Återbesök!

Yees, då var återbesöket avklarat!

Har nyligen kommit hem från Barn-mottagningen i Ystad där Theo som sagt har gått för sina "böjveckseksem" sedan februari 2008. Då varken eksem eller torr hud förekommit på 1.5 år (sedan april 2008) är han nu avskriven ifrån det.

"Antagligen var det en allergisk reaktion av äggvita som utslagen kom ifrån."
sade farbror doktorn idag efter att ha synat Theo väldigt noggrant.

Det började med att de sa att Theo var mjölkallergiker och att det var laktosen i mjölken prickarna kom ifrån. I januari 2008 fick han börja på laktosfri ersättning, detta bytet reducerade inte prickarna ett dugg men vårdcentralen vägrade att lyssna på mig angående AD-dropparna och att prickarna faktiskt hade börjat träda fram efter att han börjat få dom.

Ringde till Barn i Ystad, kom in där i februari 2008, när vi kom dit blev läkaren minst sagt upprörd, Theo såg ut som en röd-prickigkorv rent ut sagt! Hela hjässan, bålen, ryggen, armarna och benen var fyllda med utbuktande röda "kakor". Han sattes genast in på en penicillin-kur och två olika sorters salvor men fortsatt laktosfrikost - lyckades icke övertyga denna läkaren heller om AD-dropparnas inblandning i det hela.

Återbesök april 2008 på Barn i Ystad, prickarna var puts väck och vi ifrågasatte läkarnas ordination på laktosfrikost. Därav gjordes ett blodprov enbart för att "övertyga" oss föräldrar om att läkarna faktiskt hade rätt! Provsvaren visade inga tecken på laktosintollerans, provet visade trettio olika saker de hade tagit prov på och det enda som gett utslag var just äggvita 0-1 på skalan - alltså typ nada?

Hösten 2008 var vi på återbesök igen, då åt Theo både mjölk- och äggprodukter, inga prickar eller torr hud syntes till och inga salvor hade använts på ett halvår. "Vänta ni bara, det kommer nu till hösten när det blir regn och rusk ute!" sade doktorn till oss.

Idag, hösten 2009, frågade han oss om han inte haft några utslag eller torr hud "Nej, inte sedan april TVÅTUSENÅTTA!" svarade jag honom. Och då var han såklart tvungen att lägga den där smarta kommentaren om att det var inga böjveckseksem utan helt enkelt en allergisk reaktion utav äggvita, för det är han juh känslig mot!

"Fast han har nog vuxit ifrån det nu eftersom MPR sprutan inte gav några utslag" fortsatte han.

De kan säga vad de vill för jag vet om att min son fick prickarna efter att vi gav honom AD-dropparna och det står även på den flaskan att i sällsynta fall kan dropparna ge utslag, och denna gången var Theo en utav de sällsynta!

Doktorn får säga vad han vill, jag vet att jag hade rätt all along!
Fuck sjukvården, ibland behövs bara en förälder och lite sunt förnuft.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0