"SMISK I RUMPAN!"

Kväller mina kära blogg-läsare! :)

Har egentligen inte tid att sitta här för jag och älsklingen ska titta på film nu men jag mååste skriva en komisk sak som hände innan idag - annars har jag glömt bort det till imorgon!

Det var imorse, jag och Theo hade klätt på oss för att springa till mötet och såklart var jag tvungen att fotografera honom i sina nya, varmare, kläder. Theo som tycker kameran och fotograferingen är ett återkommande, störande moment i hans vardag blev som vanligt irriterad på mig (!)

Lyckades få till en och annan bild, de flesta suddiga därav kämpade jag ett par minuter till för att få det helt bra. I hopp om att vända Lillemans irriterade humör till något positivt fotograferade jag hans kylskåpsmagneter (som självklart är Blixten-figurer) och visade honom fotona.

Jo, visst blev Lilleman glad men resultatet blev inte som jag hade tänkt mig. Helt plötsligt skulle jag bara fotografera Luigi, Blixten, Doc, Sally och alla andra - resterande bilder blev alltså på olika figurer från Disney-filmen Bilar.

Till slut var jag tvungen att lägga ner kameran, då blev Theo irriterad "Nej mamma!" röt min lilla gosse. "Fota Igi mamma, nu mamma!" fortsatte han. "Nej hjärtat vi hinner inte fota mer för nu måste vi gå." svarade jag honom.

Den beryktade trotsen har forit i vår lilla stjärna och den kan komma i vilken situation som helst och var som helst och nu visade den åter sig igen!

((Lite bakgrund till Lillemans uttalande som ni snart ska få höra!))

När Theo är olydig och inte alls lyssnar på oss brukar M fråga honom;
- "Ska du ha smisk i rumpan?"

Och så vidare i refrängen - Efter tjafset om fotograferingen tog Theo upp min halsduk och började flaxa runt med den samtidigt som han med hög röst sa till mig;

- "MAMMA, SMISK I RUMPAN!"

Jag kunde inte tro mina öron! Vad sa han?! Samtidigt såg jag den lilla 92 cm långa och 14 kilo tunga killen stå med min två meter långa halsduk och med alla krafter i världen försöka svinga upp den från golvet utan resultat

- det var svårt men jag lyckades hålla mig för skratt!

De där små liven, de kan allt förvåna en både på det ena och det andra sättet! ;D

Lilleman strax innan uttalandet ;)

Nannigt värre!

Just nu nannar min lilla prins, första eftermiddagsluren på hela veckan - äntligen! Det är verkligen inte roligt att ha en 22-månaders kille som inte vilat middag när det är dags för kvällsmat, bara massa tjafs och gnäll!



MYSKILLEN!

103.389 steg (!)

Åh ja herregud, det kändes iallafall som det.

Vi har i princip varit ute och gått hela dagen men det har varit skönt. Vinden ligger i lä och solen kikar fram på sina ställen, kyligt men dock en riktig höstdag! :D


Buskillen innan vi skulle bege oss imorse!

Morrn!

Nu är jag och Lilleman på väg att bege oss ut i kylan, pappersskrivning nu kl 10 :D
See You around!

Anna Anka till salu!


Kommer ursprungligen från Sverige, just nu befinner den sig i USA. Den bökar runt och kallar sig för "Anka" men är i själva verket en riktig "GRIS"! 

Trots sitt sega och torra utseende så säljs Anka´n färsk (?) först till kvarn! 
Endast 49:90kr/kg - hela Anka´n för 2000kr!

Hm, eller inte?

Det har börjat blåsa upp så vi hoppade båtturen idag, inte värt att riskera något ;/ .. Stackars älsklingen hade sett fram emot det jättemycket - synd om hjärtat.

Nu ska vi strax äta maat iallafall, ett stort (+) för min mage ;D

Jag draaar och fiskar!

Wish me luck, I wish I was Per Gessle right now ;p

Äntligen hemma!

Nu är mitt lilla gryn hemma ifrån BabyCaféet, en aning blåare än när han åkte ;)


Theo har minsann pysslat med kusinerna och fastrarna idag! :)

Ulf Larsson - död?

Såg det precis inne på Aftonbladets hemsida, blev faktiskt chockad, han? Tycker att "legender" trillar av pinnen både här och var. På något sätt känns ens egen dödlighet verkligare när någon man känner eller en "kändis" går bort ;/ ..

Det känns väldigt tråkigt, Ulf var för mig "Den tjocka glada gubben på Teven" under en stor del av min uppväxt. Jag förstod inte så mycket av vad han höll på med och varför eller vad han egentligen var för något men han var alltid glad.

Nu på senare tid har man läst mycket om hans alkoholism, viktnedgång mm. Viktnedgången tog på något sätt bort min bild av honom, han passade inte längre in som den tjocka gubben och på så vis försvann min "gubbe" redan där.

Och nu är han borta för alltid, jag hoppas verkligen att han har det bra där han är nu och att han bringar mycket skratt i himlen till alla de som finns där, may you rest in peace.


..och så det vardagliga tjötet!

Får la dra till med ett ordentligt inlägg också känner jag!
Det var juh faktiskt därför jag gick in här ;D

Lilleman är med sina fastrar på babycaféet här i Sjöbo, kunde tyvärr inte följa med då barn över 1 år egentligen inte får vara där, men de får vara med om de inte är med sina föräldrar. Guldklimpen är väl hemma strax efter två någonting igen.

Och innan dess har jag massor som jag ska hinna med!

Just nu håller jag på att laga kvällsmat, lite tidigt kanske? Förvisso men M har fått för sig att vi ska ut och fiska (!) när han kommer hem från jobbet idag - ginis + vatten = no good shit man. Men jag hoppas på det bästa och att båten inte sjunker ;/ ..

Det blir kycklinggryta till kvällsmat, tänkte att den kan stå och puttra en stund och sedan svalna lite så kan man bara värma den på spisen när det blir aktuellt med mat.


Paprika, morötter (mest för att få lite färg) strimlade bambuskott, rödlök och färska champinjoner


Kycklingfilé som jag marinerade igår kväll ^^, Viiiitlök!


Min trogna kompanjon Trunte


Och så lilla jag, i min vackra hemma-outfit ofcourse! :D

Rekommenderad, aa visst!


Detta var juh faktiskt lite roligt! :)

"Kärleksparet"

Fotograferingen gick bra idag!

Theo har varit ganska bångstyrig hela dagen och det började direkt när jag väckte honom imorse - han vägrade ta sina kläder på sig! Jag drog till med alla övertygelser som fanns i bakfickan men ingen tycktes bita på honom. Till slut sa jag "Men hjärtat, du ska fotas med Ebba idag juh! Då måste du ha dina fina kläder på dig!"

