Kom-ihåg-lapp-till-mig-själv

Heter man Lykkeli badar man efter frukost, inte innan! Varje gång jag sätter mig ner med min lilla 5-månaders bebis går jag in i något positivemode där jag endast ser möjligheterna för den stundande måltiden.

Möjligheter som i en ekvation, som tillsammans med faktumet att din kund är en 5-månaders bebisborde vara logiskt solklar att det kommer sluta med blod, svett och tårar - men uppenbarligen omöjlig för mig att förutse. 

Neejra, denna morgonen var, likt alla andra mornar, en ny möjlighet till en kladdfri måltid enligt mig. Ja, möjligheterna var så stora att Lykkeli tillochmed fick bada före morgongröten (!) och efter badstunden sätter vi oss i godan ro och ska äta.

Likt alla andra mornar blir jag abrupt överraskad av min dotters bordsskick.... Lykkeli är specialist på att prata med mat i munnen, gärna göra en del glädjetjut som gör att gröten flyger extra långt. Ett annat trick hon har i rockärmen är förmågan att kunna nysa med gröt i munnen, detta tricket kör hon gärna flera gånger under samma sittning

Och om det inte var nog där ska man gärna känna på maten - när den är i munnen! Och då menar jag inte med tungan, nejdå, man gräver in hela sin lilla hand i den lilla munnen och drar ut gröten som mamma precis lyckats stoppa in - för det är inte heller någon enkel match att få maten in i foderluckan.... Lykkeli har nämligen fått för sig att när man äter ska man inta rollen Duracellkanin, denna roll innebär att man hoppar upp och ner i stolen samtidigt som man hugger efter skeden med gröt

Har ni inte redan räknat ut det ska jag berätta för er att när måltiden väl är över behöver både Lykkeli och hela hennes omgivning saneras! 

En halv portion gröt och en toalettrulle senare, Lykkan är iallafall nöjd 😉


Dagens kom-ihåg-lapp till mig själv;
Lykkeli badar alltid efter måltider.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0