mitt i valet och kvalet,

- sova eller inte sova, varför behöver människan sömn..?

Jaa, det är bara typiskt, fick sova tre timmar igår efter nattpasset och idag får man börja hemkomsten med en rush nere i tvättstugan, olycka á la lilleman.. Just nu är det faktiskt riktigt nedrigt att man har en tvättmaskin på badrummet med framdragen el men inget V-A-T-T-E-N!

På grund av just detta, och den idiotiska människan som snott eftermiddagspasset innan jag hann göra det, måste jag sitta vaken till halv nio så att jag kan kasta in det rena i torktumlaren för att sedan lägga mig och sova de få timmar som återstår av tvätt-tiden för att stiga upp igen och tömma ut innan nästa ***** ska tvätta..

Usch, fy och bläääää! Inte direkt detta jag hade planerat idag.

Uppe med tuppen!

Hah, min sedvanliga otur, kommer hem halv nio och sover tills strax efter tolv - staarkt jobbat! Har försökt med diverse somna-om-igen-trix men det går icke så nu har man ätit en brunch, ska in i duschen och sedan ner på byn för att hämta födelsedagsgrisens tårta!

Ikväll blir det tårtkalas och efter det jobb igen, hah, jag kommer vara trött inatt, det kan jag bekräfta redan nu, it aint hard doing the math.. Jaa, annars var det väl inte så mycket mer just nu för stunden.

dirtypeople.com

Klockan är halv fem på morgonen, torsdag morgon, jag sitter här med min nypåfyllda andrakoppkaffe för denna natten och filosoferar. Hat är ett starkt ord, till och med jag vet det, jag tycker inte om när jag säger att jag hatar saker, för det känns som att jag är respektlös mot ett ord som jag faktiskt inte känner.

Jag kan ogilla saker, tycka mindre om, störa mig på, jaa bli så jäkla frustrerad att jag kan skrika rakt ut i ren ilska! Jo, jag har en kort stubin som tänds ganska lätt och ofta. Trots denna lilla lättantändliga stubinen kan jag även ha tålamod, med det mesta!

Och där är en sak som jag har haft ett sjukt tålamod med - för att vara mig. Tålmodig kan jag vara, riktigt jävla tålmodig, as long as I see an end to it, jag kan ha tålamod i flera år om det krävs...

But now, right now, börjar mitt lååånga tålamod sina. Jag funderar på hur jag ska bli av med detta ofoget, vilken sida ska jag eliminera..? Vilken är den värsta?! Nej, det vet jag juh inte, lättast är väl att skylla på den andra sidan som man alltid gör.

Fast tanken har faktiskt slagit mig att för en gångs skulle kanske det är den andra, andra sidan.
Galet vad mycket ilska man kan ha inom sig, undrar om man kan få ut något vettigt av den?

Och jaa, jag tror faktiskt att denna otroligt starka, arga känslan är mitt sätt att känna just
- hat.

HAHAHAHAHAHA! :D

NATTUNDERHÅLLNING PÅ HÖG NIVÅ!!

ORDBOK FÖR ATT ÖVERSÄTTA KVINNORS KONTAKTANNONSER:

40-årsåldern = 49
Äventyrlig = Har legat med alla
Atletisk = Inga bröst
Alldagligt utseende = Muuuu
Vacker = Patologisk lögnare
Känslomässigt stabil = Går på mediciner
Feminist = Fet
Fri själ = Knarkare
Vänskap i första hand = Före detta slampa
New-Age = Kroppsbehåring på fel ställen
Traditionell = Inga blowjobs
Öppensinnad = Desperat
Utåtriktad = Högljudd och jobbig
Professionell = Bitch
Fyllig = Mycket fet
Kraftig benstomme = Otroligt fet

HAHAHAHAHA! Guud, vad lättroad man kan vara mitt i natten ;)

Vaken natt = Sovdag

Är det inte konstigt hur det ena ger det andra?

Det är som det lyftet jag gjorde 21:30 igår kväll, en kvart in på mitt tio timmar långa arbetspass, sträckte hela höger skuldra, fuck vad ont det gör! Men det gick juh så snabbt och jag skulle bara.... Aldrig mer!

Man lär så länge man lever sa någon vis människa en gång i tiden.


Har hämtat Theo från dagis för en stund sedan, nu sitter han och fikar på en rund macka med smör - favoriten. När den är uppäten så blir det bums i säng för både mig och honom, inte en dödstrött natt till! :/

Alla tankar till min kära svärmor just nu, går bara och väntar på svar..


In the middle of the night,

- är en liten ginis vaken!

