HJÄLP BJÖRN HEM!

Ibland kan jag tappa hela fucking jävla hakan åt hur svenska staten behandlar sina landsmän när de är i knipa! Det är för fan skamligt! Vi betalar multum i skatt varje månad från vår egen lön som vi gått och kämpat ihop till och vad får vi ut av det?!


FÖR ATT HAN INTE HADE NÅGON FÖRSÄKRING?!

Hans anhöriga har redan fått betala 120.000 kr i sjukvårdskostnader nere i Thailand och de bråkar om en liten försäkring (?!) Det kostar dom 21.000 kr per dygn att ha honom där och han får inte ens tillräcklig hjälp för de pengarna! 

HJÄLP BJÖRN HEM, VISA ATT VI BRYR OSS OM VÅRA LANDSMÄN FÖR DET GÖR DÅ FAN INTE VÅR REGERING! - SKAMLIGT!

Här är Björns familjs blogg, gå in där och ge vad ni kan för att han kan komma hem igen!
Tänk på; ALLT ÄR BÄTTRE ÄN NOLL!

---> BJÖRN´S BLOGG <----

Theo är makalös!

Ibland blir jag rädd för hur snabbt Theo lär sig saker.
Hans tal, hans beteende, allting, det är inte ens i närheten av en vanlig två-åring.

För en kvart sedan startade jag Farbror Joakim till honom, Theo har hamnat i stadiet att han vill se Farbror Joakim i två minuter sedan ska han se på Nemo och efter två minuter av den ska han se på Blixten och så går det runt, runt, runt.

För att motverka detta beteendet har jag förklarat för honom att om man vill se en film så får man titta färdigt på den innan man byter till en ny och det har han förstått.

För en stund sedan kom han iallafall och sa att han ville se på Nemo så jag svarade att "Nej hjärtat, nu får du titta på Farbror Joakim!". Han gick in till teven igen utan diskussion, precis som vi lärt honom.

Alldeles precis tyckte jag att jag hörde "Introt" till Nemo (?) "Neej...." tänkte jag "Hur skulle det kunna höras nu?" Gick in till teven och mycket riktigt, Nemo var igång!

Theo har alltså stoppat Farbror Joakim, tryckt ut skivan, tagit ur den och lagt den på teven (där den alltid ligger), hittat Nemo skivan som är en bränd skiva och ser ut som alla andra, lagt den på rätt håll, fått in luckan igen och startat filmen!

Hur otroligt är inte det (?!)

godmorgon!

Guud, vad trött jag var igår.

Tvärdäckade strax efter halv tio, men idag känner jag mig som en människa igen! Och som tur är har vi inget planerat idag, ska försöka få tag på Terese som jag inte kunde nå på hela dagen igåår :/ .. Se om hon behöver hjälp för då går vi dit.

Annars har Lilleman ätit frukost nr ett, frukost nummer två vill han nog ha om en halvtimme cirkus, brukar vara så! Jag sitter här i min pyjamas som jag köpte i Söndags, love it! :)


Med tanke på min morgonfrilla är jag glad att blixten satte sig där den gjorde ^^,

Kass update!

Usch!

Massor att fixa, stressen som ligger och gnager någonstans i bakhuvudet är totalt olidlig! När denna veckan är slut står hela lilla familjen Johansson-Björk i sitt alldeles egna hem! Och förhoppningsvis har vi hunnit lika långt som vi planerar.

Idag har jag jobbat, handlat, solat, hämtat Theo på dagis, fått en ny jacka av M, lagat mat, badat med Lilleman mm, är slut i mitt huvud nu.

Fick en ny jacka av M idag, den var jättefin men so not me och prislappen för den fick mig att vilja skicka tillbaka den ännu mer, så det ska vi förhoppningsvis göra imorgon!

För övrigt hittade jag Theo högst upp i den tvåmeterhögaribbstolen idag när jag kom till dagiset, inte en enda fröken var närvarande. Är det någon mer som inte kan förstå varför jag har ångest varenda dag när jag lämnar honom där?

Åh, fungerar alla dagis så?

VILKEN KOMMENTAR!

Tjenahejsanochgodkväll!

Kände att jag var tvungen att flika in med ett inlägg nu innan jag glömmer bort vad jag ska skriva, som jag för det mesta gör! Tänkte bara förtälja en liten rolig händelse som jag var med om idag :)

Vi har en dam som är sig själv till upp över öronen men även ganska förvirrad och glömsk, som man kan bli på ålderns höst! Hon var iallafall på ett stenkast humör ikväll/eftermiddags och smarta ginis tänkte att "Jag ska muntra upp henne!"

Så jag försökte prata om saker jag vet att hon tycker om.
Hade fått höra av en anhörig att hon skrivit en bok för längesen.

"Jag har hört att du skriver böcker!" sade jag till den lilla damen.
"Jaha, och vadådå?" svarade hon.
"Aa jag undrar vad för bok/böcker du har skrivit!"
"Varför bryr du dig om det?" snäste hon till mig.
"För att jag är nyfiken och gärna vill veta!" svarade jag med världens leende på läpparna.
"Jag har skrivit långa, tjocka kärleksromaner." svarade hon kort.
Lite förvånad blev jag, för det var inte alls den gangern jag hade tänkt mig.
Precis när jag skulle svara henne säger hon;
"Om Dig och en annan!"

I went from smiling to this;

Snacka om att damen tog mig med storm!
Jag har nog aldrig blivit så paff i hela mitt liv, haha!
De är för härliga mina små damer ;D

26:e oktober

Snitsig rubrik va? Jag har kommit på den alldeles själv!
Ibland är man kreativ!

Ingen uppdatering igår på grund av att jag gick och la mig redan klockan sju :| var helt slut i kanelen, sicken dag vi hade alltså! Massor med folk, inte jättekonstigt då det var både Söndag och lönings-helg, höll på att krocka med någon bara man gick en meter.

Det är inte jätteroligt när man har en sulky med en 13,8 kilos kille i som inte tycker om när det är stopp överallt. Människor, när ska de lära sig att man inte kan stanna mitt i vägen?

Blev mycket köpt igår, som vanligt när vi är ute och flänger :)
En hel del till Lilleman,


Dessa bland annat, lite Blixten-plagg och även en "Doc"-bil som låter förskräckligt och inte har någon on-off knapp - ett riktigt bad-köp!

M fick en ny tröja från Jack and Jones och Lacoste´s senaste parfym + aftershave. Själv köpte jag mig massor med gos från Gina, benvärmare, halsduk och tre par vantar.

Inne på H&M blev det bara några tröjor, där var överdrivet mycket kaos bland både kläder och kunder så till slut gick jag bara till kassan, trots att jag inte hade hittat allt jag skulle, bara för att komma ut därifrån!

Orka med mycket människor?
- NEEJ!


Nova Lund!

Yes, nu åker jag, Tebbe och pojkarna för en liten heldag på Nova Lund!

Have a nice!

Lyckliga Theo!

Klockan är tio över nio den här Söndagsmorgonen.

Kan för andra tyckas som ganska tidigt men för en snart två års kille har man hunnit med mycket! Aa, ätit två stycken frukostar, sprungit runt och busat så mycket att farmor vaknade.

Jaa, han har tillochmed spelat på sin pappas elgitarr som var kopplad till förstärkaren
- denna har han dessutom själv startat!

vaknade självfallet farfar också!Busfröet Theo (bild från igår)

En grav missuppfattning.

"Godmorgon"

Trodde minsann att jag skulle få sova längre idag på grund av återvridningen av klockorna igår kväll, vad jag inte tänkte på i mitt stilla sinne - ibland är man korkad - är att Theos klocka inte är omställd, hans inre klocka, och den går inte att ställa om i en handvändning!

Nix, där är det inte bara att snurra på något hjul, det måste sakta men säkert invänjas och det lär bli många tidiga morgnar framöver känner jag på mig :S Frukosttjatet började redan klockan sex imorse men jag lyckades avvärja det fram tills fem i sju, sedan var det kört!


Frukostätaren ginis är i farten!

Jan Guillou - HALLÅ?!

Åh, den mannen alltså, han har varit i mitt liv hela dagen! Bröderna Schulman kasta er och böckerna i väggen för denna gubben tar fan alla priser i världen!

Han var med i något som hette/heter KGB NITTONHUNDRASEXTIOSEX (?!) - är det någon mer än jag som undrar varför han får tio sidor, fem uppslag i Kvällsposten medan mordet på den 19 åriga flickan (TVÅTUSENNIO) inte är värt mer än ett uppslag, två sidor?

Jag förstår att han har varit spion och säkerligen avslöjat mycket han inte borde ha gjort men COME ON PEOPLE! Det är över fyrtio år sedan, vi lever inte på nittonhundrasextio-talet, han är inte involverad med Ryssland längre, LÄGG NER DET!

Vi lever i 2000-talet, vi är generation X, vi är nytänkande individer som inte ens går att jämföra dom som var i vår ålder på sextio-talet! - VI (jag iallafall) vill inte läsa om vad en gubbe vid namn Guillou hittade på för skit för fyrtio år sedan

- I MIN DAGSFÄRSKA KVÄLLSTIDNING dessutom!

