It´s a sunday evening!

- och jag måste springa till teven,
det är juh ensam mamma söker (:

Men först ska jag bara lägga in en bild på min lilla älskling, han är 7-8 månader gammal på fotot så det är juh ett tag sen men han ser bara föör söt ut på det ;D


- hah, mammas pussgurka!

Sovmorgon!

God förmiddag gott folk!

Idag har man fått sig en välförtjänt sovmorgon utav sin lilla grabb! :) Inte nog med att han gick och la sig klockan 7 igår kväll så mamma och pappa fick lite kvalitetstid, han vaknade inte förrän nu strax efter 10, wii!

Theo har ätit sin frukost och jag har fått mitt kaffe, det kan inte bli bättre.

Funderar på om jag skulle klä på mig och Lilleman och gå ut och leka i snön en stund, den lilla som finns kvar. Har inte riktigt bestämt mig för hans immunförsvar mår juh inte direkt som det ska efter 5 kurer penicillin/antibiotika och en nerkylning på det är nog inte det bästa,

- fast en liten stund i trädgården kan nog inte skada.
See you later!

Det är faktiskt Lördag idag!

- and it´s time for some wining, i believe.

Idag är jag trött och grinig, lättirriterad och extremt negativ, varför? Joo, det började så här att jag inte fick den nattsömnen jag hade förväntat mig i förrgår natt och sovmorgonen dagen därpå som jag hade blivit utlovad var som bortblåst!

Ajaa, inte mycket att göra åt det för jag skulle ändå till la wörk klockan 12 och jobba till 21:05 - de där sista 5 minuterna är ungefär som mina 5 mm i min längd - extremt viktiga!

Lagom till halv 8 snåret på kvällen inser jag att nattpersonalen på avdelningen inte kommer komma och den kommer inte att ersättas heller, p.g.a. att verkligen ingen kunde gå in, så jag tog på mig att stanna kvar över natten.

So I did, kom hem strax efter klockan 8 imorse, lyckades slumra till vid halv 9-9 tiden, väcks av M ett par timmar senare för då ska inte jag ligga där och dra mig för då kan jag absolut inte somna sen ikväll!

Nähä (?!) här har man ingen egen vilja kan jag säga så jag har helt enkelt varit uppe sen dess och mitt humör är som sagt inte alls på topp, möjligtvis på fel topp om det skulle vara något.

Aaa, för att sammanfatta gnället;
- jag är arg idag, men som alltid så kan argalappen pigga upp mig en aning;


- smileyface.

Snattade bilder!

- yees, från Theo´s faster Milla! :)


Theo med sin tårta och spelande ljus!


Barn får som sagt inte leka med eld men Theo ville ha tillbaka sitt ljus :/ ..


Jajaa, tårtan var väl också lite rolig!


Mm, grädde!


Kladdikladd!


Pappa ska också bli kladdig ;p


En ganska snygg pose ;D


Jaa, ni kan juh själva gissa vad dom gestikuleringarna ledde till! :)


Applåder till den duktiga födelsedags grisen! :)


Inga kommentarer haha :)


Som sagt, vissa uppmanade till dåligt bordsskick :p


Ännu mer applåder till mammas duktiga kille!


Lagom kladdigt!


Theos favorit-present som han fick av mormor :)


Titta, han kan själv minsann :D

Det var lite andra bilder från 1-års kalaset, väntar fortfarande på att Moster Snork ska komma med skivan med resten av bilderna så jag kan lägga upp ännu fler bilder på vår lilla stjärna!

Thats all folks!

It´s all about my age!

HJÄLP!

Det här med ålder har förföljt mig hela mitt liv, vad jag minns av det iallafall. Alltid har man fått höra kommentaren "Du är inte så gammal" - sen har det kvittat om jag var 9 år eller 18 år.

Jag har alltid trott att det berott på min stora syster som är ett år äldre och 1 dm längre än mig, det fanns kanske en liten möjlighet att det varit därför folk fått uppfattningen att jag är skit-liten för att jag är så mycket kortare än henne!

Men nu är faktum, realityn, sån här att hon flyttade till London 2003 i juni, alltså 5,5 år sedan och åldersfixeringen kring lilla moi har inte slutat, tvärtom - den har eskallerat!

Min fulla förståelse finns hos dom som står bakom kassan på Systemet och diverse tobaksrörelser, jag hade inte heller velat ha på mitt samvete att en minderårig springer ut med en flaska vodka och ett paket ciggaretter för att sedan ofreda sin tillvaro!

