#hejdåsommar

Imorse blev jag och Lilleman vittne till ett ganska lustigt fenomen. Det var tydligen inte bara vi som ansåg att morgonens temperaturer kylde mer än vanligt, hundratals fåglar runt om i vår lilla tätort gjorde sig iordning för flygningen mot varmare breddgrader - årets jippo ur ett fågelperspektiv.

När vi körde inne i centrum av vår lilla by såg vi att tätortens landmärke; Möllan såg, minst sagt, annorlunda ut. Vid närmre efterforskning såg vi att det inte handlade om någon renovering eller tillbyggnad - nej, det var hundratals flyttfåglar som gjort sig redo att flyga söderut!
Its a new mile!

Idag är dagen D, dagen då tålamodet tålde att testas, allt till lilla Lykkans förtret!

Idag är första dagen vår lillastora tjej inte ätit välling under hela dagen (!) För mig var detta gigantiskt, för Lykkeli var det nog monstruöst, absurt men nu i slutändan; absolut möjligt!

Dagen började med en skål ekologisk havregröt, som Murre åt (¿!) en utslängd katt senare stod där snart en ny skål havregröt på bordet. Lykkelis armar for som spaghetti på en karusell - hon älskar sin gröt!

Efter frukosten blev det sanering av fröken som åtföljdes av sanering av köket. Lite bus, hoppgunga, kattklappning senare var det hög tid för en förmiddagslur tyckte min 6-månaders kompanjon!

Till lunch blev det;
Första smaktestet på denna och det gick helt OK, de där riskornen var förstås lite småkonstiga men efter ett tag slank de ner som ingenting.

Hämtning av Lilleman, ärendeskötsel - är det ett ord!? Annars ska jag ha patent på det, grymt snyggt och totalt oväsentligt i sammanhanget....

Till fika åt damen smörgås med fruktpuré - äpplepäron den nya favoriten! Kvällsmat blev potatismos med palsternacka (en klar favorit)

Vi avrundade kvällen som vi började dagen; med en skål gröt! Och efter nattningsproceduren (- är det ett ord!? För annars, yeah you know the drill...) gjorde jag iordning en flaska, Lykkeli liknade duracell-kaninen när hon såg vad som var i görningen - mammas tjej!

Nu sover hon gott sedan en timme tillbaka, vår vackra Lykkeli


Finns det något finare än Newbies kreationer på en liten tös!? *melting overhere* 😍Söndag = Slödag

Usch ja, tvi Vale vad denna mamman är trött idag, dottern har haft magont hela natten, tidig morgon, kusinbus och nu fotbollsträning....
6-månader,

Idag passerar Lykkeli ännu ett landmärke, att bli 6 månader aka ett halvt år är inte fy skam!

Dagen har firats med gröt och underbart fina kläder ifrån Newbie i stl 74 :))
Storleksbyte,

Jag har gått och dragit på det här beslutet ett par veckor, dels för att man inte vill inse att ens lilla bebis är så stor som det påstås och dels för att Lykkan har väldigt många fina kläder hon inte hunnit använda i stl 68 än....

Idag fick jag ta tjuren vid hornen, efter en del sentimentalt dravel med mig själv åkte 68 garderoben ut - förutom några av hennes übersöta koftor från Newbie, de är vi inte redo att skiljas ifrån, än.

Nu är det tvätt på gång, de flesta kläderna var redan iordning men någon hade visst handlat och stoppat undan en del som glömts bort (a)
attsittasjälv,

Vår älskade lilla prinsessa Lykkeli sitter numera själv (!) #tidenspringerifrånmig


Lykkeli Angelica Alice

Har missat att skriva om vår lilla prinsessas dop den 9:e augusti 2014 - tillsammans med sin kusin Alwin blev de denna dagen officiellt medlemmar i Svenska Kyrkan!

Min underbara familj!

Lykkeli

Man blir en aning förvånad när artisten Lykke-Li gillar en bild på min Lykkeli på Instagram 😉Kom-ihåg-lapp-till-mig-själv

Heter man Lykkeli badar man efter frukost, inte innan! Varje gång jag sätter mig ner med min lilla 5-månaders bebis går jag in i något positivemode där jag endast ser möjligheterna för den stundande måltiden.

Möjligheter som i en ekvation, som tillsammans med faktumet att din kund är en 5-månaders bebisborde vara logiskt solklar att det kommer sluta med blod, svett och tårar - men uppenbarligen omöjlig för mig att förutse. 

Neejra, denna morgonen var, likt alla andra mornar, en ny möjlighet till en kladdfri måltid enligt mig. Ja, möjligheterna var så stora att Lykkeli tillochmed fick bada före morgongröten (!) och efter badstunden sätter vi oss i godan ro och ska äta.