Till och med brutala mord preskriberas efter tjugofem år i Sverige men en gubbe som förrådde Sverige för nästan det dubbla antalet år sedan, han ska det pratas om i evigheter!?

Skriv om något upplysande istället, något nutida som man kan koppla sig samman med eller göra en förändring för och inte om sådant som står i historieböckerna!

Vad är uppslaget imorgon? Hitler?


Du må säkert ha varit jättedum och det ena med det tredje Janne,
but for fuck sake, save some stories for your grand-children
- and spare us´em!

Hemma från jobbet!

Ja, då var den lilla ginisen hemma igen från den stora världen!

Dagen har varit helt okej, lite småseg, dragig men lugn och stillsam - igen?! Aa, ibland har man det bra två dagar i rad hihi :) Inga incidenter, det jobbigaste var att man skulle hitta alla klockor överallt och ställa rätt dom, det är mycket jobb när man har många klockor!

Slutade nio, en av mina damer satt fortfarande uppe med oss när "natten" kom, nattpersonalen. Gick bort för att ha genomgång av kvällen, då säger den smått förvirrade damen;

"Är det nattvakten som kommer?"

Kunde inte låta bli att skratta till av hennes kommentar samtidigt som jag svarade att "Aa, det är det!" och fick upp en bild i huvudet i stil med denna;


Det blev ingen vila..

Nix, endast tre stycken stärkande koppar kaffe :)

Ska strax ta på mig ytterkläderna och glida ner mot centrum för att ta bussen till roliga Dalby - hoho jag skrattar redan. Vädret är också otroligt positivt idag, jag tycker de gråa färgerna lyser upp lixom, not.

Ajaa, nu ska jag inte vara sån för det är bara trist för er som läser.
Och nu blir det ännu tristare för nu drar jaag! :)

H&M imorgon!

Aa, för det har jag planerat!

Ska bara få M in på samma spår sedan är vi good to go ;D Fick hem en check på 300kr av dom häromdagen och så har de ett erbjudande nu att var 400:e man handlar för får man 50kr avdrag i kassan som avslutas imorgon, jag ska juh dit! :)


UPPLYSNING!

Aa, jag fick en upplysning igår av en av pensionärerna.

De satt och diskuterade sommartid vs vintertid och om man skulle vrida fram klockan eller om den egentligen skulle vridas tillbaka. Aa, det blev ett himla tjatter då den ena damen visste vad hon pratade om samtidigt som den andra inte riktigt förstod vad den första egentligen menade.

Smarta ginis skulle självklart lägga sig i, säg någon gång jag inte gör det? Det är som att jag letar efter trubbel att hamna mitt i (?!) Vi enades iallafall om att klockan ska vridas tillbaka och allt var frid och fröjd tills jag sa "Aa, nu får ni inte glömma att vrida tillbaka dom på Söndagkväll bara!"

Den ena damen som är en bra bit över nittio svarade mig;
"Det är faktiskt imorgon kväll som man ska ställa om dom!"

Vilken tur att hon upplyste mig om det för jag var säker på att det var Söndagkväll och inte Lördagkväll - dock vet jag att det är på natten vid klockan två-tre som de vrids tillbaka men vem orkar sitta uppe då? Not me.

Så ikväll när jag kommer hem klockan tio ska jag börja med att vrida tillbaka klockan till nio och bara måå bra :D Om jag kommer ihåg det?


Så oskyldig man kan se ut da!


Mamma´s lilla hjärta!

Det känns..

..att man inte jobbat i Dalby på två veckor!

Guud, har ont överallt idag, speciellt inuti axlarna och framme vid nyckelbenen, ajaj, måste ha gjort ett bad lyft igår I think. I vilket fall som helst är jag helt slut i huvudet, hoppas på att jag hinner sova en timme tillsammans med Theo innan jag åker till jobbet.


Det syns att mina ögonlock väger 2kg vardera (!)

3 - 2 till Vaccinet!

Idag kan man läsa på Aftonbladets hemsida att en tredje person dött fyra dagar efter att hon fått vaccinet, även detta en slump? Dessutom ska de nu utreda om Vaccinet kan vara för starkt, vad nu det ska hjälpa? Det franska företagets friskrivningsklausul lär ändå se till att dom går fria!

Sluta vaccinera folket istället om ni inte är helt säkra på det ni använder!

Om man ska se ironin i det hela;
Änsålänge har vi två bekräftade dödsfall av Svininfluensa i Sverige och tre bekräftade dödsfall som alla kan ha en anknytning till vaccinet mot Svininfluensan, då alla tre några dagar innan tagit vaccinet.


Och vi har precis börjat gott folk!

Ordutveckling,

- över en natt!

Theos senaste meningar är;
"Vad gör du?"
"Vem är det?"
"Det gör inget."
"Det är inte farligt."
"Vart ska du?"

Häromdagen när vi åkte hem från T-lilla satt jag och M och pratade "vuxensnack", Lilleman satt där bak lugnt och stilla. Helt plötsligt, från ingenstans, säger Theo "Mamma, sluta prata med pappa!" - whaat? Hah, jag och M bara tittade på varandra och skrattade och började prata med Theo istället.

Även hans "R" som började komma för någon vecka sedan sitter nu som en smäck! "Mammas och pappas rrrrum" bruka han säga, R verkar vara en väldigt rolig bokstav för Lilleman!

Vilken dag!

Åh jaa, nu är jag slut i huvudet.

Men allt har gått jättebra, kvällen blev exakt så lugn som jag ville - fast kanske inte för dig Jenny? ;D Mohah, ibland ska man ha det braa! Skönt när det kan vara en lugn atmosfär på jobbet också, det behöver man!

Imorgon ska jag och Lilleman ta det lugnt, börjar inte förrän fyra, vilket jag kan tycka är äckligt drygt. Man går hela dagen och håller koll på klockan, hur lång tid det är kvar tills man börjar, blää ;/ ..

Sedan är vi lediga på Söndag och då blir det nog grillning i Snoooge :)

Nu ska jag shutta datorn för ikväll, hörs imorgon!

OMFG!

Jag tänker inte ens översätta det där.

Nu sitter jag här, mittemellan mina pass, tänker faktiskt lägga mig och vila en stund innan klockan slår fyra och jag börjar igen. Dagen har varit jättebra hittills, har en föraning om att kvällen kommer bli detsamma :D

"Det blir vad man gör det till, Regina" sa en av mina kollegor till mig en dag.
Må så vara, men det beror på vem man jobbar med också!


Vaccinet eller ren slump?


091023

Hmf! Då var man vaken igen da 8-)

Längtar tills på Söndag när det är dags att vrida tillbaka uret igen, give me my hour back! Åh, är alltid lika trött när det är mörkt ute och sommartiden fortfarande gäller. Jag ska gå och lägga mig klockan nio på söndag så är klockan egentligen åtta och sedan sova tills jag vaknar - om Theo tillåter det ;)

Usch jaa, sitter här och äter min gröt, inte alls lika gott så här dags ;/ ..

Ska strax ut och brusha tänderna, ta på mig det som påklädas skall sedan blir det upp med Lilleman och M - ni kan tro att dom två ligger och snusar gott i sängen just nu - men inte mycket längre :)

Btw, Annika, det är L´oreals Silverschampoo som jag har beställt inne på BangerHead och det är verkligen riktigt bra! :)

Tajm to go people!

Dags att avrunda..

Nu börjar kvällen dra sig mot natt och på så vis börjar även en liten ginis dra sig mot sängen.

Imorgon ska jag jobba, åtta till tjugoett, därför kommer ni inte vara bortskämda med mina uppdateringar. Sorry folks, but life has to move on! Har rast mitt emellan passen så lär väl flika in med en liten statusupdate då, nu när jag blivit megaduktig på att fylla upp i bloggen måste jag juh fortsätta!

Tänkte faktiskt att jag ska gå upp en halvtimme innan vanlig uppstigning imorgon för att hinna äta frukost, annars kommer min mage kurra järnet innan det är dags för vår "vanliga" frukost ;/ .. Det är nog det enda som är jobbigt med att vänja sig vid att äta frukost, konsekvenserna de morgnar när man vanligtvis inte anser sig ha tid med det!

Ni kan tro att det blir spök i kistan om inte den får det den brukar bara för att man inte orkar! Hrm.. Nog pratat om kurrande magar och arbete, nu ska jag sova!

Btw, ni får godkänt för kommentarerna idag, skrivstrejken ligger på hyllan, sålänge! ;D

Några bilder!

Alla som känner mig vet om att jag har svårt för att bli nöjd med en bild, oftast när jag tar foton av mig själv så kasserar jag dom allihop för de blev helt enkelt inte bra! Men ett par dagar efter kan jag faktiskt tycka att vissa är bra, här är exempel på två stycken från Per och Angelika´s bröllop!
Jag tycker om dom, sedan får ni andra tycka som ni vill!
Like, who gives a crap?

