Ett missförstånd,

- med min lilla tvåochetthalvt-åring!

Situationen utspelade sig för ungefär en månad sedan;

Theodor sitter och äter sin frukost och är lite uttråkad på den,
han försöker med alla medel att ta sig därifrån.
Till sist säger han; - "Mamma, kan jag få se på film..?"

Trött som jag var på alla hans hittepå ursäkter om vad han
skulle göra istället för att äta frukost svarar jag;
- "Du kan få se den filmen om när du äter upp din frukost!"

Det är juh även så här att en tvåochetthalvt-åring inte vet vad varken ett skämt eller ironi är, så var och varannan dag får jag höra;

- "Mamma! Kan jag se filmen om när jag äter upp?" i en väldigt exalterad ton.

nattuggla,

Yees, då sitter man och vakar på jobbet inatt igen.

Nattschemat går sin gilla gång, jag är nog mer en dag-människa egentligen men man anpassar sig efter hur det är. Vid denna tiden blir jag oftast mycket trött, sedan runt fem-snåret piggnar man till igen, kör sista rycket innan man ska gå hem.

Tyst är det om inte annat, det är något mina öron kan längta efter ofta, total tystnad!
Och just nu är här mycket tyst, förutom skräckisen som de visar på femman.

Imorgon ska jag och Lilleman med Connie till Sövde, iik, första insjödoppet på fem-sex år (!) får se om bikinin fortfarande passar, annars får vi snurra inom affären imorgon innan vi sticker.

Ajaah, nu ska jag återgå till det väsentliga.
Tja, tja, sleep tight!

Midsommar 2010


Min kära lillasyster! :D


Jag och älskling


Vårt busfrö, ofcourse! :)


Svärfar ska visa sig från sin bättre sida ;)


Världens bästa svärmor!


"Faaster Connie!" - den är gjuten :D


Sötare än sötast - Maximilian! :)


Jag, totalt oskyldig!


Kvinnan bakom kameran! :D


Connies kamera :)


Våran älskling med Sälman i högsta hugg! :)

Dagens outfit!


M´s överfeta PUMA, hoppas de finns i rosa för jag ska ha likadana! :D
Mjukismonstret nummer ett som man är ^^, + ett random linne från H&M

Har jobbat hela natten så idag vill jag se lite småtrashig ut, ska strax cykla och hämta Lilleman som har sovit över hos farmor och farfar inatt, stora killen! Två nätter på snart tre år är allt han har sovit borta, självklart bara hos farmor! :)

Ajaah, min söta lillasyster har fotat en massa glada bilder på mig från gårdagen, ska slänga in några av dom här sedan när jag kommit hem igen. Smell You later dudes!

Pantoffelgröt,

- med wienerkorv!

Det var vad det stod på kvällsmatsedeln idag! Nog för att man fått höra många konstiga skånska ord här nere men pantoffelgröt var något nytt för mig! Smörrebrö är också ett av de nyare tillagda skånska orden i min vokabulär.

Sitter ute och har rast nu, äntligen lite kvällssol-värme, den har jag verkligen saknat! Trodde aldrig att det skulle bli varmt igen men nu börjar det ordna upp sig :D

Är annars mycket trött idag, Lilleman hade hög feber igår och fick hämtas från dagis redan vid 11.30. Har varit lite bättre idag, inte överstigit 37,5 iallafall. Köpte även en ny soffa igår kväll, får ta en bild på härligheten när jag kommer hem ikväll.

Nu ska jag njuta utav mina sista minuter i solskenet, ha det!

Snark..

Har nästintill sovit bort hela denna dagen, först sov jag i etapper åtta till fjorton och halv sju till halv nio. Trots det sitter jag här nu och är tröttare än tröttast |-) Får hoppas att den sista delen av natten flyter undan snabbt.

Saknar mina små pojkar!

Jag just nu!

Klockan är tidigt på morgonen och mitt första nattpass på sommarschemat är snart avklarad. Just nu sitter vi och dividerar om vilket väder det kommer vara om ett par timmar. Sol, sol och åter sool hoppas vi på!

Fick även bokat tid hos frissan, blev inte förrän nästa vecka men tiden är iallafall bokad! :D

Saknar mina älsklingspojkar som just nu ligger och nannar sött där hemma, det måste vara det värsta med att arbeta natt - inget mys med mina hjärtan! :( Längtar tills onsdag!

Ajaah, nu ska jag vara lite social med min kollega.

Diskussionen är nu härliga gamla favoriter,
sitter och sjunger "Sommarnatt" :D

Mitt lejonhus!

Theo kom precis och överraskade mig!
- "Mamma..."
- "Aa, hjärtat?"
- "Vet du vad du ska fåå?"
- "Neej?"
- "TADAAA!"

Mitt alldeles egna lejonhus välskapat av min alldeles egna Theodor!

