Nyårs-fina!

Visst är vi fiina? :D


Hemma igen!

Gaah, äntligen!

Låååång dag! Böhh, man kan bli tröttare för mindre. Jag har iallafall hunnit med alla saker på min lista (plus i kanten) och lite till :D Blev lite annorlunda hos Madde idag, men orkar inte visa det nu, får ta det imorgon |-)

Have a really bad feeling about something
- det är väl bara att ta det som det kommer!

Sorry guys,

Orkade inte med någon uppdatering igår.
Är inte mycket piggare nu heller för den delen men iallafall ;p

Jobbade igår, 7 - 15:30, efter det raka spåret till dagis för att hämta Lilleman. När vi kom hem var det dags att förbereda middagen - hade juh Theos gudföräldrar på middag igår! :)

Alltid lika trevligt att ses, Theo njöt verkligen av all uppmärksamhet och var i sitt esse ;)

Sedan satt jag som vanligt uppe för länge, mest på grund av att hjärtat skulle jobba natt (igen) så idag är jag stentrött. Ska strax pallra mig ner mot det lilla centrumet - har otroligt många punkter att göra idag ;/

1) Hemligt ;D
2) Ringa vårt försäkringsbolag
3) In och klydda med autogiro på banken
4) Frissan
5) Titta efter nyårskläder
6) Hinna äta något innan jobbet
7) Jobba 13 - 21:30

Blää, tycker inte om när listan är så lång, längtar tills denna dagen har blivit till kväll!

Nu är det hög tid,

- att hitta fönen och starta Grinchen!

Jaa, vad gör man när hjärtat jobbar natt? Springer omkring här hemma och yrar, gör lite onödiga småsysslor, eller sitter här och försöker fördriva tiden men undrar samtidigt varför. Lika bra att gå och lägga sig, upp tidigt imorgon juh! Godnatt!

Sensationellt á la ginis!

Ibland brukar jag sitta och tänka mig tillbaka till mina ungdomsdagar, vilket oftast är när jag känner ångest inför min 25-årsdag - vart har mitt liv tagit vägen?

Och jag kommer alltid fram till samma episod av mitt liv som är den roligaste, den tiden jag saknar mest och det är faktiskt mina högstadieår på Kastanjeskolan i Tomelilla 98-01. Ibland kan det kännas som att det var igår jag gick i den blåa korridoren och suktade efter livet som vuxen.

Idag vet jag bättre, idag kan jag önska att jag aldrig längtat tills jag blev vuxen och istället njutit järnet av den fria tiden som tonåring! Ödesironi - man är alltid efterklok.

Några av stunderna som jag ofta faller tillbaka till är t.ex. den gången jag och mitt "gäng" skulle uppträda med en låt som jag hade skrivit. Rebell, mot allt som hade med skolan att göra, som man var så hette den självklart "Vi ska spränga hela skolan!" - själva refrängen var byggd på Petters - Såklart!

Det blev inte så mycket mer än förberedande för uppträde tills rektorn kom in och ville lyssna på materialet, där tog det stopp haha ^^,

Än idag minns jag den, den är som en berättelse om ett par ungdomar som först kommer i klinsch med läraren och sedan åker in på rektorsexpeditionen där dom inte gör sin situation mycket bättre, de får helt enkelt fly från skolan!

"Rektorn och lärar´n efter oss jaga
och skriker - "Vi ska till era föräldrar klaga!"
Gud vad rädd man blir, jag menar
Tar upp från marken och börjar kasta stenar!
"

Dom springer runt överallt och kommer i bråk med det mesta,
får hela lärarstyrkan efter sig när de intar deras egna lilla kontor.
Och den slutar med att;

"Det känns som att vi sprungit runt hela dagen,
får elever det för lagen?
Ingen idé att lärarna fråga
för dom som zombies efter oss tåga.
Nu när man inte orkar mer
och vi väggen framför oss ser
Nu finns det ingen mer väg ut
då fattar man att vi är slut
Där kommer rektorn och company
och säger "Så snabba var ej ni!"
När man plötsligt huvudet in i väggen ska nocka
hör jag en välkänd klocka
Tittar på min bärbara lur
och det verkar som att vi har tur!
Det där var ringsignalen ut
och det betyder att skolda´n är slut
Lärarna måste låta oss gå
då säger vi - "Det var juh synd då!"
"Nu ska vi gå hem - så vi kan göra om det här imorgon igen!
"

Haha, åh jag skrattar gott åt denna idag,
hur mycket skit som kan finnas i en 14-årings huvud ;D

Första mötet med tomten!