Eh, what?!

Alexandra om ginis tycker till om Ica Reklamen:
Köping har tillräckligt! Släng inte skit på dom! Och de är fan inge fel med att Köping är känt!
Excuse me?

Var någonstans baktalade jag Köping (?) Enda anledningen till att jag ens nämnde Köping är på grund av att jag tycker det är ett bra program - where did I throw the shit?

Nej donnan lilla, det är FAAN inget fel med att Köping är känt,
- har någon påstått något annat?

Människor som inte kan läsa ska inte heller kommentera,
* new rule @ ginis.

"Han var där imorse.." (?)

- And then what?!

När vi lämnade Theo på dagis imorse hade han som vanligt Snutte och Tiger med sig - som han alltid har! När jag kom och hämtade honom i eftermiddags var det bara Snutte som var kvar.

Alltså, jag har följt alla deras (dagisets) jävla regler om hur man ska göra för att få ha sina saker ifred - informerat och skrivit namn. Men tydligen måste jag stämpla fast Theos saker någonstans för att de andra rackarungarna ska låta dom vara!

"Jaa, han var juh här imorse." sa den ena fröken.
"Jag såg honom inte när han skulle vila efter maten." sa en annan.
"Ah, jag har sett honom i eftermiddags." sa den tredje men inflikade snabbt;
"Eller, det var nog Snutte jag såg!"

- :| Svårt att se skillnad på en blå filt som är 1 x 1 meter och en liten Tiger (?!)

Frågade Theo var Tiger var någonstans och han svarade att "Barnen tog Tiger!" och såg väldigt besvärad ut - jättekul, hade jag sett de barnen hade jag förklarat ett och annat för dom.

Detta är andra gången Tiger är puts väck, sist var det en liten pojke som gick hem med honom - flera dagar i streck (!) utan att pojkens föräldrar tyckte något var konstigt?!!

Nu är det slut för Tiger att följa med på dagis, om vi hittar honom igen, den saken är klar!


Någon som har sett denna lilla krabaten?

Äntligen hemma!

Inte första gången jag använder den rubriken tydligen ^^,

Nu har vi kommit hem, hela lilla familjen. Först var jag och T nere in the village och solade, åkte vidare mot affären och fick hem två påsar fulla med nyttigheter - not, när får man det med sig hem egentligen?

Åkte hem om och lämnade av varorna, sedan bar det av mot T´s syster och innan vi åkte hem därifrån blev det en sväng in om Posten för att hämta ut våra lagrade brev. Huuga mig, snurr, snurr fram och tillbaka.

Hann precis komma hem, igen, så kom M från jobb, in i bilen igen och mot T-lilla! Skulle in till Theos gudföräldrar och efter en snabbvisit hos M´s bror for vi äntligen hem.

Nu är jag trött! Och hungrig, tur att vi ska äta kvällsmat nuu! :)

Resultatet av silverschampoo´t!

Tadaa!

SupernaajsNyansen people! 
Nu ska jag och Tebbeliina ner och soola, wii!

Förövrigt Jenny, du må ha rätt, men det är min blogg och jag klagar så mycket jag vill nananaa ;D Tack för kommentaren btw, jag lägger den uppe på min hatthylla så jag kan titta på den då och då! :)

I´m blue

Visst att silverschampoo är lila till färgen när man trycker ut det ur flaskan men efter man har satt i det i blont hår ändrar det faktiskt nyans - till blå! Har precis dränkt mitt hår i det, typ mitt enda alternativ då jag inte kommer till frissan på två veckor ;( ..


I take that as BLUUE!

Facebook har talat!

Min dröm om en dotter gick precis upp i rök ;(


Enligt Facet ska jag bara ha 1 barn - men min ålder stämmer inte?
Ah, lite småfel här och var - FB är trots allt LIFE!

Wikipedia nästa!

Aa, jag tror jag ska plita in ett inlägg där angående frasen "godmorgon"'

"Godmorgon är ett uttryck som inte får nyttjas innan klockan åtta på morgonen!"
- låter inte det som en kanonidé?

Åh jag tror aldrig ni morgonpigga kommer förstå oss morgontrötta ;/ ..

Havregrööt!

Halsbränna, vem vill vakna till det?
Typ nobody och hans ickebefintliga mamma.

Funderar på om man skulle göra sig lite havregrynsgröt eller slänga tillbaka huvudet på kudden igen (?) det blir nog det första alternativet! Aa jag har faktiskt börjat äta gröt, kläggigt och äckligt men det går ner - mat som mat right?

Det är juh knappast den ultimata frukosten men den mättar.

Visst ser det aptitligt ut?

Ni är upprörande!

Över 2** som läst min blogg idag och jag har fått två kommentarer, TVÅÅ (?!)
Snart skrivstrejkar jag om inte ni skärper er!


Facebookförslag?

Ja nu för tiden kan du göra allt med facebook.

Du kan få reda på när du ska gifta dig, vem du ska gifta dig med, vem som är din vän idag, vilka produkter du bör använda, ditt horoskop finns där - det mesta helt enkelt + alla dina kompisar!

Fick ett förslag precis om att jag skulle gå med i en "klubb" eller vad det nu är för något.

Det är ingen dålig idé, verkligen inte, men allvarligt talat, varför spilla sin tid på att ens starta en sådan "klubb" (?) Även om hela svenska folket hade gått med där hade det inte hänt kungens skit!

Så jag sitter mest här och kliar mig i huvudet, skrattar lite åt det ironiska namnet och filosoferar över vad folk använder sina liv till egentligen.

ginis tycker till om Ica Reklamen

And than it was my turn to have an opinion.

Jag pratar självklart om det senaste klippet i Ica´s populära reklamserie. Denna gången tror jag att de tagit sig vatten över huvudet, ansett att de hade bättre rykte än att någon skulle kunna tro något ont om dom.

Däremot tror jag öppenhjärtat att de inte menade något illa med denna reklamfilmen, tvärtom, de ville genom ironi få fram folkets skratt. Detta är absolut inte första gången de tar in en ny karaktär när alla skämten med de gamla karaktärerna har sinat, de behöver uppfräschning som alla andra!

Och vem kan klandra dom? Hur lätt är det med en matbutik och tre virrpannor att göra roliga scener år efter år? Hittills har deras stand-in figurer fungerat smärtfritt, de har haft både det ena puckot efter det andra inne i butiken och svenska folket har mest bara skrattat åt alla situationerna.

Men när de tar in en person med Downs Syndrom skrattar inte svenskarna längre.

Jag har själv träffat människor som har Downs Syndrom och de är några av de goaste som existerar! Att den här "Jerry" ens har ställt upp på detta, även om det är ett skämt, förstår jag inte (?!) Med tanke på att det faktiskt finns personer som behandlar förståndshandikappade människor på detta vis utanför reklamfilmen.

Det är kanske där det skär sig?

Man uppfostrar sina barn att inte se ner på människor bara för att de är annorlunda, att de inte får skratta åt dom eller skämta om dom. Att man ska behandla de med lika stor respekt som en "frisk" människa, för de är exakt lika mycket värda som alla andra.

Allt detta propagerande till höger och vänster bryts helt plötsligt mitt itu av en reklamfilm från Ica. Även om det är ironi så finns det människor därute som tar till sig av deras beteende mot "Jerry" för att sedan själva bete sig på det viset vid nästa möte av en människa med Downs Syndrom.

Tyvärr spelar teven en stor roll i vårt samhälle, speciellt för vår yngre befolkning här i landet. Därför anser jag att man måste tänka lite längre än näsan räcker när det kommer till information som når hela landet.

Finns flera olika "bevis" på detta, ett av dom skedde när jag var mindre. En flicka uppe i norrland blev ihjälsparkad av sina två killkompisar för att de hade sett på Darkwing Duck och trodde helt enkelt att livet fungerade som det gjorde för honom.

Ibland kan jag känna att folket har tappat respekten för televisionen. När jag var liten var att vara med i TV respekt, då var man en högt uppsatt person. Hur ser det ut idag? Vem som helst kan synas i teve idag, hur som helst och var som helst, respekten är lixom död.

Jag menar - om till och med Kissie kan vara med på TV då kan vem som helst vara det.

Aa, från Ica reklam och Downs Syndrom till Darkwing Duck och Kissie,
- think i lost the main theme somewhere?

Sammanfattning:

Ut med Ica reklamen, "Jerry" är söt, låt honom vara med i Köping istället!

1003 (!)

många inlägg har jag lyckats blogga sedan jag startade denna bloggen i Januari 2008 - klapp på axeln till mig, världens bästa ginis!

Chokladbollar m. kokos!

Nu är de äntligen fäärdiga!
Aren´t they just too cute? - (^^,)

Smöret är framtaget!

För nu ska här bakas chokladbollar!

Eller jaa, om ett litet tag, smöret skulle tydligen vara rumstempererat och det är väl inte samma sak som när man precis tagit ut det ur kylen? Nej, tänkte väl det!

