Läkarbesök + ny dag!

Dagens feta problem;
- jag har glömt min lunch där hemma, gaah!

Får försöka att stå ut tills klockan 16, det är inte direkt så att man svälter ihjäl (^^,)

Jag och Lilleman var uppe redan vid halv 6 imorse, inte världens hit för min lilla stjärna! Fast hans humör gav med sig till slut när jag berättade att vi skulle ut och titta på traktorerna och lastbilarna.

"Mamma! Bap-bil! Taktor! Mamma titta! Titta taktor mamma!"
Sedan vart det full fart ut genom dörren :)

Var på återbesöket hos Dr Rolf på Barnkliniken igår - bara jag som är Våra bästa år-skadad och tänker på en psykiskt störd människa när jag hör "Dr Rolf"? Han var jättesnäll iallafall och förklarade för mig att Theos hjärta är perfekt och att han blev blå berodde på vätskebrist på grund av hans diarréer.

Skönt! Efter det åkte vi upp till H&M med F, handlade lite nya kläder till Theo, mest sommarkläder och en tunnare vindjacka han kan ha på sig även om det är varmt ute.

Hände en rolig sak därinne också, som alltid när man är med Theo!

En praktikant välte ner ett hyllplan - en hyllbräda och två stänger som hyllan ska hänga på, ifrån 2 meters höjd, ni kan tänka er hur det lät! Alla vänder sig om och tittar på honom utan att säga något, för det är så vi svenskar gör, vi tittar.

Inte Theo, han utbrister ett superhögt "OOJ!" till killen, han ropade ut det för att vi stod en bit ifrån honom och Theo är väldigt nogrann med att man ska höra vad han säger!

Hah, mammas kille det där :)

Snattat en bild av Theos Faster, ovanligt vaa? ;D

BILD-EXTRA!

Familjen Johansson-Björk


Älskar Oss!

En helt vanlig söndag (!)

- NOT!

Idag fyller storsystern 25 år och det har firats med grillfest och en platt-tång! Vi åt vid 16-tiden och jag känner mig fortfarande proppmätt, kanske får ni en liten hum om hur mycket mat man har ätit då? ^^,

Theo har spelat fotboll i trädgården hela dagen med Rex, de två är som A och O, Bill och Bull - det går inte att sära dom åt helt enkelt! Bilder kommer dyka upp inom kort, vi ska bara ha tag på Snaa´s kortläsare.

Förövrigt är jag hemskt trött idag och ytterst nöjd med att jag INTE ska jobba imorgon!

Heldag på stan,

- och svullna halsmandlar!

Igår var vi i Malmö, jag, Theo, Becca, Kevin och Snork - hade jättetrevligt! Det blev affärer för hela slanten, specifikt Name it till Lilleman :) Använde hans julklappspresentkort ifrån farmor och farfar på Name It. Har försökt fota honom i sina nya kläder men det var juh lättare sagt än gjort :|

Linslusen ville icke titta mot kameran idag :| Man ser iallafall hans nya trekvartsbyxor med tröja och så strumporna ifrån Name it, en del utav vad julklappspengarna räckte till :)
Bästa bilden framifrån, mammas älskling!

Köpte även ett par nya slit-och-släng-ha-på-dagis-skor till honom, med tanke på hur många gånger vi fått fel skor med oss hem så får han inte ha sina "finare" skor där - det hjälper inte ens om man namnar dom! När jag hämtade Theo på dagis förra veckan hade han ett par Adidas-skor på sig, inte sina egna för dom stod där hemma, jag frågade fröknarna vad det var för skor?

"Jo, visst är det Theodors, han har vita adidas!" Jo, det har han men i en annan modell, jag tog av honom skorna och satte på hans egna. Då säger den ena fröken "Men! Det står juh Maximillian i dessa!" Känns det lönt att namna? Nej.

Jahaa, då har vi gått igenom allt tror jag, nu ska jag gå och stoppa i mig ett par iprén och sedan blir det straight to work!

JÄKLA DAGIS!

Ligger i sängen och tittar på Mumien med älsklingen, har bara en liten "bloggpaus" nu ;D

Idag har det inte hänt så mycket, har jobbat, ordnat papper på HSB angående vår försäljning av lägenheten förra året - att sälja den var en baggis om man ska jämföra med hur man ska deklarera för skiten (!)

Hämtade Lilleman på dagis idag, mitt i eftermiddagsluren så det var bara att ta vagnen och gå hem, ganska lyxigt tyckte jag tills min stjärna vaknade och jag såg alla rivmärken han hade i sitt lilla ansikte - att inte dagispersonalen informerar en om att något sådant har hänt (?!)

Detta var en av sakerna jag tog upp på Theos utvecklingssamtalVarför han slår mot mitt ansikte och försöker riva mig (?) när han blir arg och inte får som han vill (!) När han väl inser att det inte biter på mig så börjar han dra mig i håret - han är mycket väl medveten om att detta gör ont och att han inte ska släppa i första taget.

Jag kallar inte min son en ängel och att han aldrig kan göra fel men frågan är fri; Är detta något han har lärt sig ifrån dagis? "Ooh nej!" svarade Theos Tant "Barn är oftast mycket mer aggressiva hemma eftersom att de känner sig tryggare där och därför vågar utagera mera" fortsatte hon.

"Jag köper trygghetsversionen MEN Theodor har aldrig hållt på så här innan och jag har själv sett ett annat barn här örfila sin "kamrat" så hur kan du vara säker?" frågade jag henne. "Nej, nej, nej!" sa hans virriga Tant och skakade på huvudet samtidigt som hon ännu mer förvirrat fnittrade åt hela situationen och som taget från ingenstans startade hon en ny diskussion och helt plötsligt var ämnet som bortblåst.

Eftersom att Theo själv kom hem med 6-7 st rivmärken över hela ansiktet idag och en bula i pannan så ska jag ringa dit imorgon och höra med dom om dom har skaffat en katt där (?) För det kan väl inte vara så att det beteendet jag ifrågasatte för en vecka sedan, som tydligen bara visar sig hemma hos oss, har invaderat dagis idag?

Jag blir så less på dom, vad tror dom? Att jag är korkad? Varför inte bara erkänna att "Jaa, det var ett annat barn som gjorde så idag" istället för att inte säga något och att jag först upptäcker det när min son vaknar, hur mycket tillit känner man för sådana människor?