Äntligen orkar jag lägga in bilderna från julafton! :D


Theo står spänt vid dörren och väntar! Kommer han inte snart?


Men titta, där är han juh!


Oj, oj, oj får han komma in måntro?


Självklart! En stor bamsekram bjöd lillgrabben på också!


Theo visar stolt upp vad han fick av tomten!


M fick tillbaka barnasinnet och skulle också sitta i tomtens knä!

Underbara, underbara kväll, lyckan i Theos ögon går inte att beskriva med ord,
- det var en femstjärnig upplevelse!

Copyright Connie

Köttfärssås á la ginis

Åh ja!

Nu är man mätt och trött, gjorde min sedvanliga köttfärssås med en touch av ananas och chili - en mycket intressant och god kombination av smaker :)

Men annars är här lugnt, skriver mer ikväll om jag orkar ^^,

Another star has fallen,

Idag önskade jag att jag aldrig hade gått till jobbet.

Samtidigt känns det bättre att jag faktiskt var där och såg hela händelseförloppet istället för att komma i efterhand och få veta det. Jag har alltid tusen frågor som surrar runt i mitt huvud och oftast får jag inte alla de svaren jag vill ha.

En av våra boende gick vidare idag, utan förvarning eller återvändo.

Jag får ofta höra av både boende och deras närstående att jag passar bra till det yrket jag har valt, att jag är väldigt mån om de äldre och gör mitt bästa för att försöka göra deras tillvaro som de vill ha den. Det har att göra med att jag tycker om och respekterar äldre människor väldigt mycket, särskilt nu när jag arbetar med det.

Att en av de äldre går bort är ingen ovan situation för mig, längre. Oftast känner man en lättnad för deras skull iochmed att det faktiskt inte är en dans på rosor att leva när man är 80+, att de flesta har ständig värk och inte längre klarar av vardagsbestyren.

Döden är i de flesta fall väntad redan ett par dagar innan det faktiskt händer, ett "vak" sätts in för att de ska känna en trygghet och veta att de inte är ensamma. I vissa fall sitter anhöriga själva hos dom och i en del ovanligare fall vill de inte ha någon hos sig, de vill bara vara ifred.

Vi i personalen gör allt vi kan för att deras sista tid ska bli så behaglig som möjligt.

En rutin jag har, om jag är på plats samma dag som någon har gått bort, är att gå in till h*n, ha en tyst minut, önska de lycka till och sedan gå ut. Det känns alltid bättre att ha fått säga adjö till dom för även om man inte är en anhörig till dom så har man trots allt varit en del av deras vardag.

Man lär känna dem på deras äldre dagar, man är deras stöd och trygghet den sista tiden.

Idag hamnade jag i en situation som jag aldrig har ställts för innan, en av våra boende gick mitt framför ögonen på oss. Att gå från punkt Allt är okej till punkt Jag finns inte mer på femton minuter, jag har fortfarande svårt att förstå.

Inga återupplivningsförsök hjälpte, två ambulanser med fem personal hjälpte inte, h*n var borta. Försvann, mitt framför våra ögon, och kom aldrig igen.

Det är många som säger "Ah, är man över nittio har man levt sitt liv" eller "H*n skulle ändå dö snart i vilket fall!" - såna kommentarer kan reta gallfeber på mig, för samtidigt som jag kan hålla med om att de har levt länge och att livet inte varar för evigt - det är faktiskt ett liv som slocknar!

No return, det är över.

Ung eller gammal, det är aldrig roligt när ett liv slutar.
Särskilt inte så abrupt som idag, fan!

Mysfaktor 1000!

Tomtebilderna är på G gott folk!
Misströsta ej, de kommer förr eller senare ;)

Då var julen snart över på riktigt och det nya året står stundande bakom hörnet! Hoppas på ett riktigt gott nytt år för alla mina nära och kära, ni andra får juh önska det till er själva :)

Har gjort lite mysigt för kvällen! :)


Äntligen står de på sina platser!


Julklappen från svärmor och svärfar - världens bästa!


Mina julljus! Får se till att de kommer till användning innan 6:e januari!


Kranvätare,

Kan man kalla det så när snoken rinner som f*n?
Bara en av mina vanliga frågor här i ginis-atmosfären ^^,

Idag har jag änsålänge varken nyttjat iprén eller nässpray men gud vad det är lockande! Iprén lär nog slinka ner vare sig eller men nässprayen vill jag inte ha, tycker att kranen blir helt konstig efter ett par dagars användande ;/ ..