Födesledagsbarnet sover, likaså Lilleman och Svärmor. Jag sitter här och funderar på varför jag inte har gått och lagt mig än? Svaret är ganska enkelt, det är skönt och avslappnande att vara vaken när hela huset är tyst, det är värt att få lite mindre sömn för att känna på detta!

Men iallafall, nu är det en timme sedan alla gick och la sig så nu är det hög tid för mig att borra in mig i min älsklings arm, pussa honom på pannan och berätta hur mycket jag älskar honom - trots åldersökningen ;)

Neej, jag bara driver, jag har mer ålderskris för M´s skull än vad han själv har, han bryr sig juh inte! Kanske därför jag bryr mig för oss båda två? Tjugosex lixom, det är mer än halvvägs till trettio, om man räknar från tjugo?

Hah, nu får jag nog gå och vila mig en stund innan jag flippar ut fullständigt!

Onsdag

Mitt-i-veckan-dagen och jag jobbar inte idag heller.

Visst är livet underbart ibland? Jobbar inte förrän på Fredag som det ser ut just nu, ska minsann försöka ringa jobbet idag (igen) som jag gjort alla andra dagar utan svar och fråga om dom ens lever?

I guess this is what they call unprioriterad
- vad är det för lönt att man har ställt upp i två år (?!)

GRATTIS ÄLSKLING!

Idag fyller mitt älskade hjärta år - tjugosex närmare bestämt! När vi träffades var han tjugotvå och jag tjugo - hah, vad litet det låter just nu :)

Hurra för Dig idag!

I changed My mind!

Aa, jag ändrade mig faktiskt nu!

Jag har något jag vill upplysa er alla om och det är en blogg jag läser dagligen, gärna flera gånger om dagen ifall uppdateringarna tillåter det. Denna personen är en väldigt stark kvinna som gått igenom, vad jag valt att kalla det, en livstragedi.

Trots det som har hänt så skulle jag vilja kalla henne för en av de mest positiva människorna jag varit i kontakt med. Hon trotsar sina problem, kliver över dom med jämna steg och är ett riktigt bevis på att man aldrig ska ge upp! Denna damen är helt enkelt guld värd i mina ögon.

Just nu har hon ett "erbjudande" i sin blogg som hon förmedlar i varje inlägg. Jag tänkte länka henne hos mig så mina läsare kan gå från mig till henne - inte bara för erbjudandet utan även för att hon har en av Sveriges bästa bloggar, enligt mig.

Jag pratar självklart om;
MammaMelissaMin gåva till er, som tack för alla era kloka reflektioner, bli 50% rabatt
hos ett av mina favoritföretag för barnkläder, nämligen Lundmyr of
Sweden
. För att få rabatten uppge koden "Mammamelissa50%" i
meddelanderutan vid er beställning och välj faktura som betalnings-
sätt. Rabatten gäller från och med, den 19 oktober till och med den
2 november. Tack, Lundmyr för detta!

Källa: MammaMelissa

Snart dags för sängen?

Aa, jo, det börjar faktiskt kännas som det!

Kom hem för en timme sedan, har suttit och tjötat med Tebbe ett par timmar, alltid lika mysigt och massor att prata om - när har vi inte det typ? Var hemma strax innan elva, myst lite med älsklingen som ska jobba natt idag ;/ Tur att man har Lilleman att gosa med i sängen!

Jaa, annars var det väl inte så mycket mer jag ville skriva om, vilket känns ganska tråkigt för jag hade faktiskt velat skriva ett sånt där låångt inlägg med massor av spännande saker!

Men nix, inte idag men kanske imorgon?

..and it´s still going up!


Jag kan inte precis kalla det besöksrekord med tanke på att jag hade nästan tiotusen besökare för ett och ett halvt år sedan, men det går uppåt iallafall! :) Nääjs med new people!

Luugn dag!

Jag har fortfarande inte bakat Chokladbollar, som jag har planerat på att göra sedan typ i fredags (?!) But I will, probably, some day, maybe?

Idag har jag och Lilleman tagit det lugnt, börjar känna mig som en människa i kroppen igen - om det såklart inte är iprenen som talar för mig, svårt att säga faktiskt. Men man kan alltid hoppas på att det inte är dom, orka må kasst en dag till (-_-)

Middagen är förtärd, det blev kotlett á la Svärmor - gott alltså! :) Just nu sitter jag här och M sitter med Lilleman och tittar på Blixten. Snart är det dags att bädda upp sängen och få Theo i sitt kvällsliga bad men innan dess ska jag ladda upp ett par bilder här;


Lilleman i sitt essé vid frukosten imorse!


Me with M in tha phone, försöker se vääldigt allvarlig ut! :p

Moii!

Jaa, när jag väl hittar min webkamera så har jag svårt för att släppa den haha :)

Bättre ljus när man tar bilder på dagen!

Du&Jag - såklart ♥


Mamma ♥ Theo


min underbara lilla älskling

Full pejl på läget ;D

caroline om Hinner knappt uppdatera,:
hehe joo för löpsedlarna brukar ju ofta vara sanna ^^ du verkar ha full koll på läget!

Jag skrev faktiskt inte att det var rätt det som stod, det var bara ett komisk sammanträffande, mest för att det uppbackade min åsikt om vaccinet. Men som sagt, vi får se vad som händer och vem som har rätt eller fel ;)

Hinner knappt uppdatera,

- innan svärmor kommer hem med senaste löpet!

Jag tänker inte säga "I told You so!"
- men ni vet säkert vad jag tänker ;)

SVININFLUENSAN - SVERIGE RASAR!

Herregud JA!

Var åttonde riksdagsman ska inte ta vaccinet (!) (!) Det är typ det värsta som hänt i svensk historia! Dåligt inflytande? Kommer deras val att få andra "vanliga människor" att inte ta vaccinet?

Jag förstår dessa människor som väljer att inte ta vaccinet och jag tycker det är fel att dom ska hängas ut på löpsedlarna bara för att de sitter i riksdagen? De är väl också bara människor med rätt till självbestämmande?

Jag har då aldrig hört något dummare; 80% av den svenska befolkningen måste vaccinera sig för att få en god skyddseffekt (?!) Alltså, om bara 70% av svenska folket tar vaccinet har de gjort det förgäves för då kommer vi, trots vaccineringen, att ha lika många som insjuknar i svininfluensan?

Aldrig i hela mitt liv skulle jag få för mig att ta den där bullshiten, det är som sagt upp till var och en och jag försöker inte propagera för att ingen annan ska ta den - go ahead! Jag står här brevid och tittar på för denna leken vill jag då inte vara med i!

Det är faktiskt vad det är, rena rama barnleken! Ingen har en susning om vad vaccinet kan göra mot en om ett år eller tio år (?) Företaget som tillverkar vaccinet har för det första tagit en friskrivningsklausul på det - detta innebär att även om vaccinet skulle ha ihjäl någon så kan ingen stämma företaget för det har tagit en "försäkring" mot alla dolda fel som kan förekomma - känns tryggt va?

För det andra är det ingen av de som tillverkar vaccinet som vill ha det! Hur kan man vara mer rädd för en influensa, som har mindre dödsfall än den vanliga influensan, än för alla biverkningar vaccinet kan ge dig? Visst, procenten (hittills) är inte så stor att du blir förlamad men det händer faktiskt!

Jag är mer rädd om mig själv och min familj än att ta den risken, sedan får folk gärna titta snett på mig och kalla mig för en egoist - ni är varmt välkomna! Min hjärna tänker steget längre och kommer den dagen då det visar sig att vaccinet ger allvarliga skador på längre sikt, då kommer inte jag titta snett på er.

Alla tänker vi olika, jag är den som obeserverar först och tar ställning sedan.

Min egen åsikt om den här "paniken" kring att svenskarna inte vill vaccinera sig och alla akut-insatta debatter med högt uppsatta människor som enbart uppmanar till "Vaccinera dig!" är endast för att Sverige har köpt in vaccin för 1,2 miljarder kronor - tagna av våra skattepengar - som nästan ingen egentligen vill ha!

Pengar som kunde gått till vården eller till skolorna, de har lagts på ett j*vla vaccin! Det ser inte riktigt bra ut att ha beställt vaccin för 1.2 miljarder kronor som sedan ingen vill ha, då är det bättre att försöka övertyga så många som möjligt om att ta det så är det inte lika mycket "onödiga" spenderade pengar.

Sedan att kostnaden på vaccinet kunde varit halverat då duktiga Sverige beställt dubbelt så mycket vaccin som vi egentligen behöver - som de just nu sitter och försöker förhandla om att dra tillbaka en del av, det är inget vi talar om!

Aa, som sagt, allt känns som rena barnleken och just nu kivas "barnen" om vilken lek de ska leka och vem som ska vara med och vem som inte ska vara det. Tyvärr är jag för gammal för att leka och väljer därför att hålla mig utanför, men det ska verkligen bli intressant att se hur leken urartar sig!