INTE ETT UNS!

Hade de bara talat om att det hänt och vilket barn det var hade jag kunnat pratat med föräldrarna istället, man går inte på dagispersonalen på grund av hur ett annat barn beter sig. Tydligen så vet dessa föräldrar inte om att man faktiskt klipper naglarna på sina barn, kanske skulle ge dom en nagelsax så min son slipper fler rivmärken i ansiktet?

Och med tanke på att det barnet har siktat på/varit nära hans ögon så känns det ganska akut att få fatt i vilket specifikt/specifika barn det är. Att få stopp på detta innan något allvarligt händer och absolut få stopp på beteendet, jag tycker det är minst lika illa att min son river något annat barn som att han själv blir riven!

Jag har magont varenda jävla gång jag lämnar min son på det där dumma dagiset, känner att snart har denna nollåttan fått nog av lögner och smusslingar, då blir det Lillgården nästa! Där har dom iallafall vett nog att ha de minsta barnen i en byggnad och de stora barnen i en annan byggnad.

På Theos dagis leker de alla tillsammans - från 1 år upp till 6 år leker, ni kan tänka er hur detta slutar kanske? Att de söta små 6-åringarna springer och öppnar de "barnsäkra" grindarna kring dagiset så de små barnen "rymmer" gör inte min oro bättre :|

Trött och ont,

- jag har lagt jackan för tidigt!

Varför lyssnar jag på andra? För ett par veckor sedan sa en arbetskollega till mig att jag borde lägga min mössa och min vinterjacka för nu var det minsann vår! Nej, sa jag bestämt, jag vill inte bli sjuk! Då var jag löjlig och allt vad det nu innebär, lite frisk luft hade då aldrig skadat ett par öron (?) Nu har jag lagt jackan och mössan i dagarna tre och är tjockare än någonsin i hela trynet.

Skiten i näsan har satt sig i både ögon och öron, kliar och bular sig överallt - hör knappt något på grund av locken för öronen, visst skulle jag lägga min jacka och mössa? Ååh, varför ens lyssna på sådana kommentarer? Jag är en svag individ som tänker vara stark nog att ha min mössa och min varmare jacka på mig imorgon bitti!

Jobbar 06:45 - 12 imorgon och gud nåde den som säger något om min mössa ..

NYA BLOGGAR (?)

Efterlyses!

Är bra less på vissa av mina "standard"-bloggar. Har ett par som jag följer varje dag och bara älskar att läsa men sen finns det de här som har tappat "stinget" och jag det med dom.

Vissa har slutat att uppdatera och typ skaffat sig ett liv, otroligt tråkigt för moi! ;D Andra har satt söta små lösenord på sina bloggar, tror ni på allvar att jag skulle vika mig och BE om ett lösen? Nej tack, då får ni hellre vara! Envisheten som visar sin dåliga sida? ;)

En specifik bloggerska som jag alltid har älskat att läsa om har verkligen trillat rakt neråt. Ifrån att framstå som en stark, mogen och självsäker mamma har hon sjunkit rakt ner i babbel-träsket.

Fjesar fram och tillbaka med sin såkallade kille, klagar på allt hon inte har istället för att se allt det hon har. Klagar på att hon saknar sitt barn och när barnet väl är där så är det jättejobbigt.

Och akta dig för att försöka kommentera hennes nya anda, då hoppar hon på dig med alla tio klor utåt direkt eller så blir du ämnet för hennes nästa inlägg, kan inte ta kritik för fem öre. Man ska enbart gulla med och tycka synd om henne för att hennes lilla prinsess-liv aldrig blev av.

Usch nej, hon stör jag mig nog mest på. Nu tar jag tag i saken och vill finna nya bloggar att läsa - gärna glada och positiva, en mammablogg är aldrig fel! Vidga mina vyer!

Förslag?

"Kajje!"

Var som sagt vid ankdammen här om dagen och Theo fick äntligen se sin älskade "Kajje" - Kalle, en helt vit anka. Kalle var tyvärr en aning skygg och Theo skrek för kung och fosterland efter honom utan resultat, halvvägs hem från ankdammen insåg han äntligen sitt nederlag och började prata om bilarna runt om oss!


"Kajje"


Kalle var inte alls social.

Det var däremot den här rackaren, världens fetaste anka;Ni ser kanske ungefär hur överfet denna ankan är?

Nu ska vi ner på byn och tar självklart en svängom till ankdammen för att se om Kalle är mer social idag!

Shh!

Uttalade en mycket konstig befallning innan ikväll;

"Shh, Theo sover inte!"

Direkt efter jag sagt det insåg jag hur korkat det lät, meningen brukar lyda; "Shh, Theo sover!" men ikväll låg min lilla guldunge och hade lite kväll i sin säng med "Sagan" och sin bok.

Konstigt det kan bli ibland!


LÖRDAG!

Och jag ska jobba kväll, intressant va? Tar bussen om en halvtimme men innan dess tänkte jag hinna inom här. Theo har varit vaken sedan 8 imorse och precis lagt sig för att vila middag, M jobbar och kommer inte hem förrän senare i eftermiddag så Lilleman får spendera denna eftermiddagen med mormor.

Känner mig irriterad för tillfället, vet inte om jag är allmänt trött på allt eller om mitt undermedvetna har kommit på något att sura för hela dagarna, jobbigt är det iallafall. Blir irriterad på två sekunder och sedan går det över direkt igen, PMS (?)

Hade en hemsk kväll på jobbet igår, fyfan vilken spring, stressade till tusen för att få allt gjort trots flera missöden, 21.20 (20 minuter efter att jag hade slutat) stod jag och dukade matborden inför frukosten - jag SKA hinna med allt om jag så ska stanna kvar.

Envis till tusen (!)

När jag kom hem vaknade Lilleman och var jätteledsen så han fick komma in och sova med mig och M, 03.16 inatt bar jag in honom till sig, då nannade han stenhårt! :)

Imorgon är både jag och M lediga, då ska vi till ankdammen och mata de små liven! Hoppas att M följer med, jag har lovat Theo att både mamma och pappa ska med men vi får väl se.

Nu ska jag gå och brusha tänderna sedan blir det upp och ivääg!

inkommande samtal,

just nu älskar jag Försäkringskassan!