Nix, mitt stora problem är allmänheten, verkligen vilt främmande människor som ska lägga kommentarer. Kommentarerna kommer från alla håll, bokstavligt!

På jobbet (äldreboendet) är det ingen skillnad, först började det med att personalen skulleövertygas om att jag faktiskt är över 20 år gammal - 23 år - inte så svårövertalat men det fanns ändå vissa ögonbryn som ruckades.

Sedan kommer vi till de äldres anhöriga, de flesta undrar om jag har skollov nu eftersom jag har tid att vara där, någon annan undrar hur länge praktiken varar och vilket program jag läser.

Den värsta kommentaren var ändå "Vad trevligt att du har ett av dina barnbarn på besök idag!" - motkommentaren till det blev juh den att "Neej, jag jobbar här" - kvinnan tittade på mig med en mycket misstänkt blick och såg inte det minsta övertygad ut.

Jaa, roligheterna tittar fram lite överallt.

Någon vecka innan Theo tittade fram var jag och Tebbe på väg hem till oss från Trafikskolan, i en gammal busskur satt det en hel drös med 13-15 åringar, när vi hade gått förbi fick vi höra kommentaren;

- "Titta, ska den lilla ha barn, gud så liten hon är!"

Hm, om 13-15 åringarna tycker att jag ser liten ut då kan man undra vilken åldersgrupp jag hamnade i (?!)

En annan sak, som jag och min plånbok tycker är helt okej, är att busschaufförerna alltid trycker in barnbiljett till mig, jag säger precis som en vuxen skall säga men de slår in barn iallafall.

Där har ni något att utreda Skånetrafiken! :p Åkte på barnbiljett senast imorse till la wörk ^^,

Andra kommentarer .. Tjaa, jag fick en nu i måndags när jag och lilleman åkte till Dalby för att hälsa på pensionärerna, vi gick genom deras lilla "Centrum" och utanför den allmänna pensionärs-mötesplatsen (ungefär som en busstation för 80+) sitter det en äldre man och en äldre kvinna på 2 stolar.

De log mot mig och Theo så jag hälsade glatt och gick förbi, hör kommentaren från mannen;
"Det var mig en väldigt stor pojke med en väldigt liten mamma!" - kvinnan höll med.

VAD ÄÄR DETTA? Det ska jag tala om för er, det är grymt irriterande! Ta legitimation och ifrågasätt min ålder om det är nödvändigt, t.ex. på ett uteställe eller vid köp av alkohol/tobak, men för övrigt spar era stämband innan jag klipper dom!

Jag vet om att jag inte är världens längsta (163 cm) men så jävla kort är jag inte, sen att jag ser ung ut det ska ni få bita på sedan för när ni är 80 år och ser ut som russin i skallarna då kommer jag;

- "Nyss fyllt 65"
I will get back ..


Jag mååste uppdatera!

- så att jag minns någonting!

9 november tittade Theos 6:e tand fram, 16 november tittade den 7:e tanden fram, denna i underkäken till vänster om de två mittersta, den högra har inte kikat ut än!

MEN, Theo har saglat som, jaa jag vet inte vad, en läckande vattenslang? Och jag har tyckt att detta varit lite underligt men så har juh den ena bissingen efter den andra tittat ut, men efter den i underkäken så förstod jag inte varför han dregglar de här oerhörda mängderna (?!)

Det hade gått över mitt förstånd helt enkelt.

Fram tills nu ikväll när vi busade på skötbordet, såg en vit prick inne i hans mun, i överkäken och där där kind-tänderna ska sitta, trodde först att det var en blåsa så jag kände efter men nej, nej!

Hans första kind-tand! :)

Det är inte konstigt att han har vaknat på nätterna och varit ledsen, där är juh en jätte-bissing på väg ut! Av ren nyfikenhet kände jag runt i hela hans mun efter fler och på andra sidan, tvärs över, har en till kindtand tittat fram, visserligen sys det bara en ytte-pytte spets utav dom men dom är där! :)

Tittade i hans lilla tand-bok som han fått från tandläkaren, han följer den boken totalt! 12-20 månader så ska de två kindtänderna titta fram ;D Självklart de två nedre med, men änsålänge är det bara små utbuktningar där men de är också på väg ;)

Men nu har jag inget specifikt datum på tand 8 och 9 (som jag alltid mååste ha!) men jag tror att den ena kikade fram inatt, 18/11 och den andra som stack ut mer har nog varit där sen den 15/11 ungefär!

Såå, var bara tvungen att skriva ner allt så jag kommer ihåg vad jag ska skriva in i hans bok nästa gång jag plockar fram den! Seeya!

