tar upp honom så har han uppdaterats ytterligare och gårdagen känns som en tid för mycket länge sedan.

Nu kom han inrusande här, har hört att han lyssnar på sin Djur med Ljud-bok i köket, och sa "Mamma, där är häst!" "Är där en häst?" frågade jag honom. "Ja Mamma kom titta häst!" så nu måste jag verkligen ut och kika på min lilla mans häst!

.. am I loosing my mind (?)

Tiden springer vidare och jag fortsätter i min egen lunk, ingen brådska eller stress, bara lugn och ro. Inte alltid en fördel då jag lätt blir panik-stressad och otroligt uppjagad när jag väl inser hur fort tiden går.

Ett exempel inträffade idag är jag skulle hämta Lilleman på dagis.

Jag gick förbi HSB:s kontor här i Sjöbo, kände en oroskänsla i magen, på grund av att jag inte riktigt visste hur man redovisar en lägenhetsförsäljning, och tänkte smått för mig själv "Jaa, nu ska jag snart fylla i deklarationen angående lägenheten." Kom på mig själv i samma stund att det är typ en hel månad sedan vi skickade in deklarationerna (!)

Med tanke på allt klydd och tjafs vi hade med deklarationen så borde jag ha kommit ihåg det, eller?
Ibland känns det som att jag drömmer min verklighet och har svårt att urskilja vad som är och vad som inte är.

Minst lika förvirrad blev jag när jag härom kvällen fick den en mycket speciell känsla, som jag inte känt på flera år. Klockan var typ 11 på kvällen och jag kom på mig själv med att "Shit! Jag har glömt att ringa pappa idag!" och börjar leta efter mobilen.

Jo visst, bara 2 år försenad, usch neej, vet inte vad det är med mig. Kan man vara så stressad att man tappar verklighetsuppfattningen och tror att man går runt i en verklighetsavvisande bubbla? Jag känner mig inte alls stressad men när jag tänker på allt runt omkring mig så är det faktiskt konstigt att jag inte är stressad :|

Vidare till något roligare - och helt klart sötare! :)


Mitt hjärta i sin nya pyjamas (strlk 92) från Name it :)
Lite dammsugning innan sänggående gör susen för nattsömnen ^^,
Theodor nattad och klar med Snutte och resten av kändisarna; Tiger, Nalle, , Leo, Apa, Favoritboken, Kon, Nalle 2 och Apa 2 - det är många att säga godnatt till och natta varje kväll, men mysigt är det! :)

MARSHALL MATHERS IS BACK!

"Guess who´s back, back again
Shady´s back, tell a friend"

EMINEM - RELAPSE

Och ingen kan vara lyckligare än jaag! Äntligen är hiphopvärldens okrönte vita konung tillbaka och jag hoppas verkligen att han levererar på sitt vanliga vis! Efter att ha hört Eminem - We made You är jag ganska säker på att det är den gamla vanliga Eminem vi lär få höra! :)

Läste en artikel om skivan i Metro idag där en tjej som heter Sara Torstensson har kommenterat comebacken i en egen liten spalt och fällt kommentaren " Eminem kan fortfarande, det bevisar han verkligen, men ska han fortsätta vara med i gemet vill man höra något nytt nästa gång. "

- SAYS WHO?

Om man tycker om Eminems musik gör man väl det för att han är den han är (?) ingen smörig RnB musik trots att det är vad som säljer bäst på marknaden just nu (!) Att stå för vem han är och vad han tycker och tänker, det är några av Shadys starka sidor, att ha sarkastiska texter och provocera emot hela Moder Jord - det är Marshall Mathers, varför skulle han ändra på det?

Nog om det, idiotkommentaren arkiverar jag i min Bullshit mapp under kategorin Yttrandefrihet.

I artikeln stod det dessutom " 36-åringens nya flickvän Tracy McNew sägs vara kapabel att förstöra stjärnans comeback, då hon kontrollerar hans liv och affärer. " - what? :| Det är en Slim Shady som jag inte trodde excisterade, skulle en kvinna få förstöra hans liv, igen (?)

Jag hoppas verkligen att den där meningen är en av tidningens "tryckfel"-kommentarer, det vore inget ovanligt!

