Och vem är då Theo?

Åh, så länge jag har velat skriva det
- 1½ år är vår stora kille idag!

Månadsräkningen är snart ett minne blott och åren tar vid istället, tänk vad tiden går fort! För ett och ett halvt år sedan satt vi med en liten bebis i famnen, helt ovissa om vilken framtid vi skulle gå till mötes.

Och alla dessa frågor ..:

Vem är Theo? Vad tycker Theo om? Hur låter hans röst? Vad blir hans favoritmat? Är han envis? Vad ska jag säga till honom? Duger vi som hans föräldrar? Kommer vi klara detta? Kommer han säga mamma eller pappa först? När ska han sitta, krypa och gå? När ska han sova en hel natt? När kommer första tanden?

Frågorna for runt i mitt lilla huvud som ett pariserhjul med på tok för hög hastighet och nu äntligen har vi fått våra svar!

Theodor är en envis "liten" kille på 87 cm som älskar att röra på sig, är mycket social och har massor med vänner på dagis. När han var 1 månad gammal började han sova hela natten igenom, vid 4 månaders ålder tittade de 2 nedre tänderna ut och strax efter de kom de två övre med, sedan dess har det bara fortsatt!

Han tycker om allt som har hjul - speciellt bilar, bussar, traktorer, grävmaskiner, moppar, släp mm. En annan favorit är båtar, jag vet inte hur många plastbåtar han ska ha med i badkaret varje gång, det känns som miljontals hah :D På tal om att bada, ibland tror jag att han är en groda - älskar vatten!

Theo tycker inte om när han blir väckt - lik både mamma och pappa :) Han tycker heller inte om när han inte får som han vill, men vilket trotsigt barn gör det? Annars är det inte så mycket annat han inte tycker om, han är som sagt mycket öppen och godkänner det mesta.

Han är en pappas-pojke rakt igenom, trots det kan ändå mamma få skina igenom ibland. Hans första ord kom när han var 6 månader gammal och det blev självklart pappa :) Favoritsysslan med sin pappa är att följa med ut på båten, sparka boll i trädgården eller bara ligga i sängen och mysa med pappa.

Theo tycker väldigt mycket om uppmärksamhet och är en riktig liten teaterapa som tycker om att se människor skratta och gör själv gärna löjliga saker för att få fram ett leende. Han är den sociala i gänget och ger sig in i allt som bjuds utan att direkt tänka på konsekvenser.

Pladdret började tidigt på Theo som joller, redan när han var ett par veckor jollrade han och detta har fortsatt och numera finns det inte många ord som han inte på något sätt kan härma efter.

Bästa vännen är lilla Johan och efter honom kommer hunden Rex som han busar med tjugofyra timmar om dygnet, de är som Helan och Halvan - oskiljaktiga! :)

Theo har en vilja av stål som sagt och tycker inte alls om ordet nej, om det inte är han själv som säger det såklart. Att gå på promenader eller vara ute hela dagen med vagnen är en favorit. Ankdammen och "Kajje" är ett av målen när vi är ute och spatserar.

Favoritmaten är "tomat"-rätter som köttfärsås, lasagne, tacos - jaa allt som har köttfärs och lite sås. Tyvärr är han ett ketchup-fan och det ska vara "Keshupp!" på allt, det är tur att han inte alltid bestämmer själv då jag tror att Yoggi med ketchup inte är en alltför god kombination.

Han har precis vuxit i storlek 92 i kläder, på längden - blir mycket skärp till byxorna.

Theodor är helt enkelt den mest perfekta 1½ åringen i våra ögon, han är mammas och pappas stolthet och vi kan inte ens tänka tillbaka på hur livet såg ut innan han kom, för det var inget liv!



Vår älskade lilla stjärna, ljuset i vårt liv.
Du heter inte Guds gåva (Theodor) för ingenting (!)

Kommentarer
Postat av: Mamma Melissa -änglamamma och gravid

Vilket mysigt inlägg! För alla de där frågorna har man då de är små i magen och sedan kommer ut... tänk att ni har fått svar på en del av era frågor! Vilken känsla... vill också få uppleva den en dag...:.)

2009-05-11 @ 01:03:38
URL: http://mammamelissa.blogg.se/
Postat av: Mad

Underbart! Helt enkelt fantastiskt!

2009-05-11 @ 09:18:49
URL: http://madelainef.blogg.se/
Postat av: Shani

Hej! Skulle mest bara säga att jag ofta tittar in på din blogg, länge sen vi egentligen kände varandra, men alltid roligt att läsa när människor har det bra :) Bloggar själv, så om du någon dag vill läsa något annat än en mamma-blogg, så är du välkommen :) Har ju inte haft nöjet att bli mamma än, men att döma av vad du skriver så har jag verkligen något att se fram emot. kramar

2009-05-11 @ 20:03:05
URL: http://shanipersson.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0