Home alone

Mm, min kära svärmor tyckte att jag behövde lite lugn och ro efter inatt så hon tog själv med sig Lilleman ner till affären - vilken lyx! :) Fast nu får jag iochförsig aldrig veta om den friska luften hade piggat upp mig, å andra sidan lär duschen jag ska hoppa in i nu göra det!


"Hej hej!"

En trött Theo?

Godförmiddag världen!

Huuga vad trött jag är idag, Lilleman har haft en dålig natt, vaknat tre gånger och varit ledsen - mardrömmar kanske? Han har nog varit vaken två och en halvtimme inatt så han är ganska mör just nu med tanke på att han steg upp tio i åtta imorse :S

Sitter här och segar, väntar på att klockan ska ticka vidare så man kan dra sig ner mot byns lilla centrum, frisk luft kanske piggar upp?

Theo sitter och läser i sin Blixten-tidning han har fått av M, den roar honom mer än jag trodde att den skulle göra - najs surpraajs! :) Han både räknar och lever sig in i serierna via bilderna!


"Traktorerna är mycket trötta mamma! Traktorerna nannar!"
"Där är Ramone, Fillmore och Sjassen mamma!"

Jag får se mig besegrad denna gången, bara för att det inte står "För barn från 2 år" på sakerna behöver det inte betyda att de inte kan glädjas av dom iallafall - så länge de inte är skadliga för dom!

Seperationsångest?

Jag känner mig ganska kluven just nu.

Vi har bott hos M´s mamma och pappa i snart fem veckor av sex veckor möjliga. Först när vi kom hit satt jag bara och räknade dagarna tills vi skulle få vårt eget med tanke på vilket helvete vi gått igenom sedan januari i år. Där satt jag till och med och räknade timmarna - tror ni att man ville därifrån?

Men desto längre tid vi var här juh mindre räknade jag och för tre-fyra veckor sedan slutade jag helt (?!) Kom att tänka på det när jag skrev inlägget "Måndag!?" att - Just det, nu är det ny vecka och i slutet på nästa vecka är vi "hemma"! Efter tio månaders hajkande är vi snart äntligen hemma - hur konstigt känns inte det?

Samtidigt trivs vi jättebra här så det är en liten bitterljuv känsla att flytta, skönt att vi får vårt eget men fan, vi har det så bra här! :) På dessa trettiotvå dagarna har vi inte haft ett enda bråk, inget tjafs, bara lugn och ro med god gemenskap.

Gemensam middag varje dag, fasta rutiner för Lilleman, hjälpts åt med vardagssysslorna
- det har varit normalt!

Mm, helt klart har vi seperationsångest över att vi ska flytta härifrån men samtidigt är vi upp över öronen glada för vår nya lägenhet - som dessutom är totalrenoverad när vi flyttar in! (därav den långa väntetiden)


Måndag!?

Jahaa, då var det ny vecka igen - undrar vad den kan ha att bjuda på?

Jobbet ringde mig halv elva igår kväll (!) och frågade om jag kunde jobba 06:45 - 16 idag men Theo har ögoninflammation på sitt högra öga efter allt snor han strykt upp där så vi får bli hemma idag.

Kanske lika gott det för när mitt larm ringde imorse (Theo) så kändes det som att någon hade slängt två kilo grus i mina ögon och samtidigt mörbultat hela mitt huvud, ajaj vad jag inte ville gå upp ;/ .. Fast en och en halv timme senare sitter man här iallafall, grusen börjar försvinna men huvudvärken är kvar.

That´s all for now folks!
Btw, 11 dagar kvaar :)

gääsp!

Nu är denna lilla damen übertrött, tur att man är ledig imorgon!

Har la inte så mycket att förtälja för er, förutom att jag är sjukt trött och bara vill slå huvudet i kudden - but i woont do that! Har ****at idag sedan tog jag en köffe med svägerskan (connie) efter det ****ade jag lite till och nu sitter jag här.

Tjalalalalalaaa vilken rolig dag jag har idag!

godmorgon världen,

- gääsp!

Så här tidigt är inte alls roligt att stiga upp en Söndag-morgon, men man har inget val. Pojkarna sover gott i sängen och jag borde verkligen inte sitta här, ska gå om fyra minuter och har fortfarande inte borstat tänderna eller håret - hm?

Taajm to faart! ;D

Veckans DISS!

Aa, nu blev jag faktiskt irriterad! Satt och zappade mellan kanalerna, inget bra på teve men såg att Singing Bee var på trean och det programmet kan vara riktigt underhållande ibland! Självfallet var det reklam på kanalen så satte mig och väntade.

När reklamen väl var slut och programmet började var den första jag fick syn på
- ALEX SCHULMAN...

Gah, idioten är fan överallt! Aftonbladet, webben och nu på TV´n med, vart fan är världen på väg? Det ironiska i det hela är att om det inte är han som är överallt så är det fan hans stand-in störmuppiga lillebror som syns like everywhere! Fattar inte hur två idioter kan kännas som tvåhundra?!

Sjunga kunde han inte heller, som att jag hade förväntat mig det? -_- Typ ingen av de andra C-kändisarna kunde heller varken sångtexter eller melodier, inte ens Jag vill ha en egen måne (?!) - vem kan inte den? Den är nästintill klassisk!

Nix, veckans diss är Singing Bee Kändisar - ÖÖÖRK!
Storsatsning? Fetsuug!Tur för dig att godhjärtade Jakob stoppade dig innan du sa för mycket - AAS!
Skämt? My fucking ass, vad skulle poängen med skämtet vara? Att ingen vill köpa hans bok?

COME ON PEOPLE, THINK!

Mina älsklingspojkar!

Lilleman är badad och sitter just nu i fåtöljen och myser med M.

The Loves of My Life

Sug på den Schulman!

Äntligen, FINALLY - det var på tiden 2000-talet!

Nu har en man fått känna på hur det känns att föda barn - vi kanske äntligen kan bli av med myten "Kvinnor snackar om att föda barn, de ska bara veta hur det känns när en kille är riktigt fökyld!" - släng er i väggen!

Och Calle Schulman är den förste svensken, enligt mig, som borde få sig en åktur med den där maskinen efter hans propagerande mot att kvinnor ska ha rätt att välja kejsarsnitt om de vill det (?) och att det inte borde vara gratis med smärtlindrande - IDIOT, jaa så stavas ett av hans mellannamn.

Va´fan vill ni (?!)

Hah, ursäkta rubriken men jag var tvungen! :)

Nu är ni sjukt många som läser men inte en rackare kan sätta en kråka? Eller jo, Jenny, jag vet att du kommenterar! Och min lilla Veronica också ;D Men resten av er är en bunke kvacksalvare, don´t ask me why You just are! ;D


Mysigt!

Lillkillen sover, M spelar guitar och Xcidern är öppnad!
Thank God it´s Friday!
image59
Älskar mina pojkar mest av allt! Aldrig ett andetag utan er <3

Thank God it´s Friday!

Och detta firar vi med att vara hemma! :)

Ja, alla kan inte ha samma mål med en fredagkväll som andra, jag uppskattar om jag får ha min lilla familj omkring mig mer än något annat! Det är med dom jag mår bra och det är så det ska va - spana in rimmet vaa? ;)

Kvällsmaten är förtärd; danska purjolöksfrikadeller - det kirrar dödsskönt i kistan ;) Snart är det dags för Lillemans kvällsliga bad - om man kan säga så? Det låter fel med dagliga eftersom han badar på kvällstid?

Eftermiddagen spenderade jag och Theo hemma hos Terese, eller Lees som Theo säger, nya smeknamnet? Skönt att bara kunna sitta och vara en liten stund, även om det var stim och stoj! :)

Nu ska jag ta min lilla stjärna, som precis varit en väldigt olydig liten stjärna, och prata lite vett och etikett, etik och moral, tillåtet och otillåtet med honom!

Det är vitt på taken,

- endast en liten ginis är vaken!

Jaha, igår snöade det och idag är det vitt på våra hustak, har vintern kommit redan? Jag hoppas verkligen inte det för jag vill ha höst ett tag till! Fast vad jag vill och vad naturen hittar på med hör juh inte direkt ihop :/ ..

Sitter här och äter "frukost" - hatar det, men jag måste!

Nu orkar jag faktiskt inte vara social längre, som sagt
- en ginis är helst ifred så här tidigt på morgonen.

Naajt!

Då var man duschad och klar, har precis suttit och lekt med mitt webcam-program. Det har massa roliga knappar och funktioner med ljus, svart-vitt, skuggor mm. - fattar ungefär halv sju av det men iallafall!

Tyckte den blev ganska rolig, har fokuserat och ofokuserat, lagt in skuggor, gjort den svartvit och höjt ljuset - och givetvis satt dit min lilla tagg på den ;)

Men allvarligt tyckte jag om orginalet bäst!
Som tyvärr inte är denna bilden under då orginalet tyvärr förblev som jag ändrade det ;/ ..

Godnatt från Moii!

Mjush!

Nu börjar det bli riktig kvällkväll, dags att dra sig in mot duschen!