Just nu längtar jag otroligt på att klockan ska bli 7:15 så att jag kan cykla hem! Trist att mina pojkar inte är hemma bara :/ .. Vi ska planera en riktig mysdag på Lördag har vi bestämt!! :) Usch jaa, att jobba nästan 50 timmar på 4 dagar är ingen hit kan jag berätta.

Tänker på Svärmor och vet att allt kommer gå bra! <3

A girl can dream...

Och just nu drömmer jag om den största dagen i mitt liv!
Längtar! Att det ska vara så långt till sommaren....


110715 - Dagen D

Jag myser <3

När jag tänker på hur låga vissa människor är, patetiska, jaa, sådana där människor som bara sitter och väntar på att något ska falla ner i huvudet på dom - dom gör mig lycklig! Det är tack vare dom som jag inser hur bra jag har det. Det är jättetråkigt att deras liv ser ut som det gör men man kan fan inte gå och vänta på att någon annan ska reda upp deras liv när man närmar sig sina 25 år. Haha neej, jag är oerhört tacksam för min lilla familj, mitt jobb och vårt hem, men jag och Michael har också kämpat för allt det vi har idag, synd att det ska stickas i andras ögon bara! De borde gå och skaffa sig ett eget liv kanske..? Ja, fy vad negativ jag blev men det är enbart för att jag är glad! :-D

Ny dag med nya tag!

Då sitter man på jobbet och äter frukost - havregrynsgröt med vindruvor, jam jam.. Arbetskollegan står just nu och demonstrerar en possible "kräkpåse" hah, älskar folk med humor, brandutbildning på köpet :-P Nu kom en av våra älskade damer in och ska hålla oss sällskap, frågade om hon ville ha kaffe men det enda hon frågade efter var om vi hade några goda kakor :-D Tur att det var kanelbullens dag igår så vi hade något gott att bjuda på! Nu fiick jag mig en gliring för att jag satt fel, hah, höres!

TITTA VAD JAG HITTADE!


Närbilder på Slynan! Hah, svärmor fattar poängen ;D

Tvättdag!! -_-

Japp, det slår aldrig fel, ledigdag = tvättdag (!) fast det måste juh också göras, och doften av nytvättat är harmoni - då vet man att det är ett par dagar tills nästa gång! Myspys, (^^,)

Precis kommit ut ur duschen, göra vid håret är nästa projekt.

Efter det ska Lilleman ha lite i magen och sedan tänkte jag att vi ska gå ut och busa en runda, får kolla med lillkusinen om han är sugen på en busig lekplats någonstan :D

Debatt á la ginis



Åh, vad jag är trött på sandlådefasonerna våran egen riksdag håller på med! Är detta ett värdigt beteende från vuxna människor som faktiskt styr vårt land? Alla irrar runt som en skock tokiga hönor och ingen ska prata med någon men alla ska sitta i samma rum (?)

Dividerar om var dom ska sitta och inte sitta, vem som ska tala och vilka som absolut inte får tala - var tog yttrandefriheten vägen..? Är det ett gäng 5-åringar som sitter där?

"Vi är alla vuxna människor och får lösa våra problem efter det"
- gäller inte det i riksdagen..?

Om ett företag hade betett sig på detta viset hade både fack och myndigheter blivit inblandade, vem ger dessa människor rätten att bete sig på detta vis utan restriktioner?

Vi lär våra barn att det är fel att mobba men just nu sitter våra frontledarfigurer och har världens pajkastning och ingen gör något?!! Vem har förtroende för en regering som ändrar grundlagar för att frysa ut och vägrar samarbeta med andra i "gruppen" - på grund av att de har "Olika åsikter?"

Vad lär vi våra unga..? Att det är rätt att "fuska" för att få det man vill ha? Att det är rätt att frysa ut människor på grund av deras annorlunda värderingar..? Att världen handlar om att alla ska tycka lika och att ingen kan vara sig själv för då blir man straffad?!

Är det bara utsidan som ska respekteras? Inte insidan? För då kan de börja med att lägga om läroplanerna i skolan för där har iallafall jag lärt mig att man ska respektera ALLA, både till ut- och insida!

Vad är detta? Är det ett land eller ett dagis?

Vad fan ska hända med Sverige om vi hamnar i krig..? Om de inte ens klarar av att försöka samarbeta med andra människor, hur ska de då kunna reda ut de stundande terror-hoten?

Och till alla er som har gått med i Facebookgruppen "Vi gillar olika" - ni är patetiska!
Ni gillar inte alls det olika, ni respekterar inte alla människor, ni fördömer och föraktar,
precis lika mycket som ni påstår att Sverigedemokraterna gör. PATETISKT!