Mamma´s ängel!

Födelsedags-grisen!

- bokstavligt talat!


Jaa, det var ingen som sa att man måste äta sin första födelsedagstårta fiint ;)


- Hah, underbara duu!

En försenad "Frukostering"

- och en massa bus!

Detta inlägget började jag att skriva på vid klockan 10 imorse, försökte sedan fortsätta med det klockan 12, därefter kl 17 och nu är tiden 21och jag sitter här igen, får väl se om det blir något inlägg eller inte.

"Nu har Lilleman och morsan käkat frukost, mest Theo då för jag är ingen frukost-människa, fungerar mest som ett moraliskt stöd på morgonen." 


- det där är då skrivit kl 10 imorse och passar inte alls in på det jag vill skriva om nu, ni bjuds på ett par bilder från frukosten iallafall!


Mm, gott med macka!


Och så blir det lite dricka mellan tuggorna;


Ååh, mammas goa pussemun det däär! Världens härligaste pussar från de vackraste läpparna i världen!

När jag nattade Theo vid 20-tiden så hade jag honom i famnen och vaggade runt samtidigt som jag sjöng för honom, som han kramades och sa "aah" - det säger han alltid när han kramas/myser, och pussades hela tiden, underbara unge!

Men tillbaka till vår lilla mamma-son dag;
Idag har Theo lärt sig hur man trycker in och ut en CD-rom!

En mycket duktig pojke!

Öppnar både den övre och den nedre


Det gäller att hålla tungan rätt i mun i såna här situationer!

Världens stoltaste Lilleman ser ni här!

Hah, såå kul vi hade åt det, minst en halvtimme iallafall! :) Han är så klok min lilla kille, idag har han hjälpt mig samla ihop tvätten i tvättkorgen och kastat in det i maskinen, lagt ner DVD-filmer - som låg framme - i sin låda igen.

Det är verkligen en gåva att ha barn!
MammaHjärtaTheo1 års kontroll,

- och födelsedag!

Jisses vad tiden springer iväg, det är helt sjukt när man tänker på det, fast arbetar man och har familj så är det inte konstigt om inte timmarna räcker till allt som man vill att de ska.

Våran högtidsdag igår - Theos födelsedag - firades med pompa och ståt, eller iallafall hemmabakade prinsesstårtor med försök till fin garnering och så hade Theos mormor bakat jättegoda bullar!

Theo fick en egen tårta som han med glädje hanterade precis som han själv ville, fast man kan juh säga att det fanns vissa som uppmanade till dåligt bordskick ;)

Munnen full av tårta, banan och mandarinklyftor föll mannen i smaken!


Skeden var mest med för syns skull ;)

Som alltid så klappar Theo när någon säger att han är duktig :)

Efter denna bilden dog batterierna i kameran, typiskt va? Som tur är har jag min älskade lillasyster och hennes systemkamera som var där och bokstavligt talat fångade hela kvällen på film ;)

fler bilder kommer på presenter och annat!

1 års kontrollen idag gick bra, förutom att Theo inte fick sin vaccination p.g.a. att han fortfarande går på antibiotika, men har fått en ny tid på måndag nästa vecka, mätte och vägde gjorde dom självklart idag, ingen antibiotika som kan stoppa det ;D

Theodor 10 November 2007

Längd: 53 cm
Vikt: 3365 gram
Huvud: 34 cm


Theodor 11 November 2008

Längd: 81 cm
Vikt: 10930 gram
Huvud: 47,5 cmDet är en ofattbar skillnad på denna killen idag mot då, men något som han fortfarande har kvar och som jag tror att han alltid kommer ha kvar är hans starka vilja och sina klarblå ögon!

BTW! - 6:e tanden stack "ner" 9/11
Den vänstra tanden brevid den vänstra framtanden! :)

People are strange

- including me!

Jag satt på bussen hem från jobb nu ikväll - försökte mig på att mobilblogga men mitt batteri tillät inte det, vilket egentligen är helt ointressant men på grund av att jag är den jag är så skriver jag om det ändå.

Till saken; när bussen anlände och jag steg på den så var där massa människor på den, ofcourse, men där fanns ändå vissa lediga "par-säten" så att man slapp sitta brevid någon man inte känner.

- Enligt mig är det det värsta som finns.

Satt på bussen och lyssnade på min halvkassa radio i mobilen som typ bara får in P4, lönt? Störde mig på paret som satt snett bakom mig, tjejen låg ner över sin "kille" (eller vad det nu var) enbart för att kika genom gången ner till busschauffören.