Vips så var ungen påklädd (?)
Tösen har bra inverkan på honom ;)

Vi fick gå till dagis i regnet, jag och Snutte var som dränkta katter när vi kom fram - Snutte var då Theos regnskydd och uppfyllde sin uppgift exemplariskt! Det mindre exemplariska var när Theo skulle gå runt med den dyblöta Snutte inne på dagiset men det löste sig ;)

De första vi mötte inne på dagiset var Ebba och hennes mamma, jag såg direkt hur Ebbas mamma viskade i hennes öra och pekade mot Theo. Självklart var jag tvungen att göra detsamma ;D och när Theo fick syn på Ebba så var det som när man tänder på en nyårsraket!

Theo for runt på hela dagiset och ropade "Ebba! Ebba! Ebba! Ebba!" - jaa, han var så exalterad att han inte ens märkte att han sprang åt fel håll haha :) Till slut fick jag lugn på den lilla mannen och vi kunde sätta oss tillsammans med Ebba och hennes mamma vid ett bord.

Ebba satt och byggde med ett Bamse-pussel och Theo skulle självklart hjälpa henne. Småpratade med Ebbas mamma och hon berättade att Ebba aldrig delar med sig av sina leksaker, bara till Theo! Och hon kallar Theo för Tiger men börjar bli ganska duktig på att säga Theodor.

Sånt är verkligen det roligaste att höra, helst med tanke på att Ebba änsålänge inte pratar lika mycket som Theo :)

Det var så mysigt att se dom två tillsammans, men Ebba är minsann en bestämd liten dam och det behöver Theo! Där gick inte vad som helst hem, duktig flicka :)

Efter en stund var Ebbas mamma tvungen att åka till jobbet så jag och Theo satt kvar med Ebba. Lilla blyga tjejen klättrade till och med upp i min famn, snacka om att jag kände mig stolt

Till slut var det även hennes tur för självporträttfotografiet och Theo blev som galen, han ville juh fotas med Ebba ;/ .. Frågade en av fröknarna om inte Ebba och Theo kunde fotas tillsammans, både jag och Ebbas mamma ville det, men det gick tyvärr inte - gnat-tanter säger jag bara.

Sedan blev det iallafall dags för "klassfotot" - gud, vilket kaos säger jag bara! Ungarna blev juh helt stirriga av att vara 40 st barn i ett 16 kvadratmeter stort rum (!) Theo brydde sig inte så värst men de stackars andra små barnen som gallskrek och var helt panikslagna - det skar i hjärtat kan jag säga :(

Lilleman fick sitta mitt i fotot tillsammans med den andra Theodor som går där,
längtar tills vi får hem bilderna! :)

Ebba satt tyvärr hos en annan fröken,
tyckte hon kunde suttit tillsammans med Theo istället.
Våra små hjärtan (L)

YES JAG VILL! :)

bloggen

Jag vill synas på familjebloggarna.se, vill du?
Var med och tävla om en plats här!


En bild!

Jees, det blev en bild så här innan vi ska gå!


Ser ni hur stor han har blivit (?!)

hick hick,

uää, jag har fått hicka ;/ ..

Tänkte precis gå och lägga mig men det är inte precis en bra idé att lägga sig brevid Lilleman med denna hickan, kommer få hela sängen att hoppa upp och ner juh! ;/ ..

Imorgon är det som sagt fotografering som gäller, efter det ska jag och Theo trava ner på byn, småtitta lite grann och sedan blir det nog hemgång - om inte lilla T bjuder på kaffe såklart ;D Det märker vi imorgon.

Idag har jag, M och Theo varit på något som heter St Bernstorp. Jag, dum som jag är, trodde självklart att St stod för Sankt men när vi kom fram stod det STORA BERNSTORP på skyltarna (?) Hm, sedan när förkortar man "Stora" med "St" ?

Sådana missar som kan förbrylla min lilla hjärna ibland.

Var först inne och tittade på fiskesaker, gääsp sa både jag och Lilleman och vandrade bort mot dryckeshyllan, det blev en fanta, en apelsin mer och en cola :) Hittade även en DVD hylla mitt ibland allt annat så 3 nya filmer till stjärnan blev det, bland annat Nalle Puh :)

Efter det skulle vi in på Media Markt men efter att ha sett den fullpackade parkeringen övervägde jag med mig själv och sa till M att jag helt enkelt inte orkade gå in där (A) istället gick vi in på världens största coop forum, de hade till och med smink (!) där, Loréal Max Factor Maybelline - aa, allt det där tjafset som de vanliga kosmetikabutikerna har.

Vad kommer härnäst?
Kolsyrat vatten inne på Systemet?

Ajaa, hittade lite smått och gått där med, bland annat en mus - till min dator, så nu är jag inte sladdlös längre, wii! :D En traktor-ljudbok och ett Blixten-målarblock slank även med samt lite mat.

Härligt att åka en runda en seg söndag och känna att man har rört på sig något iallafall.

Fotografering 8:30

Yees, imorgon bitti är ytterligare ett tecken på hur stor vår lilla kille egentligen är (!) första fotograferingen med klassen - eller dagisbarnen blir det juh! Ett "klassfoto" och ett enskilt foto blir det trots allt!

Morsan är oroligare än Theo kan man säga, hah, Theo bryr sig inte ett skit, men det ska han inte heller :) Själv har jag spenderat en bra stund av kvällen att hitta fram den rätt Outfiten inför det stora eventet imorgon! Efter många om och men blev detta resultatet;


Ett par blå jeans, standard, vit skjorta med en Kungen-tröja över!

Han har som sagt inga Blixten-övertröjor kvar sedan kleptomanen gått lös på dagiset ;/ .. Jättetråkigt men iochmed att Kungen är hans andra favorit så gör det nog inte honom så mycket!


Ska försöka ta ett fint foto på honom imorgon bitti också men om jag känner min lilla man rätt lär han vara så exalterad att han inte kan stå still, haha :) Han blir lätt sån när han vet om att han gjort sig lite extra fin!

Historien om "Abbe"

Känner att jag måste skriva ut den smågulliga historien om en viss "Abbe"

Det började en dag, för ett halvår sedan, när jag hämtade Lilleman på dagis. Theo var väldigt exalterad när vi gick ut genom dagisets bakdörr för att hämta hans vagn.

"Abbe cyklar! Abbe cyklar!" ropade han högt och pekade på en utav trehjulingarna som stod där. "Jaså? Brukar du cykla med Abbe?" frågade jag min son. "Ja!" svarade Theo och log jättestort!

Varenda gång han pratade om denne "Abbe" såg han väldigt stolt ut på något konstigt vis, därför trodde jag att denna Abbe var ett av de större barnen iochmed att jag brukar se Theo med dom när de är ute och leker.

Theo fortsatte att berätta historier om "Abbe" när han kom hem från dagiset och jag började i min lilla hjärna bilda mig en bild om denna lilla Abbe. En mörkhårig kille med bruna, busiga ögon, gärna en mörkblå jacka med vita ränder och mörkblå mössa.

Aa, jag såg denna Abbe klart framför mig men jag såg honom aldrig på dagiset när jag hämtade Theo (?)

En dag för någon månad sedan var jag inne och lämnade Theo på dagiset, skulle precis hänga upp hans jacka på hans krok då Theo ivrigt skriker "Abbe! Abbe!" och pekar på ett fack som är två-tre fack ifrån Theos.