Dom ringde mig strax efter 8 imorse (!) förklarade att jag får skicka in ett läkarintyg ifrån Barn i Ystad och sedan är allt klappat och klart. Ringde till Barn så de har skrivit ett sjukintyg till mig som de har skickat idag, kommer väl nästa vecka - skönt!

Jag klyddar hellre med Försäkringskassan, även om de kan vara grymt dryga och krångliga ibland så har de alltid en lösning på allt, de sitter inte och säger "Kan tyvärr inte hjälpa dig." - man känner sig lagom övergiven när man hör den meningen.

Solen skiner utanför men jag vet om att den där elaka isande vinden också är där, usch. Ska strax över till Ica och handla lite innan jag ska iväg och jobba, ska sola innan jobb idag! :D Love it, måste smörja in mig med lotion innan jag går hemifrån bara, har fått någon fix-idé om att jag får bättre färg då (?)

Theo mår utmärkt idag, började undra om någon matat honom med något uppåt-verkande imorse, det har varit full speed hela dagen! Härligt att se min lilla älskling roa sig.

Ajaa, får ta och bege mig mot affären nu innan klockan tickar för långt, ska till bussen om en timme :|

Btw, Oprah is left-handed! :)

JÄVLA DAY-CARE!

Då var klockan slagen läggdags, sitter just nu och tittar på Kitchen Nightmares, I just love Gordon! Ska därav försöka fatta mig kort så jag inte missar för mycket utav programmet.

Har jobbat idag och sedan jobbade jag lite till och avrundade eftermiddagen med lite mer jobb! Spännande Torsdag (!) den iskalla idiot-vinden som valde att yra åt alla håll och kanter gjorde inte dagen mer spännande

Vi var som sagt på utvecklingssamtalet ang Theo klockan 17:30 och Lucky Bastard rosade min lilla älskling till max! :) Tur för henne, ett ont ord och jag hade flugit på kärringen, har fått så ini norden nog utav av det där såkallade dagiset att jag snart exploderar på dom!

Droppen kom idag ..

Lite bakgrundshistoria;

Vi har Theo på dagis på halvtid, vilket innebär 24 timmar i veckan och inte en sekund till. Om jag bokar in Theo på en tid och jag får förhinder, Theo blir dålig eller något annat händer som innebär att han måste stanna hemma så stryks inte mina timmar som jag bokat, även om jag ringer 3 dagar innan och säger till om det.

Inte ens när jag ringde en timme senare för jag kom på att jag bokat fel dag till honom, förvirrade jag, så ströks timmarna (!) Utan de räknades in i "veckoförbrukningen", allt för att få upp oss i heltid eller något?

24 timmar i veckan är inte mycket tid och jag får hushålla hårt med dessa timmar och har inte råd att förlora 1 minut av dom. Tack vare att dagiset är så pass gnälliga som de är och bara snattar timmar av mig till höger och vänster så har jag börjat med det att jag ringer först dom eftermiddagen dagen innan han ska till dagis och talar om att han kommer.

I sista sekunden ringer jag bara för att vara säker på att Theo inte är dålig och att jag verkligen ska jobba och att vi kommer få utnyttja dessa bokade timmar. Det har också hänt att Theo har blivit sjuk innan jag ens ringt och bokat in honom på dagiset och jag har fått ta VAB ifrån jobb.

Detta har inte varit några problem innan, fått hemskickat en frånvaro-lapp från Försäkringskassan som dagiset ska fylla i och intyga att Theo inte har varit där, dagiset har alltid fyllt i lappen och allt har varit frid och fröjd.

Tills idag .. Jag ber Theos såkallade Mentor att fylla i intyget för den 7:e april, dagen vi var inne hos Barnkardiologen i Ystad, då jag tog VAB (!) Tiden från Ystad fick jag redan på förmiddagen dagen innan vi skulle dit, dagen innan jag skulle jobba, dagen innan Theo skulle till dagis - vilket jag inte ens hunnit ringa om för att jag ringer alltid på eftermiddagen dagen innan!

Skönt, tänkte jag, slipper jag ringa dagis och tjafsa med dom om att Theo inte kommer och att de ska bränna inne timmar för mig blablabla, hah! Aa visst, då säger kärringen "Nej, denna kan inte jag fylla i." EH? Varför inte? "Theodor var inte inskriven på dagis denna dagen och då kan vi inte heller skriva på intyget."

Hm, det gick bra för två veckor sedan? "Vi har fått nya regler nu." Mitt motargument var självfallet "Du ska enbart fylla i att du intygar att Theo inte var här den 7:e april och om ni har faktan i er pärm att Theo inte var här den dagen, vare sig han hade en tid eller inte, så är väl det ett intyg om att han inte var här?!"

"Jaa, jag tycker också att det är helt sjukt men jag kan tyvärr inte hjälpa er." fortsatte kärringen, dessa jävla ord från det där jävla dagiset - "Kan tyvärr inte hjälpa er" - de orden har jag hört sedan September 2008!

Tänkte fortsätta diskussionen och tala om för henne hur iq-befriad hon lät men kände samtidigt att jag har bråkat nog med det där eländiga dagiset! Så jag satt tyst, nickade och lyssnade på hennes bullshit och tänkte att jag ringer Försäkringskassan istället direkt när jag kommer hem.

Sagt och gjort, pratade med en kvinna på FSK, som först inte förstod vad problemet var, om jag har läkarintyg att vi var hos läkaren + att jag har på papper på jobb att jag tagit VAB + att han inte står som varken närvarande eller inskriven på dagiset den dagen, vad är problemet?

Det undrar jag också, svarade jag henne. Nu ska en handläggare från Försäkringskassan ringa mig, fast i deras slow-motion-takt är det nog bättre att jag ringer och jagar dom imorgon, så här vill jag fan inte ha det! Hur lyckas jag hamna i all skit med det där dagiset?

Varför ska allt vara så besvärligt? När jag väl har lärt mig hur jag ska hantera Försäkringskassan och hur de arbetar då ska The Fucking Day-Care starta!
 
Ahh, jag blir snart galen!

myys!

My favourite morning! :)

Godmorgon, steg upp för 1,5 timme sedan, har varit och lämnat Theo på dagis och M har kört till jobbet, nu ska jag bannimig gå och lägga mig igen! Hah, joo I wish, tänk om livet kunde vara så lyxigt ibland (?)