Grymt irriterande och totalt meningslöst! Men dom gick av halvvägs till Sjöbo - skönt - och det gjorde typ alla andra också, helt plötsligt var bussen nästan tom!

saknade jag alla människorna som precis varit runt mig, jag är en ganska social människa om alla andra människor bara håller sig på ett visst avstånd.

Det är samma sak vissa kvällar när man går hem från bussen och man inte stöter på en enda levande själ, då önskar jag bara att det kunde dyka upp någon typ varsomhelst,

- kommer det däremot fram en människa så går jag till och med hellre över på andra sidan gatan bara för att slippa gå förbi den!
Hah, strange? En aning.

Men nu kallar älsklingen så godnatt!

OH MY GOD!

Fortsättning på cp-läkare kan man säga!

Fast denna gången var det CP APOTEKET som började, åkte in till Ystad Lasarett igår för apoteket där var det enda i närheten som hade Theos medicin hemma.

Kommer in, får sitta i en lång kö, kommer till kassan, dom tar receptet - får sitta ner ytterligare 20 minuter för att de ska blanda till medicinen, kommer tillbaka till kassan igen.

Väl där så säger hon i kassan;
"Detta är en jättehög dos, det måste ha blivit fel."

Jag som redan är trött på allt som ska krångla försöker febrilt tala om för denna söta tant att doseringen är hög pga att han redan fått denna medicin innan i den vanliga dosen och att det inte hjälpte så därför är doseringen hög och doktorn har informerat oss om detta.

"Nej, jag kan inte skriva ut detta förrän jag har pratat med doktorn, du får vänligen sitta ner tills jag fått tag på honom."

Återigen back in the chair, trodde jag skulle få ett riktigt utbrott där inne, nu fick det vara bra!

Hon kom tillbaka igen och talade om att doktorn inte var anträffbar men att de lagt in en sökning på honom så han ringer as soon as possible.

Jag och M och Theo åkte ner till småbåtshamnen under tiden och promenerade där, faktiskt himla mysigt och Theo tyckte det var jättespännande med alla båtar.

Åkte tillbaka till apoteket (som skulle ringa oss när de fått besked) och då säger de att doktorn vi träffade inte var tillgänglig som igår, men de har fått tag på EN ANNAN DOKTOR som ska ge sitt utlåtande.

Där fick jag ett utbrott, ska de låta en doktor som inte ens har träffat Theo och tittat på honom eller hört all bakgrund till allt detta bestämma hans dosering?! Och läkaren som skrivit receptet blir totalt ignorerad.

M blev också vansinnig och vi körde in mot Sjöbo, strax utanför Sjöbo ringer apoteket och säger; "Vi har pratat med den nya läkaren nu, han har dragit ner doseringen till hälften så nu kan ni komma och hämta medicinen."

Jag tror aldrig att jag har dumförklarat en människa så hårt som jag gjorde då - "Han har redan fått den doseringen en gång och den biter inte på det!"

"Ni låter en helt främmande doktor bestämma över min sons medicinering så vi kommer få åka akut in med honom till Lund om 10 dagar igen, vad fan är det för logik?!!!"

Sa till henne att vi hämtar ingen medicin förrän de fått tag i den doktorn vi träffade.

08:30 imorse ringde det från Apoteket i Ystad.
"Hej, vi har fått tag på doktorn ni träffade och vi har ändrat tillbaka till den doseringen han hade skrivit ut så nu kan ni komma in och hämta det."

Jag har bara ett fucking ord att säga om vår fucking jävla sjukvård i detta landet;
LÖÖÖNT?!!

Jävla viktigpettrar som dyker upp överallt!
THANKS FOR NOTHING!

Tänk nu om vi hade nöjt oss med vad den "nya" doktorn ändrade doseringen till igår, inte fan hade apoteket fortsatt ringa vår doktor för att se ifall den nya doseringen blivit rätt!

"Men vi måste dubbelkontrollera sådant innan vi ger ut medicinen så det inte blir något fel."

Det enda den fucking personalen höll på att göra var ett stort jävla fel med Theos dosering så han inte blir av med sin öroninflammation! Lita på en doktor som inte ens undersökt mitt barn ... Dumförklarar doktorn vi träffade och skita stort stycke i vad vi föräldrar anser,

Hur faan kan det bara få lov att gå till så här (?!)

CP-LÄKARE!

Titt-ut!

