AD-droppar = bluff och båg?

Denna donnan börjar juh fundera i de banorna iallafall!

När vår lille herre var några veckor gammal och introducerades för dessa mirakel droppar resulterade dem i ett ilskt anfall av såkallat böjveckseksem. Kortisonsalvor, penicillin samt mjölkfri kost blev ordinerat, den mjölkfria kosten blev dock, efter ett påtvingat blodprov från mig och M, utsatt igen.

Utslagen berodde juh inte på någon laktos-allergi utan pågrundav mirakeldropparna, detta fick juh läkarna till sist ge med sig på, "Men det är ytterst ovanligt!" - blablabla, watch me walk away.....

Den enda som inte godkänt det är "Elaka tanten" på BVC, barn växer nämligen inte utan AD-droppar! Ni kan tro att hon fick sig en chock på 2,5 års kontrollen förra året!

- Har du gett honom AD-dropparna?
- Nej, det har jag inte på grund av utslagen!
- Jahaa, nej men vad lång han är! Tänk att han vuxit så utan dropparna!

Aa, täääänk, the world is going mad! På stenåldern gick bebisarna säkert runt med sina ad-droppar överallt i sina framtida skötväskor, pucko! Förstår inte hur en "formell" person kan uttala sig på ett så korkat sätt som det!

Vänta bara tills 4-års kontrollen! =)
3,5 år nu och redan 108cm + 19,1kg (!!)


Vårt hjärta! <3

Suddigt.se

Glad Midsommar!

Denna familjen är strax färdiga för att bege sig mot Midsommar-firandet, lämnar tyvärr tillställningen efter en timme för att fira resterande Midsommarafton på äldreboendet!


Som sagt; suddigt.se - dumma mobilkamera!

Det gick juh ganska bra!

Wii, provsvaret är finally back! MVG! Även min inlämningsuppgift - MVG! Bara en inlämning och ett prov återstår av denna kursen, får jag full pott på dom också får jag MVG i denna kursen meed! =)

Jag kan snart börja staapla dom!
Ingen kan vara mer nöjd än Moii just nu! ^^,

Imorgon är det dags för ytterligare ett arbetspass, har som sagt sex sådana denna veckan, lite botten men det kompenseras med tre småpass nästa vecka! Alltså hoppas vi på soool nästa vecka!

Träffade min Tebbeliina idag också, ibland önskar jag att jag hade the guts att göra saker som hon har! Bannemig tagit sitt långa blonda svall, färgat det mörkt och klippt av det (!!) Vilken chansning, men gud vad fint det blidde! Jag vill också.... (innerst inne) men som vanligt kommer jag move along och skita i det!

Ähh.. Nu ska jag spela mitt spel, sedan blir det duschen och sängen! G´natt!


SOVMORGON!

Ooh ja! Vaknade 08:58 - två minuter innan vi skulle vara på dagis (!) den lilla mannen låg så fint i sin säng och sov som en liten stock. En knäckemacka och lite kläder senare var vi på förskolan, sedan blev det skola för min egen del! En inlämningsuppgift av tvåååå klar..

Nu sitter jag bara och väntar på att få svaret från provet!

Strax dags att cykla och hämta plutten! Mitt paket från H&M kom idag också, skitkul att hämta ut sommarkläder i detta vädret? NIX! Hmff, denna sommaren är verkligen urkass!

Tidsfördriv....

Uttråkad och trött, längtar efter kudden men sitter dock kvar häär :/ .. Har "fastnat" i ett spel på Fejjan, totalt livsfarligt att öppna deras applikationer ibland, är det inte virus så är det intressant!

Fördröjer den onödiga väntetiden med ett totalt meningslöst inlägg här, två negativa borde bli positivt? Annars dåå? Hade mitt prov i Fredags, väntar spänt på resultatet! Imorgon är det dags för skolan igen, tur att man har EN ledig dag denna veckan, som dessutom ska spenderas i skolan! ^^,

I helgen var vi på Malmö Museum tillsammans med moster Snork! En hel del saker som man sett förr, men dock lite smått och gott som man inte varit bekant med tidigare. Det viktigaste var att Lilleman fick se dom, med tanke på att han inte växer upp på 90-talet så blev han nog mer förvånad av att se en skridsko från det årtalet än jag, hah! =)

Man börjar f*n bli gammal när saker från ens uppväxt står på Museum,
- en gasbinda och lite tejp så hade man kanske blivit en riktigt grann mumie (?!)

Har även kört lite grann på de stoooooora vägarna! Först S-torp - Sjöbo och sedan Sjöbo - Skurup och även Ystad - Sjöbo (!!) Jaja, det är kanske inga jättestora vägar, men jag är nöjd iallafall, snart dags att boka intensiven! =)

Underbart!

Nerven i ryggen har äntligen hittat tillbaka till sin egen position, så skönt! Kan använda min arm igen, röra mina fingrar utan att det skär i hela handen, tacksam? Oh yes!

Känner mig lite sliten idag efter nattens arbete, ungefär som jag alltid känner mig "dagen-efter". Har haft en trevlig avslutning på dagen med jobbet, grillkväll stod på schemat! Och det gjorde vi, med nöje! God mat, lite skön "allsång" hah, eller hur man nu ska benämna det!

Det blev en del skratt och en urgod cheesecake till efterrätt!