På Theos dagis har barnen små lådor/fack man kan öppna som hänger mitt på väggen, under dom kan man hänga deras jackor och ovanför är där ett hyllplan där man kan lägga extrakläder och dylikt. På varje fack sitter det ett foto.

"Yes!" tänkte jag, "Nu kan jag se hur Abbe ser ut!"

Gick fram till facket och fick mig en smärre chock, på bilden såg jag en blond, blåögd, översöt, liten FLICKA! På facket stod det även; "Ebba" - jag stod som ett litet frågetecken och insåg att Theo´s "Abbe" faktiskt var en "Ebba".

Och hela min bild på en tre-fyraårig pojke med mörkblå mössa byttes ut av en liten blond flicka som är lika gammal som Theo, Ebba fyller faktiskt 2 år imorgon! :)

Skrattade lite lätt och sa till Theo "Men hjärtat, hon heter juh Ebba!" "Ja!" svarade Theo som att det var det självklaraste i hela världen.

Och dom här två, Ebba och Theo är med varandra dagligen och leker.

Härom veckan fick Theo med sig någon annans snutte hem och när jag lämnade tillbaka den på dagiset skrattade personalen och sa "Men, det är juh Ebbas!" - tror min lilla man är smått förtjust i den lilla flickan :)

Träffade både Ebba och hennes pappa i fredags när vi skulle handla, han berättade då att det var en morgon som han hade lämnat Ebba och Theo och hon hade funnit varandra direkt som vanligt. Theo hade självklart sin Snutte, som är megastor, och Ebba hade råkat ställa sig på Snutte.

Medan Ebba stod på Snutte tänkte Theo gå åt ett annat håll och en intet ont anande Ebba gled med på Snutte och slog huvudet rakt i golvet! Ebba blev jätteledsen och Theo gick direkt fram till henne och klappade försiktigt på hennes lilla huvud för att trösta henne.

Theo & Snutte - får töserna på fall! ;D

Detta är då historien om den lilla pojken Abbe som blev en Ebba!



sjukis ginis

Mucho the dålig uppdatering yesterday ;/ ..

Det hela började med att jag hade lite ont i magen och illamående igår när jag skulle till jobbet, trodde det berodde på att jag var trött men juh närmare jobb jag kom desto mer gungade det i magen och illamåendet blev mer och mer tilltagande.

Brukar vara illamående ibland på morgonen på grund av att jag inte ätit något så provade äta vindruvor och hoppades på att det skulle hjälpa. Det hjälpte för stunden men efter ett tag kom det tillbaka, gjorde allt för att ignorera det men till slut när hela mitt huvud snurrade och det kändes som att jag skulle kunna trilla ihop när som helst gick jag och vilade.

När jag vaknade kändes huvudet bättre men illamåendet var fortfarande kvar, gick in till sjuksköterskan och fick två panodil, detta var runt 10-tiden. Strax därefter kom en av våra gruppchefer upp till avdelningen och frågade om jag verkligen mådde bra och om jag kunde stanna kvar.

"Jo da" svarade jag. "Det får gå!" samtidigt som jag försökte få fram ett ärligt leende. 30 minuter senare fick jag ringa ner till henne och säga att jag inte kunde stanna längre och det var tungt. Jag är inte den som ger mig men då kunde jag inte ens stå rakt upp på grund av illamåendet.

M kom och hämtade mig vid halv 12, en halvtimme senare kräkte jag ;/
Då var jag hemskt glad för att jag inte var kvar på jobbet!

På något konstigt sätt kändes det bättre efter det, kom hem och la mig och sov tills klockan var fem på kvällen. Då var jag både hungrig och pigg (?) Känner mig fortfarande lite slö men tror ändå att jag hade kunnat klara av mitt kvällspass jag hade ikväll. Fast det är kanske bättre att stanna hemma och vila upp sig?

Missade både Johans två-årskalas och Laserdoom igår ;/ ..
Det var min roliga Lördag, hur var eran?


glömt minnet hemma?

Man kan säga att min kamera gjorde det idag, eller egentligen så var det mitt minne som skulle komma ihåg minneskortet men uppenbarligen så laggar det lite i mitt hjärnkontor för kameran kom med och inte minneskortet ;/ ..

Därav blev det inga bilder från shoppingrundan och heller ingen bild på när Theo stod och kramades med en flaggstång i Staffanstorp samtidigt som han sa "Såå flaggstången" och klappade den fint, kodak-moment - no camera, got that feeling before?

Vi hade roligt iallafall, lite stressigt men uppfriskande!

Har tagit några eftersläntar-bilder nu när jag kom hem,
inte lika roliga men dock väldigt informationsrika!


Jag börjar med mig själv, Hello Kitty says Hello Ginis!
Blev inte mycket mer köpt till mig, blev desto mer till vår lilla stjärna! :)


Här har vi då Lillemans nya;
7 par t-shirts
1 st polo
4 par byxor
4 par varm-tröjor

Det mesta i Blixten som ni kanske ser! :)


Vintern och kylan närmar sig, därav en lite tjockare jacka till Theo!

Återigen har jag köpt ny mössa till Theo (!) uppenbarligen äter de mössor till lunch på dagis för det dröjer inte mer än någon vecka så är hans mössa puts väck, alltid lika roligt! Därför köpte jag två mössor denna gången så jag kan garantera mig själv att lillkillen har en mössa på huvudet även om den ena skulle "försvinna".

På tal om att mössor försvinner, igår blev vi av med vår andra Blixten-tjocktröja på 1 månad, visst är det härligt med föräldrar som inte kan se skillnaden på "Inte mitt" och "Mitt" (?)

Underbara vuxna människor och Lovely DayCare!

Mitt hjärta!


en styck trött ginis,

Morrn!

Ingen sovmorgon idag heller |-) Fan, jag hatar att M väcker honom när han ska gå till jobbet, speciellt när jag ska jobba typ all the time. Idag ska jag förvisso inte jobba men imorgon bitti ska jag upp 04:45 för att hinna med bussen till jobbet - dags för hämnd kanske?

Och direkt efter jobbet imorgon ska vi på barnkalas, förhoppningsvis blir det en tidig säng-gång efter det iochmed att jag ska upp 04:45 igen dagen efter och inte är hemma förrän efter 23:00 - kul jul va? Inte det minsta.

Min älskade lilla Lilleman ligger här på golvet med Snutte och Tiger i högsta hugg, busfaktorn ligger på åttahundra ungefär samtidigt som han visar tendenser av ett gnällspiks-beteende?


En tidig frukost-ätare!

Jag tycker om er med!

Idag har ni varit riktigt flitiga i statistiken, är det för att jag skriver mer?
Kommentera gärna!

Nu säger jag godnatt iallafall!
Keep the good work coming!

Underbar?

Fick precis den frågan upp i mitt huvud;
- Vem är underbar, egentligen?

Just nu känner jag mig ganska kluven på de flesta med det mesta, jag vet faktiskt inte vilka personer i min närhet som jag faktiskt skulle kunna kalla underbara (?) Detta är inte familjerelaterat så ni kan sluta rynka på ögonbrynen typ .. NU!