Sitter just nu och lyssnar på några låtar från den nya plattan och det låter bra änsålänge, 3 Am är verkligen en non-happy-song, men som sagt är musiken som en sorts terapi för honom, riktiga ord och känslor.

EMINEM
WORD!


OBOY!

"Vilket vackert väder" .. - NOT!

Fast alla har tjatat om att det behöver regna litegrann så jag antar att det är för det bästa. Är sjukligt trött idag, somnade ifrån teven igår kväll igen, orkade inte ens föna mitt hår vilket har lett till att jag måste ha det uppsatt hela dagen -_-

Bud på att duscha om det när man kommer hem!

Har en kort tur idag 8-13 - är fortfarande helt chockad över detta fenomenet, att de inte har förlängt mig like always? Jaja, än är dagen inte över så får se vad som händer, jag hoppas på en kort dag iallafall!

Nu ska jag packa på mig de sista paltorna och sedan blir det spikrak gång mot bussen, jisses vad jag ogillar molnväta ..

Theo @ Fyrhjuling!

Daus.

Då har denna dagen också dragit sig mot sitt slut, efter en "sen"-kvällsmat bestående av danska pölser blev det sängen för Lilleman, har inte hört några protester hittills så antar att han tyckte det var en bra idé :)

Har varit på jobb mellan 6:45 - 14 idag, åkte med V hem och då blev det eftermiddags-snooz i en timme med älsklingen! :) Theo valde att sova sen middag idag, inte oss emot.

Väckte Theo vid 4-tiden, umgicks lite med Lump och Camilla sedan bar det av till Ferda och Marcus! Var där ett par timmar, drack kaffe och pratade som vanligt, svärmor och svärfar tittade också in!

Pricken på i:et var när Theo åkte fyrhjuling!


Coolingen åker med Ferda!


Efter det var Theo tvungen att leka med Evelyns dockvagn, inte lika coolt kanske? ;p

Sömntuta!

Jag var nog en aning trött igår kväll för jag somnade mitt i Eurovision :S Bidrag 15 hann jag se till hah, låg och väntade på Norges bidrag eftersom jag hört mycket gott om den låten men den som väntar på något gott somnar tydligen till slut?

Såg att den låten vann iallafall så antar att den var lika bra som det talades om :)

Nu ska jag strax bege mig till jobb, börjar 06:45 och får åka med Veronica idag, skönt! Hoppas ni får en bra dag, hörs när jag kommer hem om jag inte somnat ^^

feberfri (!)

Äntligen lördag!

Och äntligen är min lilla son feberfri, tacka Gudarna! Det var nog ingen svininfluensa eller halsfluss utan förhoppningsvis bara en helt vanlig tre-dagars-feber (ons-tors-fre)

Idag är vår stjärna lika klar som vanligt, han busar, leker, pratar och springer runt precis som han alltid brukar göra! :) Uppe på det hela är han glaad, herregud vad man uppskattar "självklarheterna" när de inte synts på ett tag.

Ätandet och drickandet börjar så sakteliga komma igång igen, vet hur man själv är när man varit sjuk - hungerkänslorna är inte det första som kommer tillbaka. Ett steg i taget helt enkelt!

Övrigt om min spännande dag, började jobba 06:45 och höll på med det fram till 12 då jag tog mig femton välförtjänade minuter i solariet för att sedan fortsätta arbeta en timme till - sen vart det hemgång! :)

Resten vet ni, egentligen, får se om kvällen bjuder på något annorlunda.

ginis goes blond,

- eller?

Har äntligen bokat tid hos frissan, det var bannemig inte en dag för tidigt kan jag säga (A) nu står jag bara mellan valet och kvalet, slinga eller helfärga (?) blonda slingor eller helblont (?) eller varför inte helt enkelt rida rakt mot min säkra ström och färga det i någon mörk färg?

Jag som blond 17-åring, syns kanske i ansiktet (^^,)

- eller slingad 23-åring (?)

Mörkt blir det nog definitivt inte, isåfall först framåt höst/vinter (!)


Jag i min naturliga hårfärg, Dec 2007, Theo 1 månad gammal! :)

Valet och kvalet,
helblond eller slinga (?)

Sjukling,

Vår lilla stjärna lyser inte lika skarpt som vanligt idag men vem hade gjort det med 39,6 graders feber trots febernedsättande medicin? Usch, det är hemskt när Lilleman inte mår bra och att han inte riktigt kan förmedla vad det är han vill och inte vill :/ ..