Den satt precis där den skulle, får bli en omväg hem från dagiset imorgon, eller två! =P Nu ska jag strax mysa ner mig i sängen och läsa lite i min Omvårdnadsbok, Lilleman sover sedan någon timme tillbaka.

Jaa, det var väl det mesta för nuu, ha det!

Ajajaj (!)

Måndagkväll, spännande värre. Precis erövrat en dust med 3-åringen, humöret svänger en del kan man juh säga! Lite trug och bug och gap och tjat så är det hela över iallafall, nu ligger han fint i sin säng och tittar på Bumbibjörnarna! =)

Jag ska sätta mig med min berömda skolbok alldeles strax, tänkte bara kika inom här först! Har antagligen lyckats klämma en nerv i ryggen i lördags eftermiddag, hurra för mig! Ilar från nacken, ner i skulderbladet och ut i hela högerarmen.. Är riktigt öm i skinnet längs hela armen..... =(

Igår tog skiten stopp vid pekfingerknogen, idag strålar det enda ut i ringfingret, great!
Hade jag kunnat hade jag vänt mig om och nitat den där punkten i ryggen..

Men som vanligt så når man inte dit man vill!
Aja, allt för mig, boken nästa!

Vad sysslar jag med..?

Hah, aa det kan man fråga sig! Sanningen är att jag startade en liten blogg på Aftonbladets bloggportal i början av detta året, den blidde inte långvarig, men dock skriven i! Nu ska Aftonbladet stänga ner sin Bloggportal = allt försvinner!

Därför lägger jag in inlägg som jag tycker är roliga från den bloggen till denna bloggen, inlägg man vill komma ihåg! =) Där av den "goda uppdateringen"!

TREÅRSTROTS ELLER VAD?!!!!

INLÄGG FRÅN DEN 12:E FEBRUARI! =)

"Sitter och njuter av lugnet och tystnaden,
- ljuv musik för mina stackars uttjatade öron!

Min trotsiga tre-åring förvånade mig för någon timme sedan, vi gjorde en "deal" att om han åt upp alla makaronerna + korven på tallriken skulle han få lördagsmys. Efter hur mycket tjat som helst så berättade jag för honom att om han inte hade ätit upp tills jag var klar med disken så blev det inget lördagsmys utan marsch i säng!

Stenhård morsa här ja!

Men..... Vad gör den trotsiga ungen?

"Mamma, jag vill gå marsch in i sängen!" - (superglad unge)
"Bra, gå in på toaletten då..." - (kontrande morsa)
"Nee... Jag vill sitta här och vänta på att du kommer!" (superglad unge)

"Ahaaa" tänkte den smarta morsan, "han driver med mig! Han tänker visst äta upp maten men tror att han kan skoja med mig, vänta bara!" Jag diskade klart och gick mot matbordet för att ta hans tallrik, vad gjorde gossen?

"Hi hi hi, nu kommer mamma!" sa han samtidigt som han höll för munnen och fnissade.

Hoppade ner från sin lilla stol och gick in mot toaletten medan han fortsatte att skratta och sa till sitt gosedjur "Ha ha, mamma kom, ha ha ha ha, såg du... Mamma kom och tog tallriken, ha ha ha....."

Sedan borstade han snällt sina tänder och gjorde allt som jag sa.....
SAY WHAAAAAAAAAAAAAT? O_o


Jag förstår fortfarande inte vad som hände...?!"

Kan man skjuta vinden?

INLÄGG FRÅN DEN 17:E FEBRUARI! =)

"Fy för sören vilket skitväder vi ligger inne med!

Gahh..... Precis cyklat och lämnat Lilleman på dagis och det kändes verkligen inte säkert, som det blåser! o_O Helt f**king sanslöst! Jag är helt häpen över att det bara kan hålla på så här vecka in och vecka ut, jag åkallar de där plusgraderna som forskarna säger att vi har orsakat genom klimatförändringarna!

VART ÄÄÄÄR DOM...?!

Och vad är det för vind som är på besök? Nordanvinden i jätteversion? Lyktstolparna svajar och man håller på att köra av vägen, har jag missat att det är stormvarning ute?!

Till och med mitt lilla hjärta tyckte illa om vinden; "Pang pang!" hörde jag bakom mig på cykeln. "Vad gör du hjärtat?" frågade jag Lilleman, "Jag skjuter på den där dumma som blåser!" - om det bara hade gått raring =)

Usch nej, nu ska jag äta en liten lunch, fortsätta känna mig blåst för att sedan gå ut i blåsten igen och cykla till jobbet, mork, har svårt för att vara positiv idag! =/"

Att skriva sitt namn!

INLÄGG FRÅN DEN 19:E FEBRUARI! =)

"Idag tog vår älskade lilla son ett nytt steg, ett jättekliv om man frågar föräldrarna! ;-) Ibland är de små sötnosarna mer mottagliga för information, idag var en sån dag! Jaa, han ville skriva sitt namn och det lyckades han med, med besked!

En stolt treåring (tre år och tre månader) fick sedan en tumstock av sin byggare bob pappa, denna var han självklart tvungen att skriva sitt namn på så att ingen annan skulle ta den;


Hur duktigt är inte detta? ;D Megastolt morsa hitååååt!"

Felsägningar - helt OK!

INLÄGG FRÅN DEN 21:A FEBRUARI! =)

"Vår vältaliga treåring kan ibland få sin mamma och pappa att känna sig väldigt små, att man kan vara så förnuftig och klok i vissa anseende vid denna ringa ålder är otroligt!