Idag hade jag kunnat jobba (!) men jag tackade faktiskt nej (?) helt sanslöst, storhelg och allt, ångest i lilla ginisen ;/ .. Men tror att jag behövde denna dagen för att kurera mig litegrann, imorgon är det at it again! Då är det en ledig dag på två veckor som gäller, gääsp!

Btw, har nallat massor med söta jul-bilder från svägerskans bilddagbok! :D
Och jag ska alldeles strax - beroende på hur seg jag är - lägga in dom här!

Årets bild!

Theos gudföräldrar hade ordnat en liten surprise bild för oss ;D


Enjoy!

My new best friends ..


And off to work!

Nu är jag slut!

Åh ja, fyfan!

Vilken heldag, först jobbat 7-14 och en panikrusning hem därifrån, in genom ytterdörren för att göra sig ordning och få med alla julklappar :| två och en halv svart sopsäck - många som varit snälla i år? ^^,

Theo måste ha varit snällast med tanke på hur mycket han fick :D

Supergod middag, as always när Connie lagar mat, det blev såklart julmat på danskt vis *mm* och sent ikväll åt vi risalamalta och lekte mandelleken, jag förlorade som vanligt. Pluset är att jag lärt mig tycka om gröt, enbart pågrund av min vinnarinstinkt ;)

Lekte även gåvoleken, som heter något sjukt konstigt på danska, tänker inte ens försöka stava till det. Där fick jag ihop en drös med klappar som innehöll allt från disksvampar till tandborstar och det är det som är saken - man spelar inte för vinstens skull utan för att det är kul!

"Vann" disken efter maten ikväll men min lyckliga stjärna måste ha lyst lite extra på mig ikväll för jag vann att utse de två som skulle diska! :D Valde M´s bror, mest för att han gjort allt för att inte få paketet med disken ;D och så fick M vara hans disk-kumpan! :)

Tomten kom på besök lagom till julklappsutdelningen, ett minne för livet att bära med sig, lyckan i Theos ögon! Hela kvällen var fylld med roligheter :) !

Kort och gott - vi har haft en helt underbar kväll!
Tack så jättemycket alla som var där!

Nu är här en sliten ginis som mest av allt vill jumpa in the slaf och also tänker do that very snart - men först vill jag visa en av mina julklappar från M (!) I LOOOVE IT!

Söt, sötare, min nya badrock!

Trött, tröttare, ginis - godnatt!

Dags att fira jul!

Nu ska vi alldeles strax bege oss! Bjuder på några ego-pics,
- just because I can! ^^,

God Jul!

KOMPLIMANGERNA´S DAG!

Jag var som sagt på mitt nya boende idag, komplimangerna haglade över mig!

Den första;

- Hur länge ska du praktisera?
- Jag praktiserar inte?
- Hur gammal är du?!
- Tjugofyra........


Can´t help that I´m still looks like sweet sixteen!

Nummer två;

- Är du polack?
- Nej, hurså?
- Ah, min syster heter Regina och hon är polska!

Mitt namn är kanske internationellt? Vad jag vet så bor inte alla som heter Anna i Sverige?

Och den sista;

En som jobbar där stirrar sjukt mycket på mig och säger;
- Har du hört talas om tavlan - Flickan med örhängen?
- Eh, nej?
- Du är så sjukt lik den flickan! Du måste googla det när du kommer hem!

Sagt och gjort.....

Tjaa, vad tycker ni?

TOOMT!

Ikväll är en ganska tom kväll får jag säga, Lilleman är inte hemma (!) waah, hela vår lägenhet känns tyst och tom. Tänk att en liten kille kan fylla ett helt hem med skratt och glädje - otroliga Theodor!

Theo har tagit det stora klivet idag och ska sova över ensam (utan mamma och pappa) hemma hos farmor och farfar, ingen var lyckligare än han själv haha :) Trösten är att jag vet om att han inte kan ha det bättre än vad han har det där och att han trivs - skönt att ni finns! :D

Såå ikväll blir det en slå-in-Theos-klappar-kväll, han får juh inte se dom, de ska Tomten komma med!

Världens finaste Lilleman!

Ahh, ni är knäppa!

Besökarna stiger när jag knappt skriver - as usual.

Åh, tråkig dag idag, har det med att göra att det är den mörkaste dagen idag eller är det bara ett otursamt sammanträffande? Ajaa, det låter bättre att skylla på mörkret än oturen - det är bara dåliga förlorare som skyller på den ;)

Jobbet har varit lugnt idag, förutom några framställda klockor har det flutit på förvånansvärt bra. Just nu tvättar jag, Theo bygger en karusell med sina duplo och M sover, allt är som vanligt :)

Imorgon ska jag till ett annat boende i denna kära kommunen,
one door leeds to another - det är så det ska vara!