Istället sitter jag med en kopp alldeles för starkt kaffe och två knäckemackor och bara myser framför datorn med The Voice igång på TV´n i bakgrunden, inte en tid att missa i världen, förutom halv 8 då V kommer och plockar upp mig! :) Så här borde alla dagar vara - lugna, jag tror världen hade varit en bättre plats utan all stress.

Igår jobbade jag med Terese, vi hade jätteroligt! :D Om man kan uttrycka sig så (?) ahh, vi jobbar exemplariskt tillsammans och idag jobbar vi också på samma avdelning! Ibland har man tur.

Slutar 16:15 idag sedan blir det akut mot dagiset och när det mötet väl är slut blir det snabb middagslagning och sedan i säng med Lilleman, stress? Ja.

Ajaa, nu ska jag gå och leta upp frånvaro-lappen från försäkringskassan så att dagiset kan fylla i den i eftermiddag - bara jag som är less på deras alla idéer och papper som ska skickas fram och tillbaka?

- inringd.

Yees, ska strax börja kvälls-passet, tänkte bara smita inom här innan och skriva en rad eller två. Dagen har varit lite upp och ner, började med dryga fortkörningsböter för M klockan 7 imorse, hur var det nu med att man skulle inse att man var sen och inte stressa upp sig?

Ajaa, man lever som man lär hoppas jag så det lär väl inte hända igen (!)

Theo är hemma med Moster och Mormor nu och som vanligt är han på sitt solskenshumör! :) Min älskade lilla son! Imorgon ska vi på Theos första utvecklingssamtal, hoppas att det ska gå bra.

Skriver mer ikväll när jag kommit hem, tjaa!

090414

- dåålig rubrik (!)

Är allmänt trött just nu, jag och Lilleman har varit ute hela dagen, man blir faktiskt trött av för mycket frisk luft |-) men asnaajs var det att vara med Tebbe, Johan och Camilla idag! Njutit av den underbara solen, promenerat, shoppat ett par kepsar till Theo, matat ankor och såklart fikat! :)

Morsans kille har varit exemplarisk idag, lyckades till och med få honom att nanna middag i vagnen (!) i en halvtimme, det ni! Typ första gången han går med på det. Sedan blev han även lite purken när han inte fick gå ner och klappa ankorna, lyssnade inte alls på mig när jag försökte förklara att de kommer bita honom :|

Ajaa, why listen to mummy? :p

Theodor posade för kameran innan idag, när jag tog fram den så sträckte han fram hela ansiktet och log ifrån den ena kinden till den andra! :D


Lik sin mamma, egenkär till tuusen och det är helt rätt,
- du kan inte älska någon annan om du inte älskar dig själv.

Har gett upp hoppet om att Theos solhatt ska förbli hemma när den väl kommer ifrån dagis så köpte två nya kepsar till honom idag, eller på Theo-språket "Beps!" - och de ska inte ens komma i närheten av The day-care.


En inte lika kamera-nöjd Theo, Tiger är med på utedagen! :)

Åh, vad det har varit skönt att vara ledig idag och bara njuta av tiden med min lilla man! Iofs hade jobbet ringt mig 07:11 imorse och jag är faktiskt glad att jag inte vaknade av det, det är skönt att vara ledig ibland :)

Vi gick hem vid 4 och lagade mat till hela lilla familjen Johansson-Björk, efter det blev det ett bad med farsan medan jag röjde upp i köket. Theo invigde sin nya badleksak, en båt, som han fått av mormor idag! Sedan följde vi med M ut i båten och spenderade en stund där innan Knodden skulle nanna;

Kapten Theodor är åter vid rodret ;D

Imorgon är jag ledig, änsålänge, blir förhoppningsvis en lika skön dag som idag! :) Fick veta idag att Theos faster och farbror (jag kallar det farbror! :p) också ska ha en liten pojke, det kommer bli storebröderna Björk som rockar alla!

- tre små pojk-kusiner!

"Upp och Hoppa!"

Morrn!

Ni kan tro att jag har sovit gott inatt! Jag uppskattar en nattsömn mycket mer när jag gått miste om den natten innan men visst är det roligt att jobba natt ibland, annorlunda och ombytande! :) Jag har som sagt fått mig en underbar sömn förutom ett litet avbrott mitt i natten.

Vaknade vid 1 inatt, M hade tagit in Theo till oss tidigare på kvällen utan att jag märkt det för som vanligt somnade jag först, av att Theo lekte Bulldozer i vår säng. Hans högsta mål var att kravla fram och tillbaka över våra ben samtidigt som han ropade "UPP OCH HOPPA!" om och om igen.

Mina ögonlock var blytunga och min hjärna halvvaken fast ändå så pass vaken att den kunde skälla på mig för att jag varje morgon när jag väcker Theo säger orden "Upp och Hoppa!" till honom - det är faktiskt inget trevligt sätt att bli väckt på! Inte mitt i natten iallafall.

Tog med mig Theo in till hans rum, bäddade ner honom och startade sagan, sedan sov han tills halv 8 imorse - underbart! Och jag ska jobba idag, inget speciellt med det förutom att jag var säker på att det var imorgon jag hade den tiden, inte idag, vill vara hemma med Theo idag!

Ajaa, å andra sidan har vi en hel dag att njuta av imorgon istället! :)

BB - Theo!

BB as in BåtByggare Theo alltså :)

Sitter och väntar rastlöst på att klockan ska ticka till 20.00 så jag kan väcka M och åka till jobbet, ska få skjuts dit idag, en liten tröst i min misströsteliga tyck-synd-om-mig-kväll ;D

Som sagt så har jag fått kameran och med den bilderna på Theo när han bland annat hjälper pappa att skruva på båten, mest trailern, den är i lagom höjd till honom! :)
Ååh, pappas tumstock är favoriten, M får ta en ny på jobbet nästan varje dag för
att Theo råkar alltid bryta av den översta biten när han ska öppna dem.

Stora killen som kommer bli lika båt-tokig som sin kära far, han är helt tokig i allt som har en motor i sig, specifikt traktorer men jag tror att det kommer gå över när han förstår att de bara får lov att köra i max 40km/h ;)

Theos "motor"-ord;
- Bil
- Lastbil
- Traktor
- Buss
- Båt
- Moppe

Det är sjuukt roligt att gå ut och gå med honom i byn, för där ser han alla dessa fordon (utom båten då om det inte är någon som kör den på en trailer) och han vet så väl vad som är vad, även på ljud ibland.