Natten har bestått av att försöka svalka ner och trösta Theo, inte mycket sömn men det gör ingenting! Ringde till jobbet strax innan 7 imorse och talade om att jag inte kommer idag och imorgon, VAB, ska bara vara hemma och ta hand om min lilla gosse.

Annars har det inte hänt speciellt mycket, vi hade vårfest på jobbet igår, hela huset var med och firade! :) Jättetrevligt och otroligt god mat, det var verkligen något som de äldre uppskattade!

Ajaa, nu ska jag fortsätta mysa med stjärnan, hoppas att det är den där 3-dagars febern som gett sig till känna, han har aldrig haft den, för isåfall borde detta ha gått över till på lördag.

Hoppas, hoppas!

Dagens Outfit

Godmorgon!

Theodor har sovit gott hela natten (!) ett stort plus i kanten! Nu ska jag strax kila, kände för att vara lite somrigt klädd idag ^^, Hörs väl ikväll om jag orkar!

PUSS!

FAN!

Tänkte precis krypa ner i bingen då en utav mina hjärnceller påminde mig om att jag har en tvättmaskin som ska bli klar och hängas innan jag får gå i närheten av sängen, mork.

Börjar klockan 8 imorgon, åker med V till wöörk - skönt :) Slutar klockan halv 7 och då blir det raka spåret hem igen (!) Hoppas på att Lilleman fortfarande är vaken.

Nu var det en annan hjärncell som påminde mig om att det faktiskt är Hells Kitchen nu klockan 22 så jag har inte alls tid att sitta här, tvätten får hängas i reklamerna!

Gordon, here I come!

LVU (?)

Godkväll!

Idag kraschade vår andra dator, hur lycklig tror ni att jag är nu? Wii, superglad. Får attackera Snaa´s dator fram tills att vi löst dator-frågan - är det lönt att få liv i våra två skrothögar som bara dör eller är det lika bra att köpa en helt ny?

I mina ögon är de två gamla skruttarna inte mycket värda, känner att efter allt tjafs med dom förtjänar vi en ny dator som förhoppningsvis inte börjar klydda de första månaderna.

- Har redan spanat in min lilla älskling, en Fujtisu Siemens Amilo (igen)


Min framtida älskling, om inte nu så blir det senare iallafall (!)
Isn´t She cute? ^^,

Idag har jag varit ledig, kände att jag behövde det efter min 6:45 - 21 tur igår, snacka om att jag var mör när jag satte mig på bussen! Inte för att omgivningen hade något överseende med det, framför mig och vid sätet brevid satte det sig två killar som senare visade sig vara f.d. ungdomsanstalt invånare - LVU omhändertagna heter det väl (?)

Killen framför mig betedde sig som att han tagit 5 exstacy tabletter och tjoade i hela bussen. Han försökte även med alla medel att få mig att ge honom uppmärksamhet, vilken han INTE lyckades med - 30 minuter med en pajas framför sig, det var svårt att hålla masken ibland, speciellt när han började skråla Celine Dion (!)

Talade vitt och brett om deras tid på Gotland och om vad de hittade på med för skit innan och nu, hur många idioter de kände och började jämföra vem som var värst av dom - suck. Är otroligt glad för att jag inte har sådana människor i mitt liv, usch!

Kompisen verkade väl ganska reko, inte lika utflippad som sin kamrat och tur var väl det då han var som 10 st 5-åringar i en och samma kropp :S När jag väl skulle gå av stod pajasen mitt i gången och dansade till någon utav sina "fjortis"-låtar på mobilen, han makade iallafall på sig och jag var nog världens lyckligaste människa när jag gick av den bussen - mina öron tackade också.

Rolig dag va? Först jobba hela dagen, mådde som en zombie och ville bara hem, sedan avslutar man kvällen med den teater-showen! Därav har denna dagen mest bestått av slappande, var nere och handlade med syrran innan idag, annars har det varit lugnt!

Älsklings pojken har såklart varit dagens mittpunkt, som alla andra dagar.

Hjärtat hälsar att ishavssallad på mackan is the Shit, morsan håller med!

Och vem är då Theo?

Åh, så länge jag har velat skriva det
- 1½ år är vår stora kille idag!