Nu är det bara två kvällar kvar sedan är det julafton (!) massa mys, Theo ska få träffa tomten för första gången - han har önskat sig en massa klappar kan ni tro, hoppas tomten orkar bära alla ^^,

Sådärja, nu blev karusellen ett vattentorn - tror ni att han har fantasi? :D

Här är karusellen iallafall :D Innan den blev ett vattentorn!

"..another day has gone

And I´m still all alone
How could this be?
You´re not here with me
We never said goodbye
Someone tell me why
Did you have to go
Leave my world so cold

Everyday I sit and ask myself
How did love slip away?
Something whispers in my ear and say..
"

Love Michael Jackson!

Hah, fick den på huvudet när jag skrev rubriken "Another day has gone" - den är verkligen helt underbar, liksom många av hans låtar! Men nu gled jag in på helt fel håll, med tanke på att jag faktiskt skulle skriva om min dag ^^,

Sista jobbdagen avklarad för denna veckan, ironiskt när det faktiskt är söndag -_- imorgon väntar en ny vecka med bara fem dagars arbete, väärsta semestern juh ;D i en ginis-värld iallafall!

Snön ligger djup kring husen, bilarna och allt annat som råkar befinna sig outside.


Snöskottar-Theo hjälpte pappa med den största skopan han kunde hitta :)


Puss och kram!

Taajm to sleep!

Nu har denna lilla ginisen haft en varva-nerstund med älsklingen, nu är det tajm to hit the rock bottom (sängen) för imorgon väntar en ny, spännande arbetsdag! Plus i kanten - jag slipper bussen imorgon! ^^,

I´ll think about my hearts tomorrow, Björkbackens Vik´s rocks!

Jävla SNÖ! #@%&!¤

OMFG! Äntligen hemma, gud vilken dag!

Dagen började helt fucked up, klockan ringde - bara det sabbar hela morgonen, tittade ut - MASSA SNÖ! Och ingen plogbil i syne :| Väckte M och en ytterst ledsen Lilleman, great, just idag var han inte på vakna-solstråle-humör :(

När vi precis gjort oss klara för att gå ut i bilen kom plogbilen och vet ni vad den gjorde? Förutom att ploga gatan så plogade den upp all snö mitt på de bilar som stod längs parkeringarna efter gatan, inklusive vår bil....... Jag hade precis grämt mig över att det var tre dm snö överallt, helt plötsligt var där sex-sju dm hög vall omkring vår bil!

INKOMPETENTA MÄNNISKOR SKA INTE KÖRA PLOGBILAR!

Efter många om, men, svärord kom vi oss iväg. Mötte till slut upp min stackars lilla Terese, som varit med om en lite värre morgon än mig, vid Sandbäckskolan. Gick på bussen 07:15 - tjugo över åtta var vi i Dalby (!) helt sinnes!

- tänk vad paralyserade vi blir när moder natur härjar litegrann?

Förutom det hade jag ett dubbelpass idag, ångest i magen från halv nio på morgonen tills vid sju ikväll då jag insåg att snöovädret nog inte skulle hinna slå till innan jag slutade klockan nio. Och nu är jag äntligen hemma, lite tidigare tack vare T´s sambo :)

Btw! Vi är de enda som har en parkeringsplats just nu! :) M har skottat upp en egen liten ficka till oss, ser rätt roligt ut, alla andra bilar är begravda i snö medan vår står på marken utan snö *nananaa* :D

JAG HAR VARIT SNÄLL I ÅR!

Hihi, aa just nu känns det så!

Dagen började med att jag fick juldekorationer utav en av de boende som hon själv gjort! Alla i personalen fick vars tre, men jag fick en extra - nog mest för att hon hade den över men iallafall, jag är glad! :)


Nu hänger de i vår gran, julkänslan blir bara starkare och starkare!

Fick även en julklapp ifrån jobbet idag, believe it or not - here it is!

Självfallet namnade jag den, just in case - HAHA! :)
Sjukhustejp is the shit - funkar till det mesta!

För tidig ålderskris?

Haha, vår lilla man är bara för rolig ibland!

Alldeles precis när jag stod och vek in tvätten som vi tvättade igår kom han in i rummet;
- Mamma! Jag är gammal! Två år!

Hah, kunde inte låta bli att le åt hans kommentar, han menade självklart att han "är två år gammal" men mixtrade ihop orden lite ;) Lyckliga lilla Theo, vår allas favorit!