Det roligaste var ändå när vi skulle åka till Ystad med Theo och M råkade köra för nära vägrenen och där har de gjort en speciell kant så det bullrar häftigt i bilen om man kör för långt ut, Theo svarade direkt "TRAKTOR!!" - hah ;D

Förste-kaptenen ser ni här ;)

Lite nytt om Theo för idag, han har kopplat ihop begreppen att skaka på huvudet när man säger nej och nicka när man säger ja. Detta har han då tränat på i princip hela dagen kan jag säga "JA, NEJ, JA, NEJ, JA, NEJ" - det har varit lite trickigt att få ur honom ett sanningsenligt svar idag ;)

Och nu ska jag gåå,
GODNATT!


åt skogen (!)

Aa, det gick åt skogen med vilan, först propsade M på att Lilleman skulle vara uppe hos mig medan han gjorde allt annat skit som bara fanns, där blev det ingen vila kan jag säga :p Och när Theo väl gått och lagt sig vad gör M då?

Jo, det ska jag berätta! Han sätter igång en film med världens volym härinne och prasslar med en ostbågepåse samtidigt. Lyckosamt nog lyckades jag somna ändå men vaknade 10 minuter senare av att hans söta film fick för sig att spela en symfoni i en ännu högre tonart!

Fräste åt M att sänka det där förbannade ljudet fast vad kvittade det? Jag lyckades inte somna om och ironin skrattar mig just nu i ansiktet då M ligger och sover i vår säng ..

Huur
gick detta till?

Jävla skit rent ut sagt, jag kommer vara äckligt trött hela natten (!!) Har planerat ut min sovmorgon imorgon iallafall; jag stannar kvar på jobb efter passet och sover ett par timmar där, då kan M försöka väcka mig ^^,

Dagsfärska bilder!

Godeftermiddag!

Nu är det snart slut på friden för denna dagen, klockan åtta åker jag tillbaka till jobb för att komma hem imorgon bitti igen, har fortfarande inte fått min utlovade vila utav M - tydligen är det viktigare att båten glänser inatt än att jag är vid mina sinnens fulla bruk på jobbet.

Har äntligen fått tillbaka min kamera från M, däremot är det strax dags att köpa ett nytt 10-pack batterier, jag har enbart hunnit nyttja två st ifrån det förra paketet, resten har gått åt till att fota båten.

En styck sliten morsa med underbaringen i famnen!

Har dokumenterat med bilder en del idag, har verkligen saknat min kamera (!) Jag och Theo gick till affären för att handla lite gröt, knäckemackor och bananer till honom, blev en bild där med!

Theo i sin vagn med sin provisoriska "solhatt".

När vi kom hem satte vi oss och åt lite mellanmål, "Goya" som då betyder Yogi på Theo-språket, banan och knäckeamacka. Även där blev en del bilder på en skrattande liten knodd ;D

Syns det att han äter blåbärsyoggi? ;)

Stort smil med knäckemacka i heela munnen!

Undrar ni vad han gömmer därinne?

En på tok för stor bit banan, mammas ha-galna pojke ;D


Älsklingens längsta tofs står som alltid rakt upp! :)


En lite fundersam kille (?)

Åh jaa, vi har haft en underbar dag! Och nu kom M in så får passa på att gå och vila mig nu när jag har chansen, 3 hours to go! See You!

JUSTIJA!

Jag glömde helt berätta om min underbara dag igår, jag hade såå mycket att göra, övermånga planer - allt gick i stöpet. Helt plötsligt skulle inte en enda ut i det fina vädret, jag och Theo gav oss inte så vi ringde till Faster Connie och hörde vad hon hittade på med, Bingo! :)

Connie ställer alltid upp! :) M hade självklart lämnat Theos solhatt på dagis, är inte det underbart över en långhelg? Och alla barnbutiker var stängda så fick ta hans scarfs och sätta runt pannan på honom;

Theo fick ett påskägg av Faster och Farbror, ett set sandleksaker! :)

Sand eller gräs (?) Potatoe, potato ;D

Jag försöker visa Lilleman att de små formarna faktiskt föreställer något.


Helt plötsligt blev Lilleman nannig och hämtade Snutte

Det ordnade Faster med en Piggelin ;)

Sedan kom svärmor, svärfar och M´s lillebror, de skulle grilla! :) Jag fick däremot springa hem för att hinna med att göra allt innan jag skulle ta bussen klockan sex, det var väl allt det, nu ska jag in och väcka min stjärna!
PUSS!

Vakande natt,

Godmorgon!

Igår eftermiddag blev jag inringd att sitta vak på kvällen/natten, eftersom jag aldrig suttit vak tidigare och med tanke på vem personen var så tackade jag ja direkt. Var hemma redan vid klockan 2 inatt, vår SSK körde mig hem, annars hade jag tänkt att sova resterande av natten på jobb och ta bussen hem nu på morgonen.

Nu är jag vaken igen och bävar för att jag faktiskt ska jobba natten idag - ute på golvet, trött :/ .. Men det kommer gå bra, är ledig både imorgon och på måndag så! :)

Sitter och väntar på att min älskade lilla son ska vakna, sjusovare idag? Annars går jag in och väcker honom när jag skrivit klart här, det är dags för frukost juh! Sedan ska vi ut i solen, ser ut att vara en lika fin dag idag som igår.


Glad Påsk!

1 år och 5 månader

Sitter här med handduken i håret och ett virvlande 17 månaders underverk springandes överallt och ingenstans omkring mig! Japp, idag blir vår älskade son 1 år och 5 månader (!) han är så stor, min lilla älskling.

Jag måste börja vänja mig av vid att kalla honom min lilla bebis, det känns inte rättvist att kalla min stora kille för bebis men det bara kommer av rena farten! 84 cm lång och 11900 gram - jag har ingen bebis längre, jag har ett barn! :D

Det går så fort och det är verkligen roligt samtidigt som jag överrumplas varje dag av hur mycket som kan hända över en natt. Theo pratar i fullständiga meningar nu; "Kom och titta!" var det nya för igår, dagens nya är "Mm vad gott!". Han har pratat i meningar sedan han var strax över året, Elaka Tanten vart så förvånad när Theo sa "Där är vovven!" till henne, det hade hon inte förväntat sig!

