Massakern på Utøya får ansikten,

Jag mår illa, klumpen i magen växer, bröstkorgen värker. Mitt logiska tänkande strejkar, förnekelsekänslorna tar vid. Jag vill veta, men jag vill ändå inte veta. Jag vill försöka förstå men jag kan inte. Jag vill läsa intervjuerna, jag vill bli uppdaterad av de senaste nyheterna, men jag klarar det inte.

Jag tror att det jag egentligen vill är att någon ska säga att detta inte är på riktigt, att det är dags att vakna nu. Att första April kom sent i år eller att detta bara var en trailer till en urkass film. Problemet är att det händer inte, hur mycket jag än läser och uppdaterar mig så kommer ingenting att förändras, detta har verkligen hänt.

Min hjärna vill bara inte tro på att denna ondska existerar i vår värld (!)

Jag satt på jobbet igår och hade rast, surfade som vanligt in på touch.aftonbladet.se i min lilla röda Xperia. Jag slogs av det, samtidigt som jag egentligen letade efter det, nya rubriker angående Utøya.

Den ena handlade om en 22-åring vid namn Adrian som berättade om hur han själv stod öga mot öga med gärningsmannen, blev skjuten och skulle säkert blivit det fler gånger om det inte varit för en liten pojke som gick förbi. En liten 11-årig pojke som precis hade förlorat sin pappa p.g.a. gärningsmannen.

Denna övermodiga pojke gör som alla barn gör, han säger som det är och ber skytten att sluta skjuta, att det är bra nu och att han själv är för ung för att dö. Skytten vänder sig mirakulöst om och går.

Idag läste jag en annan artikel om en liten flicka som hade gjort likadant mot skytten, bett honom att sluta skjuta, hon belönades med ett skott i bröstet och ett i huvudet.

Överlevnadsberättelserna är nog det jag har svårast för då jag har otroligt svårt att förstå den brutala grymhet som besökte Utøya i fredags eftermiddag. Skräcken, paniken, den kallblodiga mördaren, verkligheten, orättvisan, känslan att vara fast i en fälla, allt flyger på på samma gång.

Jag vet om att historien inte slutar här, att denna historien kommer gå från värst till ännu värre många gånger innan vi når ett slut p.g.a. att alla som inte fanns på ön ens i sin fantasi kan förstå vad de som befann sig där utsattes för. Det får vi först förståelse i när det kommer fram och på så vis kommer historien att förvärras trots att den egentligen redan är "slut".

Fick en dum kommentar idag angående att antalet döda sänkts (oftast är det tvärtom) och om de inte kunde räkna där borta - VAR GLAD! Det var sjutton människoliv mindre, änsålänge, som fortfarande finns kvar på denna jord, som inte förgåtts utav den människan som ansåg att han hade rätt till alla de liv som befann sig på Utøya!

Nu har fotografier på offren börjat publiceras, sakta men säkert. Tillsammans med dessa finns även deras historier, familjer, vänner - detta gör allting lite mer verkligt. Det motarbetar min förnekelse, det svider rent ut sagt.

Jag kan inte med ord beskriva hur uppriktigt ledsen jag är för alla inblandade, offren, överlevande, anhöriga, hela Norges befolkning. Detta är verkligen en tragedi, denna gången fick tidningarna rätt på överskriften. Det är hemskt, hemskt fel och orättvist. Kallblodigt och elakt.Känn dig LUGGAD!

Igår var jag hos frissan, första gången i år (!!) man kan juh säga att det har satt sina spår! Det blev en hel del på längden som åkte av men desto mer i front-partiet, typ femton cm.....

Yes my darlings, denna nollåttan är numera med lugg!
Före klippningen!


RESULTATET! =)

Jag är nöjd, mina ögonbryn är det däremot inte, de anser nog att de har fått lite konkurrens om platsen att vara på. Men de vänjer sig la!

Kalle Moraeus delar min dagdrömmar,

"..för i min fantasi så bor vi i Djursholm och har fyra barn!"
Kalle Moraeus - Dagdrömmar

Hah, ganska ironiskt! =)

Det första inlägget!

Jag måste juh kontra mig själv, relaterat till det föregående inläggets rubrik!

