- Lagom

Är det bara jag som tycker att i det moderna samhälle vi  lever i idag så är det lite 1800-tals-aktigt att det bara är Sverige som har ordet Lagom?

Lagom är faktiskt ett ganska bra ord, ett befriande ord för den som använder det. Som när någon frågar en "hur mycket vill du ha?" - så svarar man oftast "lagom" - för det är bekvämt, helt plötsligt behöver man själv inte bestämma hur mycket man ska ha och man har någon annan att skylla på om mängden blir fel.

Sen är det ett ord man kan slippa undan med, som om någon frågar en "tycker du att jag är tjock?" - istället för att behöva ge sitt ärliga omdöme, som säkerligen kommer bli ifrågasatt och utdraget, så kan man "smita undan" genom att säga "nej du är helt lagom". Egentligen har du inte gett någon åsikt alls, för ingen vet vad lagom är - det är helt upp till personen som säger ordet, men motparten är nöjd med svaret.

End of discussion - det är ett väldigt modernt ord enligt mig iallafall och jag tycker det är synd att det inte används i fler länder, för det passar bra in i vårt samhälle - fast det är kanske lite för svenskt, det här veliga och att inte säga exakt som man tycker och tänker?

Kommentarer
Postat av: Josiee

ha en skön fredag:)

2008-04-18 @ 11:31:59
URL: http://josieeme.blogg.se/fashion/
Postat av: MaDe

Lagom är ju väldigt smidigt.. det gör det lätt för en precis som du säger. Men vi borde bli bättre på att säga vad vi verkligen tycker. Har precis trillat in här på din blogg, men du verkar skön som gör precis det.

2008-04-19 @ 14:11:43
URL: http://jagefrisk.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0