Jag tror faktiskt att jag bara har en underbar vän i hela världen, oj vad det lät stort, i mitt liv - det lät nästan ännu större! För mig iallafall :) Sedan är det inte så bara att ha en, för jag har åtminstonne någon, kan tänka mig att det finns många därute som inte har en enda :/ ..

Åter till ämnet - underbar eller inte, det är frågan!

Jag har en vän som jag känt i över 10 år, herregud vad gammalt det lät - ska vi säga 5 istället? Ajaa, vi träffades på högstadiet, eller så säger vi lekis för att det inte ska låta så gammalt, hah! ^^, Jaja, jag ska sluta torr-skämta med er nu, det är trött-ginis som visar sitt rätta anlete.

Och på tal om då henne, inte trött-ginis utan min 10-års kamrat. Hon är den som jag alltid kan ringa till om det är något, den som lyssnar och den enda jag kan vara riktigt mig själv med - för hon är inte den som dömer.

Är jag sur och vrång kan jag prata av mig till henne, för det behöver man ibland! Utan att ens behöva oroa mig för att orden jag hasplar ur mig ska komma till någon annans öron. Hon är inte den som går till nästa vän och säger "Gud vad ginis är sur alltid!" enbart för att jag pratat med henne när jag varit på dåligt humör.

Nix, hon är faktiskt den som säger ifrån när något är fel, svarar ärligt på alla frågor och har samma tankeverksamhet som jag, det är underbart!

Har alltid en hjälpande hand i närheten, en riktig vän helt enkelt!
För mig är det en underbar människa!

En mindre underbar människa är, för mig, en person som inte kan vara ärlig om denne känner att den har problem med något utan istället springer och snackar om det med alla andra istället för att bara "spotta bokstäver" åt den personen som det verkligen gäller.

En person som kan sitta på nätet och smutskasta personer, med eller utan namn, för att timmar/dagar senare hälsa på dom nere i stan, usch? Det är en människa som säger att man kan lita på den och man litar på detta tills en dag man märker att något man sagt i förtroende till denna människan nått hela befolkningen.

Nej, det är helt enkelt inga människor för mig,
- synd att det finns så gott om dom bara!

Hemma, at last!

Godkväll/Godnatt - vad säger man vid denna tidpunkten egentligen (?)

Är äntligen hemma, det har varit en lång och tröttsam kväll, ska verkligen bli underbart att vila huvudet mot kudden om en liten stund! Fast först ska jag skriva klart detta, röka en cigg, borsta tänderna och sedan är det rakt ner i bingen hos mina två favoritpojkar.

Ibland är det verkligen jobbigt att jobba kväll, mest för att man vill ha lite "kvällkväll" när man kommer hem. Lilla bekymret med den "fix-idéen" om "kvällkvällen" är att klockan blir asmycket innan man landar på kudden (!) och det i sin tur är inte roligt när Theo, klockan fem-sex på morgonen, börjar rycka och dra i en och säger;

"Mamma! Vakna mamma" med den där söta, pipiga daltrösten - som jag inte vet vart han fått ifrån ^^, Sedan drar han i täcket allt vad han kan, för det vet han att om man ska väcka någon så måste täcket av, vad har jag lärt honom för dumheter egentligen? ;)

Uppdateringen är väl inte mycket mer än vad den var för 12 timmar sedan, den största skillnaden är att jag är mycket tröttare nu än innan och att det är mörkt ute!

Imorgon ska jag och Snäckan med Theo till Burlöv (!) ska bli underbart roligt att åka ut och roa sig litegrann, bara glida en hel fredag (+) Därav blir det en tidig frukost klockan 8a imorgon, eller kaffe iallafall! :)

Sist men viktigast (!) ska jag skriva ett stort tack till Connie! Har tyvärr inga pengar på min lur därav inget sms ;/ .. Iallafall, tack vare Connie är jag nu garanterad timanställning i Sjöbo! :) Åh, ingen är lyckligare än jaag!

Ängsgården nästa, inte vem som helst som är välkommen där, eller hur vännen? ;)

Besöksrekord!

Hah, eller inte!

Det märks att man blivit dålig på att uppdatera när besökarna krymper men jag kan inte klandra er för det! Jag tycker inte heller om bloggar som aldrig uppdaterar så varför skulle ni stanna kvar här?

Lite update om läget da, jag och Lilleman ska promenera till dagis klockan 11 (idag igen) därefter ska jag ta bussen till jobbet. Jobbar kväll idag igen fast med Terese idaag - we make the best team ever!

Och imorgon är det lööning! Äntligen får jag utdelning för mina 203,5 timmar som jag jobbade i augusti (!) och det är bra för det är mycket som ska inhandlas denna månaden, både till Theo och till vår nya lägenhet!

Tyger till gardinerna ska vi snart börja kika på men först ska vi välja ut färgerna till hela lägenhet - det är det positiva med att de renoverar den innan vi flyttar in, det negativa är att väntan blir så låång :/ ..

Men den som väntar på något gott..
..resten kan ni själva ;D

Bangerhead.se

Tja!

Idag började jag dagen med ett inköphttp://bangerhead.se - äntligen! Har velat fram och tillbaka i flera veckor om jag ska beställa därifrån eller inte. Egentligen vill jag helst prova produkterna innan och därför har jag sökt efter dom i affären istället - enklare att reklamera en vara om man har en butik att besöka!

Har då varit inne hos både frisörer och kosmetika-butiker men ingen av dom har ens hört talas om Loréal Silverschampoo (?) än mindre deras Blond Balsam! Det enda de har visat mig är en rad konstiga märken som kostar dubbelt så mycket mot vad en flaska Loréal inne på Bangerhead gör.

By the way;


"Honey, I´m hoome"

Gaash, vad jag har längtat hem idag!

Did you see that? Jag har förlängt mitt GAAH med en hel konsunant! Duktig liten ginis ^^, man måste utvecklas och variera sig annars tror folk att man är torr och tråkig som en påse dinkelmjöl.

Dagen har varit lång idag och just nu känner jag bara för att gå och lägga mig, fast på ett helt annat plan är att gå och lägga mig the last option - därav sitter jag här och skriver massa goja.

På tal om gojor - ginis dummaste replik idag;
"Så det sitter en papegoja och skakar galler därinne?"

Fråga inte ens, haha, jag behöver nog sova ett par dygn för att bli normal igen men det får bli nästa vecka för denna veckan finns det inte tid till sånt trams! (på-tal-om-något-helt-annat-förresten) ..och snart ska jag och Snäckan bege oss mot stan, eller ja snart och snart, på fredag :)

LÄNGTAR!

Funderar starkt på att införskaffa mig en mus, till min dator alltså (!) Upptäcker mig själv flera gånger om dagen hur jag sträcker min högra hand efter musen som faktiskt inte ens finns, mongo?

Nej, ni kan vara lugna, det är bara en trött och förvirrad ginis som behöver sova.
Cigge på detta och sedan Godnatt!

godmorgon,

Pigga och vakna?

