Elias, den lilla räddningsbåten!

Just nu sitter M och klinkar på sin gitarr, me is writing here och Theo ligger i soffan och tittar på Elias! Elias är då en norsk barn-serie som handlar om den lilla räddningsbåten (Elias) som blir placerad i Lugnvik för att hålla ställningarna där.

Till sin hjälp har han den lilla gummibåten Rapp, damp-gummibåt ;)

Lugnvik är en liten vik med en hamn, i hamnen finns en "hamnchef" och tre röda fiskbodar som sjunger och gnolar mellan varven, Krana som är hamnens krantorn och Goliat som är deras mekaniker.

Där finns även mobila gestalter som Kruse, den kaxiga racerbåten som alltmer än sällan går på grund. Tråle, den sura gamla gubb-båten som beter sig som en seg gammal bonde och alltid ska ut och fiska med sitt lilla nät oavsett väder och vind.

Och så har vi Snarke, den urgamla fiskebåten som alltid sover och driver iväg ut på havet. Måse, Snarkes fiskmås som inte kan fånga fisk själv utan alltid begär att alla andra ska ge honom mat. Helli, hamnens hellikopter som håller reda på allt från ovan.

Ute tills havs står Stora Blink, som är deras fyrtorn, han är en äldre farbror som är mycket vis och alltid ställer upp med goda råd till Elias när han inte riktigt vet hur han ska göra.

Det är faktiskt en väldigt söt serie, som handlar om gemenskap och att hjälpa varandra!

Här är Snarke, den urgamla fiskebåten tillsammans med Elias

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0