Irshad Manji

- där har ni en kvinna som är en riktig förebild!
Självständig med båda fötterna på jorden, hela Irshad är ett stort plus helt enkelt!

Sorry, jag var bara tvungen att flika in det här, mitt i ingenstans.

Hur har ni det mina kära läsare? Själv har jag det ganska tråkigt, sitter och tröstäter på choklad-asken syrran kom med från the UK - livsfarligt god!

Pia och Frank - när ni öppnar chokladasken så är det kööört ^^,
My sister knows how to buy chocolate :)

Idag har jag hållit mitt löfte och varit ledig! Har tvättat halva dagen, handlat, städat lite, lagat mat, busat med Lilleman och massa annat strunt som inte är värt att nämna!

Just nu sitter jag här för mig själv och planerar att droppa i bingen, M är en sväng om jobbet, innan dess lämnade han syrran vid tåget och innan dess var han på jobbet - känner mig sambolös idag ;( ..


JAG BEHÖVER TVÅ TILL!

Men vad tänker jag inte säga hihi ^^,
Godnatt!

K-k-kallt!

Ja, för det är svinkallt ute!

Vintern är en underbar årstid - sett från insidan av ett fönster med massor av ljus och värme innanför! Annars tycker jag inte alls om den, kylan gör att leder börjar värka, fryser ner våra vägar och förorsakar bilolyckor, utsätter vårt immunförsvar så att vi lättare blir förkylda och sjuka.

Nej, vintern är härlig inomhus men icke sa nicke utomhus!

Kom hem från jobbet för en timme sedan, har varit i Dalby ikväll. Härlig kväll - vikarier rules! :D Åkte med min T hem, har även hunnit bälja i oss varsin kopp kaffe innan kvällen blev till natt :)

Imorgon kallar jobbet (igen) men på onsdag är jag faktiskt ledig - WII! Och det ska inget ändra på, got to tvätta You know! Klump-ginis var juh i farten idag och lyckades spilla en kopp kaffe över mina nya vita byxor.

Resultatet; Inte vita längre.

Precis innan dess hade jag lyckats krossa en av våra glaslampor - not my day today ;)

Annars är det la inget speciellt, imorgon är det bara åtta dagar kvar till dagen före dopparedagen, ska bli så härligt att fira när hela familjen är samlad. Härligaste av allt är att det inte kommer finnas några sura miner, dåliga kommentarer, tjafs över nada and so on.

Helt enkelt bara fira julen! That´s more my style!

BUH!

Just wanted to show you that I´m alive ;)

Lagom trött,

Idag känner jag mig irriterad, allmänt irriterad, tror att det är en förkylning i antågande - jag brukar bli så här då. Jajaa, det går väl över, synd om människorna i min närhet bara ^^,

Den delade turen var allt annat än rolig igår, tror det hade att göra med att jag är så himla trött för tillfället, det mesta känns jobbigt. Ser nästan fram emot helgen den 26-27 december då jag är ledig, första helgen sedan januari 2009 (!)

Nu kommer svägerskan hit iallafall, hörs kanske sen!

STOPPA VACCINET!


För fan Sverige - AGERA!

Hälsning och godnatt!

Mjush, nu blidde klockan så där mycket igen :|

Och jag som ska upp och jobba imorgon (som vanligt) har en tråkig "delad" tur imorgon,
7:30 - 13
och 16 - 21 pausen mittemellan känns knappt lön, hade lika bra kunnat jobba de timmarna med!

Från oss till er, som förtjänar det ;)
Tycker faktiskt det är roligt att sitta i paint och kluddra ibland :)

Svinvaccinet......

3/12 "Hittills har influensan skördat fjorton liv. Av dem är elva män och tre kvinnor. Elva av de avlidna tillhörde riskgrupperna och hade en underliggande sjukdom. Undantaget är tre män i 50-årsåldern som var friska innan de dog i sviterna av influensan." Källa

26/11 "Hittills har tolv personer i Sverige dött efter att ha fått vaccinet mot svininfluensan." Källa

Just nu ligger en 29-åring tidigare fullt frisk man i en respirator, helkroppsförlamad efter att ha tagit vaccinet - 29-åringen formar orden "Jävla spruta" med sina läppar, då han inte längre kan prata.

Vad gör då de ansvariga? Jo, de skyller på att han skulle ha blivit sjuk i detta iallafall, det är bara ett sammanträffande när man vaccinerar fyra miljoner människor åtta veckor att det sammanfaller med andra sjukdomar.....

- B-B-B-BULLSHIT!