Silverschampoo + Silverbalsam och om jag orkar ska jag ha i min blond-inpackning också, inte riktigt bestämt mig än. Märker väl ingen jätteskillnad på mitt hår före och efter jag började använda de här lite dyrare produkterna men jag försöker intala mig själv att de fungerar!

Snart dags att boka tid hos frissan med, har en utväxt som vill bli bortglömd!

"Det finns bara en som jag" - Tacka FAN för det!

Kvällsrutiner á la Theo

Kvällsmaten serveras alltid runt klockan fem på eftermiddagen, vid sju-snurret får han en frukt eller något annat litet tilltugg och efter det är det badet som gäller!

Mamma´s myskille!

Efter det så blir det handduksgos med mamma en stund, ny blöja och en pyjamas! Sedan är det dags att ställa sig på pallen vid handfatet för att borsta tänderna och kamma håret.Efter att mamma borstat tänderna får Theo fila lite själv - det tycker han är roligt!

Nu brukar Theo egentligen ligga nerbäddad i sängen för natten men med tanke på att M jobbat hela natten + dagen och i princip nyss vaknat så får Lilleman vara uppe en stund längre och mysa med pappa.

Amerikansk äppelpaj

Aa, lilla ginis har fått för sig att baka!

Favoriten ofc!Theodor var också med och hjälpte till, på sitt eget lilla vis!

Någon måste juh äta upp alla äppelbitar som blev över!

DET SNÖAR!

Oh my fucking God!

I Oktober? I Skåne?

091015

Godmorgon!

Sitter här och dricker mitt morgonkaffe medan Theo springer runt och pratar som bara den! Igår när vi var på läkarbesöket kommenterade doktorn ett antal gånger hur bra Theo pratar, att han bygger meningar, böjer orden - både i plural och i imperfekt and so on.

Vi har en duktig liten man helt enkelt! :)

Synd att läkaren inte var med i trapphuset när vi skulle gå hem, då hade han fått höra en 23 månaders kille som kan räkna till tjugo + lite till, själv!

Idag är det inte planerat något speciellt, hela huset ligger i förkylning så det blir en lugn dag!

Theo @ Youtube!

Äntligen har jag fått det på film!


Världens bästa lillkille!

Jag glömde juh!

Åh ja, ibland har jag lite bråttom när jag skriver!

91 cm och 13 kg
14/10 - 2009

Återbesök!

Yees, då var återbesöket avklarat!

Har nyligen kommit hem från Barn-mottagningen i Ystad där Theo som sagt har gått för sina "böjveckseksem" sedan februari 2008. Då varken eksem eller torr hud förekommit på 1.5 år (sedan april 2008) är han nu avskriven ifrån det.

"Antagligen var det en allergisk reaktion av äggvita som utslagen kom ifrån."
sade farbror doktorn idag efter att ha synat Theo väldigt noggrant.

Det började med att de sa att Theo var mjölkallergiker och att det var laktosen i mjölken prickarna kom ifrån. I januari 2008 fick han börja på laktosfri ersättning, detta bytet reducerade inte prickarna ett dugg men vårdcentralen vägrade att lyssna på mig angående AD-dropparna och att prickarna faktiskt hade börjat träda fram efter att han börjat få dom.

Ringde till Barn i Ystad, kom in där i februari 2008, när vi kom dit blev läkaren minst sagt upprörd, Theo såg ut som en röd-prickigkorv rent ut sagt! Hela hjässan, bålen, ryggen, armarna och benen var fyllda med utbuktande röda "kakor". Han sattes genast in på en penicillin-kur och två olika sorters salvor men fortsatt laktosfrikost - lyckades icke övertyga denna läkaren heller om AD-dropparnas inblandning i det hela.

Återbesök april 2008 på Barn i Ystad, prickarna var puts väck och vi ifrågasatte läkarnas ordination på laktosfrikost. Därav gjordes ett blodprov enbart för att "övertyga" oss föräldrar om att läkarna faktiskt hade rätt! Provsvaren visade inga tecken på laktosintollerans, provet visade trettio olika saker de hade tagit prov på och det enda som gett utslag var just äggvita 0-1 på skalan - alltså typ nada?

Hösten 2008 var vi på återbesök igen, då åt Theo både mjölk- och äggprodukter, inga prickar eller torr hud syntes till och inga salvor hade använts på ett halvår. "Vänta ni bara, det kommer nu till hösten när det blir regn och rusk ute!" sade doktorn till oss.

Idag, hösten 2009, frågade han oss om han inte haft några utslag eller torr hud "Nej, inte sedan april TVÅTUSENÅTTA!" svarade jag honom. Och då var han såklart tvungen att lägga den där smarta kommentaren om att det var inga böjveckseksem utan helt enkelt en allergisk reaktion utav äggvita, för det är han juh känslig mot!

"Fast han har nog vuxit ifrån det nu eftersom MPR sprutan inte gav några utslag" fortsatte han.

De kan säga vad de vill för jag vet om att min son fick prickarna efter att vi gav honom AD-dropparna och det står även på den flaskan att i sällsynta fall kan dropparna ge utslag, och denna gången var Theo en utav de sällsynta!

Doktorn får säga vad han vill, jag vet att jag hade rätt all along!
Fuck sjukvården, ibland behövs bara en förälder och lite sunt förnuft.

Frukost #2

Klockan är inte ens nio och Lilleman har redan hunnit klämt i sig frukost nr två.

Han ska alltid ha fil och flingor direkt när han vaknar runt sju, helst innan han slagit upp ögonen om han fått bestämma själv. Det är det första man gör på morgonen, går yrvaket ut i köket tar fram filen, hjälper Lilleman att ställa upp flingpaketet, som han redan hämtat ur skafferiet, upp på bordet.

Sedan sitter man där och försöker vakna till medan han äter sina "pingor". Sedan är det bra tycker Theo, då är det dags att busa med sina leksaker. Någon timme senare kommer han igen, då är det dags för smörgås - helst med räkost, och ett glas "atetsinjos" (apelsinjuice)

Och för en gångs skull har jag också ätit frukost, yoghurt med krossad knäckemacka i och nu blev det ett glas Tropicana.


Det här med årsökningen (..)

Jo, mjaa, asså det är juh ett tag sedan (A)

Jag tror även att jag har skrivit någon liten notis om det i min blogg typ en vecka efter, men man kan aldrig lita till hundra procent på en ginis´s minne :)

14;e juli fyllde jag år iallafall! :) Så nu vet alla ni som frågat det!

Dubbelmoral (?)

Att det förekommer dubbelmoral i barnuppfostran är väl ingen nyhet?

Vi lär våra barn att det inte är tillåtet att svära trots att vi själva gör det, ofta mitt framför barnen också. Vi talar om för barnen att man inte får skada någon annan för att det är fel, sedan får de ett leksaks-set med pistoler och knivar i födelsedagspresent.

Det är bara två exempel utav alla de tusen olika dubbelmoraler vi föräldrar kör med.

Theo gav uppvisning på en sådan precis;

Han satt och åt sin smörgås i lugn och ro, jag stod en bit därifrån och plötsligt hörde jag "Mamma! Titta flygplanet!" "Brrrum" lät det från den lilla munnen. Skulle precis gå ut och säga till honom att "Man leker faktiskt inte med maten!" - en typisk förälder-kommentar?

Men efter tre sekunder ändrade jag mig, jag kände igen det där brummandet han höll på med. Även rörelserna med mackan var bekant .. Det är precis så som vi - jag och M - håller på med honom när han inte vill äta.

"Titta Theo! Har du sett flygplanet? Nu kommer det och äter upp dig brrrum!"
- ibland tror jag att vi föräldrar försöker så mycket att vi helt enkelt motarbetar oss själva.

Nej, man ska inte leka med maten men det är inte lätt för en 23-månaders kille att förstå när faktiskt mamma och pappa leker med maten (?)

Morrn!

Idag är det Tisdag och jag känner mig märkbart piggare än igår då det var Måndag - psykiskt deprimerande? Skönt att känna sig som folk igen iallafall!

Lilleman och jag har varit vakna sedan kvart i åtta, ätit frukost, busat lite och så vidare.


Theo visar upp sin nya Blixten-tröja!


En allvarlig liten man


Theos "arga" blick haha ;D


Min glada lillkille!


Och en helt vanlig bild fick det bli också!


Och här har ni mig, oborstad och allt!

Trumfkortet?

Jag hade mer än gärna gått och lagt mig nu kan jag säga, att sova en timme på eftermiddagen gör gott för en liten mamma som har svårt att hålla sig vaken när det börjar dra sig mot kväll.

Däremot min lilla 23-månaders kille (som han uppgraderades till i lördags) vill inte alls sova middag. Nej, för honom är middagsluren ett slags straff, slöseri med all den tid han hade kunnat sprungit runt och busat på.

Därav är det lite småtjafsigt här just nu, Lilleman ropar från sängen:

"Mamma! Tiger e vaken!" - precis som att han skulle få stiga upp igen för det?
"Mamma! Inte sova, titta Kalle Anka!" - mission impossible då mamma bestämt att även Kalle Anka sover middag på eftermiddagen!