Månadsräkningen är snart ett minne blott och åren tar vid istället, tänk vad tiden går fort! För ett och ett halvt år sedan satt vi med en liten bebis i famnen, helt ovissa om vilken framtid vi skulle gå till mötes.

Och alla dessa frågor ..:

Vem är Theo? Vad tycker Theo om? Hur låter hans röst? Vad blir hans favoritmat? Är han envis? Vad ska jag säga till honom? Duger vi som hans föräldrar? Kommer vi klara detta? Kommer han säga mamma eller pappa först? När ska han sitta, krypa och gå? När ska han sova en hel natt? När kommer första tanden?

Frågorna for runt i mitt lilla huvud som ett pariserhjul med på tok för hög hastighet och nu äntligen har vi fått våra svar!

Theodor är en envis "liten" kille på 87 cm som älskar att röra på sig, är mycket social och har massor med vänner på dagis. När han var 1 månad gammal började han sova hela natten igenom, vid 4 månaders ålder tittade de 2 nedre tänderna ut och strax efter de kom de två övre med, sedan dess har det bara fortsatt!

Han tycker om allt som har hjul - speciellt bilar, bussar, traktorer, grävmaskiner, moppar, släp mm. En annan favorit är båtar, jag vet inte hur många plastbåtar han ska ha med i badkaret varje gång, det känns som miljontals hah :D På tal om att bada, ibland tror jag att han är en groda - älskar vatten!

Theo tycker inte om när han blir väckt - lik både mamma och pappa :) Han tycker heller inte om när han inte får som han vill, men vilket trotsigt barn gör det? Annars är det inte så mycket annat han inte tycker om, han är som sagt mycket öppen och godkänner det mesta.

Han är en pappas-pojke rakt igenom, trots det kan ändå mamma få skina igenom ibland. Hans första ord kom när han var 6 månader gammal och det blev självklart pappa :) Favoritsysslan med sin pappa är att följa med ut på båten, sparka boll i trädgården eller bara ligga i sängen och mysa med pappa.

Theo tycker väldigt mycket om uppmärksamhet och är en riktig liten teaterapa som tycker om att se människor skratta och gör själv gärna löjliga saker för att få fram ett leende. Han är den sociala i gänget och ger sig in i allt som bjuds utan att direkt tänka på konsekvenser.

Pladdret började tidigt på Theo som joller, redan när han var ett par veckor jollrade han och detta har fortsatt och numera finns det inte många ord som han inte på något sätt kan härma efter.

Bästa vännen är lilla Johan och efter honom kommer hunden Rex som han busar med tjugofyra timmar om dygnet, de är som Helan och Halvan - oskiljaktiga! :)

Theo har en vilja av stål som sagt och tycker inte alls om ordet nej, om det inte är han själv som säger det såklart. Att gå på promenader eller vara ute hela dagen med vagnen är en favorit. Ankdammen och "Kajje" är ett av målen när vi är ute och spatserar.

Favoritmaten är "tomat"-rätter som köttfärsås, lasagne, tacos - jaa allt som har köttfärs och lite sås. Tyvärr är han ett ketchup-fan och det ska vara "Keshupp!" på allt, det är tur att han inte alltid bestämmer själv då jag tror att Yoggi med ketchup inte är en alltför god kombination.

Han har precis vuxit i storlek 92 i kläder, på längden - blir mycket skärp till byxorna.

Theodor är helt enkelt den mest perfekta 1½ åringen i våra ögon, han är mammas och pappas stolthet och vi kan inte ens tänka tillbaka på hur livet såg ut innan han kom, för det var inget liv!Vår älskade lilla stjärna, ljuset i vårt liv.
Du heter inte Guds gåva (Theodor) för ingenting (!)

Je suis fatigué |-)

Usch ja!

Så här trött har jag inte varit på mycket länge, börjar jobba klockan 8 idag men på grund av att det är söndag idag så går bussen enbart klockan 6 - jippi! Vill bara krypa ner i sängen hos älsklingen igen ^^,

Vår älskade son blir 1.5 år idag, uppdatering om det och bilder kommer när jag är hemma igen, förhoppningsvis strax efter 3 i eftermiddag. Nu ska jag dra borsten genom håret sedan är det haj å ivaj!

Alltid samma visa..

Och denna gången har visan en positiv utgång!
- plus en negativ?