Jag och Lilleman är det i varje fall! :) Sitter här med min kalla kopp kaffe och myser, för det gör inget att kaffet är kallt när allt känns lugnt och skönt runt omkring en! Ska snart bege mig in i duschen - skönt! 

Om tre timmar blir det en promenad till La DayCare, sedan blir det antagligen en snabb kopp kaffe med Tebbe och därefter bussen till jobb. Arbete resten av eftermiddagen/kvällen, är hemma igen vid 11 |-)

Rolig dag ha?

090922

"Imorgon är dagen före dagen då man kan säga - Imorgon är det fredag!"

Hängde ni med på den? För det gjorde då inte jag första gången M´s pappa sa det, stod som ett sött litet frågetecken och försökte få ihop alla dagar och morgondagar hah!

Om man tar ekvationen baklänges så innebär det att imorgon är det Onsdag och jag ska självfallet jobba! Vad annars? Hade klättrat på väggar om jag fått vara ledig för länge :S Inte för att jag varit ledig idag eller i övermorgon men iallafall, I can still climb walls!

Har precis tittar klart på HK - God, I love Gordon! Många kan tycka att han är en elak idiot som enbart vill göra människor illa. En drulle som borde rensa lite i sitt ordförråd (!) men om man bortser från alla glåpord och onödigt arga kommentarer han kläcker av sig här och var ser man;

En man som vet hur man sållar rötäggen från guldäggen! Tack vare sin tuffa stil och pressande beteende får han lipsillarna att springa hem och de som klarar av det att kämpa ännu mer.

Två tummar upp för Ramsey ikväll, lätt!


"Mamma sova gott!"


Fotboll 090920

Aa ni! Igår gjorde ginis något som en ginis aldrig gör - motionerade! Eller jaa, motion ska man väl inte kalla det men vi gick ett par hundra meter från bilen och spelade fotboll tillsammans med Milla, Per, Oliver och Robert! Lilleman tyckte det var roligt tills någon annan fick fatt på bollen, jag ägnade mesta tiden till att se till så att bollen inte var på väg åt mitt håll!

Bollrädd till max, det visste ni inte va? Ginis-Fakta!

Bilder, oärligt snattade av Milla - hoppas det går bra ;D


Låter bilden tala för sig själv! ;D


Snyggingen själv juh! Zlatan nästa kanske?


Eller kanske inte? Snutt, snuttegulligull!


Faster Milla ville också vara med och snutta!


Oliver (Theos kusin) tränade på att sitta istället för fotboll :)


Jaa, jag var juh självklart däär! :D Snygg vattenflaska jag har haa? :)


Här är vi allihop utom Milla och Robert!

Tack för en trevlig eftermiddag guys! :D

..och så var det måndag igen!

Buhuu, vad inte roligt det var att stiga upp "imorse" - aa, jag kallar fan inte en mörkblå himmel med klarvita stjärnor på för en morgonhimmel (?!) Nej det var inte alls roligt.

De icke-roliga händelserna fortsatte att välla över mig på bussen till jobbet. För det första är jag som sagt ingen morgon-människa och det värsta jag kan stöta på på morgonen är en annan människa som jag inte känner (!) Naturligtvis var det en specifik sådan människa som skulle irritera mig denna morgon.

Bussen var nästan tom, massor med tomma stolar men såklart så skulle idioten sätta sig bakom MIG, gah, gaah, GAAHH! När jag åker bussen på morgonen vill jag fälla ner sätet samt fälla ihop ögonlocken och bara sova bort tiden till Dalby.

Det gick juh inte nu, för det är ofint att fälla ner sätet framför plytet på någon - men sätt dig för i helvetet inte bakom mig då! :@ Främlingar + Ginis + Morgon = ingen bra kombination.

Ajaa, satte upp knäna på sätet framför och kurade ihop mig istället, det är ganska mysigt men inte lika skönt i ryggen när man ska resa sig :/ .. Lyckades slumra till, vaknade av att en stor, typ skitstor, människa satte sig på sätet framför, BANG! :|

Det gjorde inte det lilla arga ginis-biet gladare. La ner tanken på en fridfull bussresa och tog upp min Ramlösa BURK som jag hade i väskan. Satt fint med den tills jag skulle stiga av, då fumlade jag självklart till det och burken välte åt sidan.

"KLUNK KLUNK KLUNK" - lät det och i mina öron lät det i stereo - ashögt! Då började idioten framför mig att rycka till, och när den stora människan "ryckte till" så kändes det i hela bussen. Tittade jättemycket bak på mig och vred och vände sig som en jäkla cirkusapa - cirkusgorilla rättfärdigar situationen bättre.

Där fick lilla ginis-biet nog. Nu var det nog med drumlar som störde mig på morgonen!
Reste mig upp för att stiga av, glodde på idioten och sa;

- "Det är för fan bara vatten!!"

Sedan gick jag av, ytterst missnöjd med hela min, vanligtvis så lyckade, bussresa.

Visst klingar det MÅÅÅNDAG om hela historien?
Sånt händer enbart på Måndagar!

090920

Har egentligen inte så mycket att skriva, eller ingen ork till att skriva det kanske vore mer sanningsenligt?

Jag och Lilleman har varit nere i stor-city och handlat idag, fyllde hela vagnen och därefter var det en lång, jobbig promenad hem som väntade oss. Efter denna lilla färden ner till byn kom jag fram till att vi MÅSTE byta sulky nu, visst den är inte ens 1 år gammal men det fungerar inte att ha Theo på 13 kg i den + en massa matvaror.

Kreverar inte den så gör min rygg det fantamig!

Min lilla vision för den nya sulkyn är;
Justerbart handtag - det har inte den vi har nu
Uppblåsbara hjul - små ruttna plast-hjul är såå B
Gärna lite rejäl i konstruktionen - vår nuvarande ser ut att knäckas när man ska vrida på den

Hittade iallafall denna modellen inne på Kronan.com


Hello my new dream-waggon! :)

En veckas leverans, känns som att man ska klicka hem den nu!

..och så blev dem Lindskog!

Godmorgon kära läsare!

Är fortfarande lite sunkig i huvudet efter gårdagens festligheter men så ska det juh vara - och roligt var det :) Först var vi i Tryde Kyrka där vigseln hölls och det var så fint! Blommor i kyrkan, glada människor och en vacker brud, helt perfekt!


Min M (Bestman) Brudparet Per och Angelika och Mia (Tärna)


Det finaste brudparet!

Efter kyrkan åkte vi hem till Per och Angelika där vi bjöds på en 5-rättersmiddag, det godaste jag någonsin ätit btw, rolig underhållning av Toastmaster som bjöd på en massa skratt, allt var helt perfekt!

Och vädret ska vi juh inte tala om, en helt perfekt bröllopsdag!
Grattis igen till er!

Nu åker vi!


Ha en underbar Lördag önskar lilla familjen Johansson-Björk

Bröllops-Outfit!






Dagen till ära har jag (!) tillochmed satt på mig en klänning (!!)
Duger jag? :)

..godmorgon!