Sure knorr, jag kan köpa att sjukdomen legat latent i hans kropp men att vaccinet triggat igång det, precis som vaccinet gärna stöter ifrån sig nya organ, foster och så vidare.

Just nu är jag riktigt nyfiken på utredningarna ang vaccinet som vi kommer få läsa om tio år, då vi har tänkt igenom det hela och fått se alla biverkningar - då hela skiten kommer kallas för den största vaccin-skandalen i världens historia!


Jag behöver nog inte ens kommentera det där ^^,

Mitt hjärta!

Det finns en person i denna värld som får hela min insida att glänsa av lycka, samtidigt som hela mitt liv kan rasa vid bara tanken på eller risken av att något skulle kunna skada denna lilla människan.

Det är den första personen jag vill se när jag vaknar och den sista att se innan jag går och lägger mig. Han är vårt ljus, vår lycka, vår länk till allt här i livet - Mamma och pappa älskar dig mest ut av allt skruttunge!

Theo är den tokigaste, mest idérika, ambitiösa, glädjebringande lilla två-åring jag någonsin mött! Och det skriver jag inte enkom för att jag är hans mamma, alla som någon gång har träffat Theo har märkt att han är en otroligt framåt individ med en hjärnkapacitet som är ovanlig för hans ålder!

Han är omtänksam och snäll med samvetet på rätt ställe, samtidigt som han kan vara en riktig liten bråkstake som kan ställa till med både det ena och det andra! En vilja av stål och ett hjärta av guld - det är vad Du har älskade Theodor!

KAOOS!

Åh, välkommen hem till mig själv!

Ikväll behövde jag en rejäl klapp på axeln innan jag gick hem för fyfan vilken galen kväll det har varit! Nej, jag har inte varit ute och roat mig, jag har jobbat - som jag alltid gör!

Pensionisarna kan vara jäkligare än man tror ibland, haha, lustigt nu när man tänker på det. Kvällsmaten var lite försenad idag på grund av olika komplikationer och den ena avdelningen med drygt åtta boende på trodde att de hade hittat den bästa lösningen för att få maten att komma;

De tryckte järnet på sina knappar på samma gång! Det plingar fortfarande i mina öron efter deras lilla sammansvetsade larm-attack - eftersom vi inte visste om att det var därför alla panik-ringde flög juh pulsen upp i taket, hjärtklappning, kallsvettning och total yrsel.

Aa, jag kan säga det - jag har aldrig känt mig så stressad någon gång!

Nackdelen med att vara en ny vikarie med ett par års erfarenhet är att trots att man inte riktigt vet hur man löser olika situationer så vet man vilka konsekvenser förseningar kan leda till - ikväll önskade jag mig tillbaka till mina första månader som timvikarie - rena lyxen!

Ajaa, det löste sig till slut och alla låg fint i sina sängar när vi gick hem, we completed our mission but the way from start to finish wasn´t all good ;/ ..

Goda nyheter?

Det återstår att se!

Jees, på måndag får jag veta om det blir som det är planerat, knyter varenda tumjäkel jag får tag på just nu! Hade varit en otroligt glad överraskning, kanske har allt slit äntligen gett lite utdelning också? Det mest perfekta i hela världen är om min lilla Tebbeliina får lika goda nyheter :)

Idag har jag jobbat - det kunde ni aldrig kommit på själva va?
Utöver det har vi lagat mat, busat och diskat!

Weei, välkommen to the fun part of life, haha. Ajaa, det är skönt när det är gjort iallafall, en mätt mage och ett städat hem = en lugn fredagkväll ;)

Ikväll ska jag nog titta på Idol, om jag kommer ihåg det, och jag hoppas verkligen att Calle vinner! Nu får det vara slut med att flickfavoriterna alltid ska vinna på grund av att alla småglin ringer och röstar!

Dags för ett litet snack med Theodor känner jag, ibland tar han sig för stora friheter ;p

En halvbränd kopp?

Man ska inte vara gnällig när det kommer till kaffe, har precis tagit mig en rejäl kopp från kannan jag laddade vid fem-snåret - och gott var det!

Har äntligen fått mig en lugn ginis-stund, Lilleman ligger i sin säng och M är i badet. Mys med min labtop och en halvbränd kopp kaffe, oh yes!

Sitter och funderar men vet inte på vad, inom mig finns det en "Shit-du-har-glömt-något!"-känsla, som jag inte ens med min vildaste fantasi kan komma på vad det skulle kunna vara.. :S Jobbigt när det händer, fast jag märker väl det förr eller senare.

Busy schedule denna veckan också, jobb, jobb och åter lite jobb
- det ska kännas att man lever!