Ja, då var man 26 år och 2 dagar dååra, känner mig fortfarande som en 16-åring och njuter varje gång de tar legitimation vid cigarett- eller alkoholinköp! =) Födelsedagen bestod av familjefrukost, marknad och en Ystadtur som innebar shopping!

Marknadsturen var regnig och kall, men framåt kvällen sprack det upp och blev riktigt fint! Mysig kväll med langos, karuseller och annat marknadsnöje. Fick även mitt provsvar från föregående fredag; MVG+ (!!) vilket innebär MVG i Vård och Omsorgsarbete!

Sakta men säkert går det framåt, nu läser jag ett ämne som heter Social Omsorg, detta ska jag roa mig med fram tills September. Kan knappt bärga mig tills denna utbildningen är klar så jag kan påbörja nästa!

Sitter just nu och har rast på jobbet, jobbhelgens andra pass! =)

Det sista inlägget,

En ERA har tagit slut, en tid är förbi...

Jag måste vara en av de mest efterkloksamma människor i denna världen - om det ordet nu ens existerar? Igår var alltid bättre än idag, gammalt är bäst, aa ni hajar galoppen! Vill alltid ha saker som de var förut och inte som de ska bli, är väldigt känslig för förändringar även om de bevisligen kommer bringa mig bättre förutsättningar.

Jag minns en jul när jag var yngre då jag faktiskt kom fram till just detta; att jag alltid tycker att svunna tider har varit bättre än de som är just nu. Med den insikten och tröttheten över att det alltid var så skrev jag en lapp till mig själv på min julgrans-låda, jag skrev om hur den julen hade varit och vad vi hade gjort - självklart tyckte jag juh att julen dessförinnan varit bättre!

Året därpå när jag tog fram min julgranslåda och såg den påklistrade lappen tänkte jag "Vad tusan är det för något?", läste den handskrivna lappen och mindes direkt tillbaka till då jag skrev den "Det var en härlig jul det!" tänkte jag - och fick fram precis den betydelsen som lappen hade när jag skrev den.

Och så här sitter jag varje år och grubblar över tiden som har gått och varför jag inte uppskattat den mer under tiden som den varit utan istället sitter och längtar tillbaka till den.

Förra året försökte jag faktiskt, jag skulle sluta tänka på att jag blir äldre och försöka se det som att varje dag är jag yngre än vad jag kommer vara nästa dag. Jag trodde verkligen att jag hade förstått och lyckats detta året men ack nej, just nu sitter jag bara och längtar tillbaka till min fasade 25-års dag,

- dagen då jag blev gammal!

Aa, det är ett år sedan jag satt och grubblade på det, om mindre än tre timmar är jag tjugosex, den gamla tjugofemåringen håller på att bli en uråldrig tjugosexåring.. Hah, jag undrar hur detta ska sluta, dumma efterkloka ginis! Jag vill fylla tjugofem imorgon igen för som sagt - det gamla är alltid bättre än det nya

Återigen önskar jag mig tillbaka till det jag inte ville innan men nu i efterhand vill just nu.

Jag får helt enkelt ta mig i kragen och inse att imorgon är det min tjugosjätte födelsedag på denna planet och bara njuta av det, för den kommer aldrig tillbaka igen! Fasar för den idag och saknar den imorgon, som vanligt, typiskt svenskt att aldrig vara nöjd vaaa?!

Sååå gott folk, detta är mitt sista inlägg som tjugofemåring, hoppas att ni förstod något av det som snurrar runt bakom mitt pannben - för tillochmed jag själv har svårt att förstå det ibland ^^, GODKVÄLL!

Create an Image

Lilleman är lämnad @ the daycare, M har kört till jobbet, nu är det bara min tur kvar att bege mig mot dagens destination! Lagom seg, men har en kort dag framför mig så det ska nog gå bra!

Sitter och uppdaterar hjärnan med lite skrafs från Aftonbladet, tycker att ONOFF´s konkurs är rent ut sagt makaber! Vilka svenska företag finns kvar? Snart står vi med endast Netto, Lidl och Media Markt, för det är de enda som klarar sig!