Första gången på väldigt länge som jag faktiskt menar "godmorgon" och inte bara skriver det för att jag inte har något annat att skriva - och bortförklaringen om att jag egentligen inte menar det jag precis skrivit är en perfekt fortsättning på en torr ginis-morgonblogg!

Men idag började det hela lite annorlunda!

Klockan är halv 9 på morgonen och det är bara jag och Lilleman som är vakna :) Eller mjaa, M är nog lite vaken också iochmed att Theo konstant ska fråga honom "Pappa, är du vaken?" med den pipigaste dalt-rösten man kan tänka sig, haha!

Amandavardet, kan slänga sig iväggen jämfört med Theo :D

Och idag vankas det bröllop (+) Per och Angelika, Theos gudföräldrar ska gifta sig! :) M ska som sagt vara bestman och spela bröllopsmarschen på elgitarr i kyrkan (?) Låter kräjsyy men jag tror utfallet kommer att bli bättre än väntat.

Nu ska jag dricka upp mitt kaffe och plugga in platt-tången i väggen, bye!

Rullar fram,

Åh herregud ja!

En riktig mat-kväll har det varit ikväll, först lagade svärmor danska frikadeller med kantarellsås och potatis till oss - jättegott! :) När vi väl hade tagit den sista tuggan och börjat känna hur mätt man egentligen var så kom Milla, Per, Oliver, Connie och Maximilian med äppelpaj och vaniljsås till oss!

Såå nu är jag riktigt dunder-mätt, minns inte när jag sist åt så mycket, men gott var det verkligen! :) Stort tack till allihop! Var även tvungen att sno en bild ifrån Connies bdb där jag ser totalt galen ut :D


Hah, var bara tvungen ;D Visst är mina bubbel-bilder fiina?

Ajaa, Lilleman sover gott i våran säng, ska strax göra honom sällskap brevid kudden men först in i duschen - ni vet, här fåår man duscha! OCH TVÄTTA! Utan gnäll och gnat (!) Fyfan, ibland blir man bortskämd - right?

(43 dagar kvar)

The truth and nothing but the truth!

Ja, just nu är allt kaos runt omkring oss, jag trodde någonstans i mitt stilla sinne att jag och M skulle kunna härda ut fram tills den 1a november, men igår smällde bomben!

Iochmed att min kära "mamma" har ringt runt till hela min släkt, halva Sjöbo och en hög andra idioter och lurat i dom en av hennes vals-historier om vad som hände igår eftermiddag. Och nu tänker inte jag vara den som är den - för jag är den andra!

OBS! Jag skiter högaktligt i vad någon tycker och tänker om detta inlägget, den människan har gjort oss så mycket ont och baktalat oss något enormt att nu är det dags för världen att få reda på vem hon är egentligen!

Igår kom jag och M "hem" från jobbet som vilken annan dag som helst, hämtade Lilleman på dagis tillsammans och körde mot "Vita huset" - som då är min "mamma"s hus, där vi har varit inneboende sedan allt det med vårat hus hände.

Utanför Vita huset håller de på att gräva en viadukt och maskinen som gräver denna viadukten (en tunnel under marken) råkar vara en av Theo´s favoriter! Självklart stannade M bilen så nära grävmaskinen som möjligt och vi satt och studerade den en liten stund.

PLÖTSLIGT! Ja, plötsligt rubbades friden, min "mamma" kom framrusandes, fräser något om att pannan är sönder och läcker vatten, M måste fort in och titta på den! Vi kör in bilen på uppfarten men Theo blev jätteledsen för han ville titta på grävmaskinen så vi gick ut till den ett par minuter till.

JAG tycker INTE att det är något fel att visa min son en grävmaskin om han vill titta på den, är det någon mer än jag som inte ser felet i det?

Däremot tycker jag det är enormt fel att bli sur på en 2-åring (och mig) för att han säger Farmors bilar om några bilar som råkar finnas i hennes källare - normalt?

Hela händelsen utspelade sig på en kvart, från att hon kommer fram till bilen tills att vi går in genom ytterdörren. När vi kom in så stod den där människan och skrek "Dom ska ut härifrån!" "Nu har jag fått nog de ska ut härifrån!"

Ett av hennes vanliga CP-ryck var i full fart och denna gången fick både jag och Michael nog, helst med tanke på att hon satt till en alkoholist bara dagen innan och pratade vitt och brett om hur vi förstör hennes liv och att det är på grund av oss hon inte kan ha ett liv!

Vi har blivit beskyllda för allt, från A-Ö - ALLT!

Iallafall, när hon beskrev händelsen för alla de 30 personerna hon ringt till så låter det så här;

"Jag gick fram till Michael och Regina och sa att pannan hade gått sönder och om de kunde gå in och titta på den, då ställer de sig DEMONSTRATIVT och bara glor, enbart för att visa mig att dom tar då inga order från mig!"

- SICK PEOPLE AMONG US!

"Ni ska vara ute innan kvällen!" stod hon och sa till oss och talade om för oss att Theo behöver inte glo på någon jävla grävmaskin när hennes pannan är sönder! Och om han nu måste det så behöver bara en av föräldrarna stå där! För vi ska då fan inte stå som en familj - det är helt omöjligt?!

EN SAK KÄRRING! Min son och mina framtida barn kommer alltid prioriteras före allt annat, jag kan tyvärr inte bete mig som du gjorde mot oss när vi var små för jag älskar min son och jag kommer ställa upp för honom så länge jag lever! Det kommer jag göra för alla våra barn vi kommer få och jag kommer älska dom alla lika mycket, alltså - I will not become you!

Det är mitt högsta mål i livet!

Och det sista jag kommer göra i mitt liv är att prata illa om mina barn! Det är juh din vardagssyssla, fast har man inget liv och känner ingen så måste man tydligen prata illa om de enda man har!

Det sjukaste av allt är att hon, utan vetskap om vår nya bostad som vi flyttar in i den 1a november, kastar ut oss utan att lyfta på en ögonfrans ens. Kastar ut sitt enda barnbarn på gatan, det är tur att han har två riktigt far-föräldrar som aldrig skulle göra så!

HELST INTE FÖR EN TRASIG PANNA HAHA!

Jag kan bara skratta åt hela situationen, men nuuru "morsan" slipper jag snart dig för gott och du oss, GUD VAD UNDERBART! "Ingen är gladare än jag!" som du refererade dig sist, det är fel för är det några som är GLADA och BEFRIADE ifrån helvetet så är det VIIIII! :D

Jag vet om att du sitter och läser detta med din lilla "kompis" som visar dig min blogg ;) Och jag vet mycket väl vem du är ap-unge och tro mig det biter dig i svansen lilla vän, det märker du med tiden!

Det var då min torsdagskväll, jag hoppas att ni andra hade en bättre?


Dubbel-GAH (?)

Hah, precis suttit och läst igenom bloggen, både från förr och nu! Har "upptäckt" ett nytt ord som jag uppenbarligen nyttjar flitigt numera - Gah! Självfallet kommenterade jag upptäckten med ett nytt Gah! Därav rubriken; Dubbel-GAH!