Saken är att jag letade efter min platt-tång som jag inte sett röken av sedan vi flyttade ifrån huset den 9:e januari, inte vad jag minns iallafall, men hallå - DAGS ATT BÖRJA LETA EFTER DEN NU?

Har haft möjligheten att låna Snaa´s platt-tång alltid innan men nu ska hon vara borta fre-mån och jag känner redan hur paniken börjar krypa längs ryggraden.

Jag och Sis for ner i källaren och rotade igenom samtliga flyttlådor, no luck! Däremot hittade jag baby-kläderna (50-56) som jag trodde att jag slarvat bort! Och Theos favorit-bok, en bok om djur med läte till - 2 plus i kanten men fortfarande ingen platt-tång.

Gick upp och rotade igenom hela ovanvåningen, fann våra brända CD-skivor och bland dom fanns den där enda, speciella, unika CD-skivan som M´s pappa hjälpte mig att bränna när M själv inte ville hjälpa mig!

På denna CD´n gott folk finns 2,58 gig bilder på min älskade son, bilder ifrån 10 november 2007 - 11 augusti 2008 (!) STORT PLUS I KANTEN! Nu saknar jag bara bilder mellan 12 augusti 2008 - februari 2009 då datorn kraschade, men det får jag leva med!

Ännu mer plus, hittade skivor ifrån min Svärmor med massa bilder på "Barnebarnet" i alla möjliga situationer! :) Verkligen toppen!

Det bestående minuset är att jag fortfarande är platt-tångslös, men vad gör det? Nu när jag har bilderna på min underbaring, lyckan är total :)

Varför är det alltid så att när man letar efter en sak hittar man allt annat?
T.o.m. Nalle Puh har råkat ut för det, då måste det vara ett världskänt problem (?)

När föräldraskapet gått åt helvetet!

Om någons dotter kan sitta och "kräka" av sig en sådan här "gall"-salva över hela internet antar jag att hennes mamma inte har varit en speciellt bra mamma, hon har uppenbarligen "glömt" att lära sin dotter vad empati, respekt och medkänsla är;

"Jag vet att jag spy galla på unga mammor, ammande mammor och nu även mammor som går brevid varandra på stan med sina jäkla barnvagnar. Jag har hört om att mammor brukar göra det får att "protistera" men vafan protisera mot vad? Att vi med midjor också vill kunna på på trotoaren?

Usch, har verkligen fått en grejj nu MOT hela världens mammor.. Ur mina ögon är dom ett gäng bittra surtanter som försöker ta över världen med sina spenor, usch! När kommer lagen som förbjuder offentlig amning föresten?"

Ännu mer uppenbart är att mamman inte på något sätt försökt få sin dotter att gå till skolan, stavfelen haglar ner över det såkallade blogginlägget.

Antar att Kissie tycker det är viktigare att spana på vad hon har för klet i ansiktet än att försöka räkna sina fattiga hjärnceller.

/ angryma'm

Att gissa väder (?)

Godkväll!

Denna dagen har jag återigen spenderat med att jobba största delen av 8-) Det blir lite trist i längden, tror det har mycket med det grå-mulna dötrista vädret att göra, man får inte direkt någon uppåt-kick utav det. Och på tal om väder!

Mina små Ladies satt och hade ett livligt kafferep strax innan jag slutade idag, de pratade om allt mellan himmel och jord, från billiga sängkläder till vem som hade haft flest insmitna katter på rummet, via deras balkonger, och huruvida de skulle mata dessa eller inte - de måste juh faktiskt också få leva!

Det är verkligen jättekul när de allihop sitter och diskuterar med varandra i ett par timmar :) dock kom det pinsamma ögonblicket, det ögonblicket som brukar innebära att nu är samtalet avslutat och alla går åt varsitt håll - det blev tyst!

Jag kikade upp från mitt Sudoko som jag satt och vilade hjärnan mot och bara tittade på dom samtidigt som jag tänkte "Säg något då!". Då säger en av damerna "Jag tror det blir mer regn idag."

Det var som en start-knapp för en ytterligare diskussion! :D Och de drog igång;

- "Tror du? Jag tror inte det kommer regna mer."
- "Klart det inte kommer att regna mer, det har regnat för mycket, marken är för sur för att det ska kunna regna!"
- "Man ser på de mörka molnen att det kommer bli regn framåt kvällen!"
- "Jag var minsann ute innan och det blåste nordanvind och då regnar det inte."