PATETISKT!


I want my "Happy Ending"


"You and Me, that´s just the way it has to be
You´re so like, like a little twin of me
With both the good and bad sides
But in a different way, I can´t describe
The world is nothing without you by my side
Than there´s no mening with my life
No, no, no - because I can´t live without You"

TV-bidrag..?

Sitter här och filulerar igen, denna gången är det TV-licens reklamen med sin klatschiga melodi som bryr mitt uppländska huvud. "..att betala din tv-avgift" och "..inte glömt att betala din tv-licens" sedan avslutar dom allsången genom att sjunga ut "TACK FÖR ALLA BIDRAG" - nu reagerar jag.. Är den där tv-licensen ett jäkla påhitt för att de ska få in mer klirr i kassan eller är den ett fast måste om man har en teve..? Så vitt jag vet så är bidrag inte tvångsmässiga, känner mig en aning frustrerad nu, är inbetalningen av tv-licensen likvärdigt med att sätta in pengar till någon hjälporganisation för utsatta barn i världen?! Om det är så att de lurar av människor pengar genom att få dom att tro att det är något obligatoriskt och straffbart om man inte betalar, jaa, det är rent ut sagt SKAMLIGT!

För mycket kaffe,


- och nu sticker jag till jobbet, caio!

Varma (+) i kylan!

Något jag älskar med vintern, eller kanske det enda, är alla mysiga kläder man kan ha på sig! Raggsockor, varma koftor, sköna halsdukar, pluffsiga mössor och vantar, mulliga jackor, benvärmare och såklart, KNÄSTRUMPOR!




Övermysiga! <3

BAD HAIRDAY!

Jag är så glaad för att jag har bokat tid hos Madde till den 19:e, klippning + slingning. Mitt hår skriker kom-och-hjälp-mig-dö idag! Gaah! Två ton hårkur hade gjort susen, men orka hålla på med det strax innan man ska gå till jobbet, nix det får bli ett projekt till ikväll eller imorgon bitti.






SÅ HÄR SER INTE MITT HÅR UT IDAG!! :(

En dag på skridskor!

Jaa nu märks det verkligen att hösten och månaden Oktober är här, inte så mycket på grund av kylan och det stundande mörkret - med tanke på att de har lovat 18 grader på måndag så kan man inte alls rätta sig efter väder och vind när det kommer till årstider.

Neej, det är något helt annat som berättar för mig att vi drar oss mot vintern - KOCKUMS ISHALL HAR ÖPPNAT! - då är det Oktober! Och mina små hjärtan är där, jag ville också dit men med min vanliga tur ska jag såklart jobba!

Istället sitter man här i sin ensamhet och surplar kaffe, väntar på att klockan ska bli dags-att-sticka-till-jobbet. Tänkte försöka lura hit svägerskan på en kaffe, får se om det ger resultat eller ej!


Bild från Kockums Ishall, bilden är låånad!

Att vakna,

- till detta, det är livet!


*MWAAAH* *MWAAAH* *MWAAAH* *MWAAAH*
ÄLSKAR MINA POJKAR!

Här är ditt liv....

Satt precis på jobbet och tittade på vad jag tror var slutet på Oldsbergs tv-program "Här är ditt liv". Visst, det är verkligen inte min typ av program och det passar definitivt inte in i ginis-gangern.

Antagligen tilltalar inte det programmet många 25-åringar och hade det inte varit för arbetet hade jag aldrig ens gett det en chans, inte ens en förbi-zappning på teven, 1:an lixom, finns den kanalen fortfarande?

- Stenålderskanal med fossiler som programledare.

Men fy vad jag får bita mig själv i svansen nu, för det är sjukt roligt att se vad dessa människorna har gjort i sina liv! Lyssna på konversationerna mellan personen i fråga och någon vän den känt för 30 år sedan, höra fnittret och gemenskapen de har i/om sina minnen.

Att lyssna på gamla historier är något av det bästa jag vet, jag behöver absolut inte ha någon anknytning till det personen pratar om, utan bara lyssna på om en tid som redan varit, innan jag ens fanns. Att tiden har excisterat innan jag damp ner på detta klotet, att tiden kommer fortsätta med eller utan mig, fascinerande, för mig!

Den bästa belöningen jag kan få på äldreboendet är en liten stund där jag får sitta ned med de äldre och lyssna, bara lyssna på hur det var "på den tiden" då de var i min ålder, på den tiden de också kunde springa upp för den där branta trappan utan att kollapsa.