Theos kusin har kommit hem! :) Han ska heta Oliver, vilket är lite lustigt, min katt här hemma heter det så Theo kan redan säga Oliver :) Perfekt!

M&M är ute och fiskar idag, sorgligt nog tog M kameran med sig så jag kan inte lägga in bilderna på Byggare-Theo som var ute och hjälpte pappa att skruva båt igår, får lägga in bilderna ikväll när min älskade kommer hem igen :)

Nu ska jag göra vid håret och sedan blir det ut i solen, vi har tur med vädret idag!

DETTA ÄR SJUKT!

Jag mår illa.

Jag måste ha missat detta inslaget i Aftonbladet på något mirakulöst sätt, eftersom jag nästintill alltid lusläser aftonbladets hemsida, detta har undgått mina ögon och det är jag både glad och ledsen för ..

Artikeln

Den handlar om en 2-årig flicka som blev ihjälslagen utav sin egen mamma och hennes kille, som de kränkande nog kallar för flickans styvpappa - jag hade hellre refererat honom som en kallblodig, våldsbenägen barnmördare.

Ordet pappa har inte med den artikeln att göra och det har inte ordet mamma heller, hon må ha fött flickan men det krävs mer än så för att vara en mamma och det innebär inte att mörda! Hur f*n kan man skada sitt eget barn? Hur kan man ens i sin vildaste fantasi ens tänka sig att göra illa sitt eget kött och blod? Vad är det för jävla människor som går lösa runt om i världen?

"Allt gick överstyr, det var inte meningen." - go fuck yourself! Jävla .... jag finner inte ens ord för den här personen (?)

"Den tvååriga flickan piskades med läderbälten tills hennes hud var blå och svart. Hennes huvud trycktes upprepade gånger ner i ett badkar med kallt vatten. Hon kastades om och om igen i golvet. Allt för att lära henne disciplin menar mamman. "

"Inte ens när Riley Ann, samtidigt som hon blev piskad, sa "jag älskar dig" till sin mamma slutade slagen."

Hur? Varför? Detta är sjukt! Den där människan är sjuk! Jag vill bara slita ut hennes äggstockar och köra ner dom i halsen på fanskapet så att hon kvävs till döds!

Hennes äckliga jävla gubbe ska vi inte tala om men det var inte han som var förälder till flickan, var fanns mammakänslorna, var var personen som skulle skydda flickan? Hur kan man ge sig på ett litet barn (?!)

Den där människan kan inte fungera korrekt i skallen;

25:e juli 2008 "
Flickan dog till slut av de upprepade slagen mot huvudet och paret fick panik.
"

gömde de fega jävlarna kroppen i ett förråd för att två månader senare dumpa kroppen i en sjö - de kunde inte ens stå för vad de hade gjort, jääkla tuffa människor, dödar ett barn och sedan försöker de komma undan med det, mord på sitt eget barn!

Den där människan sa till grannar och dylikt att socialen hade hämtat flickan, en normal människa hade tagit livet av sig på grund av alla skuldkänslor man borde ha efter att ha gjort något sådant, men inte denna horjäveln, jävla snorunge! Hon låtsas som ingenting, en kallblodig mördare, inte mamma.

Att ens omskriva henne som en mamma är fel, så jävla fel!

Hon kan inte känna ånger, då hade hon inte klarat av att låtsas som ingenting fram tills att kroppen hittades, detta är lika sjukt och äckligt fel som mordet på Bobby, även det en händelse som jag aldrig kommer glömma.

Riley Ann Sawyer


Bobby

QBN Flow - Mångas verklighet

"Vi måste i första hand se till att värna om barnen i samhället,
vi får så att säga lära oss av igår.
Förändra idag och se resultat imorgon,
vi måste ju satsa på barnen för dom är ju vår framtid


Hur kommer de sig att ett barn är i fara?
Fattar inte världen att människor ska vara
snälla mot varann för barn e ju bara
framtidens människor snälla låt dem vara!"

Kunde inte ha sagt det bättre själv (!)


THANK GOD IT´S THURSDAY!

Det är väl torsdag (?)

Alla dessa röda dagar och för tidiga "Glad Påsk"-hälsningar har gjort mig helt snurrig på vilken veckodag det egentligen är men vid närmre granskning så ja, det är torsdag idag!

Jobbade halv-kväll idag, 13-18:30 - glassigt! :) men har ändå varit relativt mycket i omlopp så man är inte pigg direkt |-) Känner mig faktiskt ganska hungrig nu också, är väl mest för att jag inte har möjlighet att gå ut i köket och äta den maten jag vill ha utan att någon synar den under mikroskop - drygt!

Usch neej, nu börjar idioterna sina trevliga samtalsämnen om all skit som finns, bokstavligt talat skit också, hur orkar man? Jag vill bara hem! Hem, hem, hem, hem, hem. Nämnde jag att JAG VILL HEM?

Tanten är väl sur för att hon inte har kommit sig iväg till Blåkulla än eller något.

På tal om något helt annat; morgondagen. Den tänker jag och Theo spendera med Tebbe och Johan, långt härifrån (observera) är det fint väder ska vi bannemig sätta oss på ett fik med smågrabbarna och bara glassa i solen, har jag velat göra hela veckan!

Det hände faktiskt en bra sak idag när jag var på väg till jobb (!) har försökt nå en person i cirkus fem veckor i genomsnitt fyra gånger om dagen och hon har aldrig varit anträffbar, idag ringde jag bara på måfå och tamigtusan hon var där! :D

Får veta inom någon vecka om det går bra eller dåligt, hihi :D

Home Sweet Home

" Goodevening Infidel "
- I am soo Jeff Dunham! :D

Kom hem från jobb för en liten stund sedan, var självklart tvungen att kika in till min sovande drömprins och som vanligt får han hela mitt hjärta att stråla av glädje! Ikväll hade han inte bara kastat ut sin flaska från sängen, nej då, hela gose-högen hade åkt på foten!

Exakt ALLA låg på golvet utom Tiger, bevis nog för att min underbara son har skaffat sig en riktig favorit! Såklart låg Snutte också kvar i sängen, honom kan han icke sova utan!

Mitt mamma-hjärta smälter och exploderar på samma gång, härliga unge!