Har väldigt svårt för att förstå människor som har problem med att andra människor jobbar, jag jobbar för att min familj ska ha det bra och för att vi ska kunna leva som vi vill. Om det innebär att jag jobbar 10 timmar i månaden eller 200 timmar i månaden är upp till mig och ingen annan!

Vidare i refrängen; Tebbe och Johan var förbi en stund innan ikväll, roligt är det när grabbarna försöker samsas fast de alltid ska ta just den leksaken den andra håller i :D Underbart att se hur stora killarna har blivit, från de små blöjknytena till två stycken riktiga busungar ;)

Ajaa, nu kom M ut ur duschen med gitarren i högsta hugg, är svårt att koncentrera sig på att skriva mitt i alla ackorden, hörs la en annan dag!

Julpyssel!

Jääs, idag har jag pysslat - på jobbet!

Vi gjorde apelsiner med nejlikor i, värsta pilleriet (!) ställde upp plastgranen (moi) och fixade med alla ihoptryckta grenar. Bakade mandelmusslor - någon mer än jag som ALDRIG har sett det innan?

Självfallet blev de misslyckade, på tok för tjocka, haha :)

Ett pepparkakshus byggdes, glögg värmdes och julmusiken flödade på avdelningen - såå jäkla naajs! :) Härligt när man kan göra något med pensionärerna också, utöver de vardagliga sysslorna.

Min kropp är störd!

Visst kan min kropp bete sig lite annorlunda ibland,
men såna här dagar är bara överdrivna och dryga!

Några exempel på idiot-saker som kan hända;

- Jag nyser om jag får i mig för mycket mint (som tandkräm eller tuggummi)
- Jag nyser när jag noppar mina ögonbryn, mest det högra
- Kliar jag mig på armbågen ilar det i revbenen
- Äter jag nybakta baguetter eller liknande får jag tandköttsinflammation

Och dagens störmoment;
- Om jag äter grovt bröd för fort får jag hicka, det slår aldrig fel!
Jag måste fan idissla tuggorna om jag ska slippa hickan :@

För att göra det hela ännu roligare försvinner inte hickan, vilket ofta är utfallet. Det räcker att jag dricker något, hostar, röker - lever (?!) för att den ska komma smygandes igen. Det är så att man bara vill nita sig själv, måttligt irriterad på detta!

Btw, tack för alla gulliga kommentarer!
Även om jag inte alltid svarar - You know Me like You ^^,

Love My Life

Just nu älskar jag mitt liv! Jag älskar visserligen inte hickan som attackerade mig precis, men i övrigt är allt som jag vill att det ska vara - vi har vårt eget lilla hem med vår underbara son som bara utvecklas mer och mer för varje sekund, känns det som!

Att känna av detta lugn, det gör väldigt gott i en liten ginis hjärta. Jobbet fungerar bra, inga mer intriger och allt vad det innebär, bara vara och göra det man ska för att sedan gå hem - det kan inte bli bättre!

Mina vänner som finns omkring mig, jag är helnöjd! Alla små ljusen i fönstrena, de röda dukarna, mm julen är verkligen en glad högtid som betyder väldigt mycket för mig (även om Michael kallar mig för Grinchen när hans julidéer går långt över styr...) :D

I have a feeling that this is going to be the best christmas ever!

En påminnelse,

- om varför pojkar leker med bilar och flickor med dockor!

MAN BLIR SKITIG!

Mjush, har precis burit ner våra sommardäck i förrådet, som ni kanske ser? Kan juh säga att jag överlåter det jobbet till M nästa gång, no more shity carwheels för min del!

Nu blir det kaffe innan tvättstugan kallar :)

Ganska logiskt, Sverige?

Smarta Sverige, försiktiga Sverige - vad håller vi på med?!

Nu ska jag återigen debattera om mitt hat mot svininfluensavaccinet! Men först lite random-snack om graviditet, logiskt tänkande, gott omdöme osv.

När jag var gravid med Theo tjatade barnmorskan ofta om att man skulle tänka på vad man åt och inte åt, iochmed att barnet faktiskt får i sig lika stor mängd (i jämförelse till kroppstorleken) som man själv får. Det blev en liten riktlinje för min matsituation under väldigt många månader.

Sak nummer två; Barn under 6 månader får inte, änsålänge, vaccinera sig - man vet aldrig när våra puckon, som bestämmer vilka som får vaccinera sig eller ej, får för sig att även de får lov att ta sprutan (?) De över 6 månader får olika doseringar som är utmätta på särskilda åldrar.