Ända sedan han precis fyllde 1 år har han pratat flytande meningar, läkaren på 1-års kontrollen blev måttligt chockad, fast inte lika chockad som barnläkaren vid 2,5 års kontrollen som han gjorde till barnläkaren, klarade även 4 års kontrollen vid detta möte! =)

Lilleman har alltid velat att vi ska förstå vad han säger och verkligen envisats med att säga orden rätt och med rätt böjning. Det var verkligen inte lätt alltid med en liten 18 månaders kille som ville berätta något men inte fick riktigt rätt på det, hans tålamod blev ganska påfrestat.

Vid 2-års ålder kopplade Lilleman att det var makt att kunna tala för sig, han kunde göra vad han ville och skyllde det sedan på de andra jämnåriga barnen eftersom att de inte kunde säga emot honom. Detta har använts och används fortfarande alltså både på gott och ont från vår lilla man ;)

Just nu sitter vi och diskuterar om varför stora pojkar gifter sig och vem han ska gifta sig med, Ebba blir svaret som vanligt! =)

BTW! Ett namn min älskling säger fel på än, som jag aldrig tänker poängtera för honom, är Nicke Nyfiken, han säger Nicke Fyfiken haha, min söööt!"

VATTKOPPOR = SKIT!

INLÄGG FRÅN DEN 18:E MARS! =)

"Vad har jag hittat på de senaste veckorna dåå?

Jaa, för det måste ni allihop tok-undra! Egentligen inte överdrivet mycket, men tillräckligt för att vara jobbigt för en stackars liten ginis... Lillfisen har lyckats få dom där rackarns vattenkopporna iallafall, vet inte om jag vart så supernöjd med det men nu är de äntligen över, han ser dock ut därefter! ;(


Vacker och glad lillskrutt söndageftermiddag

En mindre charmerande och definitivt mindre glad lillskrutt onsdag morgon......

Den här morsan var juh inte överdrivet glad kan jag be och få tala om, de första tio små prickarna var gulliga, resterande femhundra kunde gott ha stannat där de kom ifrån.. Just nu består Lilleman till 30% av sårskorpor, han fick juh tag i dom små rackarna..

Inflammation i ett 50-tal av dom gav hög feber och uttorkning i sin följd, så igår var det nära att vi fick åka in till lasarettet med honom, vår lilla stjärna! Men efter massor med isglass och ny medicin så piggnade hjärtat på sig igen! =)

Usch neej, det har varit en helvetes vecka men nu ser den ut att ta en vändning då Lilleman mår myycket bättre! =)

"De första prickarna iförrgår var bara en spaningspatrull, igår kom en del av styrkan och idag har de bannemig kallat in hela det tunga artelleriet.... De är fega dom rackarna, de kommer i grupp..."
- en missnöjd statusuppdatering @ Fejjan i tisdags á la moii.."

Förståelsen för sina medmänniskor..

INLÄGG FRÅN DEN 18:E MARS! =)

"Jag började juh skolan nu den 1:a mars, ska utbilda mig till undersköterska och efter det ska jag läsa vidare. Jag vill verkligen specialisera mig på ett område, men vilket vet jag inte än! =)

Utbildningen ligger på 1400 poäng varav de första 950 poängen är förutbestämda ämnen, de sista 450 är valbara ämnen. Där kan jag antingen försöka köra in mig på samma inriktning i alla poängen eller köra ett brett perspektiv för att på så vis kanske få en hum om vad det är som intresserar mig mest.

Jag tycker om erfarenhet och kunskap, så det blir nog det senare alternativet! =)

Första ämnet jag läser är Medicinsk grundkurs, megaintressant! Jag är juh gammal samhällare - man har läst sin naturkunskap A och B - därav är celldelningen och arvsmassan inte helt nytt för en. Och olika sjukdomsförlopp som Parkinson, MS, Stroke, Afasi, mm - det ser jag vardagligen i mitt arbete med människorna jag har hand om.

Det är nog där det intressanta för mig kommer in, jag får helt plötsligt en förklaring till många saker jag stöter på under en arbetsdag. Bara ett exempel

Parkinsonpatienten som helt plötsligt blir stel och inte kan gå, jag vet om att Parkinson gör detta mot kroppen, jag vet om att jag ska ringa sjuksköterskan och be om en Quick (en medicin som gör kroppen rörlig igen fortfare än den vanliga medicinen) och sedan är allt frid och fröjd igen.

Det där var jag för ett par veckor sedan, nu vet jag att Parkinsons sjukdom angriper det somatiska nervsystemet i hjärnan, signalsubstansen (dopamin i detta fallet) mellan nervcellerna finns inte (inte tillräckligt åtminstonne). För att synapsen (touchen mellan axonet och dendriten/muskelcellen) ska fungera måste detta finnas, annars kan impulserna inte skickas vidare till nästa nervcell om att han/hon faktiskt vill röra det där benet framåt.

Det är så sörens intressant för mig att äntligen få svar på vad och varför saker och ting sker med mina vårdtagare, just dom som har fått en stroke, lider av Parkinson eller MS, för det hör till vardagen idag.

En annan sjukdom man ofta stöter på är prostatacancer eller förstorad prostata (inte cancer) som har ganska lika symtom. Att läsa om detta och inse vad det egentligen är som händer i kroppen och varför de får så ont utav det, det är guld, jag täljer guld just nu!

