Utvisa ickerökare?

STOPP! - Nu vill jag bara klargöra, innan ni läser detta inlägg, att denna texten skrev jag 2005 iom den nya lagen - totalt förbud för rökning inne på pubar/restauranger. Då var jag rökare, idag är jag inte. Den är väldigt ironiskt lagd, så för den som inte kan ta ironi borde nog gå och surfa någon annanstans. Om det skulle göra någon skillnad så skrev jag den på en bussresa hem?

- Utvisa ickerökarna ?

"
Askkopparna är kasserade och utbytta mot "rökning förbjuden"-skyltar på de flesta restauranger, caféer, pubar och uteställen runt om i hela Sverige. Vissa har säkert dem kvar som souvenirer från den tiden - då det var lagligt att tända en cigarett efter maten på restaurangen eller till ölen/drinken inne på puben. Den tiden är förbi.
Jag säger inte att jag inte förstår de Starka ickeberoende människorna som inte vill nedsulas med cigarett-smogg, röken vi blåser ut skadar ju dem mer än den vi andas in i oss själva. Och sen stinker det, usch ja! Lukten sätter sig i kläder, hår, möbler, väggar, tak, ja överallt där den kommer åt! Det är lika bra att förbjuda rökning på alla allmänna inomhusaktiviteter, bevisa för rökarna hur demokratiskt och jämställt vårat land är!

Det är faktiskt inte så farligt, det är bara för dem små rökarna att gå ut och blossa om det skulle behövas. Liksom hallå, har man låtit en cigarett ta kontrollen över ens liv så får man skylla sig själv. De starka ickeberoende däremot, de kan stanna inomhus i flera, flera timmar, för dem har inte släppt efter för en löjlig liten tobaksrulle.
Men hur kul har det varit för de svaga beroende människorna nu i vinter, med 12 grader minus utomhus och snö som yrat omkring överallt? Vem betalar eventuella sjukhusräkningar, mediciner mm. som kan bli en efterföljd av att stå ute i minusgrader och blåst?
- Men skit i och rök under sådana förhållande då! - Stark och rak kommentar från de Starka.
Här har vi skillnaden mellan de Svaga och de Starka, de Starka ser verkligen förbi problemet, medan rökaren gnäller; - Men jag måste röka, mitt nikotinförråd behöver fyllas på!
Men de starka ickerökarna har svar på det med; - Ta på dig en jacka innan du går ut då!
Det är väl självklart att rökaren har en jacka med sig, (man blir inte korkad av att röka även om man kan tycka att människor som röker är korkade, men isåfall kan jag garantera att de var exakt lika korkade innan de började) men det kan bli lite problem om man är ute på ett disco och har hängt in sin jacka för 40 kronor och måste hänga tillbaka den för samma pris när denne återkommer.

Fast man kanske kan ha jackan på sig hela tiden istället? Det skulle faktiskt kunna bli en trend. Neej, det hade inte funkat, de flesta uteställen släpper inte in folk som inte hängt in jackan. Men vi kanske kan skapa en fond för alla rökare som vill ha jackan med ut, den kan typ heta "vi-som-vägrar-rökförbudet" - men neej, det hade bara varit rökare som sponsrat den fonden ändå så! Kanske kan man göra så att alla som röker får hänga in sin jacka gratis? Då kan man ha speciella ID-kort för rökare och som foto får man ha en röntgenbild utav sina lungor - så man kan bevisa att man röker, kanonidé! Riksdagen nästa.

Men vad bryr sig de starka ickeberoende om detta "lilla" problemet då? Inte mycket.
Jag kan hålla med om att rökning på dansgolvet, brevid någon som äter lunch/middag ska vara förbjuden, men ett litet rökrum kanske? Hah.. Det har iallafall flygplatserna anordnat, små fina glasburar som man kan gå in och ställa sig i. Konstigt att det inte står "Välkommen in Bäste Apa" på ingången för det är precis så uttittad man känner sig, som en apa på zoo! Är det det ni är ute efter? Att vi ska skämmas för att vi röker, för vårt begär? För att vi låtit nikotinet överta våra svaga små kroppar?
JA! Skämmas, det ska vi!

Vi är inte som dem, starka, friska och ickeberoende. Rent logiskt så är det kanske dem som borde gå ut medan vi röker? Ja, de har ju både flimmerhår, motion och hälsa kvar, är inte det mer än rätt?

Ack vilket jämmer det var på de starka innan - "Vi vill med kunna gå ut där rökarna går ut". Aaa, men då är det faktiskt upp till ägarna för varje byggnad att besluta om avgränsningar för rökning och ickerökning om dem känner att det skulle gynna just deras verksamhet.
Ja, jidder om jämställdhet var det, men när ickerökarna åkte in och vi rökare ut och jämställdheten inte fanns för fem öre, då slutade man också tjata om den.

Detta är på något vis likhet mellan feminister som propagerar om att de vill ha jämställdhet, men det enda de säger egentligen är att kvinnan och mannen ska byta plats, snacka om jämställdhet? "Män är svin och vi är lika bra som dem" - ibland undrar man ju om folk ens vet vad det är dem står och säger?

Nog om det, tillbaka till Demokratins Sverige. Där fanns faktiskt rökfria restauranger/pubar, uteställen med sektioner för röka och inte röka, barer med "Non smoking allowed"-skyltar, vad var det för fel på det systemet?
Nej, nu tänker jag säga som min mamma; - "De säger att de inför förändringar men det borde kallas försämringar!"

"Buhuu, snyft, mina lungor dör av den passiva rökningen" - Mät koldioxidutsläppen i stan, i tätorter, motorvägar mm. så ska ni få bli varse om vad ni andas in och också ser till att andra andas in! Hört talas om bilavgaser?
Jag tycker att ickerökarna får frånsäga sig rätten att köra bil, för de är så himla måna om sin egen och andras hälsa, det är omoraliskt av dem att ens sätta sig i en bil.
Istället kan vi rökare köra bil och röka i bilen samtidigt för att få en såkallad dubbeleffekt, för det enda vi vill är att skada de Starka ickeberoende.
Eller okej, okej, jämställdhet var det, vi förbjuder allt koldioxid utsläpp i hela Sverige!

- Ahh löjligt säger jag vara, hela moder jord håller på att rasa samman av våra utsläpp från fabriker, fordon mm, ozonskicktet tunnas ut mer och mer för var dag som går. Polarna smälter, isbjörnarna drunknar - Skåne ligger för fan snart under vatten, och vad gör vi? VI FÖRBJUDER RÖKNING INOMHUS! Det är vad den svenska regeringen prioriterar och stiftar lagar om, go Göran! Men det hade faktiskt inte varit helt fel om du och ditt "gäng" försökte stifta lite lagar om mindre koldioxidustläpp från saker som är lite större än en cigarett? Även om inte du ska bo kvar på denna jorden så många år till så kan du försöka se till dina efterkommande medmänniskor."
image73


OBSERVERA;
Med denna texten ville jag inte försvara rökarna och inte försöka propagera för att ändra lagen om att rökning på allmän plats ska vara förbjuden. Jag försökte för det första poängtera hur orättvist det var, och gav några ironiska, ganska korkade exempel, men som faktiskt kan hända i en rökares situation. - iallafall som kunde hända i mitt liv som rökare. För det andra; hur löjligt det är att riksdagen sitter och tar ställning om en sådan liten skit sak, hade dem inget bättre att snacka om på Görans tid? Typ arbetslöshet?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0