Jag kunde riktigt se den här lilla dam-gruppen sitta i tv-rutan på SVT:s väder och förutspå väderleksrapporter för hela svenska folket! Hur man än ser på det så har faktiskt vädret numera inte många rätt i sina diagnoser, såå my Ladies eller en utbildad SMHI-snubbe?

Potato slash Potatoe
- right?

Vilken miss!

Igår var jag och Theo i Ystad hela dagen hemma hos min väninna Sussie.

Försökte laga vår dator, eller åtminstonne få ut vad som fanns på hårddisken - typ alla bilder på Theo (!) Efter många försök och frågetecken om varför datorn inte ens ville visa vad som fanns på hårddisken beslöt Sussie sig för att se hur mycket minne som var taget från den.

Vi har en hårddisk på 76309 mb (76 gig) och det lediga utrymmet var 76308 mb :| Tom, datorn är T O M, alla bilder är borta, utan att jag ens vetat om det, TACK NINA! Där försvann hela Theos första år, tack för att du försökte laga min dator och sedan inte ens kunde vara ärlig nog och berätta att det enda du gjort var att tömma skiten! TACK!

Det är nog värt en "Dagens Ros" i tidningen va?

Jaja, skitsamma, bilderna kommer inte tillbaka för att jag sitter och spottar och svär en stund. Inte heller den dumma bilden i dagens YA på mig och Sussie kommer försvinna, skit!

Ajaa, nu ska jag försöka hitta våran XP skiva och få liv i den tömda labtopen.

090504

Är det enbart jag som tycker att dagarna går fort?

Om bara 6 dagar är vår lilla son 1,5 år (!) Hur har det gått till? Var har alla dagar tagit vägen? Två nya bissingar är på väg ut också, därav sömnproblemen kanske?


Far & Son
10 November 2007


The Day Our Lifes Began

Det osar katt!

Vilken förändring det blir i besökslistan när man ifrågasätter en "stor" bloggare, även om jag kan anse att jag bara undrade det helt uppenbara så verkar det ha givit mig en del uppmärksamhet, nääjs!

Jag kommenterade den ökända "Tvillingmamman" som har fått ta mycket skit på grund av hennes val att vara anonym på sin blogg, vilket jag tycker hon har all rätt att vara! Alla behöver inte fungera likadant och vilja fläka ut hela sitt liv i bilder och ord som t.ex. jag tycker om att göra :)

Men att hennes kompis "Caroline" skulle suttit inne på hennes blogg hela dagen igår och uppdaterat kommentarer för att senare mot kvällen skriva ett inlägg om att Em är på sjukhuset och att det har med "twinsen" att göra (?)

Neej, den köpte jag faktiskt inte, om det inte är så att kompisen är totalt rubbad i huvudet och väljer att lägga energi på hennes kommentarer istället för att ta reda på hur det är med henne?

Nu har lilla "Caroline" redigerat sina inlägg och tagit bort en av kommentarerna till mig, bara jag som känner igen detta beteendet från någon annan som brukar skriva i bloggen?

Theo 6 veckor

December 2007


Här har ni vår lilla underbaring i sin Farmors famn, min svärmor och M´s mamma dååra! :) Han har på sig de fina kläderna som Farmor själv har gjort till vår lilla drömprins, stickat va? :) Världens finaste, en huvtröja med byxor samt tossor och vantar till det!

Var bara tvungen att visa upp det :)

Trååk!