Att höra dom berätta om när han/hon var ung - det är helt underbart!

Saken är den, för mig, att när jag ser alla dessa gamla människor med sina krämpor och andra obehag kan jag lätt tappa tron på att det finns någon rättvisa i denna världen. När man ser hur dom kämpar varje dag bara för att ta sig ur sängen till frukostbordet, dag ut och dag in, ibland känns det svårt att se det positiva.

MEN! När man då hör han/hon berätta om sin ungdom och ser förbi den åldrade kroppen, det gamla ansiktet, och istället tittar rakt in i deras ögon - där ser man det!

Jag har alltid trott att ögat är själens spegel utåt och det har jag fått bevisat många gånger, tack vare mina kära äldre. Deras ögon, de skiner upp, man kan riktigt se att ögonen inte längre tittar på mig, det är "på den tiden" som spelas upp framför ögonen på han/henne.

Dom ler, dom skrattar, innerligt, det är glädje, för mig.


Om ni ens kunde ana vad de har gått igenom för att komma dit de står idag, det är respekt!
Våra äldre ska ha respekt, den dagen vi själva sitter där så kommer vi till insikt med det!

Tänk om alla kunde få den förståelsen innan, insikten att vi är alla lika, att inte låta synen döma det yttre och uppskatta dom för det inre innan vi själva kommer dit..?
Bildkälla.

- Hur kan man förakta en väg vi alla ska vandra? /ginis

En styck "delad otur" - JAPP!

Aa, denna dagen har varit låång och längre kommer den att hinna bli! Just nu känner jag mig otroligt seg, jag jobbar hellre 10 timmar på rad än att först gå upp 6 på morgonen och jobba 5 timmar, gå hem i 4 timmar för att sedan gå tillbaka och jobba 5 timmar igen, från tidig morgon till sen kväll = man blir astrött! Tur att man har roligt när man jobbar, annars hade det känts värre.

Elias, den lilla räddningsbåten!

Just nu sitter M och klinkar på sin gitarr, me is writing here och Theo ligger i soffan och tittar på Elias! Elias är då en norsk barn-serie som handlar om den lilla räddningsbåten (Elias) som blir placerad i Lugnvik för att hålla ställningarna där.

Till sin hjälp har han den lilla gummibåten Rapp, damp-gummibåt ;)

Lugnvik är en liten vik med en hamn, i hamnen finns en "hamnchef" och tre röda fiskbodar som sjunger och gnolar mellan varven, Krana som är hamnens krantorn och Goliat som är deras mekaniker.

Där finns även mobila gestalter som Kruse, den kaxiga racerbåten som alltmer än sällan går på grund. Tråle, den sura gamla gubb-båten som beter sig som en seg gammal bonde och alltid ska ut och fiska med sitt lilla nät oavsett väder och vind.

Och så har vi Snarke, den urgamla fiskebåten som alltid sover och driver iväg ut på havet. Måse, Snarkes fiskmås som inte kan fånga fisk själv utan alltid begär att alla andra ska ge honom mat. Helli, hamnens hellikopter som håller reda på allt från ovan.

Ute tills havs står Stora Blink, som är deras fyrtorn, han är en äldre farbror som är mycket vis och alltid ställer upp med goda råd till Elias när han inte riktigt vet hur han ska göra.

Det är faktiskt en väldigt söt serie, som handlar om gemenskap och att hjälpa varandra!

Här är Snarke, den urgamla fiskebåten tillsammans med Elias

Det var en gång,

En mycket liten ginis som längtade heem! Hah, för tillfället känns den där kilometern jag är ifrån hemmet som en gigantisk mil, jaa nästan som att jag var på andra sidan jordklotet.. Men det är jag juh inte, slutar om en timme och då ska jag hem till mina älskade svärföräldrar, M's kusin med familj kommer och hälsar påå :-) Ajaa, tajm får sam wörk again. Todelooo!!

Drömmer mig bort en minut..

Sitter här och filulerar, längtar till en massa saker! Älsklingens födelsedag, följt av Lillemans stora dag! Julbord och julafton + massor med arbete såklart! Nyårsafton och ett helt nytt 2011, min och hjärttats 5-års dag som vi planerar att fira med en liten weekend! Mycket planering inför sommaren, väntar svar angående min utbildning, det är massor att se fram emot! Men just nu längtar jag bara hem till grabbarna bus igen <3

ÄNTLIGEN HEMMA!!

Mm, har hunnit mysa med lilleman, borsta alla dom små skrutt-tänderna, läsa sagan "Djungelboken", mysa med älsklingen framför Youtube, läsa aftonbladet, spana in bloggar och nu sitter jag här.