Inte alltid lätt att vara en ginis!

Är ledig idag, bara tramsat rundor här hemma med Lilleman, första lediga dagen på 18 dagar så då har man rätt att strosa runt lite i vardagen. Mysigt är det iallafall, just nu nannar Lilleman men ska strax in och väcka honom för det är hög tid för hans mellanmål.

Har haft en tråkig stund nu medan Theo nannat och spenderat tid på att läsa lite bloggar. Brukar läsa en f.d. "vän":s blogg, det är förunderligt hur olika man ser på vissa situationer. Hon drar upp gamla händelser som hände för 5 år sedan och skriver ur sin synvinkel om det.

Vi vinklar verkligen åt varsitt håll kan man säga, hon beskriver sina vänner som falska människor som bara utnyttjade henne, I wonder who did that? Ajaa, skönt att vara av med packet, men inte roligt att hon ska sitta och må dåligt över att hon tror att det är hon som blivit lurad?

Människor slutar aldrig att förvåna en!

46

dagar kvar!

Nedräkningen känns just nu väldigt lång och oändlig men man kommer fram till 0 någon gång iallafall! Ska jobba idag, som vanligt, imorgon är jag antagligen ledig (?) man vet juh aldrig.

Inte hänt så mycket idag, varit med Lilleman och haft en lugn dag. Hälsade på ankorna innan det var dags för dagis, jaa sedan var det inte mycket mer.

Senaste nytt på Theo-fronten;

Kan räkna till 10 alldeles själv!
- Egentligen räknar han hela vägen upp till tolv men det är inte alltid.

Färgerna Röd, Gul, Blå och Vit börjar falla på plats!
- Vi övar dagligen både på klossar och bilar.

22-månaders gränsen är överstigen!
- Yees, snart är vår lilla stjärna 2 år, planering för födelsedagskalaset har börjat!

Och självfallet har hans meningar blivit mer avancerade, ordförrådet större och hans vilja att lära sig ännu mer bara växer och växer, han är som sagt vår lilla pratkvarn!

Och på Lördag är det bröllop, ska bli så himla kuul! :)


NYRENOVERAD (?!)

GAARH! Gud vad arg jag är just nu, ännu ett i-landsproblem à la ginis är på väg. För alla andra är det kanske skitlöjligt, men för mig och speciellt M är detta rena hånet!

Hittade vår gamla lägenhet på blocket idag;



Bildens värsta;

Den vita byrån, som VI har köpt på IKEA, var en möbel till hallen (iochmed att vi slitit ut alla förvaringsytor tyckte vi inte att det var mer än rätt att köpa en snygg möbel som matchade lägenheten) har helt plötsligt flyttat in i vardagsrummet?!

Att vi sågade i det högra hörnet på byrån för att få in den vid rören som sitter i hallen tycks inte störa någon? Jag undrar just vad som står i hallen just nu, måste vara ganska tomt utan byrån?


GET MY POINT? Bilden är tagen INNAN vi sålde lägenheten.


Lägenheten den 15:e maj TVÅTUSENÅTTA


Det känns som att köket har stannat upp i tiden?



Vi, mitt uppe i renoveringen.



HUR FAN KAN MAN SKRIVA "NYRENOVERAD"
OM EN LÄGENHET SOM BLEV FÄRDIG I MAJ 2008?
GAH! Jag blir så frustrerad!


Hon fick allt av oss med lägenheten, trots det ringde hennes mamma till oss (herregud är människan vuxen) och krävde 3000 kronor av oss för DET VAR DAMM BAKOM ELEMENTET

Alla dessa olika humör

Aa, den lilla "två-år-om-två-månader" - killen är en riktig pratkvarn, med humör! Det är helt otroligt att man kan ha vilda diskussioner med en två åring rörande vad han vill och inte vill, vilka bortförklaringar man kan ligga inne med!

"Rex" eller "De e Rex" är den vanligaste bortförklaringen då Theo t.ex. vält ut något på golvet eller om han är på ett ställe där han vet om att han inte får vara!


En vanlig diskussion med Lilleman

På tal om bortförklaringar och diskussioner, vi har även fått se mer utav Theos olika "humör" - vissa roligare än andra.

"Jag hör inte vad ni säger" - Theo har entrat scenen, det är en mycket uppstudsig liten krabat som gör precis som han själv tycker och tänker, att lyssna på mamma eller pappa finns inte i denna krabatens ordförråd ens. Nej, en arrogant, självbestämmande liten man det där!

"Jag lägger mig på golvet och skriker för att få som jag vill" - Theo har varit med ett tag, vi väntar fortfarande på att han ska packa sina väskor och åka hem igen, för det tricket funkar helt enkelt inte! Men icke, senast igår var han på besök - GÅ HEM!

"Mammas och pappas charmtroll" - Theo är den underbaraste ungen i denna världen! Väluppfostrad, lugn och hjälpsam, ja Gud, om alla barn var som Lilleman är just då hade jag kunnat ha 30 ungar, lätt!

"Omtänksamma" - Theo är den lilla mannen som så fort han ser att någon är utan något han har genast vill att denna personen också ska ha detsamma som han. Den lilla killen som springer och kramar folk för att de ska bli glada, klappar dom på huvudet och daltar med dom med världens pipigaste röst.

"Jag är full i rackartyg" - Theo är en ganska tyst liten 2-åring som helst inte vill varken synas eller höras då detta mycket lätt kan avslöja hans nästa upptåg. En ganska harmlös liten kille som menar väl men som lätt kan hamna i en farlig situation.

"Nanniga" - Theo är en trött liten kille med Tiger i ena famnen, snutte i den andra och tummen i munnen! Som mer än gärna vill ligga i mammas/pappas famn och gosa. Han viskar saker i ditt öra och tokmyser så länge han orkar ha sina små ögon öppna! Orden "Älskar dig" och "Godnatt mamma/pappa" är vanligt förekommande när man lägger in honom i sängen för natten - mysigaste ungen i världen!

"Jag är övertrött" - Theo, den värsta busen man kan stöta på! Energin flödar nästan ut genom öronen på honom samtidigt som ögonen håller på att slänga in handduken mitt i allt springande - detta föranleder oftast till att han trillar och blir jätteledsen. Denna Theo kan vara ganska rolig, tills han ska lägga sig i sin säng, då blir det varken "godnatt" eller "älskar dig" från hans lilla mun.

Här har ni några, som jag kan komma på nu, utav Lillemans humör.

En vilja av stål och envis som en åsna, vet vad han vill och gör allt han kan för att få det så
- märks det att det är vår son? ;)

1-0 till ginis!

Wihoo!

Idag är det en bra dag att vara en ginis! Solen skiner (i mitt huvud) och krafterna har hittat tillbaka till mina små muskler - jag börjar känna igen mig själv! :D Det är det enda jag tycker är bra med att må lite dåligt då och då, man uppskattar sitt "friska" jag något otroligt efteråt!