Vi borde börja tänka mer självbevarande om vi ska kunna behålla det som är svenskt i grund och botten, inte gynna andra länders företag som etablerar sig i Sverige! Man måste juh tänka till sig själv först, om inte jag kan simma så kan jag inte heller rädda den stackaren som håller på att drunkna.

Ibland känns det som att det är precis det vårt land håller på med;
Dränker sig själv!

I THINK I GOT IT!

Usch jaa, jag tror jag precis har kommit fram till vad jag vill göra med mitt liv! Men vägen dit känns just nu milslång, varför kom jag inte fram till detta innan?

Jag vill jobba inom vården, jag tycker om att hjälpa människor, jag vill finnas på plats och kunna göra mitt yttersta för människor som är i behov av vård. Polis har juh varit mitt drömyrke sedan 12 år tillbaka, men den utbildningen skulle vara svår att anpassa till det livet man lever idag.

Sjuksköterska har slagit mig, men ändå inte tilltalat mig tillräckligt för att få den där härliga känslan i kroppen vid tanken på att bli det. Men idag slog det mig, något som jag möter ganska ofta i det jobbet jag har; Ambulanssjuksköterska!

Ja, det kan bannemig inte bli bättre än det! Det är en lång utbildning men den går samtidigt den vägen jag tänkt på innan, via sjuksköterskeutbildningen som är på tre år, sedan ska man specialutbilda sig vidare och skaffa sig reell kompetens.

Visst det kommer ta tid men det känns som något jag verkligen vill, vilken härlig känsla! =)

JA TACK!

Gårdagens klipp!

Efter det snabba besöket på H&M igår gick vi in i leksaksaffären, till 3-åringens stora förtjusning! Vi hade kommit överens om att han fick välja en sak, vad som helst, som vi skulle köpa till honom.

Theo gick igenom allt från Bakugan, "polisbangare" och fotbollar tills han till sist kom fram till Brio-avdelningen, där fanns precis vad han ville ha! En tågbana med en kran, wow, han vart såld direkt! Prislappen var också fin, men vi hade juh inte bett honom att välja efter pris så det var bara att le och se glad ut! =)

Väl framme i kassan så fick jag inte ihop det priset kassörskan sa med det vi hade handlat. Det visade sig att denna förpackning innehållande åtta tågbitar, en kran och ett par tåg var på kampanj (!) halva priset, men det stod det inget om ute på hyllorna, en glad liten överraskning!

Nya tidsfördrivet här hemma! =)

Ogiltig födelsedag?

Sitter just nu på Youtube och klyddar, har en inloggning där som jag totalt glömt mitt lösenord till, som är kopplad till en mail som hotmail spärrat på grund av att någon spammade från det, bara skit alltså! .. Har suttit i en timme nu och inväntat en verifieringskod som skulle skickas till mig men resultatlöst blev väntandet.

Har krupit till korset nu iallafall och insett att jag inte kommer komma in på det där förbaskade kontot! Så nu sitter jag och gör ett nytt, klyddet slutar inte precis. Alla användarnamn är upptagna, lösenordet är fel och nu det senaste; "Du har angett en ogiltig födelsedag"

14 JULI 1985 (?!) - jag föddes faktiskt den dagen, som många andra!
Gaahh, och allt jag vill är att lägga upp ett filmklipp på min underbaring!

Hah, men nu kom jag helt plötsligt in på min spärrade mail (?) när jag skulle logga in på min nya mail för att verifiera mitt nya Youtube-konto, nu funkar mitt gamla, haha knaaaas!


Här har ni vår lilla stjärna!

Tillökning!

Ni kan juh tro att en liten nollåtta fick damp inne på H&M idag (!) Skulle bara smita in snabbt innan de stängde och köpa en ny pyjamas till växt-monstret, ur den ena storleken in i nästa! Iallafall, REA-skyltarna gapade stort över hela butiken, det var tur att det inte fanns en tjur därinne för man såg bokstavligt talat rött överallt! ^^,

Dock är jag ingen REA-människa, det som hänger på ställningarna är för mig "det-skitet-ingen-annan-vill-betala-fullpris-för" - så varför ska jag betala halvpris ens..? Och efter den inblicken på det hela så går jag alltid raskt förbi dom! Reorna tilltalar mig helt enkelt inte

Det gjorde de inte idag heller, jag var fast besluten om att jag bara skulle ha en pyjamas! Smått chockad över min psykiska övertalningsförmåga emot mig själv som någonstans mellan dag-kläderna och natt-kläderna fått mig att verkligen ta mer än bara en pyjamas!