Innan idag när vi var på väg till dagiset hade jag en växande ångest inuti mig, för varje steg jag tog kände jag bara för att vända om och springa tillbaka igen - jag ville verkligen inte lämna honom på dagis idag! Det var med tunga steg jag gick ner till stationen efter avsläppningen.

Folk säger att man vänjer sig med tiden att lämna dom på dagis,
- inte denna daman!

Fast det var bra ändå att jag kom till dagiset för helt plötsligt hittade jag alla Theos försvunna kläder; 6 st tröjor, 2 st jackor, 3 st huvtröjor, 2 par vantar, 1 mössa, 1 halsduk, 5 par byxor och resten av innehållet i en vit påse som jag inte ens tittade igenom men där låg mer kläder som skulle hem och tvättas, tydligen något pappa missat? ;p

Var lite sent på det när vi kom till dagiset så i all hast gick jag in med Theos skor till där hans jacka hänger, stort tabu! De ska ställas på skostället i rummet utanför. Theo tittade konstigt på mig och pekade på skorna och sa med lite bestämd röst: "Skoorna!"

Min förvirrade stockholmshjärna kopplade inte det och svarade bara "Aa älskling, det är dina skor" och fortsatte plocka ihop alla hans kläder som låg överallt. När jag väl var klar med vad som skulle hem och vad som skulle vara kvar så var Lilleman försvunnen, trodde att han hade gått in till dom andra men då kom han utifrån "skorummet".

"Vad har du gjort där?" frågade jag samtidigt som jag någonstans kopplade att OJ jag har ställt hans skor fel, tittade bort mot jackan och skorna var puts väck :| Kikade ut på skohyllan, då hade min underbart älskade son tagit sina skor och ställt dom, inte bara på skohyllan - PÅ SIN PLATS! Där det står Theodor, där hans skor ska stå, där hade han ställt dom!

Mäkta stolt morsa här vaaa! :)


morgongympastik!

Ett stressande inlägg från mig till Er :)

Besöket gick bra igår, de tog EKG, blodprov, mätte syresättningen i blodet och lyssnade massor på hjärtat och lungorna - och allt var som det skulle! Blodprovet vet vi inte än men hoppas att det ska vara bra, fick en återbesökstid den 28e april för en mer djupgående undersökning.

Vi passade på att hälsa på Milla och Per och deras nyfödda son när vi ändå var på Ystad Lasarett, grattis! :) Efter det åkte vi hem till svärmor och drack kaffe och njöt av solljuset :)Theodor i farmor och farfars trädgård, 84 cm lång och 11,9 kg tung ;D
Var tvungen att fota mina nya skor, älskar doom! :)

Idag ska jag jobba mellan 13-21, Theo ska till dagis och vi har faktiskt ganska bråttom, slänger med en bild från Lillemans morgongymnastik som han själv har konstruerat ut;

Bra reklam för Libero (?)


Tankar på villovägar,

Vi har haft en underbar dag idag, jag och Theo :) Kom inte iväg förrän klockan var närmare 1 och som vanligt var det mitt fel, jag är segare än segast när jag ska gå någonstans! På vägen ner till byn ringde jag till Barn i Ystad för rådgivning angående Theo.

Jag tycker han har tappat i vikt mycket den senaste tiden, vilket jag har sammankopplat med alla diarréer han har haft de senaste två månaderna som jag i sin tur har sammankopplat med alla hjärtliga förkylningar som dagiset har skickat med honom hem.

På senare tid har han även blivit blå om läppar/händer/fötter efter att han har sovit, både på natten och sin mitt-på-dagen-lur. De på Barn i Ystad bokade genast in en akut-tid imorgon klockan 11 till en barnläkare som är hjärtspecialist, de ska göra en grundlig undersökning på honom så får vi se vart vägen leder sedan.

Mina tankar har idag vandrat åt många håll, från en orolig mamma till en hjärtspecialist - vad hände? Jag gick igenom alla dessa tankar för en månad sedan och då blev de bara avfärdade, kanske skulle jag ringt sjukhuset då iallafall? Otroligt vad lätt det är att vara efterklok ..

Imorgon får vi svar iallafall, jag kan inte mer än hoppas på det bästa :/ ..

Förutom det där har dagen varit helt perfekt, vi mötte Tebbe och hennes lillasyster nere på Anderssons, satt där och pratade. Träffade även på Zandra, Tellus, Sandra och Elias :) Efter det gick jag upp till M och F, Lilleman hoppade studsmatta med Michelle och mig, det var jätteroligt tyckte Theo :)

Han stod nedanför studsmattan och ropade "Hoppa! Hoppa!" tills man lyfte upp honom :D När han inte studsade där åkte han rutschikana eller sparkade boll, världens gladaste lillkille :) Var ute i 5-6 timmar så vi nyttjade det fina vädret väl och fick i oss våra D-vitaminer!

Och som att inte det var nog gick jag ner och solade med Tebbe på Meddo ikväll ^^,

Sovmorgon!

Theo har varit vaken ganska mycket inatt och det kompenserades med att jag har fått en låång, välbehövlig sovmorgon idag! :) Lillknodden sover fortfarande, jag sitter här och tittar ut på det fina vädret - jag hoppas att det är lika varmt som det ser ut.

Är ledig idag, jag trodde att jag skulle jobba kvällen men icke och det var en skön överraskning! :) Ska mysa med Lilleman, vara ute i det fina vädret, se om det finns någon rolig prick som vill ut och fika idag.

Ska även bygga på min bränna senare idag, wohoo! :)

Nu är det countdown för Mäklarstaden, på lördag är sista dagen för de att sälja huset, efter det kan vi flytta tillbaka igen, flytta tillbaka! Det finns inget jag mer önskar just nu, jag vill bara hem igen.

Catch the moon,

GAAH! Jag är helt förälskad i hans röst, Stefan Andersson och hans musikvideo - oldstil, det är helt lovely! :D Jag är nog den enda 23-åringen som får nostalgiska känslor av att se saker som fanns på 30-40-talet trots att jag aldrig upplevt ett liv med det själv (?)

Can you hear him whistling, a little tune
It´s about him trying to catch the moon
He´s waiting for his father, he´ll be coming home soon
He´s waiting for his mother, this afternoon


Vår älskade Lilleman vaknade för en stund sedan och var ledsen, antagligen en mardröm som har skrämt honom. Gick in och la honom hos M, de två är som skapta för varandra! Theo blir lugn av att vara hos sin pappa, den enda han kan ligga och mysa med i sängen och M blir lugn av att ha Theo i sin famn - det är mina två pojkar det!