När jag kom hem från jobbet idag tog jag med Lilleman ut i trädgården och plockade några liter björnbär. I början gick det hela lite trögt, jag plockade i och Theo åt upp dom hah! Men efter ett tag tröttnade han på det och skålarna började fyllas med de svarta små hallonliknande bären - Ni kan aldrig gissa vad jag gjorde med dessa (?)




..två iprén senare

BLÄ! Hatar detta, jag har inte tid med att vara dålig. Känner mig helt orkeslös, blir anfådd för minsta lilla, det är ungefär när jag mår så här som mitt immunförsvar attackerar viruset som mest, därav orkeslösheten.

Ajaa, får hoppas att kvällen blir lugn och att detta lättar då jag faktiskt har 9 arbetsdagar framför mig efter ikväll, det är inte lätt att vara timanställd alltid |-)

Sovmorgon?

Usch jaa, klockan är 9:20 och vi (Lilleman and Moi) är vakna! Är helt slut i huvudet och totalt tjock i hela öron-näsa-hals, varför ska man alltid vakna till sådana saker? Jäkla virus de går på en när man sover, fegisar!


..morgon?!

Snäckan ringde precis och väckte mig "Skulle inte du gå upp klockan fem?" - jo, förutom att både jag och M somnade igår utan att ställa alarmen, bra jobbat!

Ajaa, morgonduschen kan jag glömma nu, ska strax väcka Lilleman och klä på honom, idag ska han ha sina nya regn-kläder med sig till dagis och en rejäl tillsägelse om att hans mössa ska vara på hans huvud när han är ute!

Det är inte roligt när mammor till andra barn på dagiset ringer till en på jobb och säger "Theo springer ute i blåsten och regnet utan mössa så du vet! Dagisfröknarna brydde sig inte när jag sa till dom att han faktiskt har problem med sina öron och ska ha mössa på sig!"

GAH!


Mitt hjärta i sina nya regn-kläder!

Undrar om de använder kläderna med tanke på att han hade sina vanliga skor i regnet igår och gummi-stövlarna stod orörda på hyllan?

Blixt och dunder!

Go´kväll alla glada!

Lilleman och jag har precis kommit hem, när vi nästan var vid huset började det regna och åska (!) Vi sprang in, Theo var duktig och hjälpte mamma bära in matvarorna.

Det var skönt iallafall att vi nästan var hemma när det började, i vanliga fall är jag på väg någonstans eller långt hemifrån :/ .. Tycker verkligen inte om att vara ute och gå när det regnar och åskan gör inte saken bättre (?)


I am on a break!

Då har man rast en liten stund.

Ångest, har missat ett samtal från "Okänd" - är det det samtalet jag har väntat på hela dagen igår och idag? Det skulle inte förvåna mig, mina nerver får vänta spänt tills imorgon då personen har gått för dagen :|

Ibland förundras jag över hur jag lyckas med allt.

..och nu var det roliga slut!

Inringd. Stressen är ett faktum, min lugna café-dag har ändrat skepnad i ett nafs, ajaa nu "slapp" jag vara ledig i dagarna tre! Ska lämna Theo på dagis, sedan blir det en kopp kaffe med Terese och efter det bussen mot jobb!

Lite ångest är det ändå, jag och Theo hade planerat pannkaks-kväll idag ;/

Men i detta samhället vi lever i idag kan man inte bara göra det man vill,
man får även göra det man inte vill - det är väl det som kallas att bli vuxen?

Hatisk morgon-människa!

Åh, jag är verkligen ingen morgon-människa, jag är så lätt-irriterad, huvudet känns som en pulserande ballong och mina ögon är alltid lika yrvakna. Usch nej, det är "tur" att man får rutiner med jobbet och inte längre kan sova till 9-10, då hinner jag morna mig för mig själv innan Theo vaknar! :)

Egentligen är en ultimat morgon, för mig, en dag då jag börjar 6:45. Jag går upp klockan 5 helt för mig själv, allt är tyst och ingen försöker konversera med mig. Jag tar bussen som går 5:45, även den är i stort sett tom, min enda förpliktelse är att få fram ett litet "Mm-hej" till busschauffören.

Det är juh faktiskt inte buss-chaufförens fel att denne sitter där, människan måste juh jobba därav får man svälja sitt sura morgon-humör för dennes skull - tycker jag!

Sedan går jag till jobbet, gruffar lite åt alla människor man håller på att krocka med på Dalby buss-station som ska på bussen jag går av, lönt att trängas kvart över sex på morgonen (?!!) Går igenom centrum, där sitter oftast en farbror eller tant (!) detta är då samma person, jag vet verkligen inte vad det är för kön på den där människan, den ser ut som en tant i huvudet men är stor som en farbror i kroppen (?)

Ajaa, denne sitter alltid utanför konditoriet som öppnar klockan sju? Går vidare ner mot vårdcentralen, där springer alla hemtjänstmänniskor runt och yrar och delar upp turer, smiter förbi dom. Går in i ett bostadsområde, där möts jag ofta av förvirrade cyklande människor eller hundägare som är ute och luftar sina hundar.

Går ut ur bostadsområdet igenom viadukten och kommer fram till jobbet. Ställer mig utanför området, då området är rök-fritt, röker en cigg - blir oftast skrämd av att någon arbetskamrat dyker upp och skrämmer mig med ett piggt "Godmorgon Regina!"

Jag brukar välja att besvara allas godmorgon på morgonen med ett kort "Hej..." för godmorgon är inte ett ord jag nyttjar på morgonen, det finns ingen godmorgon! Fortsätter upp för två mycket långa trappor, typ 17 trappsteg sammanlagt, som är väldigt dryga på morgonen, samtidigt jag är för trött för att orka vänta på den sega hissen.

In i omklädningsrummet där folk glatt står och konverserar om gårdagens händelser, går till mitt skåp, byter om till mina arbetskläder, tar en RedBull och går ut igen. Oftast kommer någon med en smart kommentar "Drick inte dom där, dom är farliga!" "Som om att min hjärna bryr sig halv sju på morgonen?" svarar jag i mitt stilla sinne.

Entrar den avdelningen jag ska vara på, börjar göra frukosten, natten kommer, får rapport, dricker en kopp kaffe, ungefär nu kommer den som börjar klockan 7, strax därefter är det dags att börja arbeta!

Och då kan ni tro att där är en liten ginis som står med världens största leende och med den gladaste, mest pigga röst man kan tänka sig ropar "GODMORGON!" - och juh fler sådana godmorgon jag säger desto mer känns det som en godmorgon faktiskt, psykiskt?

För mina små tanter och gubbar kan till och med jag le på morgonen, det är de värda!


Mitt hjärta!


Ny Header!

Äntligen!

Godförmiddag förresten, har spenderat morgonen med världens finaste 21-månaders kille! Vi har ätit frukost, busat med vovven, druckit kaffe med Tebbe och gjort om på bloggen - headern iallafall! :)

Idag är jag som sagt ledig, kanske till och med i dagarna tre (!) låter för bra för att vara sant, men man får väl se vad som händer. Väntar på ett spännande samtal idag (+) och som vanligt känns tiden ovanligt lång när man väntar ^^,