Dop @ Tygelsjö

Igår var jag ledig från jobbet, man kan juh inte jobba när man ska gå på dop! Det var Theos nästkusin Max, Michaels kusin Christians son, som dopades (jag vet att det heter döptes men det andra låter mycket roligare).

Theo roade sig i kyrkan med att sitta och skriksäga;
- "Mamma, Maximilian skriker!"

Aa, men vad gör du själv..? :D

Efteråt blev det god mat i församlingshemmet, jordgubbstårta till kaffet (!) mums, mums. Jaa, igår önskade jag faktiskt att jag var en ko och hade haft fyra magar, mm, farligt gott ibland!


Vilken "familjebild" hah, nästa gång får du varna oss innan Connie! :D


Theodor med Psalmboken i högsta hugg!


Joanna, Christian (stolta föräldrarna) med nydöpte Max + Max´s gudpappa :)


Min kära svägerska som alltid ser till att jag har bilder att lägga upp! :)

JAG MÅSTE TILL FRISSAN!

Mitt hår januari 2009 - december 2009
IMORGON BLIR DET BOKAT TID HOS MADDE! PUNKT!
Icke renoverat håret på 6 månader (...)

Energimätaren,

- är just nu nere på 0%

Theo sover, inte konstigt efter denna dagen, bus och spring till 110% :| Jag blir trött av att bara se på stohejet, hah! Michael sover också, vet inte riktigt vad han har gjort som är så ansträngande, men, det är väl så det är när man närmar sig trettio och är kille.

Snart kommer Connie hit, hon ska hjälpa mig att dricka upp den där kannan kaffe som M ville att jag skulle starta när vi kom hem, till vilken nytta kan man undra..? Snark-mannen.

I´ve seen it before,

- and I don´t believe in it!

Fågelkvitter, blå himmel och en ljus morgonsol, det är vad som finns utanför mitt fönster just nu. Det ser ut till att bli en strålande solskensdag då man kan ligga ute i trädgården hela eftermiddagen och bara mysa.

Men skenet bedrar, säkerligen. Vågar varken tro på eller lita på vädret längre, det är många tidiga dagar som jag har kikat ut genom fönstret och mötts av denna synen, en halvtimme-timme senare har det varit totalt igenbommat och tjocka mörka moln har dominerat på himlen.

Ajaah, nog tjatat om väder och vind, ska gå och ta på mig rullsen nu,
jobb halv åtta till sexton idag |-) hörs later!

Min rödvita älskling!

Färdigjobbad, hemkommen, omfamnad, runtvisad (i vårt nystädade hem) och helmyst av min älskade lilla Lilleman. Det finns inget bättre än Theo, våra sagor på kvällarna, det mysiga prata-om-vad-som-har-hänt-idag-stunden och alla kramar och pussar som följer därefter.


Världens mysigaste Lilleman!

I´m on break!

En aning kallt är det här på parkbänken utanför äldreboendet men jackan ska man väl kunna trotsa den 18:e juni? Om vädret hade varit normalt hade jag inte ens behövt den här tjocka huvtröjan som just nu värmer mig mot den något kalla vinden.

Har precis ätit landgång tillsammans med de boende, det ska vara fint när det är fredag säger dom! :) Imorgon blir det "värre" för då är det bröllop, då bjuder de på creme de la creme; massor med godheter för att fira tillsammans med bröllopsparet.

Ajaa, tajm får some slösurfing innan det är dags att bege sig inåt igen!

DEN DÄR FÖRBASKADE MONARKIN!

Jag skulle kunna sitta i flera timmar och uttrycka mitt missnöje relaterat till Sveriges såkallade "statsskick". Konstitutionell monarki, även kallat, alltså den sorts monarki vars maktbefogenheter är reglerade i landets grundlag.

I vår grundlag har Kungen fråntagits all sin makt och sina rättigheter att uttala sig politiskt. Han används enbart som en person som ska "representera" Sverige genom att vinka och hälsa artigt vid olika statsbesök, öppna och närvara vid en del viktiga möten.

Även inom det militära är Kungen involverad, vad vitsen med det är vet jag inte med tanke på att vi är ett land under nedrustningsprocess, ett såkallat neutralt land som inte vill förknippas med krig och elände.

Det är vad jag vet att vår svenska Statschef sysselsätter sig med.

Jag känner inte riktigt att det är värt de cirkus fem miljoner han tjänar om året, men han är dock vår Kung och han har faktiskt lånat ut sitt huvud till både våra frimärken och mynt/sedlar - det blir som ett plåster på såren till honom!

Förr var jag överhuvudet taget inte insatt i det här med monarki och republik, sålänge landet fungerade så kunde det vara skitsamma! Det var faktiskt en utav mina tanter på äldreboendet som gav mig en insyn i hur det egentligen fungerar i Sverige.