Detta låter säkerligen hur korkat som helst men ur en vårdpersonals syn som vill sina vårdtagare det bästa så är förståelsen för personens situation A och O!"NÄR EN FÖRSTÖR FÖR ALLA!

INLÄGG FRÅN DEN 22:A MARS! =)

"Då har man suttit i skolan och lyssnat på idioter, boksatvligt talat! Blir så fruktansvärt störd på en del människor och deras korkade uttalande, är över 30 och beter sig som att dom vore 14 år gamla - har de ingen livserfarenhet? Varför slutar de inte?

Ååh, har en riktig fjortis i "klassen" eller vad man ska kalla det, hon syns mest på grund av sin vikt och hon hörs mest för att hon skriker och flamsar hela tiden + att hon är över 30 - jag är såå tacksam för att jag inte är henne!

Pinsamt! Och hon ska på och prata med alla hela tiden, jag tror hon har fått glapp i käkbenet för den där truten går minsann icke att stänga! I´m giving her the scilent-treatment and the evil eye, tror att hon har märkt det då hon slutat ställa sina korkade frågor till mig.

"Assååå, jag pluggar mycket bättre hemma än här i skolan, det går juh inte att koncentrera sig här!"
- TACKA FAN FÖR DET SOM DU HÅLLER LÅDA!

ÅÅÅÅHH... Så fruktansvärt irriterad, vuxna människa!
I´m going maaaad....."

Cirkus Bambino

INLÄGG FRÅN 23:E MARS! =)

"Har varit på en mycket annorlunda cirkus ikväll, ett litet tält med gammal rekvisita, pinnarna som höll upp det hade inte mitt förtroende iallafall.. D-igt, är nog ordet jag söker, inredningen och deras redskap såg ut att vara hämtade från 70-talet, annorlunda! =)

Det hela började med att en clown kom in med en jättestor kostym á la uff:ad för 30 år sedan, med lite smink i ansiktet och en liten röd näsa, tillsammans med en pojke iklädd en färgglad, bred kostym.. Clownen drog lite vulgära skämt som inte kändes direkt passande för den yngre skaran av publiken.

Och vad skulle clownen göra dåå? Jo, han skulle skjuta pojken! Där fick jag panik eftersom jag har försökt lära Theo att man aldrig ska sikta på en annan människa, inte ens med en leksakspistol, för det är i mina ögon fel!

Clownen tog pojken i nacken och placerade ut honom, pojken skulle då verka lite "busig" och gick ifrån sin position varpå clownen högt berättade att pojken är "dum i huvudet" - sååå säger man inte! Clownen tog pojken i nacken igen och ställde tillbaka honom, då reste sig Lilleman upp och sa;

"Varför är clownen dum mot pojken?!" - Theo tycker absolut inte om sånt beteende! Jag svarade honom att clownen var en riktig buse och att man inte ska bry sig om honom. Ajaa, det var öppningsnumret, ogillades skarpt, det var på skämt men det finns gränser för vad man skämtar om....

Annars var de väl ganska roliga, Bambino (clownen) skulle spela en roll som den där halvknasiga, småkaxiga, lite tröga personligheten, värdinnan (hans fru) anspelade hela tiden på hur dum clownen var och gjorde skämt av det - de hade pajkastning för att få ett garv, sånt kan jag tycka om men inte vad jag är ute efter om jag besöker ett cirkustält...

Det hela kändes mer som en sketch än ett cirkusnummer. De var ändå kära på något vis, det var en familj. Mamma, Pappa och deras 6 barn som de lärt lite jonglering och akrobatiska konster.

Annorlunda, helt klart roande i vissa situationer men inte alls som vi svenskar är vana vid att en cirkus ska vara. Det har säkert med ursprung att göra också, i detta landet skyddar vi våra barn något kopiöst mot allt, men de här (tror de var från Rumänien eller liknande) var inte speciellt rädda om sina barn på något vis.

De vulgära skämten och beteendet de hade gentemot varandra och sina barn är nog mycket vanligare i deras hemland och inget som de själva ser som konstigt eller upprörande.

En annan fick juh hjärtklappning!"


Clownen, pojken och geväret...............


Lilleman fick utföra en konst med hjälp av Clownen


Clownen, i ny outfit, föreställande mannen med järnhakan


Far&Son, inte direkt min grej men duktigt av dom! =)


Bosniska/Spanska/Engelska

Läste nyss ett, för mig, förbryllande inlägg i en mammablogg, jag brukar läsa såna - man känner att man inte är ensam i pipochgnäll-världen!

Mamman är iallafall Latina och talar spanska. Pappan är Bosnier och talar bosniska. Deras barn är 2 år och pratar svenska. Inga konstigheter änsålänge. Hon ska bli inskolad på dagis, på den spanska avdelningen av någon anledning, antagligen för att hon ska minnas sitt ena modersmål.

Då har iallafall Mamman och Pappan kommit fram till att de faktiskt varit lite lata när det kommer till dotterns språkutveckling utav sina modersmål i deras vardag. Hur löser man detta?

Jo, från och med nu pratar Mamma bara spanska och Pappa bara bosniska med dottern - är det någon mer än jag som blir förvirrad? Stackars barn.. Och hur Mamma och Pappa ska förstå varandra är ännu ett mysterium med tanke på att ingen av dom kan den respektives språk.......