Måste berätta en sak som bara är såå Theo, ett måste i hans lilla liv, han har skaffat sig ett måste! :D På kvällarna får han alltid en flaska med 200 ml välling i som ett litet kvälls-mål inför natten. Theos måste består av att han måste kasta ut flaskan ur sängen innan han somnar, vare sig den är tom, full eller halvdrucken,

- han tänker inte sova med en välling-flaska i sängen (!) ikväll hade jag lagt även lagt dit en liten flaska vatten hos honom, ifall han skulle bli törstig inatt. Den hade också hade åkt ut ikväll! :) Min lilla älskling, han har redan sin alldeles egna personlighet och den överglänser allt, precis som det ska vara! 
- Svartvit eller färg?


ginis bowlar (!)

iik, de två orden passar inte tillsammans och om det tvunget ska vara en reell situation slutar det oftast i ren katastrof, eller rakt ner i rännan. Det gjorde det även igår, hihi :)

Jag är så van vid det nu att jag bara skrattar, M är fortfarande frustrerad över att jag släpper klotet fel och försökte febrilt visa mig hur man gör, lönlöst. Jag kan inte, nej, jag kan inte bowla! Hoppas att M inser detta snart - det är lite jobbigt att göra honom besviken hela tiden.

Igår kväll var vi iallafall på Suxxesshallen i attraktiva Tomelilla med Theos gudföräldrar, hade en trevlig kväll och trots alla mina rännor kom jag bara 72 poäng efter M :D Typ 280 poäng efter Per (alltså en hel runda) men vem bryr sig om bowling?

Fast 21:50 hände det en nästintill övernaturlig händelse, vi hade bokat banan mellan 20:00 - 22:00, det var den 4e omgången och jag var sist ut att kasta för den sista rundan, den rundan som man kan få skjuta upp till tre gånger om man får alla strike. Med tanke på att jag inte fått en enda strike på 4 omgångar och enbart 2 spairs så var varken jag eller någon annan speciellt uppspelt över att det var min tur att skjuta.

Jag tror inte ens att någon tittade just då men ifrån ingenstans gick klotet precis dit jag ville (!) och den sköt ner allihop! Jag hoppade av glädje och ropade "YES! Nu förstår jag hur man gör!" - Bättre sent än aldrig, ha? :)

Jag slog en gång till, samma fenomen hände igen, klotet rullade exakt dit jag ville och slog ner allihop (!!) STRIKE! Nu började M och P att titta mycket konstigt på varandra, jag ställde mig för att skjuta sista klotet för omgång 4 och gissa vad?

STRIIIIIIIIIIIIIIIKE!

Yeah, denna nollåttan går inte av för hackor ibland, jag hörde kommentarer ifrån både M och P att "Detta är inte sant, detta är sanslöst" och M kommenterade när jag kom upp för att få en liten Victory-kram "Du kan gå hem! Så där får man bara inte göra, man får INTE skjuta 3 strikes på rad i sista skjutningen!"

Hihi, luktar lite dålig förlorare? ;D Inte för att jag vann något eller steg någon placering på grund av mina 3 strikes men det är en BEDRIFT - jaag a.k.a. Rännan, jag har gjort det!

. . and I got it on paper ;)


idag är jag tråkig,

Har inget roligt alls att skriva idag, förutom att det varit ett underbart väder med 16+ grader som mest, heja sommaren! Fast våren skulle kanske komma först? Klimatförändringar eller inte, något är skumt!

Idag hade jag min "delade tur", fast egentligen hade jag inte den - det hela är faktiskt ganska komiskt. Mitt första pass var 06:45 - 13 och det andra var 16 - 21, riktig ångest att behöva sitta kvar på jobb i tre timmar med det underbara vädret utanför, men jag la mig i vilorummet och läste lite tidningar och sov en timme.

Gick upp vid halv 4, drog över till Shell för att inhandla mig en Yoggi till kvällspasset, kommer in på avdelningen och där står redan två stycken personal som säger till mig; "Hej Regina! Ska du vara med oss ikväll? Är vi tre ikväll?" Det där klingade illa i mina öron med tanke på att vi alltid är två på kvällarna.

Hittade vår GC och vi gick upp och kikade i den röda lilla pärmen, mycket riktigt, min förvirrade hjärna hade gjort det igen! Toppen, suttit kvar där i tre timmar för ingenting men lite tur i oturen hade jag då V också skulle köra hem till Sjöbo så fick åka med henne! :)

Detta med min förvirring börjar bli en aning skrämmande nu,
ska jag inte ens kunna förlita mig på mina egna anteckningar längre (?)

end of the day,

Nu har jag slutat och trots det sitter jag kvar på jobbet (!) Väntar på lilla Terese som går till halv 11 ikväll - M&M är ändå ute och pysslar med båten och Lilleman nannar sött i sin säng så jag har inte speciellt bråttom hem.

Imorgon börjar jag klockan 7 igen |-) då är det bara att säga godmorgon till allihop som man sa godnatt till precis (: Förhoppningsvis ska man hinna få sig ett par timmars sömn innan dess.

Efter jobb imorgon ska denna damen gå ner och sola, nog för att jag gör det på arbetsplatsen ganska ofta men imorgon ska jag till Meddo! :) En aning dyrare men oj så mycket skönare det är att sola där!

Sedan ska jag hem till min lilla guldgosse och mysa med honom innan han går och nannar.

En miss i planeringen; Självklart har jag bokat in mig på en dubbel-tur igen, denna gången utan att veta om det - jag blir så förbannad på min hjärna ibland! Glömsk (?) det är bara förnamnet.

Ajaa ska jag gå ut och vara lite social hade jag tänkt, för omväxlings skull ^^,

1:a April

Idag har vi ätit prinsesstårta på jobbet till min ära! Jag sa juh att jag skulle fira min 1-års dag på ett roligt sätt och vilket sätt är inte bättre än en prinsesstårta? :D

April, april!
Visst är jag rolig?

Det var en arbetskollega som slutade idag, därav tårtan.

Jag har faktiskt inte lurat någon idag, brist på fantasi?
Oh yes.

RSS 2.0