Ingen ovanlig händelse när jag hamnar på H&M:s barnavdelning, jag kan se min lilla stjärna i det mesta och han ska helst ha allt! Men idag var det verkligen helt sjukt, de hade alla kläder inne som jag vill att Theo ska ha, I RÄTT STORLEK (!!)

"Detta måste vara ett tecken....." - tänkte jag för mig själv samtidigt som jag tog plagget och gick vidare. Efter kassa-besöket och tusen kronor mindre i plånkboken kände jag mig faktiskt riktigt nöjd med mig själv! =D För ooom gudarna bara sett hur många plagg jag faktiskt gick förbi så var detta rena rama hjälteinsatsen - det lilla jag fick med mig ut! ;D

Så nu har Lillemans garderob fått sig en liten tillökning! Mammahjärtat är lika lyckligt som vanligt över detta, imorgon ska jag rensa ut det som är för smått, kort, min grabb är hädanefter en 110/116-kille! =)Uppe, innan tuppen!

Blööhh... Vaken igen! (;

Men jag hade jättegärna sovit en timme till, eller tre ;P Fast det löser sig när man kommer till jobbet och får använda hjärnan en smula! =)

Efter jobbet tänkte jag fortsätta min påbörjade storstädning från igår (!) om inte Grabbarna Bus har andra planer såklart! Nu blir det tandborsten, sedan jobbet! Tjaaa! =)

Lördagsmys med mig själv!

Hur ofta händer det?

Riktigt mysigt är det i vart fall! Har jobbat idag, kom hem för 45 minuter sedan, precis nattat Lilleman och nu blir det kväll för mig själv! Ska iochförsig upp igen om 7 timmar men det skiter jag i, ikväll är jag rebell! Antagligen något jag kommer ångra imorgon men då ska jag tänka tillbaka på denna ljuvliga lugna stunden som jag har just nu!

Idag har denna donnan gjort mycket kan ni tro, firade min första "lediga" dag från plugget med att gå upp klockan sju och börja tvätta (!!) Fröken "Jönsson" som bor här i huset vet uppenbarligen inte om hur äckligt det är att rensa tvättmedelsfacken efter någon annan, men om hon skulle "råka" tvätta efter mig någon gång så ska jag glädjeligen upplysa henne!

Usch, kan verkligen inte med den människan eller hennes hemska klimakteriemorsa!
Och så pulver-tvättmedel-skrafs uppe på det (?!) Ahh, det kan vi ta en annan dag! =)

"Halv"-storstädade lägenheten, hann inte med mycket mer mellan tvätten och Lilleman innan det var dags att sticka till jobbet! Har även tömt ut ett skåp idag a.k.a. min nya diskmaskins framtida plats! Äntligen kan jag överlåta den platsen till något annat, det är nästan så att den är värd en inflyttningsfest!

Nu avslutades mitt Lördagsmys, trumljuden från sovrummet byttes mot en hårdrocksdokumentär en halv meter från mitt öra.. Lika bra egentligen, jag behöver juh gå och lägga mig! ^^,

G´natt!

Kim Larsen

Nu var det ett himla bra tag sedan jag uppdaterade!
Om man bortser från det förra inlägget, ^^.

Det har mest varit plugg, jobb och Theo som stått på schemat, och det har både räckt och blivit över! Har haft mitt slutprov i Vård och Omsorgsarbete idag, kändes skönt att avsluta kursen som faktiskt varit ganska jobbig i mina ögon, mycket lagar och paragraf-fördjupningar.

Vi har sålt vår gamla bil! Lilla SMYgarn har fått nya ägare, det bästa som kunde hända med tanke på att jag efter att ha övningskört i vår nya KIA aldrig mer skulle få för mig att köra en gammal bil! ;) But we´ll miss You!

Mittemellan allt detta var jag och M med hans lillebror och tittade på Kim Larsen och Kjukken! Om man bortser från ösregnet och kylan som gav mig ett rejält herpes-anfall efteråt så var det jätteroligt!