Om jag inte är ultrarapid på att göra saker så vet jag inte vem som är det! ;p

Hah, neej skämt och sido. Naajs att vara hemma, nu sitter hjärtat i soffan och vill att jag ska komma och mysa ner mig i hans härliga famn. Inget man tackar nej till, min älskling!

You and me & vår underbara son <3 till världens ände!

Om man hade kunnat flyga....

Hade inte livet vart vansinnigt då..? Jag hade juh varit den sista personen att prova mina vingar, höjdrädd och vill ha mina kära fossingar på marken.. Jaa, det hade varit ett dilemma det. Halva arbetspasset är gjort, sitter just nu på rast, skönt att få sitta ner en liten stund! Saknar mina älskade pojkar men är snart hemma igen, tröstar mig med det ;-) skulle rasta tillsammans med Tebbelur men när det väl är dags finns hon inte någonstans, svikare :-P Nu ska jag braeka vidare, ha det tills vi hörs igen!

DET LUKTAR GOTT!

Jag vet inte hur denna lilla läckerbit kommer att smaka men det luktar himmelskt!

Synd att man ska iväg och jobba, annars hade man kunnat suttit och kalasat på denna tillsammans med sina älsklingspojkar! Får slänga ihop lite vaniljsås också innan jag sticker,
- mumsfillibaba!

Saknar äpplenas gyllenbruna färg men eftersom där är mandelmassa i den så passar det sig icke med kanel.

Äppelkaka med mandel

Idag känner jag mig kreativ i köket,
då blir det mumsmums till mina pojkar!


Smör + mjöl + vanillinsocker


Mer mjöl + ägg för att sedan in och vila sig i kylen i trettio minuter


Under tiden roar man sig med att blanda mandelmassa + ägg, efter det tillsätter man socker + mjöl och när det är klart kan man skala och dela sina tre äpplen.

Glömde såklart ta en bild på pajformen när jag plattat ut smördegen, jättefint blev det iallafall ;) sedan häller man i mandelmassesmeten och lägger ut äpplena, strö över socker och voilà!


Självklart hoppar den inte in i ugnen själv, den fick en hjälpande hand!
Resultatet kommer om en stund ;D

Idag är början på slutet,

- för alla våra små slantar.

Fr.o.m. idag går det inte att handla med kopparmyntet men jäkta inte för det! Fram tills mars 2011 kan man gå in på banken och växla in dom, sedan är det däremot slut. Så nu kan man stolt säga att man var med på den tiden då det fanns 50-öringar.

Jag minns även 10-öringarna från min barndom, men mest som leksaksmynt i en bamse-sparbössa. Vi har haft väldigt mycket mynt genom Sveriges historia, men mynten har alltid symboliserat ett litet värde så som 1-, 2- och 5-öringar.

Allt eftersom åren har gått har den svenska kronan försämrats mer och mer, idag är det inte ens värt att tala om svenska ören för det är samma sak som att prata om inget alls. Trist, but I guess that is what you call evolution!

Nu talar man om att man ska ta bort alla svenska mynt för att de är klumpiga, för att svenskar inte tycker om kontanter. Ska de då göra sedlar av alltihop? Då är det bara en tidsfråga innan 1-kronan försvinner liksom 50-öringen, för vem orkar ha en hög med papperslappar som är värda 1 krona styck..?

Neej hörrni, jag tror detta är början på slutet för alla våra mynt, jag tror dessutom att detta har något att göra med att Moderaterna vill införa euron i Sverige. Om det skulle bli så förlorar vi vår egen valuta och blir istället beroende av alla de andra länderna som har euro, hoppas att grekland inte har euro.

Konsten att övertyga,

- besitter inte jag!

Theodor drog upp mig strax efter sju, för en timme sedan, inte alls uppskattat från min sida |-) Jag gjorde allt jag kunde för att övertyga honom att ligga kvar och mysa i den stora varma sängen, men icke!

Just nu har vi en diskussion om de stora barnen på dagiset, Theo vill väldigt gärna vara med dom men de stora barnen vill inte leka med en 2-åring, som det brukar vara. Tydligen så har något barn kastat grus i Lillemans ögon och han har då kastat tillbaka.

Mitt i diskussionen säger han;
"Men mamma, om jag huttar grus...."

Vaaa..? Hah, vart fick han det ordet från? Min lilla svamp, han hör verkligen allt ;D

Ajaah, nu ska jag pröva min övertygelseförmåga en gång till och gosa ner oss i soffan,
- skam den som ger sig!

RSS 2.0