Som de flesta andra äldre damer läser hon Svensk Damtidning/Kungligheternas skvallerblaska och i den stod det om en väska som Madeleine/Victoria hade köpt, för en hutlös summa pengar - många 0:or. För att citera henne;

"Hur har de mage att använda våra skattepengar på det viset? Förstår de inte vad de pengarna kunde ha gått till, hur mycket det kunnat ge till en behövande människa?"

Det blev mitt wakeup-call, deras inkomst kommer från oss, skattebetalare, som de gör vad de vill med. Vad får vi tillbaka..? Gör de något för oss som ingen annan människa kan göra?

Mitt svar blev nej.

De åker på olika FN-uppdrag, besöker människor i nöd och startar olika fonder och insamlingar för människor i nödställda situationer, vilket jag egentligen tycker är rena humbugen! Det finns "vanliga" människor som kallar sig volontärer, läkare utan gränser mfl som gör samma handlingar helt osjälviskt.

Kungafamiljen får flyga i privata jetplan, på skattebetalarnas bekostnad, ner till de drabbade områdena, när de är där nere får de lön för deras "arbete" - det är det enda jobbet de har och alltså det som de får lön för.

Frågan jag ställer mig är att om man tar ifrån dom deras titlar och alla bidrag, skulle de självmant tjäna ihop pengar genom ett vanligt arbete, köpa en biljett och flyga ner till de drabbade människorna och bo och leva tillsammans med dom? 

Ärligt, vad tror ni?

En sak som har triggat mitt missnöje till monarkin till denna grad är den stundande vigseln som sker på Lördag, Victoria ska gifta sig med sin Ockelbo-snubbe (...) Hysterin är total liksom slöseriet med våra skattepengar.

12-14 miljoner enbart för att kyrkan skulle passa de två omaka.

Idag sa de på nyheterna att renoveringen utav Haga-slott där de två omaka ska bo änsålänge har renoverats för 47,2 miljoner kronor och summan väntas stiga. Totalt säger nyheterna att skattebetalarnas kostnader för bröllopet (nu) är uppe i över 100 miljoner kronor.

Etthundramiljonerkronor, jag kommer aldrig i mitt liv att ens få se så mycket pengar! :|
0,1 miljard - för ett bröllop (?!) och kungen är sjysst och langar in med tio miljoner.

"Tack snälla Herr Kungen för att du ger tillbaka 10 miljoner kronor till skattebetalarna så vi kan lägga dom på din dotters bröllop, tack, du är givmild!" - den gubben är fan värre än Prins John i Robin Hood!

Jag hoppas verkligen att detta är slutet för monarkin i Sverige, vi har en statsminister i Sverige som vi betalar för att styra vårt land, representera oss utomland and so on, och han är bra mycket billigare i drift än den där kungen!

Tänk vad vi kunnat tjäna på att avskaffa monarkin, det är ofantligt många miljoner varje år.

Sänka skatterna, lägga mer pengar på vård/omsorg och skola.
Tänk Sverige, tänk! Vad är det vi betalar för egentligen?


Taajm får wörk!

Nu ska denna lilla donnan rulla mot arbetet, grabbarna bus ligger och nannar middag, hade mycket hellre lagt mig därinne och gosat kan jag erkänna. Meen, så är det här i fucked-up-världen!

Frukostering!


Theo´s frukost; fil, jordgubbar och special-k - mumsfillibaba! :D

Kvällsöppet,

Då var man en liten natt-bloggare meed!

Ofta att jag inte orkar sitta här så sent, men idag gör jag ett undantag. Sitter och väntar på att Sahara ska komma - och jaa, hon är lika torr som Gobi-öknen! :D Hjärtat kom precis hem från fisketuren i Ystad, inget napp på spöet men solbränd och fin är han iallafall!

Utbildad och klar är jag också, smörgåstårtan var juh självklart dagens höjdpunkt, synd att de inte skvallrade om den innan frukosten för då hade jag sparat mer tomrum i magen till den! Det vart mest repetition utav allt det man kunnat sedan innan fast det är alltid bra att damma av de grå lite då och då.

Var i Sjöbo vid fyra-tiden, möttes upp av Veve och Emilia på stationen, mina små hjärtan! Cyklade och hämtade Theo på dagiset, sedan vart det rakt till Kvantum för att inta dagens glass-ranson! Mums var det!

Redan imorgon blir det en ny glass-ranson, då med moster Snaa :D
Mjukglass med nussette - eller hur det nu stavas (?)

"..tjatiga, motsägelsefulla morsa!"

Jaa, ibland är man roligare än man gör sig.

När jag höll på att laga potatisbullarna/värma dom i ugnen, frågade Theo mig gång på gång; "Är de snart färdiga mamma?" och varenda gång blev svaret; "Nej, hjärtat, de är inte riktigt varma än!"