Likt alla andra mornar blir jag abrupt överraskad av min dotters bordsskick.... Lykkeli är specialist på att prata med mat i munnen, gärna göra en del glädjetjut som gör att gröten flyger extra långt. Ett annat trick hon har i rockärmen är förmågan att kunna nysa med gröt i munnen, detta tricket kör hon gärna flera gånger under samma sittning

Och om det inte var nog där ska man gärna känna på maten - när den är i munnen! Och då menar jag inte med tungan, nejdå, man gräver in hela sin lilla hand i den lilla munnen och drar ut gröten som mamma precis lyckats stoppa in - för det är inte heller någon enkel match att få maten in i foderluckan.... Lykkeli har nämligen fått för sig att när man äter ska man inta rollen Duracellkanin, denna roll innebär att man hoppar upp och ner i stolen samtidigt som man hugger efter skeden med gröt

Har ni inte redan räknat ut det ska jag berätta för er att när måltiden väl är över behöver både Lykkeli och hela hennes omgivning saneras! 

En halv portion gröt och en toalettrulle senare, Lykkan är iallafall nöjd 😉


Dagens kom-ihåg-lapp till mig själv;
Lykkeli badar alltid efter måltider.

Det där med sovmorgon....

Somliga påstår att det är överskattat, jag påstår att det är omöjligt! Åtminstone om man delar säng med Lykkeli - hon drar dig i håret, sparkas, gör glädjetjut från ingenstans m.m.

Alla sjusovares värsta fiende ;)

Att gå på disco,

Som rubriken lyder har vårat fredagsnöje (fredagsbönen enl. A) bestått av ett lågstadiedisco på sonens skola. Ett mycket trevligt initiativ av kommunen simsällskap, barnen njöt verkligen av sina 105 minuters springtillsjagstupar-tid i den allmänna gymnastiksalen.

Den höga energiförbrukningen fylldes snabbt på igen av simsällskapets sockerförsäljning, där fanns allt som kunde gjort vilken tandläkare som helst gråhårig.

Theo hade jättekul med alla sina kompisar, själv satt man i kanten av gympasalen och försökte undvika att bli nertrampade av den lösdrivande lågstadiehjorden - jag har knutit band med Zimba i Lejonkungen. Agerade sjuksköterska till barn som skadat sig, detektiv till barn som tappat sina pengar, jourtelefon till barn vars föräldrar åkt ifrån discot - rena rama kalabaliken i vissa lägen. När man såg de ledsna/vilsna barnen kändes det skönt att man stannat kvar med sin son trots att ljudet höll på att spränga trumhinnorna!

Kvällens minus går till simsällskapets prissättning, att ta 3kr/godisbit (godis som du i vanliga fall köper i lösvikt för 7kr/hg) kallas kort och gott för RÅN! Och att inte ens förhöra sig med 6-åringar om hur mycket pengar de har INNAN de väljer 20 små bitar och i handen bara har en 10:a - kvällens sämsta!

#hejsjöbo

#hejsjöbo

Instagram finner man väl de flesta på i dagens läge iallafall, inte minst Theo & Lykkeli och alla deras upptåg!

Med hashtaggen (halshuggen om du frågar Autokorrekt) #hejsjöbo har man chans att få sin bild publicerad i Sjöbos lokaltidning. Har använt taggen endel (enkel enl. A) och denna veckan lyckades en bild komma med :)

Att vara i svängen redan som 5-månader - vad ska det bli av vår lilla fröken 😘Go'kväll!

Godkväll alla glada individer!

Nu ska jag och min kära autokorrekt försöka skriva ett blogginlägg tillsammans (!) Vi har en väldigt svängig relation jag och lilla A - stundtals räddar hen, vilket förövrigt är ett mycket passande ord på min icke-könade compadre, mig ifrån olustiga situationer men för det mesta sätter den rackaren mig i olustiga situationer!

Ja, man kan inte ge hen en sekunds frist ens för det kan hinna hända mycket på den tiden - och försök absolut inte lägga in en annons någonstans tillsammans med autokorrekt - om du såklart inte är sugen på att sälja något helt annat än det du har hemma; en helt vanlig dammsugare blir ett enkelt offer för A och förvandlas snabbt till en Damtoalett....

Nog tjatat om det, jag skulle egentligen mest tjata om att jag laddat ner blogg.se appen och hoppas att jag nu ska kunna ta mig tid för att blogga mera!

Här har ni iallafall den gladaste tjejen Lykkeli 💞

RSS 2.0