Hur bor du: I hus kan man väl säga (?)
Brukar du komma i tid: Jag försöker iallafall ;)
Hur lång är du: 163 - just around average!
Kan du laga mat: Aa
Vad jobbar du med/pluggar du: Vårdbiträde på ett äldreboende
Vad har du på dig just nu: Mjukisar
Har du någon fobi: Fobi och fobi, jag har väl en del manier men inget allvarligt :)
Hade du en bra kväll igår:  Ja, saknade min älskling bara.
Vilket är ditt senaste inköp: Vilket av dom? ;)
Din favoritdryck på morgonen: Kaffe eller Redbull
Var fick du dina senaste pengar ifrån: Carema Äldreomsorg
Har du sovit i din egen säng inatt: Aaa
Vad hade du sönder senast: En av Theos leksaker ): Klumpiga morsan här!
Vem snackade du med senast: Michael
Varm favoritdricka: KAFFE!
Favoritdricka när du är riktigt törstig: Kolsyrat vatten
Alkoholhaltig favoritdricka: Schmirnoff Ice
När gjorde du senast något riktigt dumt: Tja, det gör väl jag hela tiden så nyss?
Saknar du någon just nu: Snaa!
Vad ska man göra för att få dig irriterad: Det är väl lättare att fråga vad som inte gör mig irriterad?
Någon jag stör mig på: En asiat som liknar häxan i The ring, Tack Sussie!
- Bästa liknelsen hittills! :)
Intressen: Min son, kläder, sola :)
senaste person du kramade: Theodor, godnattkramen!
Senaste person du ringde: Connie
Senaste person som ringde dig: MÄÄDDE :D
Vad drack du senast: Cola
Vill du ha barn: Har en busunge nu och vill gärna ha en till, sommar 2010 here we come! :D
Längtar du till din nästa födelsedag: Vad finns det att längta till?
Har rakat dina ben någon gång: Alltför ofta
Är du sugen på något nu: Nix, precis klämt i mig en halv pizza á la Empoli
Hur många koppar kaffe dricker du en vanlig dag: Hemma: 5 Jobbet: 10
Använder du hudkräm: Jees!
Attraheras du av män med skägg: Neej, det sticks bara, onödig accesoar
Micro-pop eller poppa själv: Microwave
Brukar du baka: Mest på jobb, det är mer uppskattat där!
Röstade du i det senaste valet: Aaa och jag är inte nöjd med utfallet!
Är du nöjd med ditt liv som det är nu: Aa, förutom att jag vill bo i vårt hus igen ..
Vilken låt lyssnade du senast på: Lady Gaga - Eh eh
Har någon annan sovit i din säng inatt: Bara Michael ^^,
Vad tycker du är äckligt: Snor och slem
Har du pengar på mobilen: Always

Har snott denna listan av Veve i brist på annat tidsfördriv, tack Snäckan ;D

Rensning ut av Theos garderob,

Tja!

Denna dagen har jag valt att ägna mig åt babykläder och barnkläder, har rensat i Theos befintliga garderob och i hans föredetta nerpackade garderob. Efter en del UFFande (3 ikea-kassar strlk 50-68) har min "sparar"-hög minimerat sig till en flyttlåda och en ikea-kass i strlkarna 50-80.

Theo är just ni strlk 89 ungefär, 86 byxorna tryter i fotanklarna på honom samtidigt som 92 tröjorna ser ut som små cirkustält, men vad gör man? Jo man har 92 i byxorna och 86 i tröjorna, klaffat!

Har alltid varit rädd för att Theo ska sakna kläder och att han inte ska behöva gå med samma tröja mer än en gång i veckan, tvångstankar (?) därav har jag alltid handlat lite extra till honom. Nu efter rensningen tyckte jag att garderoben blev oerhört tom och att den snarast måste fyllas på (!)

Räknade dock ändå igenom hans kvarvarande kläder och fick ihop detta;

Jeans: 12 par
Mjukisar: 15 par
Shorts: 3 par (!) + ett par piratjeans
Linnen: 4 st (!)
Undertröjor: 35 st
Varmtröjor: 15 st
Bodies: 12 st
Pyjamasar: 14 st
Underställ: 3 st

Och ifall hans skor skulle läcka någon dag så har han 53 par strumpor att byta med! :D

Där var väl ganska okej med kläder, det stora (!) just nu är shorts och andra sommar-kläder, det behöver sig en uppfräschning, hans kläder från i fjol passar juh knappast 8-)

Nu ska jag iallafall ner i källaren och fortsätta tvätta bebis-kläder som Theos små kusiner ska få!

Dagens Kommentar (!)

tal om kommentarer, jag fick väl en härlig idag!

Jag hade solat på förmiddagen och vid 14-tiden i eftermiddags skulle jag lägga en av mina ladies för en kort eftermiddagslur, kramade henne som vanligt innan hon la sig.

"Oj, vilka varma kinder du har, de är brännheta!" sa min lilla tant.

"Jaa, jag har suttit i solen." svarade jag henne och log.