Jag, innan regnet förstörde hela min sminkning....... =)


Wiiiii!


Jag och M, totaldränkta haha! =D

NU DU WAHLBECK!

Nu är det bra! Vad är detta för en gammal surgubbe?!
Peter Wahlbeck, kan man ens heta det och få lov att föra en talan?

Detta medelålders surkart besitter inte tillräckligt med hjärnceller, uppenbarligen, för att ge befogad kritik! Tydligen räckte inte ens hjärncellerna till för att inse det heller, visionerar mig Peter Wahlbecks hjärna likt en blind amöba som endast finns, i ett paralyserat tillstånd.

Vilket nöt! Inget illa menat kossor.

"Peter Wahlbeck om ... ... Magnus Betnér Han är helt överskattad. Det är ett slags pojkrumsdravel som blivit klassat som politiskt. Vad hjälper det att han har en massa fans. Det som inte är roligt är inte roligt. Konstigt att ingen svensk journalist eller annan intellektuell går ut och säger ”detta är skit”. Det han gör blir kult bland personer som är bittra och dricker coca-cola på sina pojkrum. De sitter uppe hela natten, lan:ar, dricker läsk och kollar lite på Magnus Betnér på Youtube, som säger något taskigt om Astrid Lindgren eller Per Gessle."

Är det bara jag som för en minimal millisekund tappar andan över detta otroligt korkade uttalande? Ni förstår kanske varför jag kallade honom nöt innan, inte nöt som i Ko, nöt som i kokosNÖT!

Men denna nöten är egentligen ganska lätt att knäcka, varför gör Peter på detta viset?

Hm, får se; 48 år gammal, så ute som man kan bli i stand-up världen, han är helt enkelt gårdagens skräp! Peter gick hem på 90-talet, häng med i svängarna, tiderna har förändrats! Att sitta och kalla dagens stand-up´s för Kalle Anka-komiker kommer inte att bringa din laugh-of-last-century tillbaka!

Det är f*n bara dålig stil att hålla på så!
Du är road-kill, get a grip and get it on!

Så vad gör man då om man känner att media har glömt bort en? Man kör en Linda Rosing! Man ringer tidningen! Men på grund av att Peter varken har silikon-pattar, haft sex i TV, skandaliserat sig inför hela Sverige på olika vis (fram tills nu) så får han köra på något helt annat;

Man hoppar på sina efterträdare och visar hela Sverige vilket jäkla svin man är! Hoppas du njuter av dina sista minuter i rampljuset Peter och att du får smaka på kostnaden av dina smutsiga ord ett långt tag framöver! This is not OK!

Förresten, ett tips, nästa gång du ska ge Betnér kritik så kika på hans stand-up´s innan, då du kan relatera till något som faktiskt stämmer och inte din påhittade version av hur du uppfattar honom!

Och du; KALLE ANKA ROCKAR!


Btw, att ta uttrycket Kalle Anka-politik - vilket innebär rena rama dagispolitiken - och försöka sätta in seriefiguren i komikerna är ganska korkat med tanke på att Kalle Anka är humor, eller du har inte tittat på honom heller?

Nej, jag har inte glömt!

Helgen är friiiiii! =)

Så skönt, ledig en heel helg! Nästa pass är inte förrän på Måndag, über-nöjd ginis här jaaa! Idag har jag och Lilleman fått en hel del gjort; städat, diskat, tvättat, burit ner lådor i förråden, lekt med lego, handlat - listan kan göras milslång om man bara vill.

Imorgon ska jag och hjärtat faktiskt på en mini-konsert eller någonting, det är störtsköna Kim Larsen som kommer till Skånelandet för att spela! Även Nationalteatern som jag råkar vara ett litet fan av (hihi) det ska bli kul!

Min lillasyster ska spendera kvällen med Theo! <3

Michael kom hem med vår nya leksak igår! Dinli 450, den låter lite högre än 250´n kan man juh säga.... Går lite fortare också har jag kommit underfund med! Fick mig en provtur innan ikväll, kände mig riktigt liten.... Tror aldrig att jag har kramat om någon så hårt förr! ;)

Men naaajs var det!
Hjärtat med farsans cross-hjälm! =)

RSS 2.0