- Alla lösningar är helt enkelt inte bra lösningar

Sju sorters kakor,

Om fyra timmar ligger jag i min säng och sover (förhoppningsvis) YEEJ! =)

Ska bli otroligt skönt, känner mig riktigt utsliten just nu.. Flabbat med töserna, försökt lura i dom att skattepengarna betalas ut efter orternas namn, enligt bokstavsordning ---> Sjöbo ligger dåligt på det, hah!

Får se om de tror på det, skulle vara häftigt om de först betalas ut på fredag, för då får jag rätt fast att jag har fel, hängde ni med? Usch nää, vilken torr humor jag har, dags att gå ut och ta lite frisk luft så hjärnan vaknar till igen!

Kaffet och alla kakorna har inte gjort sin uppgift, det är nog bara att inse att jag är trött idag! Får trösta mig med att jag imorgon efter ett par timmars sömn kommer vara ännu tröttare! ;D

Tvättstugemonster (?!)

Rövare och banditer! Var det 1a April igår eller är jag snurrigt på det?

Igår hade jag tvättdag, som jag skrev om i mitt tidigare inlägg, nere i våran über-flotta tvättstuga som ligger i vår über-mysiga källare med inneboende mm. Alltid lika underbart, skönt att man bara har två trappor ner till den iallafall.. =)

Slängde i de första maskinerna strax innan klockan ett, jag hade räknat ut att det passade perfekt så jag skulle hinna sätta igång två maskiner till innan Lilleman skulle hämtas från dagis! Sagt och gjort, jag gick ner där strax efter halv två, tömde maskinerna, langade i torktumlaren samt la i de två sista maskinerna.

Allt var frid och fröjd, tills jag skulle fylla på tvättmedlet... Innehållet i min Via-color flaska som jag hade använt en timme innan var inte sig likt, det var lite väl "rinnigt" - som jag vill kalla det! Tittade på innehållet, hällde på lite till, sjutton vad det var löst?!

Tacka f*n för det, det var VATTEN! H20, water, aqua - var i helskotta var mitt tvättmedel?!
Aa, man började juh undra när jag hade den enda nyckeln till tvättstugan i min hand.....

- Hade jag verkligen den enda nyckeln (?!)

Det har nämligen hänt en gång förut att programmet på torktumlaren som jag startat var bytt när jag kom ner + att någon hade flyttat runt bland korgarna i tvättrummet. Det var dock ingen skada skedd förutom att jag fick starta om tumlaren igen så jag förträngde incidenten.

Men denna gången fick hyresvärden sig ett samtal, man rör för helskotta inte mina grejer (!) Kändes juh jättetryggt sedan att veta att någon varit därinne, hur understår folk sig? Åtgärden var att byta låset i kolven, som de inte gjort på 15 år trots en mängd "borttappade" nycklar.......

Nääj, bättre att koppla in vattnet till min egen tvättmaskin så jag inte behöver sätta min fot där nere igen! Man slutar bannemig aldrig att förvåna sig över människan och mänskligheten, det finns då puckon till allt!

Panndöa idioter man beblandar sig med, eller tvingas beblanda sig med!

Tur att man är ensam hemma,

Det blidde ingen lunch idag, tur att man hade ett hg godis hemma ^^, Möjligtvis inte så bra för ämnesomsättningen att jobba med, inte heller att min bukspottskörtel ska behöva överproducera insulin, men gott var det! =)

Sitter just nu med en ansiktsmask, ser ut som ett spöke, rent ut sagt! Man får se det som att det är resultatet som räknas! (; Tvätten snurrar för fullt i källaren, tänkte hinna langa in en ny omgång före dagis-hämtningen, sedan är det bara hänga och vika kvar.

Hm, jag fick för mig att jag ville skriva om något nu,
- I guess I was wrong! =)

Förresten, varför säger man vit som ett spöke?
De är faktiskt genomskinliga..?

Nattugglan..... ^^,

Inatt är det dags igeen att sitta vaken, hade tänkt att gå och vila mig någon timme nu för jag vet, sedan gammal erfarenhet, att det inte blir sen! Ska luncha med Tebbeliina vid tolv, börja tvätta klockan ett, hämta skrutten klockan två, fortsätta hänga/vika tvätthämta bilen vid fem, käka middag, bada lilleman, iväg och jobba!

Mycket idag! =) Samtidigt har jag världens skrivar-energi, mina fingrar bara vill stanna uppe och göra världen medveten om vad jag tycker och tänker om vissa 40+ morsor! Det kliar, men jag ska inte nu, jag får göra det sen! =)

ÄNTLIGEN! =)

De nya kläderna kom idag! Inte en dag för tidigt!

Är så nöjd så, förutom att mitt fina vita nattlinne blivit utbytt mot en marinblå herrskjorta i storlek megastor! Mjush... Det gick inte ens att låtsas att det var till mig! Men det andra var finnemang! Lillemans kläder vart hur fina som helst + att nu är alla tröjor i strlk 104 utrensade (!)

Garderoben är snart fullständig, tror att den lilla killen ligger inne med en 15 par shorts vid detta laget, nu får morsan ge sig! =) Min garderob fick sig också en frisk fläkt, måste även rensa den...... En annan dag!Två ego-bilder, har dock två nya plagg på mig! (;
Och vet ni... Imorgon ska vi hämta vår nya bil, wiii! =)

Go´kväll!