Snacka om att man har blivit hjärntvättad av den leken nu, Theo fullkomligt älskar den - hade han fått bestämma hade vi lekt den 24/7 typ :p

En trött liten jag är det som skriver, det har verkligen varit fullt upp den senaste tiden, massa jobb, en sjuk liten Theo mm. mm.

Kom hem från akuten i Lund för ett par timmar sedan, Lilleman har gått med en öroninflammation i nästan 2 månader, dom har gett honom 1 penicillinkur + 3 antibiotika kurer på en månad (han har gått på detta i 29 dagar utav månadens 31 möjliga). Och öroninflammationen har inte ruckat på sig en millimeter.

Igår fick han åka ner på vårdcentralen igen, bara sjätte gången denna månaden 8-) på grund av att han fick fullt med blåsor i hela rumpan, skinnet bara skalades av på honom, blödde och varade.

Det visade sig att han helt enkelt ätit för mycket medicin på så kort tid - NOG FÖR ATT JAG HAR IFRÅGASATT HUR MAN KAN GE EN LITEN BEBIS SÅ MÅNGA KURER PÅ RAD MEN IALLAFALL (?!)

De tog bort antibiotikan direkt och han skulle skickas akut in till Öron i Ystad - vi var inne i Ystad på akuten klockan 4 på morgonen för en vecka sedan och då talade de om för oss att dom hade ingen öronklinik där så vi kunde bara åka hem igen, men helt plötsligt fanns det en?!

Ajaa, dom skulle ringa oss igår kväll och Theo skulle bli sövd för att läkarna skulle punktera trumhinnorna på honom och bla, bla - något hysterisk jag var när dom sa så ?!?!?!?!!

Imorse hade Ystad fortfarande inte ringt så jag ringer dom och frågar va fan deras problem är; "Ni har fått en tid den 17:e November kl 09:00" - säger kärringen i luren - KABOMM SA JAG!

"TVÅ VECKOR, SKA MIN SON FORTSÄTTA GÅ MED DETTA I TVÅ VECKOR TILL?! ÄR DU HELT JÄVLA GALEN HAN HAR INTE ENS FYLLT 1 ÅR ÄN HUR FUCKING JÄVLA MYCKET SKA ETT LITET BARN FÅ LIDA INNAN NI TAR IN HONOM?!?!?!?!!"

- "Detta är inte vårt fel, den doktorn ni var hos i Sjöbo har inte skrivit att det var akut och där står inget om att punktera någon trumhinna så det verkar inte speciellt akut."

Oooh, tänkte jag, fucking jävla cp-Sjöbo vårdcentral, allt är deras fel!

Ringer och bråkar med den telefonisten och allt hon har att säga är att hon måste maila doktorn och fråga vad som har hänt, mer vansinnig blir jag så jag och M bestämmer oss för att fucka allt vad Sjöbo och Ystad heter och åka akut in till Lund.

30 minuter innan M kommer och hämtar mig på jobbet ringer VC i Sjöbo, hon har fått svar från doktorn + att hon har remissen han faxat in framför sig, där stod både att det var AKUT och att dom skulle punktera trumhinnorna på honom, fattar inte vad det var för CP-tant som jag fick prata med ?!?!?!?!

Man behöver tydligen inte vara läskunnig för att arbeta på Lasarettet i Ystad!

Ringer upp Ystad igen, hamnar i växeln och ber om att få bli kopplad till ÖRON.
"Dom är på lunch så det går inte."

Försöker så snällt som möjligt förklara för den här kärringen att jag ska snacka med någon nu, sen skiter jag i om dom så har maten i munnen eller i fel strupe, någon ska stå till svars för detta!

Neej, det gick juh inte sa lilla tanten så jag bad dom fara och flyga och sen åkte vi till Lund.

Där fick vi hjälp och dom kunde inte med ord beskriva hur sjukt illa behandlade vi har blivit, alla läkarna i Sjöbo har bara prackat på Theo medicin och tutat i oss att det är enda lösningen, de har inte ens brytt sig om att ta reda på vad det är för en jävla bakterie!

Det visade sig också att han knappt har något vatten bakom trumhinnorna heller så doktorn förstod inte varför man skulle trycka hål på dom, det är mest i smärtlindrande syfte man gör det om trycket är för högt men det botar inte inflammationen :S

CP-läkare!

Jaa, så här kul är en del av mitt liv just nu, nu har vi fått en ny kur han ska ha och förhoppningsvis bli frisk av, och som doktorn sa "Ni ska få rätt dosering denna gången" - det stämmer att Sjöbobor inte kan räkna!

IG-BARN HELA HÖGEN!

RSS 2.0