Om en heroinist tar sprutor med heroin när de är gravida blir även fostret påverkat av detta och måste få medicinskt heroin som tillskott när de är födda, på grund av abstinensbesvär and so on.

Till poängen - gravida ska vaccinera sig, en vuxen person får sin vuxendos
- vad får då barnet?

Åter till riktlinjen - barnet får i sig samma mängd i jämförelse till sin kropp som man själv.

Alltså, ett barn under 6 månader får inte vaccinera sig, men barn under 0 år får, med vuxendosering till och med! - Någon mer än jag som har svårt att räkna ut den matten?

Om man äter något eller injiceras med något får även barnet det i sig.

En man hade fått transplanterat en ny njure tog vaccinet - kroppen stötte bort njuren.
En man hade fått transplanterat ett nytt hjärta tog vaccinet - kroppen stötte bort hjärtat.

Resultatet blev att den första mannen återigen får vänta på en ny donator, man nummer två får tyvärr ingen andra chans för utan ditt hjärta dör du. En är tillbaka på ruta ett och alla komplikationer, operationer osv står återigen utanför hans dörr.

Den andra finns inte längre.

Senaste, en gravid kvinna tog vaccinet 5 dagar före beräknad förlossning, fostret mådde bra då. Två dagar senare var barnet dött, föddes fram, fullt frisk men andades inte - ett sammanträffande eller har vaccinet stött bort även detta?

Dags att börja kontrollera biverkningar på allvar så vi slipper läsa hjärtskärande artiklar som denna;

Hur långt ska detta få gå?

Rent logiskt, sluta tänka i alla krångliga, invecklade banor, det för oss rakt i fördärvet!
Om ett barn under 6 månader inte får ta vaccinet så ska fan inte en gravid heller ta det!

RIP


Killed by Mr Michael ;/ ..

Hah, ett av mina plus gick tyvärr i kras, tur att vi var på Boan igår innan det hände, där handlade vi massor med annat julkul och myspys! :)

Är hemma om nu mellan arbetspassen, har gått 7 - 13 idag och fortsätter 16:30 - 21:30 ikväll och däremellan ska vi till svägerskan på födelsedagskalas, kanske dyker upp en och annan överraskning ;D

godkväll och godnatt!

Typ precis hemkommen från en lång och tröttsam dag.

M ligger och sover i soffan, Theo sover också fast i sin säng - ordning och reda med den lilla killen! Idag har vi inte gjort så mycket, var med Lilleman nere i byn i förmiddags för att ragga rätt på en ny kalender, får panik av att min går ut den 4:e januari och jag har saker att skriva in som händer efter det ;/ ..

Ofc kunde inte sunkiga Sjöbo tillfredställa mitt behov, as usual, får väl åka in till någon av de större städerna om man ska kunna få mer koll på sin agenda.

Annars har det inte hänt mycket mer än det och jobb såklart. Imorgon ska jag prova på något nytt (!) ska nämligen vara inom hemtjänsten, spännande :)

Jaa, gud vad mycket som händer i vardagen för tillfället, not - trots det är man trött som en alika - kan det vara mörkret som tar ut sin rätt i min energibank? Får lägga mig i ett solarium och försöka boosta upp det igen för det här är skitdrygt!


M´s playing fotograf, dagen innan jag var hos frissan!
Godnatt världen |-)

Tycker ni om mig idag?

*mwaah* mina söta besökare börjar komma tillbaka till mig igen ^^,
- men kommentarer lyser med sin frånvaro :|

Ajaa, får väl önska mig ett par i julklapp och se om jag varit en snäll bloggare i år? :D

Är äntligen hemma hos mina hjärtan igen efter en relativt lugn kväll på arbetsplatsen. Börjar känna mig mer och mer bekväm här i Sjöbo nu, det är aldrig lätt att vara ny på ett ställe, men vill man så kan man komma in i gamet rätt fort!

Imorgon stundar ännu en kväll på jobbet, blivit många kvällsturer denna veckan men nästa blir bättre - 4 av 7 turer är dagpass :)

Måste ta mig till Jysk någon dag också, tänkte köpa en badrock till Theo i julklapp;

Visserligen inte Bilar/Cars men den är iallafall blåå :)

Har slagit in Theos kusiners julklappar häromdagen i vart fall, fina små rim sitter det på dom med! För barnen skull får man fjanta till det ibland ;D

Idag är det för övrigt Connie´s födelsedag, hipp hipp hurra för dig idag!

Nyfrissad!

Och gud så skönt det är!

Är ungefär lika trött som jag ser ut,
hatar vintertid ;/ ..

RSS 2.0