Slarviga ginis har varit i farten igen!

Har haft en del att göra denna långhelg, mest jobbat och städat, haft födelsedagsmiddag, barnbus, barnkalas och även lite shopping (!) Det gillas! Var på IKEA igår, känns som att det var hundra år sedan, en mysig liten tur och självklart; standarden är deras köttbullar =)

Lilleman krängde barnportionen + ett par av mina köttbullar, utan problem!

Fick med oss lite hem, bl.a. värmeljus (standard) glas (till M´s förtjusning, standard) gosedjur till Theo (standard) + ett nytt "soffbord" a.k.a. kista, samt en korgstol som Theo redan har erövrat, den är likt Ipad:en; "Hans!"


Blev lite mer plats då kistan är mindre än vårat gamla soffbord!
- någon som vill ha ett soffbord apropå ingenting? Vi har ett över kan man juh säga! =)


En liten touch av ginis i denna, joooosa! Gah, me love! Inte för att det passar med något annat vi har i rummet, men det är sött - tycker jag! =)

"Money never sleeps"

Nu är det kväll och jag är bannemig mer trött än innan!
"Värmen tar kål på mig" - citat okänd.

Lilleman har badat, borstat tänderna och är nattad för kvällen, bröderna Trams har intagit sina positioner i studio-/sovrummet. Önskar nästan att här vore ljudisolerat när M sätter igång, uttrycket "sår i öronen" får en helt annan betydelse dåå.. =)

Själv sitter jag här, apperantly, har faktiskt hyrt en film som jag ska avrunda min arbetshelg med (!!) "Klassikern" Wall Street har juh fått en uppföljare, I know I´m late, och Michael Douglas skulle juh aldrig svika mig, trots sin cancer - mot alla odds!

Wall Street - Money never sleeps, har ganska höga förväntningar då jag faktiskt tyckte mycket bra om den första filmen (-87) sedan att det är Michael Douglas gör mig ännu mer tvär-säker på att den är bra, han hade inte ställt upp annars! I got my faith in you! =)


HelloPeople.com

Jaha, då har denna dagen också tickat förbi! Har hänt en del förvisso; jobbat, kalasat och övningskört! =) Ikväll ska jag plugga, imorgon är det full fräs på jobbet igen, bööhh... Jag hinner inte med, säger som alla andra, jag behöver längre dagar - så jag kan ha ett liv!

Ahh, man kan tydligen inte få allt man vill ha här i världen! (:

Just nu är jag botten-trött, sitter och skummar runt på Aftonbladet, fastnade på en artikel om ett gammalt skelett som de kallar för "Hallonflickan" - tydligen hade hon en massa hallonkärnor i magen när hon dog, för 5.000 år sedan?  

Snacka om dålig matsmältning..... =)

Lilleman softar i soffan och tittar på Räddningspatrullen. Allt är lugnt och skönt, en stund till, grabbarna Björk ska ha spelkväll = HÖG VOLYM! Hoppas de gör något seriöst idag dåååå.... :P

Pumpafrööön.. ^^,

Tidig morgon, igen, imorgon väntar en ännu tidigare :/ ..

Ajaa, vad gör man inte för att hålla sig igång? (: Idag är jag i hemtjänsten, long time no seen, det är över 15 månader sedan jag var där, kul ska det bli! =) Sitter just nu och äter frukost (!!) fil och müsli med pumpafrön, mm, det är gott!

Får ha liite energi om jag ska springa rundor!
Efter jobbet blir det kalas för lilla/stora Maximilian =)

Priima Ballerina! =)


Var bara tvungen att lägga upp denna bildenMoi och världens finaste Maxima! =)

Plask i ankdammen!

Idag har jag och mina syskon firat Snork´s 22-års dag! =)

Det blev laxfilé med nypotatis och gräddfil med gräslök, muums! Efter maten tog vi en tur ner till den "Lilla-affären" och köpte bröd till ankorna, sedan fick vi tränat kastarmen, hah! Bröd till ve och förbannelse! =D

Och dom små ankbebisarna, såå sööta! =)
Fast Theo matade mest kråkorna........ (A)

Lilleman är "Cooling" med sina nya "tuttueringar" (;

this is snoork

BLOGG-RAPEEEEEEEEEEEEEEEEE :D

Den som väntar på något gott,

- väntar alltid för läänge!

Fick en paket-avi in genom dörren idag..... Usch, vilket hemskt ord för min grammatik-hjärna - ett paket, en avi, hur blir det då med paket-avi? Första tanken är "en" för det är en avi jag har fått, men en paket, det är fel, det vet jag! Usch, tvi och blä!

Jag tror själva felet ligger i att det finns inget ord som heter "paket-avi", det är sån där ginis-svenska. Och alla som kan tala ginis-svenska, jag dååra, vet om att det innehåller en hel del ord som inte passar in i den vanliga svenskans grammatiska uppbyggnad.

