Ett barns logik,

Häromdagen satt jag och Lilleman och pysslade i en av hans Blixten-pysselböcker, vi löste mysterier, följde vägar, klippte och klistrade ihop en bok med mera. Till slut kom vi till en sida med 4 runningar, där det skulle stå A B C D i en följd som var beroende av någon figurer ovanför.

Lilleman ville som vanligt annorlunda, där kunde stå 1 2 3 4 tyckte han och eftersom det är hans pysselbok blev det så. Theo kan redan nu räkna upp till 50 utan stöd, med stöd av hur 60 70 80 90 100 110 120 och så vidare kommer så fortsätter han hela vägen upp till 150.

På grund av detta förväntade jag mig att han skulle försöka skriva 1 2 3 4 "på riktigt", och mycket riktigt blev 1an ett fint streck i den första runningen. Däremot när han kom till den andra runningen så ritade han ett snett streck och sedan ett snett streck till som satt ihop med det föregående.

Sedan gick han över till running 3 och påbörjade den. "Men hjärtat, är inte det där ett V..?" frågade jag lite försiktigt angående "skrivningen" i running 2.

"Åh men mamma.... Ser du inte att det är en tvåa!" och så tog han upp sina små fingrar och visade "V-tecknet" som man gör när man vill visa talet två med sina fingrar. Där blidde denna morsan tyst, det var väl självklart att där stod TVÅ! Och i den 3e runningen blev det tre streck och i den 4e självklart fyra streck - RENT LOGISKT!

Han kan alla siffrorna 0-9 sedan två år tillbaka, men det var inte de som kom upp i huvudet när han skulle använda dom i praktiken, för jeekla härligt tänk av min lilla grabb!

VÄRLDENS COOLASTE "LILLA" 3-ÅRING!

What a daay (....)

Fy Farao vad jag är trött, just nu är jag inte alls imponerad över mig själv att jag åtog mig ett förmiddagspass imorgon bitti.. Eller att jag lånade ut min tvåhjulade springare till min syster över natten = promenad till jobbet halv 7 imorgon bitti -_-

Men, men, det är bara att bita i det sura äpplet och le och se glad ut!

Idag har jag haft prov i Social omsorg, och som vanligt fascineras jag över hur viktigt det är att jag kommer in och gör provet men det är ingen brådska för läraren att lämna in resultatet (?) Ahh, glad att jag är klar med den där kursen iallafall, lagom dryg var den!

Efter det har jag tvättat, och tvättat, samt tvättat, HELA DAGEN! Torkrum samt torktumlare är kaputt a.k.a. ICKE FUNKTIONSDUGLIGA! Arrghh..... Har just nu kläder till massor som är halvblöta allihop, och jag som ville tvätta upp allt för att det skulle få en fräsch lukt, shiiii fick jag!

Det är då Loppis på Söndag som jag ska till, ska ta mig i kragen och sälja av alla Theos bebiskläder, ett helt berg med kläder, jackor, overaller, skor böööhh... Är nästan nöjd med att jag kastade alla oanvändbara leksaker i våras, hade inte orkat dra med dom också......

Jaja, färdigtjatat från denna nollåttan, är lagom pessimistisk och stressad just nu! Godnatt!


Förkyld.se

Aa, denna svensken har lyckats dra på sig en förkylning, inte helt oförutsätt med tanke på att både sambo och son legat med 40 graders feber och hosta. Dock brukar inte jag bli sjuk för det! Riktigt irriterande, ska ta ett snack med mitt immunförsvar.......

Annars händer det MASSOR! =) Det är både jobb, skola och annat som fyller upp vardagen.. Just nu borde jag vika kläder eller göra något vettigt, men först ska jag starta kaffekokaren samt stilla min svultna mage med något som finns i skåååååååååpen! :D

WORD!


RSS 2.0