Tanten tittade mycket konstigt på mig och så svarade hon:

"Jaha, du har suttit i elektriska stolen, jaa där blir man väl ganska varm, tror jag."

Den Ni!

Jag lever av mina kommentarer,

Äntligen har denna nollåttan landat rumpan på datorstolen, det har varit en lång och ovanligt dryg dag - tur att mina tanter förgyller den! Självklart har solen gjort sitt för humöret idag, snacka om midsommar väder i april (?)

Har fått en del konstiga kommentarer idag från ett par av våra "kunder" - vårdtagare. Först var det en äldre dam som känner mig och vet vem jag är "Du är så kraftfull, att du kan se så liten ut och så är du jättestark!"

Jag skrattade lite åt kommentaren men tackade så mycket för den otroligt fina komplimangen och gick vidare.

Lite senare på eftermiddagen kläcker en helt annan tant, från ett helt annat umgänge, ur sig "Jag tycker det är konstigt.. att du som är så liten och späd kan vara så stark, jag menar.. man kan inte tro att du klarar så mycket som du gör!"

Hennes knarriga uppländska röst gjorde inte uttalandet mycket mindre skrattretande än det förra, ajaa, jag tackade och tog emot och gick återigen vidare.

Bytte avdelning strax innan hemfärd för att delegera lite medicin, kom in till en dam jag alltid brukar prata mycket med. Då säger hon "Du som är så stark, vi behöver inte hämta en till, du klarar av att hjälpa mig upp själv." - sagt och gjort, det gjorde jag som vanligt, men det var tredje kommentaren på ett par timmar!

Där har ni det gott folk, numera går jag under namnet Mini-Hulken (!!) Hah, vilket sammanträffande att 3 stycken skulle kommentera just den saken på samma dag. Och jag som hade tänkt att börja styrketräna - FUCK DET! :)

Jag är bortskämd (!)

Det är precis vad jag är, bortskämd med att min son varje kväll går och lägger sig vid 18:30-19:00 och har så gjort sedan en låång tid tillbaka. Det började redan när han var 1 månad gammal att han sov från ca 23 på kvällen fram tills 7-8 nästa morgon, dessa tider är numera 18:30 - 7 helt perfekt!

Jag och M hinner "ha lite kväll" för oss själva och vi behöver aldrig oroa oss för att vi ligger och drar oss halva förmiddagen ^^,

Man vänjer sig ganska fort vid detta beteende vilket inte alltid är så bra, som idag - Theo lyckades på något sätt bli övertrött, jag antar att det hade med vår badlek att göra (...) vid 18:10. Han somnade precis, jag har försökt natta honom i 3 timmar och är verkligen inte van vid det, känner mig helt slut haha :)

Sitter just nu och äter Gott och Blandat, ska se någon film snart, M jobbar inatt igen så det är inte alltför roande. Ska upp 05:15 imorgon och ska väl (helst) ha hunnit få mig 6-7 timmars sömn innan dess, lyckliga tanke.

Slutar 18:30 imorgon kväll och bussen går störigt nog inte hem förrän 19:25, lång tid ifrån mina älsklingar :/ ..

Dagens Outfit

Theodor i sina nya kläder från H&M - storlek 92 (!)

Bränna + Blogg!

Godmorgon alla bakfulla! :D

När jag gick ifrån jobbet igår så var vår nya sjuksköterska tvungen att kommentera "Ta det nu lugnt med kröken ikväll Regina!" till mig, jag svarade "Det finns det ingen risk med!" och gick vidare ut genom utgången. Nu när jag tänker på vad jag svarade så lät det nog ganska dumt, som att jag skulle supa hela natten (?)

Jag menade juh att det fanns ingen risk att jag skulle dricka alls, ajaa, får se på måndag om han säger något så jag kan få förklara att det inte var så jag menade ^^,

Idag tar jag och min älskade lilla son det lugnt, ska se om det finns någon som vill ut i det fina vädret med oss! :) Solade solarium igår på jobbet, var tvungen att fota min fina fejk-bränna imorse ;p


Nog för att min svärmor är dubbelt så brun utan solarium (!) men jag är stolt ändå! :) Nu ska jag springa ut och ta min älskade Lilleman innan en viss tant tjatar för mycket på honom, suck.

RSS 2.0