Iallafall, åter till paket-avin! Jag tjoade och tjimmade med Lilleman, våra kläder hade kommit!! Vilken tur man kan ha ibland! Tuttlade direkt ner till den-stora-affären, som Theo uppkallat den, lämnade in papperslappen och fick tillbaka en liten låda, eh vaa? What about me clothes? *låter som Jack Sparrow*

Det var självklart Lillemans filmer, som jag beställde från Ginza häromdagen, som hade kommit! Kände mig lite moloken samtidigt som det var roligt för Theo att få sina nya DVD-filmer, där är bland annat en klassiker från när jag var barn;

Jag får nostalgi-trippar --> tvingar min son att titta på det, helskotta vilken lösning! =)
Jag kan juh svaret iallafall när folk undrar varför alla 90-talets barnfilmer finns här hemma ;D

Ännu mer "dagen efter",

Mer huvudvärk, mer ont i lederna, mer trött, hur är nu detta möjligt?

Dagen består av en massa måsten så jäkla B - rent ut sagt. Två iprén och en kopp kaffe kommer nog att lösa mitt negativa tänkande och göra min kropp bekymmersfri igen!

Ska försöka få upp M(onstret), vi skulle ha varit hos hans föräldrar för en halv timme sedan, inte för att han märker det i sitt snarkande! Ahh, skitsamma, nu ska jag ta tag i disken och tvätten, lagom inspirerande!

Jag är bara inte människa idag,

(O_o) :| (-_-) |-) - this is me through the day,

Natten lallade på i vanlig ordning, var lagom trött runt fem snåret, vilket i sig inte var konstigt då jag steg upp halv åtta morgonen innan och inte hade sovit sedan dess..... Bara det är gäsp!

Kom hem, gick och la mig, fastnade i ett tv-program, hur tusan man nu lyckas med det?! Stargate SG 1 - alltid älskat den serien, dom är bara för jäääkla bra! =) Det var kanske inte helt konstigt att jag fastnade iallafall! (; Somnade väl runt åtta, strax efter, blev väckt av två huliganer vid tolv.

Var otroligt icke-sugen på att stiga upp, huvudet bultade och ögonen sved, men men, sagt och gjort - uppe var jag! Har gått som en zombie hela dagen idag, inte alls varit mig själv, fucked up trååkigt! Tänkte slänga mig på soffan nu, sovrummet är som vanligt ockupperat but that´s alright!

Varit i Hörby idag också och kikat på vår pärla som stod på parkeringen till bilfirman, har antagligen blivit levererad igåår! M hoppas på att få den imorgon, jag är mer skeptiskt fast jag vet iochförsig om att bilfirman kommer få öronen heta om de inte levererar den imorgon! ;)


FINALLY! - ett problemfritt bilägande ett litet tag i vart fall! =)

God-mitt-i-natten!

Nu är det "bara" tre timmar och trettio minuter kvar utav detta natt-passet, natten glider förbi som ingenting =) Fast så brukar det kännas den första natten, har även varit uppe i 24 timmar när passet är sluut, jippi? Jag ska sova gott är ja kommer hem om inget annat, eller om jag tillåts kanske jag får säga.. Det är inte alltid positivt att jobba på röda dagar =P

Sitter och skvallrar med töserna, mysigt! Och den ena donnan kokar ägg, det lär hela huset höra då hon har ställt en äggaklocka ;)

VILKA MESAR VI ÄR!!

Jag är absolut inget fan av familjen Bernadotte, fröken kronprinsessas bröllop förra sommaren, vet ni trogna bloggläsare, retade gallfeber på mig. Överdrivet deluxe a la skattebetalarna får stå för notan - precis som vi får med det mesta i vårat avlånga land. Denna familjen lever enkom på skattebetalarnas pengar och är själva skattebefriade. De har olika "hittepå"-"jobb" - som jag brukar kalla det, som faller dem i smaken, de lever utåt sett ett drägligt liv som kan liknas vid ett dröm-liv.

Om det vore upp till mig hade jag slopat allt vad monarki heter i vårt land, vårt statsskick är mer bakbundet än en livstidsdömd massmördare på Kumla! De får enligt regelverket inte yttra sig, ha åsikter om nästan något, de bestämmer ingenting, kort och gott känns det mest som att de finns där bara för att det ska se bra ut! Vi har redan en person som styr vårat land likt USA - vi är ingen monarki längre, vi är en republik, en outnämnd republik! Kungafamiljen är rent ut sagt överflödig och kostar oss pengar som vi kunde lagt på skolan/vården istället!

Ja, jag är nästintill hatisk till den där lilla familjen...

MEN så händer detta som tvingar mig att abrupt byta sida, "Skandalerna om Kungen" - detta fenomen som bara växer och växer, DEMENTI kallar de det för med ett fint ord. Jag har inte följt utvecklingen på ett speciellt högt plan just för att jag anser att hela fenomenet är störtlöjligt! Olika länder påstår saker om vår Kung, en annan idiot har skrivit en bok om honom - som själv är ett jäkla svin och borde skaffa sig både en hobby och ett liv! Dessutom; en av Kungens vänner ertappas med att ha anknytningar till kriminella - detta är då en ny "Dementi" - för det är väl självklart att vårt statsskick vill smussla runt bland kriminella, han har juh absolut inget annat för sig?!

Allvarligt talat svenska folket, hur kan vi tillåta att vår Kung ska behöva sitta i korsförhör efter korsförhör på grund av att utländska personer påstår att han varit på olika opassande platser utomlands? Att han ska behöva försvara sig gentemot kriminella människor som gömt sig i hans bekantskapskrets - det är juh för sjutton vi som tillåter att han blandas in! Kungen ska alltid stå upp för Sverige och representera vårat land och alla vi som bor här. Vad får han tillbaka? Smutskastning i olika kvällstidningar, hot, abdikeringsbefallningar, förhör etc, och  all den psykiska stress han och hans familj utsätts för - ingen reagerar?