Han har haft tio små ärenden, massor med olika saker han ska prata om och många charmiga anledningar till varför han måste upp igen. Nu körde han nog med det sista kortet han hade i leken tror jag;

Theo har en dille för sig att han aldrig ska berätta när han har bajsat och att byta en b-blöja är något av det värsta han vet. Därför går han och drar på det länge innan han kommer fram till oss så vi känner b-lukten och kan gå in och byta blöjan.

"Mamma, också bajs i blöjan!" stod han och sa precis, flera gånger. Gick in, bad om att få titta i blöjan - vilket man typ aldrig får i vanliga fall men denna gången fick jag direkt. Inget bajs.

Jag hoppas på att det var hans trumfkort och att han nu, efter lite gnäll, faktiskt går och lägger sig så vi kan ha en glad liten Lilleman här hemma i eftermiddag/kväll.

Seg Måndag,

Aa, återigen är det Måndag, varför känns de alltid lika trista?

Jag och Theo har varit vakna sedan kvart i åtta, hunnit äta frulle, tvättat två maskiner, lyssnat på MJ´s nya Soundtrack. Just nu tittar busen på Knattarna och farbror Joakim - hans nya favoriter!


Officiellt!

 
Så, nu är min årsökning officiell, jag beklagar till mig själv ;/ ..

Mitt lilla hjärta!

Igår var vi på hel-kväll hos Milla och Per, det bjöds på god middag, en delikat efterrätt, en hel del Nintendo Wii och till sist blev det fotboll Sverige - Danmark (!) Kan man bli mer ointresserad än mig? Sverige förlorar ALLTID, är det ens lönt att slå igång teven för att se på det makabra nederlaget?

Igår hade jag återigen rätt, jag borde börja spela på Betsson tror jag?

Iallafall, kvällen var jättetrevlig och som alltid har svägerskan bilder som jag har snattat ^^, Är osminkad då jag blev försenad på grund av solningen, som ändå gick åt skogen, kom helt enkelt i mina vanliga kläder och min naturliga look, nice haa?


Jag och mitt älskade hjärta!


Hjärtat och Fotografen a.k.a. Theos faster ;D
Hennes blogg finns här!

MJ - This is it

Yes, jag ska se filmen!
Och jag ska definitivt lyssna efter Soundtracket som börjar spelas på radion imorgon!


How were going to heal the world, make it a better place
without Your guidness?

There is still an empty room, en pusselbit som saknas, without You

IRRITERAD (?)

- bara lite lagom!

Jag tycker att det är dags för lite winey-ass ginis-talking alltså! Inte varit arg på jättelänge, eller rättare sagt, jag har inte hunnit fram till en dator innan förbannad-ginis bekommit lugn-ginis igen ;/ ..

Men idag var jag faktiskt arg, extremt as-sur kan man också kalla det, på bussen hem. För det första vart jag otroligt försenad från jobbet och fick tok-gå till bussen, och ni hörde rätt people; ! P.g.a. mina söta skavsår, som jag fick igår, kan jag inte springa, jag får halvhaltagå så fort jag bara kan :|

Jag hann i tid till bussen idag iallafall, och för att referera mig själv tidigare idag till en utav de boende "Det är resultatet som räknas, vägen dit är en annan historia!" De orden fick jag väl äta upp, jag kom i tid men fan vilken ajaj-promenad jag fick gå igenom innan framkomsten!

Som att inte det var nog så var bussen smockad med folk - ni minns kanske vad små ginisar tycker om det? Gah, fick sitta brevid en bokmal som irriterade mig hela resan, inte för att hon gjorde något, mest för att hon hade den där fåniga boken med gammal åldrig utsida och typsnitt sex i textstorleken (?)

Det gott folk är nog för att bugga en ginis en söndagseftermiddag efter 9 timmars arbete, för lite nattsömn och en på tok för tidig uppstigning med ruggig, ostabil väderlek. Sedan har jag ett för-hat till bokmalar, jag vet inte varför, kan det vara för att jag är en Kalle Anka-människa?

Resan hem kändes döds-lång och alla Veberöd-idioter som befann sig på bussen skulle som vanligt höras mest. "Åh, bara ta mig hem!" tänkte jag för mig själv samtidigt som jag satt och irriterade mig för att jag behövde ha mina saker på golvet när jag borde ha haft ett eget par-säte, ett till mig och ett till min väska!

Men det händer aldrig en Söndageftermiddag när bussen enbart går en gång varannan timme till Sjöbo ;/ ..

Ajaa, förutom bokmalen och de störiga byborna så var bussen ganska lugn, fram till Veberödsavfarten .. Bussen susade förbi den i 90km/h. "Yes!" tänkte jag. "Detta måste vara min turdag, bussen har slutat gå genom Veberöd!"

Think again.

Busschauffören missade avfarten och nu försökte helt plötsligt hela bussen leka GPS:er. Ni vet kanske hur det kan vara i en vanlig bil när tre olika försöker beskriva vägen till samma ställe? Rena soppan.

Tänk er då 10 personer som försöker övertyga busschauffören om att göra en u-sväng med bussen på en 90-väg (!) för att  sedan köra tillbaka och gör en ny u-sväng (rakt genom mitt-räcket för det finns ingen öppning där) så att den kommer upp på avfarten på rätt sida om räcket?

Jag var "this close" att skrika rakt ut - MAN VÄNDER INTE EN BUSS PÅ EN NITTIVÄG ERA DRÖNARE! Dessutom kom det en annan avfart till Veberöd strax efter men det kom juh, som fucking tur var, idiot GPS:erna på till slut. Jaa, denna bondetrafik, den stör min vardag.

Så ni kan själva tänka er hur irriterad jag var när vi väl var framme i Sjöbo?
Just a bit frustrated, maybe, baby?

Min blogg är hel igen!

JAA, underbart inte sant?!

Jag är supernöjd iallafall, min "side" är tillbaka och ginis couldn´t be more happy! Måste ge blogg.se lite cred faktiskt, med tanke på hur mycket jag brukar o-creda dom!

Skickade ett mail till supporten, fick ett snabbt svar och en bra guide för att lösa mitt lilla "bekymmer". Plus till blogg.se (idag..)


Galet!

Tänkte ägna två minuter utav denna underbart tidiga morgon till att berätta om min tragiska sol-katastrof igår. Detta är någonting som enbart kan hända en ginis och irritera den till max!

Jag skulle som sagt sola igår, det började med att jag skulle sola på morgonen innan jag började men så ändrades min tid från åtta till kvart i sju, "Ajaa då får jag sola efter jobbet innan jag ska med bussen" - tänkte jag!

Snabbade mig som f*n från jobbet och kom till solariet i god tid, fast inte tillräckligt god tid då alla var upptagna med människor som skulle ligga där i tjugo minuter till :| Helt plötsligt hade jag en aslång väntan tills bussen skulle gå, jippi?

Kommer till Sjöbo och tänker att nu ska jag f*n sola här! Väl inne på det solariet så är faktiskt mitt favorit-solarium ledigt "Wii!" tänkte jag och gick till växlaren och skaffade mig ett x antal tior.

Problemet här var att myntmaskinen utanför solariet ville inte ha sina egna tior, nix, den bara spottade ut dom igen! Lyckades få i två st och medan jag stod och tjoffade in tior, som typ åkte karusell, så stoppades inmatningen!

"Tidsfördröjning 2:54 min, soltid 6 min"

Stod det på displayen. "Amen för fan, sex minuter .. Det är inte ens värt att klä av sig för det!" gormade jag för mig själv, men det fick jag så vackert göra.

Störigt?

Nyfriserad!

Hittade precis en bild inne hos Tebbelina på mitt hår när jag precis kommit från Madde (frissan) - är alltid lika nöjd när jag har varit där, Energetica! :)


Osminkad, ja - fin i håret, ja! :)

Nej!

Jag har inte skrivit något idag!

Vad ni är söta!

Besöksrekord en fredagkväll!

Nya hos ginis!


Bye bye trasiga skor, Hello mina Borgisar!

Oh yes I did!

Go´kväll!

Mörkret har åter infunnit sig över Sverige, middagen är förtärd och Theo har badat - kvällsrutinerna börja gå mot sitt slut även idag. Efter kvällsrutinerna är det "fritid" för mig och M då vi kan göra vad vi vill, titta på film, sitta vid datorn, mysa mm - alltid extra mysigt på en fredag! :)

Mindre mysigt att jag ska upp halv 6 imorgon bitti bara -_-

Dagen har varit härlig med Lilleman, han har till och med sovit middag idag! (+)
"Måste nanna Farmors säng mamma!" - rena rama sömnmedlet juh! ;D

OBS! Theo är inte ens två år gammal, han har rätt att yttra sig precis hur han vill och tycka som han vill! När jag skriver " - tecken innebär det att jag citerar det Theo säger, jag skriver INTE saker för att jävlas med något mongo som inte har något bättre för sig än att ta åt sig av vad en två-åring råkar haspla ur sig!

Fattaru?

