Oprah

Tittade precis på reprisen av Oprah från igår, det handlade om 9/11 - 2976 människor dog och 343 brandmän och ambulanspersonal.

Jag kan säga direkt att jag har lagt 11 september 2001 på hyllan, jag hade nästan glömt det för ett litet tag där, men när man såg alla de här människorna som har blivit utsatta för det, som lever med det varje dag - då blir det verkligt igen.

Att se alla de här barnen, fruarna, männen, föräldrarna som förlorat sina nära och kära - måtte detta aldrig hända igen :/ ..

Men sen samtidigt, hur många har dött i Irak? På grund av Bin Laden och hans patrull? Hur många föräldrar och barn har blivit utsatta för exakt samma sak där nere?

Men det är inget som sänds ut till övriga världen och det är fel.


Kommentarer
Postat av: LINN

jag hade nästan också glömt bort det tills jag läste ditt inlägg..

och ja, det är hemskt. man vet liksom inte riktigt vad man ska säga om det. och i alla fall jag kan inte förstå hur det riktigt kan hända, hur människor kan vara så onda och hänsynslösa..

2008-05-06 @ 11:52:52
URL: http://nollkommanoll.blogg.se
Postat av: Natalie

Det är många, från typ räddningstjänsten, som fått cancer av det där efteråt med :/

2008-05-06 @ 12:06:56
URL: http://ntm89.blogg.se
Postat av: carro

verkligen jätte hemskt :(

Ha en bra dag!
Caroline

2008-05-06 @ 12:14:06
URL: http://carrobruden.blogg.se
Postat av: G.

Självklart är det i sig en ondskefull handling, men på sitt sätt en mycket nödvändig händelse för västerlandet. Västerlandet - och i synnerhet en "världens stormakt" USA - kan inte längre agera världspoliser vars beslut baseras på den socialisation och de värderingar som sker i våra länder. Andra länder och deras invånare fungerar på ett helt annorlunda sätt på grund av de kulturella skillnaderna, vilket mer än nog borde vara argument till varför de ska få möjligheten att lösa eventuella konflikter på egen hand.

Dessutom är det sedan länge tillbaka vida känt att USA stormade Irak med huvudsyftet att få kontroll över oljeflödet från landet, då de hellre sålde till Ryssland och Kina än USA. Idag har de fått kontrollen, vilket innebär att mer än 90 % av all olja som utvinns i Irak och närliggande områden skeppas direkt till kontinenten. World Trade Center-tragedin är nödvändig för oss att förstå den påverkan vi har på andra kulturer i vår jakt på välfärd och vårat konsumtionsberoende. Vi kan inte längre blunda för det, och faktum är att WTC öppnade mångas ögon för vem som egentligen är boven bakom allt detta. What goes around comes around, eller hur?

2008-05-06 @ 14:44:38
URL: http://idiocy.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0