4-års kontroll!

I samband med att ens "lilla" kille fyller 4 år ska det göras en såkallad "4-års kontroll" - denna var vi på igår. Där ingick syn-test, hörsel-test, vägning, mätning, balans-kontroll mm.

Theo började självklart med att gå in och visa att han kunde räkna till 100 (!!) Hah, Bvc-tanten såg minst sagt chockad ut! Sedan var det mätning och vägning, 110cm/20kg - ett perfekt resultat enligt deras mät/väg-system.

Sedan var det dags för syntestet, Theo sattes på en stol och fick en skylt tilldelad sig med bokstäverna TVOH - det var meningen att han skulle peka på den bokstaven på skylten som Bvc-tanten pekade på tavlan. Detta behövdes inte med tanke på att Theo kan hela alfabetet, skylten vart mer förvirrande och åkte väck.

"Det är mycket ovanligt att de kan bokstäverna så här tidigt.." sa Bvc-tanten.

Sedan var det hörseltestet, något som Theo inte alls hade tid med och definitivt inte tid med att flytta på några fjantiga pinnar när han hörde ett pip, men han hör bra iallafall kom de fram till :)

Rit-testet klarade han också galant, Theo har ritat "huvudfotingen" sedan han var 2 år så det blev en "riktig" människa på pappret med kropp och allt, också mycket bra! :D

Balansgång och finmotorik avklarades utan problem.
"Är du säker på att du inte ska vara på 5-års kontrollen?" sa Bvc-tanten.

Det hela avslutades med att Theo fick välja något ur Bvc-tantens hemliga låda, han valde en brosch som Bvc-tanten var tvungen att förklara att det var en "Medalj". Enbart för att vi kan och för att stråla lite till så frågade jag Theo;

- "Vilken bokstav börjar Medalj på?"
- "Mmmm" ljudade Theo, - "M!"

Det är våran nya "lek" här hemma, han har lärt sig att ljuda och på så vis kunna få fram den första bokstaven i ett ord :) Och han är grym på detta!

"Jag har aldrig sett en 4-åring som är så duktig som Theo, ska han börja skolan tidigare?" sa Bvc-tanten.


Världens bästa Theodor!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0