Behöver du en sovmorgon?

No probs, ginis fixar dealen till dig!
 
Så enkelt är det kanske inte men jag lyckades väl skapa min egen "sovmorgon" imorse. Hur gör man då detta undrar säkert en del av er, I´ll explain! På min nuvarande arbetsplats, som jag gör mitt sista arbetspass hos imorgon, använder vi oss av ett såkallat sexveckorsschema som snurrar runt, runt, runt i en harmonisk jargong.
 
Jag och min guldfiskhjärna har haft den ypperliga bekvämligheten att udda veckor ser likadana ut och jämna vecka ser likadana ut, so far all good. Dock börjar jag alltid 07:00 på morgonen vilket kan vara en ganska stressande tidsfaktor när man ska hinna inom dagis före arbetspasset så jag fick schemat ändrat - under en vecka av sex veckor börjar jag halv åtta istället.
 
Fortfarande är allt i sin ordning, det som varit i sin oordning är att jag änsålänge inte hunnit njuta av mina halvåttaturer då guldfiskhjärnan likt en hamster i ett hamsterhjul envisats med att dyka upp på jobbet klockan sju iallafall.... Meeen, mina damer och herrar, här kommer det berömda "men:et"; igår kväll kom guldfiskhjärnan på att det faktiskt är en vecka på sex veckor som jag börjar halvåtta och det måååste vara denna veckan, ja för annars hade juh den idéen aldrig slagit mig!

Tyvärr är kroppens inbyggda klocka svår att förändra över en natt så jag var uppe som vanligt halv sex trots min sovmorgon. Absolut inte till mitt förtret - jag hann både tvätta, hänga tvätt, diska, plocka undan, göra iordning Theo för dagis, koka kaffe till M samt ordna mig själv för jobbet innan det var dags att köra - ibland är det skönt att få undanröjt lite INNAN arbetet så man kan varva ner lite mer när man kommer hem.
 
Allting var frid och fröjd, ja jag hann tillochmed kasta soporna innan jag körde (och det är + i kanten!) och lyssnade i godan ro på mitt kära morgongäng med Gry och Anders - när man börjar sju är det oftast bara reklam när man ska köra. Jaa, jag hade en helt underbar morgon helt enkelt!
 
Dock visade det sig när jag kom fram till jobb att det var inte denna veckan som jag började halv åtta utan nästa, behöver jag förklara igen varför jag inte litar på något som inte jag skrivit upp i min almanacka i samtid med att jag fått informationen? Den där skrynkliga saken som sitter innanför mitt pannben kan vara den mest förvillande lilla rackaren och komma med sådana osanningar att ett fängelsestraff hade suttit på sin plats!
 
Ajaa, jag har juh tyvärr bara den iq-befriade krokbensläggaren och de säger juh att man ska vara nöjd med det man har, det kunde varit värre, eller!? Lite tokigt och knasigt som det brukar vara med mig, men jag ljuger om jag säger att jag inte hade en underbar lugn morgon, halvåtta rocks! :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0