Minutrarna gick och Theo blev mer och mer otålig.
"Är dom färdiga nu mamma?"

Till slut, efter många förfrågningar; "Ja hjärtat!"

När jag precis lagt upp maten på hans tallrik säger jag;
"Nu får du vänta lite Theo för maten är varm!"

Den blicken jag fick tillbaka översatt i ord;
"Skojar du med mig?!"

Hemleverans!

Iiik, idag kom mina kläder :D

Hade beställt en "klänning", som liknade ett litet strut-tält - alltså inte alls som på bilden. En rosa tunika, en naturvit stickad tröja + en grå wannabe skinnjacka!

<
Dom två tyckte jag om, får se med den rosa tunikan, de där volang-gardinerna fram till var mer markanta än de såg ut på bilden, but that blue shit is going right back where it came from!

Nu ska jag duka fram lite kvällsmat till mig och hjärtat,
potatisbullar med lingon! :)

Ormar i huvudet,

GAH!

Har precis duschat och det värsta jag vet är blött hår som ligger och trycker mot mitt huvud, inget smart drag med tanke på att jag ska rulla om tio minuter. Har en het dejt med solariet och efter det en mindre het dejt med bussen mot Dalby.

Utbildning hela dagen lång står på schemat, solen lyser utanför och hånstrålar mot mig.
Om man skulle skaffa sig ett liv och ligga ute och sola hela dagen istället?

min lilla guldklimp!

Ååh, jag måste vara belönad med den underbaraste unge i denna världen!

Theo leker med sina bilar;

Bil1 - "Men, vad gör du?"
Bil2 - "Vi försöker bara rädda dig."
Bil3 - "Vi har en överraskning till dig!"
Bil1 - "Va? Har ni?"
Bil2 - "Ja! Den är här borta."
Bil3 - "Titta! Överraskningen är Blixten!"
Bil2 - "Vrooom vrooom! Wow, han är cool!"

Och så fortsätter det, just nu har de "alla" gått in på rummet och hittat några andra Blixten-figurer.

Att ett barn på tvåochetthalvt år bara kan sitta så och vara tre olika "personer" på samma gång, föra ett "ordentligt" samtal - jag är totalt häpen :| Min underbara lille skruttunge!

Snabbmat,

Mm, precis ätit kvällsmat, bara disken som återstår.

Blev "snabbmat" idag; gravad lax med pulvermos och ärter, samt en klick majonnäs, i mitt fall blev ett litet berg eftersom att jag är en majo-addict. Gott var det och mätta är vi.


Snabbt och lätt, färdig och mätt!

Vilken ansträngande dag,

Jaha, nu sover alla utom jag ^^,

Theo däckade på soffan efter massor av plask och lek i badkaret, hann inte ens bädda klart hans säng innan han sov :| Det gick undan kan man säga, och nu har näste man slocknat på soffan, inte lätt att vara man idag!

Jag å andra sidan sitter och väntar på S och L - vi ska titta på GRINCHEN! :D
Äntligen någon mer än jag med dålig humor och smak för julen :)

Har varit och köpt mig en cykel idag, gör vågen gott folk! Det var inte fyra år för tidigt kan jag säga, älskar min nya rosa polare :D Min och Theos polare! Theo har haft en cykelstol och hjälm ganska länge, till och med två hjälmar har det hunnit bli, en med Blixten och en annan random helmet.

Finally så har vi hästen också!

Men det var inte lätt att få upp Lilleman i cykelstolen, inte till en början. Han var väldigt rädd för att cykeln skulle välta - mycket försiktig som sin mamma :) Fast efter att cykelturen hade startat fick den fortsätta ett tag, då skulle han inte alls av igen, hah!

Har varit lite ambitiös och fotograferat dagens göran;

Lilleman @ cykeltur med farsan!


En snäll Lilleman i badkaret tillsammans med Grodorna Boll, Bill, Bull och Ball - don´t ask ;)


Hah, min lilla stjärna!


Och såklart min nya Polare!

Laundryday

Godmorgon!

Solen skiner genom molnen lite då och då, vågar man hoppas på en solig juni-dag? Inte tvåtusentio, ah, ah! Detta året förvånar det inte mig om det snöar på midsommar,

- vädret är knas!

Nu ska jag och Lilleman bege oss ner mot den stora affären, handla tvättmedel och socker plus en massa annat trams men dom två produkterna är de viktigaste komponenterna i min dag idag. Ledig, som jag är, har jag självklart något att göra!

Japp ni gissade rätt, det är tvättstuge-dag idag.

AWII!

Precis suttit och läst igenom mina gamla blogginlägg och faktumet kvarstår;
I need to start blog again!

Hah, som om att ordet "blog" skulle vara ett verb (?!)

RSS 2.0