Det är så jäkla svenskt hela situationen, aldrig att man ska försöka hjälpa den som ligger upp, neeh, vi går förbi istället och låtsas som att vi inte ser! Sköt dig själv och skit i andra!?! DET ÄR VÅR KUNG ERA KLÅPARE! Vi ska väl för fan stå upp för honom som han står upp för oss?

Vem bryr sig om det de säger är sant, är Kungen inte mänsklig för att han är monark, saknar han de känslor och behov som vi andra besitter? Han må vara kung men han är dock bara en människa likt oss andra! Sluta upp med ert jäkla dömande och ställ upp för vår regent istället, tolerera inte detta!! De som borde förhöras och stå till svars är de jäklarna som gått bakom ryggen på Kungen och försöker tjäna pengar och uppmärksamhet på honom, det är dom ni ska jaga, det är dom som hotar vårt lands rykte - inte Kungen!

Kort och gott - LÅT VÅR KUNG VARA!!


Lika barn leka bäst (?!)

Hmff! Nu är jag inte bara arg, jag är förnärmad också!

M ringde till CP-företaget, som jag varit i kontakt med hur många gånger som helst, and guess what? De skickade en returfraktsedel direkt, på mail tillochmed så vi kan returnera den idag (......)

- "Hur f*n lyckades du med det?" frågade jag M.

- "Ahh, jag sa bara till "Fille" att antingen skickade han den nu eller så var jag där om en timme!"

- "Mehh, jag sa också att jag skulle åka upp med delen men de sa bara att då fick jag göra det?!"

- "Hah, han tyckte det var onödigt med tanke på att jag berättade att om de tyckte att du var upprörd så ville de knappast träffa mig, så fraktsedeln ligger i min mail!"

Blir man ännu mer arg eller vad?! Jag önskar att jag hade en röst som en bulldogg för det är aldrig någon som tar mig på allvar när jag blir arg, för jag låter tydligen inte arg när jag är arg?! Frustrerande.

En gång när jag hade skällt ut vår vaktmästare Sven-Erik i telefonen, bland annat börjat samtalet med ett mordhot, och jag skulle be om ursäkt för jag hade överreagerat en smula (A) svarade han mig bara "Var du sur? Jag tyckte bara att du lät söt!" *kokande ginis*

Man behöver tydligen testosteron och manliga kromosomer för att folk ska lyssna på en,
- "Lika barn leka bäst" - Lika kön pratar bäst (?!) GRUFF!

AARRGGHHHH........

Nu börjar jag bli irriterad!

Eller rättare sagt, jag är irriterad och börjar bli skitarg! Det är den där förbannade reservdelen, för en vecka sedan sa någon "Pontus" på det där nedrans företaget att de skulle skicka en returfraktsedel, tror ni att det har kommit någon?

NEERA! Pontus, Marcus, Fille - och nu ringde jag tillochmed upp deras chef PELLE, det är inte bara deras sätt att behandla kunder på som är löjligt! Inte ens den gubbjäveln kunde få för sig att nysta upp problemet - "Du får ta det med Fille, det är inte lönt att en tredje part blandar sig!"

URSÄKTA?! Det har gått en fucking månad, alla garantier om återköp etc har gått ut p.g.a. deras klyddande! Det är säkert så hela deras upplägg går till; leverera fel delar för att sedan ignorera köparen.

Och den kommentaren all the fucking time; "Då har du väl beställt fel del!" - NEEJ! Bara för att man är tjej så måste man ha gjort fel när det kommer till bildelar, idioter!

Nu ska min manliga halva ringa till dom, ska vi se hur kul dom tycker att det är ^^,


Pelle, Kalle, Fille, allt vad fan ni nu heter, ni är SÄMST! Usch, beställ INTE härifrån! SE UPP!

SÅÅ JÄKLA SVENSKT!

1 juni, äntligen är du här! Sommarmånaderna kan börja!

För mig står Juni för ljus, värme, skolavslutning, bad, sol, glädje, midsommar, nationaldagen, blommor, grönska, semester, sommarlov - massa, massa bra saker! =)

Precis varit ute på en timmes rask promenad i det underbara vädret - förutom vinden! Stannade till vid torghandlaren och köpte med mig lite "sommar" som piggade upp mig ännu mer;JAG ÄLSKAR SVENSK SOMMAR! =)

Morrn!

Idag är jag TRÖTT med stora bokstäver, funderar på om man faktiskt skulle dricka en kopp kaffe innan besöket på förskolan. Långledighet väntar Lilleman, han kommer klättra på väggarna tills på tisdag, hah! Tur att helgen har mycket roligt att erbjuda =)

På tal om något annat - jag HATAR, med stora bokstäver, det nya schampoo och balsam jag använde igår (.........) USCH! Fucking retard FFS! De måste ha langat i ett helt lass keratin i det, det kändes verkligen som att mitt hår var permanentat, IN A VERY BAD WAY!

Örk jaaa, nu ska jag försöka dra upp min lilla man, sjusovaren numero uno!
Och återigen; GRATTIS MAXIMILIAN PÅ 2-ÅRS DAGEN! =o)RSS 2.0