VAB:ad

Ja min vänner, det är därför jag är hemma idag!

Skulle egentligen ha jobbat i Dalby men Lilleman verkar ha fått sig en släng av dagis-smittorna. Snuvig, hostig, gnällig and so on, igår kväll kändes han febervarm så jag ringde till jobbet och sa att jag inte kunde komma idag.


Min lilla sjukling :*

Min blogg har gått sönder ;/ ..

Jag har inte ens varit inne på designinställningarna och trots det är min blogg helt FUCKED UP! Inläggen hamnar precis var dom vill och min "side" eller vad det heter sitter numera längst ner på sidan om ni ville veta?

ORKA MED BLOGG.SE (?!)

USIL - Öron-näsa-hals

LÄS DETTA SOM IGÅR!

Nu är vi hemma igen! Som om att ni ens visste om att vi varit borta?
Hah, lite torr ginis-humor som kikar fram!

Vi har varit i Lund, på Universitetssjukhuset för att följa upp Theos öroninflammationer. Lilleman hade juh öroninflammation juni-januari förra året, han fick även 6st penicillin-kurer på raken - allt rävgift man bara kan tänka sig!

I Januari började det äntligen att ge med sig och vi skulle inte behöva komma på efterkontroll. Men både på 18 månaders kontrollen, krupp-besöket och ett till besök har tre olika läkare (i både Ystad och Sjöbo) sagt att han är röd och irriterad i sitt vänstra öra.

Jag ringde och bokade tid till öron i Lund för de är de bästa men idag när vi kommer in där så säger "Farbror Doktorn" att hans öron är helt perfekta, ljusa och fina och trumhinnorna fungerar som de ska - de testade dom med en liten luftpump.

Bara jaha? Man vet då aldrig vad man ska tro men nu får vi iallafall lita på honom.

På onsdag har vi ett annat återbesök, denna gången till Barn i Ystad. Minns ni hans "böjveckseksem" som han fick när han började ta Ad-droppar vid 6 veckors ålder?

Böjveckseksem är återkommande och mycket drygt att ha att göra med, har själv haft det och jag vet om att när det började bli kallt och vått ute kom det fram - men det har det inte gjort på Theo!

Nej, de små prick-rackarna har inte synts till sedan april 2008 och när vi var på det första återbesöket på hösten 2008 så förklarade jag det för den doktorn.

Doktorn: "Smörjer ni honom nu regelbundet med den mjukgörande kortisonsalvan?"
Jag: "Nej, vi har inte smort honom med den sedan i april! Och du ser själv att han inte har några prickar så varför skulle vi smörja då?"
Doktorn: "Böjveckseksem kommer oftast vid höst- och vintersäsongen, så vänta du bara om ett par veckor kommer du få smörja igen! Men det är juh bra att han har klarat av sommaren, fast det är bara för det är torrt ute som han inte har fått tillbaka det!"

1 år senare - fortfarande inga eksem, fortfarande stora tuber med salvor som inte rörts på 1.5 år - jag undrar vad han säger denna gången? Att han vuxit ifrån det? Isåfall växte han ifrån det i April 2008 och han fick skiten i Januari 2008, det gick fort?

Jag vidhåller, det var en allergisk reaktion från AD-dropparna som fick gå så pass långt på grund av vår idiotiska BVC läkare "Elaka Tanten" som vidhöll att vi var tvungna att ge honom dropparna för de är LIVSVIKTIGA!

Lilleman har fortfarande inte fått några jäkla AD-droppar och han växer och mår bra,
GAH, jag kan då bli vansinnig för mindre!


"Böjveckseksemen" som satt på Theos armar, ben, mage, rygg och hjässa,
- mina böjveckseksem satt i arm- och knävecken?

Mamma´s stjärna!

Uttjatad rubrik?
Må så vara men den är sann iallafall!


Theodors första "skol"foto - så j*vla fin du är älskling!

Psykfrågor?

Herregud vad proppmätt jag är just nu!
Ätit på tok för många pannkakor, - men gott var det!

Och nu sitter man här och ser till att maten förbränns ordentligt, not! Tittade igenom min Facebook innan idag (förstår mig inte riktigt på den sidan) och hittade ett uppslag med massor av frågor som människor hade besvarat angående mig.

Det var verkligen jättemånga frågor! Vissa helt sjuka, andra som var ganska normala och sedan de som prickade in mig perfekt; 

"Tror du Regina springer 10.000m-loppet?"
"Är Regina duktig på idrott?"
"Tror du att Regina hade idrottat för din skull?" och så vidare.

Samtliga svarade NEJ - helt korrekt alltså ;D
Hatar idrott och allt som har med det att göra!

Men helt ärligt, vissa av frågorna var inte ens acceptabla att ställa till sin bästa kompis, enligt mig. Jag är glad att man inte fick se vem som hade svarat på frågorna för de personerna hade äcklat mig något kopiöst.

Det är äckligt nog att veta om att det är "någon" på min vännerlista som verkligen har funderat över de frågorna och satt ett svar?

Usch, kanske skulle göra en ny facebook? Om det ens går?


Wierd people out there! It could be your neighbour (?)

Up with the tup (!)

Uppe med tuppen på extremt dålig svengelska ;)

Ja, här sitter jag och Lilleman och roar oss, eller han roar sig - jag sitter här mest för att han tvingar mig vara vaken -_- Uhm, tänk om alla var lika morgontrötta som mig, då hade kanske morgonen börjat klockan 10 istället (?)

Och jag har såklart blivit förkyld också, vet inte vem jag har att tacka för de här små baskiluskerna men dagiset ligger väl närmast i tanken just nu. Fryser, snuvig, öm i nacken, svårt för plötsliga och höga ljud - aa, det var riktigt roligt igår när jag och Tebbe var i den stora affären, där de bygger om, och handlade.

"VRRRRR!" "PAAANG!" "BRAAAAAAK!"

När som helst, var som helst och hur som helst - ungefär på samma sätt som deras varor var uppställda (?) Sjukt att man inte stänger ner en affär under renovering/utbyggnad, snåljåpar! Fast iofs de kunde inte ens betala för sanering utav sin egen mark, det fick vi skattebetalare i denna underbara kommun göra (!)

Lilleman var en gnällspik hela dagen igår, växtvärk antar jag att det var, även hans plötsliga utfall fick mina nerver att hoppa ut och in - jag hatar att vara förkyld! Det blev bättre framåt kvällen iallafall när vi hade badat och fått på myspyskläderna!


Adidas-killen!


Vi skulle ta ett kort till Ebba också - men jag tror vi får ta ett nytt foto! :)

Ni är för roliga!

Ibland händer det att jag skrattar högt för mig själv när jag sitter här, det är åt olika ironiska situationer som jag roas av. Idag, återigen, man ska aldrig sluta förvånas and so on - skrattar jag igen för mig själv, denna gången åt Er!

Ja, precis, Er kära bloggläsare!

Ja, som Ni ser så har jag en ganska jämn statistik och ni tror säkert att den "lilla svackan" är när jag inte har skrivit? Think again!

När jag uppdaterar min blogg och håller mig aktiv med kommentarer och dylikt, då är det knappt något tiotal rackare som kommer och kikar in, men när jag inte skriver och skiter i allt och alla runt om kring mig, vad händer då?

Mer besökare
, kan jag annat än skrattar åt er?
CP´n..

Dags att pysa!

Tjena Bloggen!

Sitter här i startgropen och förbereder mig på att lämna mitt trygga hem och bege mig mot arbetsplatsen. Har redan varit på jobbet en gång idag, mitt andra jobb, plockat lite gratis-tider som vi är berättigade till en gång var 6:e vecka!

Åkte med Terese hem, vi var tillbaka redan vid 9:30, sedan dess har jag städat och tvättat. Dammsugit och våttorkat hela huset - så du vet svärmor! :) Därav är här skinande rent nu, ska bara orka bädda till sängen med alla kramdjur och kuddar |-)

Nu ska jag trava vidare till nästa anhalt; WORK!

GODNATT!


Hemma om,

Nu börjar min blogg att bli sig själv igen, hah, jobbet kallar åter på mig. Igår jobbade jag 8 - 21 därav inget bloggskrivande, i so didn´t örka!

Idag har jag haft en kort dag (8-13) som "förlängdes" med ett nattpass nu klockan 21 till 7 imorgon bitti |-) Slipper iallafall mitt 13:30 - 21 pass som jag hade imorgon kväll ^^, Dealer, dealer!

Ajaa, dags att vara lite social innan man ska åka till jobbet igen!

Theo´s avtryck!


En entarsia på Theos fot- och handavtryck som hans farmor har gjort i trä till honom!
För jäkla snygg - inte sant?

Full fart!

Ni kan tro att det är full fart här just nu, två busfrön under ett och samma tak, resultatet kan inte bli mycket bättre haha :D Härligt med lite liv i luckan en sån här gråmulen dag iallafall!

Bilder från igår;

Busfrö nr 1 - Theo


Busfrö nr 2 - Johan

RSS 2.0